Det er fullt mulig å få mer betalt for sine dyr. Man kan, blant annet, hente hjem slaktet og selge det selv, eller ordne seg med andre som vil gjøre dette. Vi har et mangeårig samarbeid nå med Agder Kystbeitelag, som produserer utrolige fenalår og meget godt pinnekjøtt. De kunne også fått noen ører for kjøttet, men selger gjennom oss. Da får de et høyt kronebeløp og kundene våre verdsetter kjøttet såpass at de også betaler for det. (Forhåndsbestillingene er mange).
Vi samarbeider også med Skattebu gard i Valdres, som har sine sauer gående i Langsua helt frem til slaktetid og der det ikke foregår oppfôring med kraftfôr de siste ukene for å få opp vekten.
At det er vanskelig å få tak i lamme- og sauekjøtt utenfor fårikål- og påskesesonger kan bøndene skylde seg selv for. Det påstås at de eier samvirkene og har innflytelse på dem. Ellers er ikke det lageret vi fikk se bilder av så helsikes stort -- det er ti millioner måltid der, altså to pr nordmann. Jeg har oppholdt meg i land der lam, sau og geit er på menyen hver dag, i nærmest hver eneste restaurant man er innom, som i Hellas. Så her har bøndene og samvirkene en jobb å gjøre.
Norsk sau og lam er i verdensklasse og fortjener å være tilgjengelig i butikkene i langt større utstrekning.