Det er jo morro å dyrke ting hjemme (vi gjør det selv) men man må samtidig ikke innbille seg at man driver noen særlig meningsfull matauk. Det man dyrker er stort sett relativt energifattig tilbehør som salater, litt grønnsaker, noen tomater, litt urter og dets like. Det er godt og det er fint å ha det helt ferskt og ubesudlet i egen hage men for de langt fleste så vil det ikke utgjøre noen særlig meningsfull andel av matkonsumet. Det er ikke så vanskelig å bli selvforsynt på plommer, epler, rips, salat eller agurk i sesongen, men så er det heller ikke veldig mange som lever på plommer, epler, rips, salat eller agurk.
Dersom man skal maksimere spiselig energi pr arealenhet så er det poteter som gjelder. Man kan få ca 4kg poteter pr kvadratmeter, energiinnhoildet i potet er 800kCal / kg så 1 kvadratmeter dyrket med poteter kan holde en voksen person i drift i ca 1.5 døgn.
Kan ellers anbefale jordskokker. Bare å putte noen i jorda og vente. Trenger null TLC, planetene blir veldig høye og får en fin gul blomst og det som er under bakken er veldig godt, om enn noe mer arbeidskrevende enn poteter å nyttiggjøre seg grunnet den noe uregelmessige formen.