Vi har masse hai i våre farvann, men på grunn av vanntemperaturen har vi ikke så mange badende. Dette kan forhåpentligvis endre seg.
^ Den dukker opp med jevne mellomrom, er grundig tilbakevist og avslører at den som linker til tullet er dårlig til å lese.
Sjekk datoen.
New suspect in coral reef bleaching: sunscreen chemicals
It isn’t climate change killing off coral reefs, it’s the chemicals in sunscreen products.
That’s the stunning finding in a groundbreaking new study, published today in the journal Archives of Environmental Contamination and Toxicology.
“A chemical widely used in personal care products such as sunscreen, poses an ecological threat to corals and coral reefs and threatens their existence,” report the study authors.
“Oxybenzone (also known as BP-3; Benzophenone-3) is found in over 3,500 sunscreen
products worldwide, and pollutes coral reefs from swimmers wearing sunscreens and
through wastewater discharges from municipal sewage outfalls and from coastal septic
systems.”
“Toxicopathological effects of the sunscreen UV filter, oxybenzone on coral planulaei
demonstrates that exposure of coral planulae (baby coral) to oxybenzone, produces
gross morphological deformities, damages their DNA, and, most alarmingly, acts as an
endocrine disruptor. The latter causes the coral to encase itself in its own skeleton
leading to death.
Legg til stadig surere havvann pga CO2 absorpsjon.Artikkelen skal ha det til at dette er "a new suspect" når det gjelder ødeleggelsen av korallrev, men dette er velkjent, og bidrar sammen med forurensing fra industri, overfiske og oppvarming av havet.
Naturligvis. Det stanser nødvendige kalkoppbyggingsprosesser, noe som slår ut både for skalldyr og koraller.Legg til stadig surere havvann pga CO2 absorpsjon.Artikkelen skal ha det til at dette er "a new suspect" når det gjelder ødeleggelsen av korallrev, men dette er velkjent, og bidrar sammen med forurensing fra industri, overfiske og oppvarming av havet.
Og det er når krill og andre krepsdyr vandrer heden pga dette at fiskebestandene krasjer bigtime.Naturligvis. Det stanser nødvendige kalkoppbyggingsprosesser, noe som slår ut både for skalldyr og koraller.Legg til stadig surere havvann pga CO2 absorpsjon.Artikkelen skal ha det til at dette er "a new suspect" når det gjelder ødeleggelsen av korallrev, men dette er velkjent, og bidrar sammen med forurensing fra industri, overfiske og oppvarming av havet.
Vis vedlegget 344288
Regner med at dette er en fuck off asshole fra de seriøse ansatte til svinet Murdoch etter at han kjøpte blekken.National Geographic har viet seneste utgave til klimaendringene. Regner med at Exxon har sluttet å annonsere der:
Climate Change Is Here - National Geographic Magazine
Joda, jeg er kjent med det, men se nå litt nærmere på grafen.At CO2 stiger som følge av økt temperatur forhindrer vel ikke at temperatur kan stige som følge av økt CO2?
Det er vel ingen selvfølge at det bare er en koplingssløyfe her - det kan ve tenkes mange mekanismer som gjør at begge deler er sanne? Og dette er jo også en av årsakene til at mange klimaforskere er redde for hva som skal skje dersom temperaturen stiger for mye, nemlig frigjøring av bundet CO2 og CH4 fra tundra, havbunn osv. I Hifi verdenen heter dette positiv tilbakekopling - og resultatet er ikke hyggelig å høre på.
Joda, det stemmer helt sikkert at det er kausalitet begge veier, men man må jo også gjøre en vurdering av hvor sterk denne effekten er.Kausaliteten har jeg ikke nok kunnskap om atmosfæren til å uttale meg om, men den går høyst sannsynlig begge veier. Man kan se for seg at ett eller annet "CO2-uavhengig" sparker i gang en temperaturøkning som fører til økt CO2-konsentrasjon, presumptivt noe som har med sola å gjøre, men det kan like gjerne være ett eller annet temperaturavhengig som sparker i gang en CO2-økning som fører til økt temperatur. Store, kontinentale skogbranner, vulkanutbrudd, brå vegetasjonsdød eller lignende. Mest sannsynlig er det en kombinasjon av masse effekter som endrer likevektspunktet. Og det er vel relativt sterk vitenskapelig konsensus om at antropogenisk CO2-utslipp er en likevektspunkt-endrende mekanisme.
Betyr "før-industriell" for 500 år siden eller 100.000 år siden? Hvis jordens temperatur skal stabiliseres innenfor ±2 grader av den globale middeltemperaturen anno 1500 (for å ta et tilfeldig eksempel), så fordrer det antropogenisk påvirkning.I forhold til før-industriell norm, enkelt og greit. Litt om hvordan man kom frem til to grader.
Og for å gjøre det må man sette seg inn i vitenskapen bak, noe jeg ikke har gjort. Men anslagene om hvor mye antropogeniske CO2-utslipp påvirker klimaet bygger nok på litt mer avanserte modeller enn et korrelasjonsestimat med bare to variabler. En så grov forenkling fører lett til falske diktotomier, som:Joda, det stemmer helt sikkert at det er kausalitet begge veier, men man må jo også gjøre en vurdering av hvor sterk denne effekten er.
Selvsagt er det mange temperaturdrivere. Og i hvilken grad antropogenisk CO2-utslipp er én av dem må bygge på vitenskapelige, gjennomprøvde modeller. Som også inkluderer eller tar høyde for andre temperaturdrivere. At temperaturen stopper å vokse kan skyldes så mangt; endringer i fauna og flora som følge av den initielle temperaturveksten, for eksempel. Hvis menneskeheten dør ut vil det påvirke både CO2-utslipp, fauna og flora ganske dramatisk.Og da har man i grunn bare 2 valg:
1) Enten så tror man Co2 stiger som følge av høyere temperatur (og da har man åponing for at temepturen kan variere som følge av mange andre forhold som solsykluser og planet baner)
2) Eller så tror man at temperaturen stiger som følge av høy CO2. Men da får man 2 andre problemer - slik grafen viser - så er det ingen åpning for å tillate andre temperaturdrivere.
Men siden dette er så enkelt - så treffer vel FNs klimamodeller blink da....?Jada. Men nå har jo naturligvis de modellene som IPCC har skapt, tatt mer enn god høyde for de ulike temperaturdrivernes bidrag til den ekstreme økningen vi opplever nå.
Kommunistene bak Bloomberg har laget en grei oversikt:
What's Really Warming the World? Climate deniers blame natural factors; NASA data proves otherwise
Veldig mange av langtidsmodellene tar høyde for teknologi vi enda ikke har, som effektiv karbonfangst, for å holde temperaturene nede i forhold til togradersmålet. Det skaper forvirring.Men siden dette er så enkelt - så treffer vel FNs klimamodeller blink da....?Jada. Men nå har jo naturligvis de modellene som IPCC har skapt, tatt mer enn god høyde for de ulike temperaturdrivernes bidrag til den ekstreme økningen vi opplever nå.
Kommunistene bak Bloomberg har laget en grei oversikt:
What's Really Warming the World? Climate deniers blame natural factors; NASA data proves otherwise
Hvorfor predikerer de for høye temperaturer i over 95% av simuleringene....?
Mvh
OMF
Kapitalismen (konstant økonomisk vekst) har styrt og vil nok dessverre også i framtiden være en brems for at kloden vår blir et godt sted å bo på. Vi får bare håpe at det ikke er for seint å snu utviklingen. Politikere og folk flest ser ut til å ha kapitulert..det hele ser ut for å bli et minimum spill på alle fronter. Dessverre.Jeg synes jo det er underlig jeg da, hvis Exxon allerede for 40 år siden hadde dette klarlagt at 40 år med verdens fremste fortsattbommer i 111 av 114 simuleringer, og teknologi, havet, El Nino og alt dette er jo selvsagt med i modellen....Den blir jo ikke akkurat presentert med forbehold....
Dette bekrefter IPCC selv i synteserapporten fra 3.11.2014: «For perioden fra 1998 til 2012 viser 111 av 114 tilgjengelige moduellsimuleringer av klimaet en oppvarmingstrend som er større enn observasjonene». Dette viser at IPCC først forteller oss at 97 prosent av modellene feiler, og at IPCC deretter ønsker at vi skal ha tiltro til deres modellbaserte scenarier.
Mvh
OMF
Det er jo selvsagt en "catchy frase", og jeg ser også det er andre som proklamerer "brenner vi opp ditt og datt på et par hundre å så går det til dundass"....joda, vi må nok passe på, men hva med feks all stråling vi har innført - mobil, tv, radio, Wifi, blåtann osv - dette er jo en dramtisk forskjell de siste 100 årene - skal vi da bare konkludere med at alt går til h.... at alle får kreft. Hva med elektrisitet og felter rundt det, hva med kunstgjødsel, nanopartikler, sprøytemidler, genmodifisering, antibiotika, aspartam, transfett, vitaminpiller, selvbruningskremer, syntetisk klesplagg og skillingsboller.Kapitalismen (konstant økonomisk vekst) har styrt og vil nok dessverre også i framtiden være en brems for at kloden vår blir et godt sted å bo på. Vi får bare håpe at det ikke er for seint å snu utviklingen. Politikere og folk flest ser ut til å ha kapitulert..det hele ser ut for å bli et minimum spill på alle fronter. Dessverre.Jeg synes jo det er underlig jeg da, hvis Exxon allerede for 40 år siden hadde dette klarlagt at 40 år med verdens fremste fortsattbommer i 111 av 114 simuleringer, og teknologi, havet, El Nino og alt dette er jo selvsagt med i modellen....Den blir jo ikke akkurat presentert med forbehold....
Dette bekrefter IPCC selv i synteserapporten fra 3.11.2014: «For perioden fra 1998 til 2012 viser 111 av 114 tilgjengelige moduellsimuleringer av klimaet en oppvarmingstrend som er større enn observasjonene». Dette viser at IPCC først forteller oss at 97 prosent av modellene feiler, og at IPCC deretter ønsker at vi skal ha tiltro til deres modellbaserte scenarier.
Mvh
OMF
Vel ikke som en heatsink (dvs økning i havtemperaturen har man jo målt, det er ingen hemmelighet), men som en CO2 sink som har begrenset CO2 drevet oppvarming i atmosfæren? Med konsekvenser for surhetsnivå og liv som baserer seg på kalkavsondringer, som krepsdyr (krill) og korallrev.Man ser også at havet har fungert som heat sink, omtrent som slike på forsterkere, i større utstrekning enn forventet.
Presisering er nok nødvendig angående hva jeg ønsket å si ovenfor: Økonomisk vekst er/blir et problem når veksten er målet og dette samtidig skjer på bekostning av naturen. Det utelukker selvsagt ikke at noe blir bedre som du nevner OMF.Det er jo selvsagt en "catchy frase", og jeg ser også det er andre som proklamerer "brenner vi opp ditt og datt på et par hundre å så går det til dundass"....joda, vi må nok passe på, men hva med feks all stråling vi har innført - mobil, tv, radio, Wifi, blåtann osv - dette er jo en dramtisk forskjell de siste 100 årene - skal vi da bare konkludere med at alt går til h.... at alle får kreft. Hva med elektrisitet og felter rundt det, hva med kunstgjødsel, nanopartikler, sprøytemidler, genmodifisering, antibiotika, aspartam, transfett, vitaminpiller, selvbruningskremer, syntetisk klesplagg og skillingsboller.Kapitalismen (konstant økonomisk vekst) har styrt og vil nok dessverre også i framtiden være en brems for at kloden vår blir et godt sted å bo på. Vi får bare håpe at det ikke er for seint å snu utviklingen. Politikere og folk flest ser ut til å ha kapitulert..det hele ser ut for å bli et minimum spill på alle fronter. Dessverre.Jeg synes jo det er underlig jeg da, hvis Exxon allerede for 40 år siden hadde dette klarlagt at 40 år med verdens fremste fortsattbommer i 111 av 114 simuleringer, og teknologi, havet, El Nino og alt dette er jo selvsagt med i modellen....Den blir jo ikke akkurat presentert med forbehold....
Dette bekrefter IPCC selv i synteserapporten fra 3.11.2014: «For perioden fra 1998 til 2012 viser 111 av 114 tilgjengelige moduellsimuleringer av klimaet en oppvarmingstrend som er større enn observasjonene». Dette viser at IPCC først forteller oss at 97 prosent av modellene feiler, og at IPCC deretter ønsker at vi skal ha tiltro til deres modellbaserte scenarier.
Mvh
OMF
Man kan selvsagt påstå at alt går til dundass, men for de aller fleste er jorden i dag et mye bedre sted å være enn for 100 år siden. Forventet levealder har aldri vært høyere, vi er friskere og dette til og med med en større befolkning enn noensinne. Med bedre helse så opplever verden en betydelig befolkningsvekst - samtidige med økt levestandard så kreves det store ressurser....alternativet til oljeproduksjon, kunstgjødsel, genmodifiserte såkorn og antibitoika er ikke å spasere til middag hos Jan Vardøen, kjøre Tesla til jobb og kjøpe designmøbler på loppemarked. Alternativet er hungersnød, epedemier og fattigdom.
Økonomisk vekst gir oss verktøy og muskler til å rydde opp, og ta tak i ting - se feks kfk/ozon gasser og sur nedbør som vel er det første som faller inn....
Mvh
OMF
Begge deler. Havtemperaturen har økt betydelig over seneste tiår. Noe som har hatt mange uventede effekter. Pur heat sink effekt, da havet har tatt opp overskuddsvarme i atmosfæren. I tillegg selvsagt økt opptak av CO2, slik du nevner, noe som gir forsuring.Vel ikke som en heatsink (dvs økning i havtemperaturen har man jo målt, det er ingen hemmelighet), men som en CO2 sink som har begrenset CO2 drevet oppvarming i atmosfæren? Med konsekvenser for surhetsnivå og liv som baserer seg på kalkavsondringer, som krepsdyr (krill) og korallrev.Man ser også at havet har fungert som heat sink, omtrent som slike på forsterkere, i større utstrekning enn forventet.