Irak var ikke noen idealsamfunn, men det var et svært mye bedre samfunn enn det er i dag etter "frigjøringen" og maktovertagelsen av de religiøse. Når valget står mellom Saddam og Khomeini bør man velge side med omhu. Ingen har gjort med for å fremme islamismen i de arabiske land enn USA og deres allierte de siste årene. De har solgt befolkningen for en neve dollar og en tønne olje. Glem ikke at selve sjefsbusemannen, Bin Laden, var en CIA mann. Vi gjorde den samme tabben om igjen ved å felle Saddam og innsette de geistlige i hans plass.BBking skrev:Deph, trodde Saddams Irak var ditt kroneksempel på en velfungerende stat.
Overvåking, eh?
Eller mener du arabere må overvåkes, men ikke nordmenn?
Kjære vene, du fossror nå.Gjestemedlem skrev:Irak var ikke noen idealsamfunn, men det var et svært mye bedre samfunn enn det er i dag etter "frigjøringen" og maktovertagelsen av de religiøse.
En aktiv kamp mot religiøse opprørere. Ikke det spor anderledes enn vår egen kamp mot Taliban.BBking skrev:Parallelt med krigen mot Iran gjennomførte Hussein en nådeløs undertrykkelse av mulig intern opposisjon. Store områder langs grensen mot Iran ble ryddet for sivile. Sjiittiske religiøse ledere som nektet å underkaste seg ble myrdet, mange tusen ble arrestert og torturert. Massegraver fra denne perioden oppdages fortsatt.
Islamistiske banditter og kommunister. Har ikke gjort annet enn å lage ufred i regionen. Forsøk på å destabilisere Tyrkia og opprette sin egen lille fjellstat etter talliabnmønster. Igjen, det er jo presis slikt vi selv kjemper mot i Afghanistan og Pakistan nå.Særlig brutalitet ble brukt mot kurdere i Nord-Irak. Den såkalte anfal-kampanjen omfattet utslettelse av mange tusen landsbyer og massakrer på hundretusener av mennesker. Kjemiske våpen ble brukt i stor skala, og mest beryktet er gassangrepet på den kurdiske byen Halabja, som etterlot rundt 5 000 døde og mange tusen med store kjemiske skader.
Gjestemedlem skrev:I går var det 20 år siden muren falt.
DDR var et samfunn som nok var svært godt beskyttet mot pedofile og terrorister og andre busemenn. De må ha hatt det fint og trygt der. Et varmt samfunn der folk passet på hverandre og så til at alle levde ordentlig og lovlydig, og der myndighetene passet på og voktet samfunnet slik at alle barn kunne sove trygt om natten.
Ja, i dag skal alle overvåkes.Espen R skrev:Men så lenge jeg er en lovlydig borger og ikke farer med snusk og fanteri, hvorfor skulle noen bry seg særlig hva jeg driver med og lekke informasjon om meg?Gjestemedlem skrev:Det er grunnleggende kritisk når man uten videre godtatt at myndighetene skal ha kontroll og oversikt over hvem som kommuniserer med hvem til enhver tid, hvordan kommunikasjonen foregår, hvilke protokoller som benyttes, tidspunkt, datamengde.
Skal de være slik at statens menn til enhver tid skal få ha full oversikt over hvem som snakker med hvem her i landet, bare sånn i tilfelle at noen på et senere tidspunkt kan mistenkes for å ha uedle hensikter?
Er folk så villige til å gi slipp på sin rett til privat kommunikasjon med andre mennesker her i verden? Betyr det så lite at det bare er å vifte ved bildet av noen busemenn, pornografer og terrorister for å skremme folk til underdanig lydighet til stat og det offentlige, til politi og myndighetene?
Men hva den dagen når disse personene begynner å misbruke denne informasjonen da, med eller uten "gode hensikter"?
Den tiden da samfunnet overvåket radikale venstrefolk i frykt for landets sikkerhet, den tiden er forbi.
Statskanalen viser ansvar:Slubbert skrev:Hva med et webcam på soverommet
Fossror fortsatt...Gjestemedlem skrev:Selvsagt er endel av metodene (dvs Saddams, min kommentar) noe i overkant...
Huff. Nabokjerringa er bred som en låvedør, og hun sysler støtt i hagen om sommeren. Hun hilser aldri. Helst bøyer hun seg bare ned over en plante når jeg går forbi, og med hennes akterspeil er ikke det noe vakkert syn. Det er ille nok om jeg ikke skal se henne når hun er inne også.vredensgnag skrev:På tide å minne om ur-dystopien til Yevgeny Zamyatin: WE
Boken som inspirerte Orwell, Huxley og andre. Zamyatin skrev om et samfunn der alle bodde i hus med glassvegger, så de kunne holde øye med hverandre. Det samfunnet er vi i ferd med å bygge - helt frivillig.
http://en.wikipedia.org/wiki/We_(novel)
"an urban nation constructed almost entirely of glass, which allows the secret police/spies to inform on and supervise the public more easily."
Slik overvåkning er naturligvis helt overflødig. En velrettet petterspray fra en peppermø er langt mer effektivt...BBking skrev:
bambadoo skrev:Stakkars de som skal vedta dette. De vet desverre ikke hva det gjelder. Håper de setter seg godt inn i saken.
Foregår enormt med lobbyvirksomhet på tinget disse dager.
Erna Solberg er villig til å gjøre hva det skulle være for å grabbe til seg innflytelse. En politisk blodigle på det norske folk.Trane skrev:Ganske skremmende med hvilken lettvinthet politikere forholder seg til saker av prisipiell betydning for borgernes frihet og rettigheter.
Pkt 1marsboer skrev:Skjønner ikke at folk klager på overvåkning når de samme personene gladelig bretter ut sit privatliv på Facebook og legger all sin e-post på hotmail/gmail kontoer på servere eid av utenforstående med økonomisk vinning som sin primærhensikt.
Juni:- Vi legger helt klart til grunn et krav om skjellig mistanke mot konkrete personer, sa Storberget på pressekonferansen der høringsnotatet ble lagt fram i januar.
Svært mye tyder nå på at det kanskje mest prinsipielle punktet kravet om mistanke til konkrete personer forsvinner fra det endelige implementeringsforslaget.- Det er ikke tvil om vi oppfatter det helt tydelig fra justissektorens side at et av de viktigste innspillene som er gitt, er at man ikke ønsker den begrensningen som ligger i det å knytte skjellig grunn til mistanke mot en person. Det har vi merket oss, svarte Storberget.