De siste par sidene er litt morsomme. Tenker ikke på maten. Vi har et par wagyu gående, de er hverken tvangsfôra eller får kraftfôr der de går ute på beite enda. Sammen med NRF-kvigene. Og noen kastrater. De har vokst bra i sommer, på lik linje med alle andre ungdyr (Fellesbetegnelse brukt i landbruket for aldersgruppene mellom kalv og voksen ku/okse, ref Wikipedia og bestefar) i området. Tror "guten" (Lokalkoloritt, begrepet kan brukes også etter at vedkommende er blitt voksen) ser for seg en fôrrasjon i vinter der de stort sett får ensilert surfôr (elsker det begrepet, får meg til å føle meg vitenskapelig) etter appetitt. Det som nesten ingen vet er at ensilert surfôr (der kom det igjen! OK, silo da...) av god kvalitet er like bra (egentlig bedre) fôr enn høy eller vørterøl eller kruspersille. Og i stedet for å tvangsfôre dem med 10 kg av esoterika så tror jeg neste han tenkte å la dem spise 20-30 kg ensilasje (en variant for konnosører med bakgrunn fra Ås) helt av egen fri vilje! For ikke snakke om kuene/kuan (lavstatusbegrep brukt om kyr av uinnvidde, frembringer gjerne reprogrammering av språk og kunnskapsformidling hos den erfarne bonde i håp om å bli forstått på i hvertfall noe) som produserer melk her, de gumler i seg over 40 kg om dagen! Av egen fri vilje! Ikke rart at de er aldeles utslitt før de blir 40 år. Hun her for eksempel ble bare litt over 20:
Dette er Norges eldste ku – NRK Vestland . Ser litt slaskete ut også.
Folk som holder på med dette gir svært sjelden noe som helst i kjeften på ei ku, den får spise det selv. Ei ku på 700 kg kan være ganske kontant i avvisninga der. Likeså med både produksjon av melk og kjøtt. Skal du ha noe av det der, må faktisk dyret få godt stell og bra fôr, riktig fôr og nok fôr
først og så kommer tilvekst og melkeproduksjon av seg selv som en følge av det. Forestillinga om å
tvinge dyr til å produsere blir veldig feil her. Ingen av dere ville tippet riktig på om ei ku melket 5000 liter eller 10 000 liter i året basert på hvordan den så ut.
Jaja, det er bare å konstatere en søndagsmorgen at norsk husdyrhold har en jobb å gjøre ut over å gå i fjøset.