M
marsboer
Gjest
Bra det er i orden nå. Defekte PSUer er noe drit siden det gir alskens rare feilsymptomer om den ikke er helt 100% død.
Må vel anskaffe en ny PSU. Har forøvrig to moderne PSUer liggende ubrukt hvor jeg er villig til å gi bort 1 for å få litt fortgang her ;DRoDa skrev:Lever den nå og er hjemme i det Mbarske hjem eller må det nye deler til?
Må holde trøkken på denne Audiolensinga..... 8)
R
:-* Wow!marsboer skrev:Her er maskinspesifikasjonene jeg har:
http://avforum.no/forum/hvilket-uts...s-hjemmekino-maskinparken-dokumentert-31.html
Filserver:
![]()
Backupserver:
![]()
Firewall:
![]()
Står også litt oppdaterte ytelsestester osv i den tråden
(ganske langt ned på siden)
I tillegg til guiden har jeg utvidet funksjonaliteten ganske betraktelig på min nåværende Debian server, selv om disse tingene ikke går direkte på ting som brukerne ser:
(sakset fra tråd på avforum..)
1. software RAID5 med automatisk varsling på e-post dersom en disk feiler
2. aktivering av strømsparing på CPUene
3. hotswap av disker
4. preventiv diskstatus sjekking via S.M.A.R.T for å varsles om disker som holder på å feile før de faktisk svikter
5. automatisert torrent klient (kjører ikke lenger vmware med Windows på serveren etter at jeg fant ut om rtorrent))
6. script som automatisk sjekker den eksterne IPen til serveren din ut mot internett og varsler om endringer på mail slik at du til enhver tid kan nå serveren (f.eks via SSH) fra hvor som helst uten å ha fast IP-adresse eller et domenenavn, selv om IPen endres i ny og ne
7. script for automatisert backup av viktige konfigurasjonsfiler
8. full daglig backup av innholdet på filserver (det du evt. måtte ønske) til en annen linux-maskin med 180 dagers retention med full mailvarsling
9. enkel optimalisering av Intel NIC og disksystem.
10. samt flere andre ting som er mer spesifikt for min del og ikke nødvendigvis av generell interesse.
Kort sagt er serveren løftet fra en enkel husholdningsserver til en fullblods blodseriøs filserver som sannsynligvis er mer robust enn mye som står rundt omkring i mange bedrifter.
Det som står i guiden er imidlertid like gyldig fremdeles, men det er bare mer å hente...
Men det er bare det at det er så utrolig tiltak å revidere guiden"
;D ;Dmarsboer skrev:Eller det er vel snarere jeg som miljøskader de andre, men det er nå så... ;D
Jobber også i bransjen, og må bare ta av meg hatten. Flott installasjon!marsboer skrev:Må ha orden når det blir så mye komponenter etterhvert.
Men dere må jo også huske at jeg jobber profesjonelt med dette fagområdet, og da blir man jo litt miljøskadd.
Eller det er vel snarere jeg som miljøskader de andre, men det er nå så... ;D
Kanskje ikke akkurat mitt førstevalg mht. minne, men så er det vel heller ikke snakk om en root server. Jeg formoder du ikke har de i stua?marsboer skrev:Må ha orden når det blir så mye komponenter etterhvert.
Men dere må jo også huske at jeg jobber profesjonelt med dette fagområdet, og da blir man jo litt miljøskadd.
Eller det er vel snarere jeg som miljøskader de andre, men det er nå så... ;D
Om serverfunksjonen er kritisk ville jeg nok sett på ECC (da er vel heller ikke HK helt egnet) og på andre merker enn Kingston Value/Twinmos. Om det er snakk om å spille musikk er det et godt nok valg. Disse brikkene er helt kurante, jeg har vel gjerne hatt Kingston Value i opptil flere pc-er.marsboer skrev:Førstevalg mtp minne mener du?
Jeg trengte 8GB non-ECC DDR800 RAM. Hva ville du brukt?
Har de ikke i stua nei. De er riktignok "stua" bort
Skal ikke stå der de står nå etter en liten oppussing heller.
Fint kabinett, er det High-end kabler jeg skimter der.... ;Dmarsboer skrev:Dere har kanskje sett disse bildene men her er nå min server hjemme:
![]()
![]()
Regner med at mbare har samme ambisjonsnivå ;D
Selvfølgelig. Nordost Odin i TP-format..johnnygrandis skrev:Fint kabinett, er det High-end kabler jeg skimter der.... ;D
Vi er nok stort sett enige om ovennevnte. Men minnefeil er noe drit, det er ikke alltid like opplagt, og det kan være vanskelig å finne ut av. Til syvende og sist kommer det an på hva serveren skal gjøre; for root-serverne er stabilitet og ytelse alt, pris er ikke relevant.marsboer skrev:Jeg ser den med ECC basert på gammel og god "driftskikk", men jeg har en mening om at ECC er unødvendig i dag, selv til serverbruk, selv om vi alltid kjøper inn dette med servere på jobb.
Serveren min skulle bygges billigst mulig uten å gå på kompromiss på ytelsen og stabilitet. Dvs rimelige men stabile og gode PC-komponenter.
Serverdeler koster flesk, som jeg ikke har og gir meg ingen fordeler her hjemme. (Har forsåvidt flesk, men ikke av den typen man får betalt med)
Personlig mener jeg ECC er unødvendig på servere også med dagens RAM, men man kommer dessverre ikke utenom, noe som igjen betyr at man må betale mer enn nødvendig for serverminne i dag. Har forøvrig hatt ECC minne i min stasjonære på et server/workstation hovedkort for noen få år siden. Det eneste jeg oppnådde var tregere ytelse til høyere pris.
Det er forøvrig titusen andre ting som blir et problem før minnet begynner å lagre bit feil, noe som vanligvis også betyr defekt minne.
Alternativkosten er jo å sende den med kurer på første fly fra whereever. Det koster møje pæng og tar uansett mer enn fire timer.marsboer skrev:Jepp. Det er jo nettopp dette man betaler for i bedriftssammenheng. Deler som gir en større garanti for lengre levetid ved høyere temperaturer, og som gjerne kan byttes uten å ta ned serveren, selv om dette nesten alltid blir gjort likevel. Men en svært stor del av kostnadene går faktisk ikke på hardware, men på supportavtaler.
Skal man ha en avtale på en server hvor man skal ha en garanti for at den er hardwaremessig oppe igjen i løpet av 4 timer så får lommeboka blø skikkelig. Det koster skjorta å korte ned responstiden utover standard. Både fordi dette krever at det lagerføres deler ved lokalt lager og at en tekniker er tilgjengelig 24/7.
Det er de jeg tenker på. Etter min mening det mest ekstreme eksempel på servere som aldri har nedetid. I motsetning til krav man stiller til en server som skal streame musikk av og til. No offence.marsboer skrev:Når det gjelder disse root-serverne du henviser til, snakker du da om de 13 root-serverne på toppen av Internetts DNS-hierarki?
I såfall ligger disse *litt* over mitt ambisjonsnivå![]()
Hehe, dette har jeg aldri vært borti.Mbare skrev:Vel.
Jeg fikk ny PSU i dag. Maskinen booter uten problemer, installerer Debian via den oppskriften til Marsboer uten problemer (noe som betyr at den får kontakt med nettet) og starter OS'et uten problemer.
Det som ikke funker er å få servern på nett med Debian som OS. Jeg har rekonfigurert /etc/network/interfaces, kjørt restart og alt annet som er beskrevet, men ingen reaksjoner når jeg forsøker å ping'e.
Hvis jeg skriver inn cat /var/log/dmesg | grep -i eth får jeg opp de to nettverkskortene som er innebygd på Asus M3N WS hovedkortet og en beskjed om at SD og SR-drivern trenger oppdatering og at dette må gjøres via bus-type. Men hvordan oppdaterer jeg de driverne når jeg ikke kommer meg på nett? Og hvorfor kommer den seg på nett under installasjon, men ikke etter at den booter inn i OS'et?
Heh, dette med nettverksadresser må definitivt være i henhold til ditt eget nett ja. I guiden bruker jeg bare et eksempel.Mbare skrev:Det står et veldig stort tall etter dropped som øker hver gang jeg svinger innom ifconfig.
Det jeg forøvrig oppdaga når jeg gikk inn på rutern min (en sak fra Belkin) var at den hadde en anna ip-adresse enn den i guiden din - 192.168.2.1 for å være nøyaktig.
Og når du setter opp network og broadcast, er det det samme som DHCP tildelinga rutern gjør? I så fall er det en anna range på rutern min enn i guiden din (192.168.2.2 til 192168.2.100). Rutern har forøvrig ip-adresse 192.168.2.4 på Debian-servern.
Edit: for å utelukke den potensielle feilen, bytta jeg nettverkskabel mellom de to maskinene, slik at den som sto i linux-servern nå står i dell'n og omvendt - funker like bra, begge to.