Politikk, religion og samfunn Nok et genialt trekk av de rødgrønne

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Elmer

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    23.08.2009
    Innlegg
    1.944
    Antall liker
    2.193
    Jepp, det var slike som drev med "omvendt polsk notasjon".
    Hvor jeg faller inn i disse gruppene er jeg litt i tvil om, jeg holdt fast i regnestaven ganske lenge!
    Lærte å bruke regnestav. Husker det gikk ei soge om disse, at det var en av de gamle lærerne som hadde regna ut i farta på regnestav at kvadratroten av 25 blei 4.99. Men muligens ei vandrehistorie.
     

    Spiralis

    Æresmedlem
    Ble medlem
    13.03.2005
    Innlegg
    19.540
    Antall liker
    7.862
    Torget vurderinger
    0
    Hadde to størrelser av regnestaven, den store var vel 20-25 cm lang , mens den lille passet i brystlommen på blaserjakken.
     

    Aurora

    Æresmedlem
    Ble medlem
    04.06.2004
    Innlegg
    14.954
    Antall liker
    11.358
    Sted
    Ytterst i havgapet...
    HP og RPN var kanskje for nerder, for det tok litt tid å bli vant til RPN... JEg gikk over til HP da jeg begynte i jobb, men de første åra var prisen første bøyg med HP... ved årsskiftet 73/74 kosta en HP45 ca 4500 kr.... Det ble kjøpt inn 6 til elektrolab'en på skolen., og lab-sjefen låste de bokstavelig talt inn i en safe...

    Edit: - denne er min... fra pre-calc livet....

    complete.jpg
     
    Sist redigert:

    lars_erik

    Rubinmedlem
    Ble medlem
    19.10.2006
    Innlegg
    34.948
    Antall liker
    19.800
    Sted
    Hades
    Torget vurderinger
    0
    Problemene med alle analysene over er at AP lekker som en sil mot høyre, ikke venstre.
    Å? Er det derfor SV er på rundt 10% og rødt 5%? Da Ap var på sitt største, var SV 4%, RV 1%. Ap 35-40%. De har derfor en massiv lekkasje til venstre for seg. Velgere fra høyresiden kommer og går, mens det varige velgergrunnlaget ligger i kjernevelgerne òg til venstre for Ap.

    Så det at de lekker mot høyre er tøv, som kun de som bruker Texas klarer å finne ut. En må se langt lengre tilbake i tid, enn 2021.
     

    4-string

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    29.01.2011
    Innlegg
    5.470
    Antall liker
    9.796
    Sted
    Interiore Simplicitate
    Ap lekker til Høyre, mye for at H fremstår styringsdyktig og ikke bare følger nøye med. Så de som i utgangspunktet er i midten, eller heller litt mot høyre, de velger Høyre. De som er mer venstreorienterte ser mot SV og til og med Rødt. Høres ut som en utvikling som bør følges nøye.

    Analysene gjelder vel dessuten mye Giske, og han representerer liksom venstresiden i Ap. Ikke for at han ikke representerer venstresiden i Ap, men jeg kan ikke huske å ha sett at Giske har brent veldig for noe annet enn Giske. Men mulig det er vanskelig å få med seg med all støyen som følger med ham.
     
    Sist redigert:

    lars_erik

    Rubinmedlem
    Ble medlem
    19.10.2006
    Innlegg
    34.948
    Antall liker
    19.800
    Sted
    Hades
    Torget vurderinger
    0
    Påstander om at Ap lekker til høyre, er fullstendig feil. En kan ikke sammenligne med valget i 21, derimot gå tiår tilbake i tid. Da ser man at både SV og Rødt/RV har gått sterkt fram, på bekostning av Ap. Nok en gang blindes folk av ufullstendig statistikk, som framholdes som en sannhet. Til venstre for Ap befant tidligere 4-5% av velgermassen seg, mens nå er tallet 15-20%. DER liggger velgermassen Ap gjennom de siste 30 år har mistet, pga av sin egen høyrevridning. Svaret er derfor "gå mot venstre", dersom målet er å vokse igjen.

    Edit; ting tyder sterkt på at blårussen i partiets ledelse også innbiller seg at velgerne tapes mot høyre. Slik går det, når (Texas)kalkulator og ufullstendig statistikk får råde. Partiet var på et skammelig lavt nivå i 21, 17, 13, 09 osv. Siste anstendige valg var i 97, med 35%. 97 er derfor det naturlige grunnlaget for sammenligning, ikke 21. AP 35%, SV 6%, RV 1,7%. Høyre 14,3%. På den tiden var ingen i tvil om at Ap var et sosialdemokratisk parti, og fanget opp langt flere velgere på venstresiden. I tillegg sto partiet støtt i sin ideologi, noe som gjorde det svært mye enklere å bekjempe Høyre. Nå er det knapt forskjell på partiene, noe som igjen selvsagt er årsaken til at velgere går mellom Ap og Høyre. Når svaret da er å legge seg enda nærmere Høyre, er fullstendig kollaps i sikte. Slikt klarer ikke kalkulator og statistikk fange opp, siden det svært primitive "hodet" faktisk må tas i bruk....
     
    Sist redigert:

    Voff

    Æresmedlem
    Ble medlem
    03.11.2006
    Innlegg
    11.030
    Antall liker
    8.240
    Torget vurderinger
    1
    Problemene med alle analysene over er at AP lekker som en sil mot høyre, ikke venstre.

    Det har kanskje noe med at folk vil ha noen som er (framstår som?) styringsdyktige? Å være bakpå på absolutt alt, og å følge nøye med, er neppe en oppskrift på (fornyet) tillitt...
    (ser at 4-string kom meg i forkjøpet)
     

    Roald

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    25.06.2005
    Innlegg
    5.282
    Antall liker
    2.525
    Torget vurderinger
    1
    Fint du tok med fremstår som styringsdyktig, at Høyre får fylt opp prosentene er jo bare en konsekvens av at folk begynner å bli desperat eller oppgitte de har jo ikke noe mer å tilby enn ap.

    Begge partier slever på EU og kan ikke få gitt vekk makten fort nok, i tillegg tilber de samme CO2 gud og har samme feberfantasier om grønn industri, noe som i realiteten er og gi vekk felleskapets penger til svindlere som vet å utnytte deres feberfantasier.

    Ikke at det er så annerledes i store deler av Europa heller, ting gjøres i feil rekkefølge og industrien forblør og rømmer etter hvert til lavkostland.
     

    Tweedjakke

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    29.01.2008
    Innlegg
    3.482
    Antall liker
    3.603
    Sted
    Sunnmøre
    Påstander om at Ap lekker til høyre, er fullstendig feil. En kan ikke sammenligne med valget i 21, derimot gå tiår tilbake i tid.
    Eg trur du har eit poeng.

    SV og R har i denne perioden flytta markant inn i sosialdemokratiet. Enn så mykje ein del her inne liker å vitsa med Mao og/eller Sovjetunionen, så er det ikkje så mykje direkte revolusjonær sosialisme att i desse partia, men tvert om sosial utjamningspolitikk, forsvar av arbeidarrettar og miljø- og klimapolitikk. Elles har du mykje rett skildringa av Ap.

    Samtidig er det openbert at Ap ser dette. Ein ting er den tydelege «venstreretorikken» i 2021, ein annan ting er korleis særleg Oslo Ap (særleg ein Fredrik Mellem, også Raymond Johansen) jamleg kjem med nærast rabiate utspel mot Raudt og Jonas Bals skriv bøker for å bevisa at Ap åleine representerer (og kan representerte) kombinasjonen av demokrati og sosialisme. Eller at det i mange kommunar er slik at Ap/Sp har prøvd så godt som råd å halda SV og R utanfor i koalisjonsdanningar.

    Så eg trur at det er rett at ein del av grunnfjellet i Ap har flytta seg dei siste tjue åra: anten til SV-R-MDG (den meir idealistiske delen), til Sp/FrP/INP (dei som vil ha industri, veg, lokalsjukehus og meir netto utbetalt kvar månad) eller til Høgre (dei som vil ha stabil og effektiv styring i moderne stil).

    Sjølv om desse tre gruppene hatar einannan, er det òg overlapp, og dersom Ap hadde vore eit stort og sjølvstendig styringsparti (type Gro og 40%) kunne det gjeve meining for alle partar å halde saman, og meining å ha ein diplomat som partileiar. Det kunne faktisk ha vore ein glimrande kvalifikasjon.

    (Til kalkulatordebatten: Eg meiner at det å kunne omskriva infix-notasjon til RPN på sparket syner at ein evnar å tenkja abstrakt og skilja syntaks frå meining, eller «notions» frå «notations», for å låna frå Gauss)
     

    lars_erik

    Rubinmedlem
    Ble medlem
    19.10.2006
    Innlegg
    34.948
    Antall liker
    19.800
    Sted
    Hades
    Torget vurderinger
    0
    Venstre-retorikken i 21 var der, men ble ikke fulgt opp. Da slår det enda hardere tilbake; de lovte, men utførte ikke. De sosialdemokratiske partier i Europa har gått mot høyre de siste 30 år, noe som har resultert i flere av de er fullstendig utradert. De har alle begått den feilslutning at for å bekjempe høyresiden, må de nærme seg de. For å fange opp velgere i mellomrommet. Resultatet er selvsagt at det mellomrommet har blitt for lite, og at høyresiden slipper unna den retorikk og politikk de tidligere ble møtt med. Samt at en god del av de tidligere velgerne har gått til venstre, siden moderpartiet ble fremmed for de. En viser ikke et alternativ ved å iføre seg samme klær som sin tidligere hovedmotstander.
     

    Spiralis

    Æresmedlem
    Ble medlem
    13.03.2005
    Innlegg
    19.540
    Antall liker
    7.862
    Torget vurderinger
    0
    Uansett om AP lekker mot høyre eller venstre tror jeg det ville være en fordel for partiet hvis de klarte å finne tilbake til en eller annen filosofi og ideologi de kunne
    stille seg 100% bak. I og med at "sosialdemokratiet" i mange lange år var AP's varemerke ville det kanskje være greit om de fant tilbake til det, i stedet for patetiske forsøk på å stjele Høyres klær. Og på samme måte ville det nok vært bedre hvis også Høyre hadde funnet tilbake til sine ideologiske røtter. Da hadde velgerne hatt klare alternativer. I dag er det jo kun fargenyanser som skiller dem, det er jo samme lapskausen med begge to, kun bagatellmessig forskjell i fargen på sausen, og
    dessverre er det EU farger i begge partiene. FrP har jo nærmet seg det tomrommet Høyre har etterlatt seg for å gjøre seg lekker for frustrerte Høyrevelgere.
    Hvis disse to partiene bare hadde våget å finne sine "gamle klær" og deres respektive opprinnelige plasser i norsk politikk ville vi kanskje få tilbake ltt ideologi i
    politikken. Man ler i dag av krangelen mellom Gro og Kåre, MEN det var faktisk ganske viktige iprinsippielle deologiske debatter! Slike forekommer jo ikke lenger i norsk politikk. Nå er det kun show og om å gjøre å avbryte slik at motparten ikke får komme fram med sitt budskap. En amerikanisering av politikken som ikke er av det gode.
     

    Asbjørn

    Rubinmedlem
    Ble medlem
    26.03.2006
    Innlegg
    36.527
    Antall liker
    35.422
    Sted
    Vingulmǫrk
    Torget vurderinger
    2
    Så eg trur at det er rett at ein del av grunnfjellet i Ap har flytta seg dei siste tjue åra: anten til SV-R-MDG (den meir idealistiske delen), til Sp/FrP/INP (dei som vil ha industri, veg, lokalsjukehus og meir netto utbetalt kvar månad) eller til Høgre (dei som vil ha stabil og effektiv styring i moderne stil).
    Når 80 % av de LO-organiserte ikke stemmer Ap må man vel kunne si det, ja. Gitt at hele landskapet til venstre for Ap tilsammen er mindre enn FrP alene er det vel ikke så mye som tyder på at en radikal venstredreining er oppskriften heller. Forsøket på «flå de rike»-retorikk kombinert med SP’s reaksjonære reverseringspolitikk har vært katastrofalt for Ap’s troverdighet. Nå padler de for harde livet, men det er for sent.

    Om de i stedet hiver ut SP og forsøker å heise fanen ren og rød mistenker jeg at de kan vinne tilbake en håndfull prosenter fra SV og R, men 1) det vil ikke gå hjem i industriens pauserom hvor de tradisjonelle kjernevelgerne har bil, hus, hytte og toppskatt, 2) troverdigheten vil være minimal i den tilsiktede målgruppen, siden det bare vil være retorikk fra Youngstorgets spin doctors og kommunikasjonsrådgivere, og 3) den politiske sikksakkingen - hardt venstre-høyre-venstre - vil støte fra seg velgere i hver sving. Det inngir ikke tillit til at man vet hva man holder på med.

    Partiet har ingen ting å komme med. Det en tom politisk organisasjon på jakt etter et budskap om et eller annet som kan tiltrekke velgere. Nå begynner oppslutningen å komme ned mot et nivå hvor selv de mest maktkåte partibroilerne snart må innse at Ap-medlemskap ikke lenger er en billett til innflytelsesrike verv. Og da begynner det virkelig å bli vanskelig å se hvem som har behov for Ap.
     
    Sist redigert:

    lars_erik

    Rubinmedlem
    Ble medlem
    19.10.2006
    Innlegg
    34.948
    Antall liker
    19.800
    Sted
    Hades
    Torget vurderinger
    0
    Hverken hos Høyre eller Frp er der Ap skal hente sine stemmer, så størrelsen på Frp er i første rekke en årsak av at også Høyre har beveget mot midten. Før Ap begynte glideflukten mot høyre, med Stoltenberg, var partiet over 35% (97- valget) Perspektivet må være fra 97 fram til i dag, ikke 21-24. Ap går i akkurat samme fella som andre sosialdemokratiske parti som omfavnet Tony Blair gjør; søker etter feil type velgere. Når lederen i tillegg "følger nøye med", er det dømt til å ende med katastrofe.
     

    ptb

    Æresmedlem
    Ble medlem
    27.11.2008
    Innlegg
    14.433
    Antall liker
    17.150
    Sted
    Oslo
    Torget vurderinger
    13
    … søker etter feil type velgere.
    ?!?
    De må definere en klar politisk retning - og tiltrekke seg velgere til den politikken. Ikke søke etter velgere.
    Hvor disse velgerne kommer fra spiller jo absolutt ingen rolle.
    Det er oppslutning om partiet og politikken de ønsker å føre, de har behov for.
     

    lars_erik

    Rubinmedlem
    Ble medlem
    19.10.2006
    Innlegg
    34.948
    Antall liker
    19.800
    Sted
    Hades
    Torget vurderinger
    0
    ?!?
    De må definere en klar politisk retning - og tiltrekke seg velgere til den politikken. Ikke søke etter velgere.
    Hvor disse velgerne kommer fra spiller jo absolutt ingen rolle.
    Det er oppslutning om partiet og politikken de ønsker å føre, de har behov for.
    Det er jeg forsåvidt enig i. Og den politiske retningen skal være sosialdemokratiet, ikke liberaldemokratiet. Og derfor håper jeg det blir alt annet enn "ro" Støre får. Et helvetes leven heller, inntil poenget er tatt til følge.
     

    Asbjørn

    Rubinmedlem
    Ble medlem
    26.03.2006
    Innlegg
    36.527
    Antall liker
    35.422
    Sted
    Vingulmǫrk
    Torget vurderinger
    2
    ?!?
    De må definere en klar politisk retning - og tiltrekke seg velgere til den politikken. Ikke søke etter velgere.
    Hvor disse velgerne kommer fra spiller jo absolutt ingen rolle.
    Det er oppslutning om partiet og politikken de ønsker å føre, de har behov for.
    Det er jo der problemet ligger. En partiorganisasjon som mest er til for sin egen del og desperat søker et «budskap» som kan markedsføres for å trekke til seg velgere, for i sin tur å skaffe diverse verv til partiorganisasjonens broilere og kaniner. Når det er hele formålet med organisasjonen, heller enn å mene noe, være noe og stå for noe er det game over. Mens man følger situasjonen nøye, hele veien ned.
     

    Tweedjakke

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    29.01.2008
    Innlegg
    3.482
    Antall liker
    3.603
    Sted
    Sunnmøre
    1) det vil ikke gå hjem i industriens pauserom hvor de tradisjonelle kjernevelgerne har bil, hus, hytte og toppskatt
    Det trur eg du har rett i, openbert.

    Men eg trur ikkje det er desse som er målet for td Giske, heller. Han har vel sagt temmeleg ope at målet er dei som ikkje normalt røyster i det heile, og dei har nok i liten grad toppskatt. Edit: Det er jo dette landet FrP og delvis R har fiska i, med temmeleg god fangst.

    Kjenneteikna er vel snarare at mange dei kjenner seg forfordelte i Noreg i dag, anten dei er på ulike former for trygd eller arbeider i lågare sjikt av servicenæringa eller offentleg omsorg.

    Problemet for Ap, så og seia, er at dei ikkje reknar seg som arbeidarar, og ikkje har dei den maktposisjonen i samfunnet som industriarbeidaren har/hadde, heller. Ikkje er dei typisk fagorganiserte, heller, for den del.

    Det er ikkje ein gong sikkert dei identifiserer seg med den sosio-økonomiske posisjonen eller interessene dei faktisk har, heller.
     

    Asbjørn

    Rubinmedlem
    Ble medlem
    26.03.2006
    Innlegg
    36.527
    Antall liker
    35.422
    Sted
    Vingulmǫrk
    Torget vurderinger
    2
    Kan stemme. Da er jo spørsmålet hvor mange slike misnøyde det finnes, og om eventuell kapring av noen slike stemmer fra SV og R kan oppveie alle de man vil støte fra seg i motsatt ende. Noen må jo betale for gildet også.

    Det er lite som tyder på at det Norge behøver aller mest er å kapre enda mer av vanlige og uvanlige folks inntekter for å finansiere en enda større offentlig sektor, all misnøye til tross.

     

    Elmer

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    23.08.2009
    Innlegg
    1.944
    Antall liker
    2.193
    Kan stemme. Da er jo spørsmålet hvor mange slike misnøyde det finnes, og om eventuell kapring av noen slike stemmer fra SV og R kan oppveie alle de man vil støte fra seg i motsatt ende. Noen må jo betale for gildet også.

    Det er lite som tyder på at det Norge behøver aller mest er å kapre enda mer av vanlige og uvanlige folks inntekter for å finansiere en enda større offentlig sektor, all misnøye til tross.

    Fat and Lazy. En jeg kjenner som jobber med drift av oljeplattformer i "hele verden" sa at i norsk sektor var sykemeldingsprosenten 9 % på deres plattformer. På britisk sektor var den under 4 %. På britisk sektor jobber de to uker på jobb og to uker av. På norsk sektor er det to på og fire av.

    Tallene er noen år gamle , men tviler på at de har endret seg nevneverdig.
     

    Asbjørn

    Rubinmedlem
    Ble medlem
    26.03.2006
    Innlegg
    36.527
    Antall liker
    35.422
    Sted
    Vingulmǫrk
    Torget vurderinger
    2
    Ja, det valgspråket drar nok tilbake misnøyde proletarer i fleng fra Rødt, tenker jeg. Behøver bare noen fler kommunikasjonsrådgivere til å finpusse budskapet.
     

    Tweedjakke

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    29.01.2008
    Innlegg
    3.482
    Antall liker
    3.603
    Sted
    Sunnmøre
    Ja, det valgspråket drar nok tilbake misnøyde proletarer i fleng fra Rødt, tenker jeg. Behøver bare noen fler kommunikasjonsrådgivere til å finpusse budskapet.
    Som slagordet min svoger observerte blant svenske autonome (type “black-block”) då han studerte der: “Frigjeringa til rullestolbrukarane må vera rullestolbrukarane sitt eige verk” (formulering over det Marx skreiv om arbeidarklassen).
     

    Tweedjakke

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    29.01.2008
    Innlegg
    3.482
    Antall liker
    3.603
    Sted
    Sunnmøre
    Er det mulig å være så blåst? Hvor tar de idiotiet fra? Det der får nok gjerdesittere og flyktninger med oppholdstillatelse i SV og Rødt til å storme i samlet flokk til Ap...
    Dette er vel fadesen frå valkampen i fjor, er det ikkje? Meint som ein slags spøk? Eg trur dei angra seg fælt kort tid etterpå.
     

    lars_erik

    Rubinmedlem
    Ble medlem
    19.10.2006
    Innlegg
    34.948
    Antall liker
    19.800
    Sted
    Hades
    Torget vurderinger
    0
    Dette er vel fadesen frå valkampen i fjor, er det ikkje? Meint som ein slags spøk? Eg trur dei angra seg fælt kort tid etterpå.
    Stemmer nok det. Samtidig sier det utrolig mye om hvor fjernt fra sine velgere de befinner seg. De snakker totalt fremmedlandsk, et språk de selv er de eneste som forstår.
     

    Disqutabel

    Æresmedlem
    Ble medlem
    28.09.2016
    Innlegg
    10.643
    Antall liker
    10.212
    Det er jo der problemet ligger. En partiorganisasjon som mest er til for sin egen del og desperat søker et «budskap» som kan markedsføres for å trekke til seg velgere, for i sin tur å skaffe diverse verv til partiorganisasjonens broilere og kaniner. Når det er hele formålet med organisasjonen, heller enn å mene noe, være noe og stå for noe er det game over. Mens man følger situasjonen nøye, hele veien ned.
    Dette scenariet deler de tross alt med Høire og et par andre sosepartier, når sant skal sies.
     

    Aurora

    Æresmedlem
    Ble medlem
    04.06.2004
    Innlegg
    14.954
    Antall liker
    11.358
    Sted
    Ytterst i havgapet...
    Vel... hvis diplomati går ut på å utgyde flest mulig ord uten egentlig å si noenting meningsfylt overhodet, så er hun en glimrende kandidat......
     
    Sist redigert:

    Poirot

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    28.07.2007
    Innlegg
    2.065
    Antall liker
    2.015
    TalibAnniken der altså.
    Som om USA ikke har nok å slite med fra før...............
    🤭 :giggle: :p

     
    Sist redigert:

    Trane

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    22.09.2003
    Innlegg
    8.166
    Antall liker
    6.853
    Torget vurderinger
    4

    lars_erik

    Rubinmedlem
    Ble medlem
    19.10.2006
    Innlegg
    34.948
    Antall liker
    19.800
    Sted
    Hades
    Torget vurderinger
    0
    Valgkomiteen fikk vekk tilhengere av "følge nøye med", så den gjorde en svært god jobb. Det er ikke opprørerne i Ap som ødelegger partiet, det er gjengen som følger nøye med som står for det.
     

    lars_erik

    Rubinmedlem
    Ble medlem
    19.10.2006
    Innlegg
    34.948
    Antall liker
    19.800
    Sted
    Hades
    Torget vurderinger
    0
    Her er følgen av å følge nøye med; til og med Høyre (av alle) kan med rette skyte mot regjeringen.


    Er det til å undres over at velgerne forsvinner?
     

    Trane

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    22.09.2003
    Innlegg
    8.166
    Antall liker
    6.853
    Torget vurderinger
    4
    De må gjerne holde på for min del. Det er god underholdning. Men, det vil fortære partiet innenfra når GiskeSlusken kommer til makten på denne måten. Igjen.

    Forøvrig registrerer jeg at du ser mellom fingrene med alt av overtramp og maktmisbruk så lenge det går i din foretrukne politiske retning. Det er nesten noe Trump'etisk over det.
     

    lars_erik

    Rubinmedlem
    Ble medlem
    19.10.2006
    Innlegg
    34.948
    Antall liker
    19.800
    Sted
    Hades
    Torget vurderinger
    0
    Neida, det er det langt fra. Derimot gikk det en faen i meg, når Solberg åler seg unna sitt ansvar. Det må slett ikke være Giske, men en som drar partiet dit det hører hjemme; på venstresiden. Akkurat nå er det Giske som har den sterkeste stemmen. Det har kommet dit at absolutt alt annet enn Støre er å foretrekke. Partiet trenger et kraftig indre opprør og utlufting.
     

    PUKK OG GRUS

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    01.10.2020
    Innlegg
    597
    Antall liker
    478
    Sted
    Aarhus
    istedenfor å bable om venstresiden. Hva med noe konkret politikk. Landet drives med enorme kostnader, ikke har vi forsvar, Energi klarer man ikke å bygge tilstrekkelig kapasitet. Matforsyning, det kan vi kjøpe av andre. Tror du sosionomtantene i SV har svaret på disse utfordringene. Få ned utgiftsberget, prioritere steinhardt, det som er viktig. bygge samfunn for de neste generasjoner. Hvor til venstre er de tankene? eller høyre for den saks skyld.
     

    Spiralis

    Æresmedlem
    Ble medlem
    13.03.2005
    Innlegg
    19.540
    Antall liker
    7.862
    Torget vurderinger
    0
    Problemene i Norge er vel langt på vei at venstresiden drives av "sosionomtanter" som sitter på rosa skyer og drømmer lysegrønne drømmer. Og Høyre
    vil overlate alt til "markedet". Vi mangler "kraftsosialister" og "industribyggende" høyrefolk. Lenge siden vi har hatt slike. Kan det skyldes at vi er alt for
    opptatt av mastergrader og for lite opptatt av "hands on" erfaring?
     

    Tweedjakke

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    29.01.2008
    Innlegg
    3.482
    Antall liker
    3.603
    Sted
    Sunnmøre
    Lenge siden vi har hatt slike. Kan det skyldes at vi er alt for
    opptatt av mastergrader og for lite opptatt av "hands on" erfaring?
    Slett ikkje usamd, men samtidig: Folk med hands-on erfaring er alltid gode på å løysa jobben, eller oppdraget, men mindre gode på å sjå om det kanskje er ein annan jobb som burde løysast i staden, eller om problemet er noko heilt anna enn det vi trur.

    Eg trur vi treng båe delar i politikken.
     
  • Laster inn…

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Laster inn…
Topp Bunn