Hadde forskjellen vært så stor som sukker og salt hadde vi ikke hatt denne diskusjonen, men smaker er også følsomme for andre ting. Enkelte ting bør du ikke spise i feil rekkefølge.Forskjell på farger var bare et eksempel. Kunne like gjerne sagt smakt forskjell på salt og sukker.Hvordan vi oppfatter farger er jo ektremt avhengig av omgivelsene, og av vår dårlige hukommelse over lengre tidsrom. Bare spør enhver profesjonell fotograf om skjermkalibrering og fargeprofiler, og om å ha stabil belysning i arbeidsrommet.Det er såpass stor forskjell at det blir som å se forskjell på to ulike farger. Klarer det uavhengig av dagsform.
Men jeg liker fargeeksempelet ditt. Vet du hvorfor fotografer stoler mer på målinger enn på egne øyne når de snakker om skjermer og printer? Fordi de må vise resultatene sine til andre. De kan ikke fble om romseparasjon, klarhet og større dybde uten å vise eksempler.
Sist redigert: