Project Sunrise, Horizon, Ember og Starlight

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

 • M

  Morpheus

  Guest
  Her er litt bakgrunnsinformasjon om designvalg gjort underveis under utviklingen av Ember.

  Over time we changed a lot of things along the way and I had to build and test some of the circuits before handing them over to Jeremy.
  Most of the experiments were done on the OPA-88 amp I made a while back.


  this kept us from 'finalising' the design.

  Over time the following steps were made before we thought it could be called a product.

  The first design was more or less a Horizon with the output stage changed to the buffer type output that is still in place. (see OPA-88 amp shown above)
  Subsequently I added auto-bias.
  Changed that circuit slightly in a few small iterations to make it perform better.
  At this point the project Ember was more or less ready to launch we figured so hints in that direction were vented.

  Next I thought it would be handy if the heater was selected automatically so a jumper was no longer needed and no errors can be made by users any more. It would also be easier to use tubes with no markings on them as the voltage didn't matter.

  After that I thought it would be easier if the output R selector was simply done with 1 jumper in 3 positions instead of 2 jumpers that work intuitively 'strange' so meant a redesign.

  Later I simplified and improved the auto heater select circuit

  Changed the RCA output (pre-amp) voltage so it could be used better as a preamp.

  Changed the output device configuration for better performance and used other devices but were hard to get so changed it back.

  Added a gain select jumper as some found the gain to be on the side of too high (with a little travel on the volpot a too loud volume)

  Changed the output configuration to something similar as we did on the Starlight and hoped to pump out 5W-6W on 32 Ohm this way.

  a proto PCB was built.

  Had some issues with the protection relay action which didn't switch as intended so made a small change.
  The proto had some temperature issues and doubling the output power was not working as we wanted and were plagued by small oscillations.
  This meant we fell back on the current output configuration and changed it a bit to deal with temperature issues when using normal 8-pin DIP output devices. In real life situations this worked perfectly and the temperature stayed low. On a test bench it became too hot.
  I added thermal protection (which had to be tested thoroughly).
  It was decided later on SMD devices were going to be used but meant these devices had to be pre-soldered.
  Another change in the layout..

  The layout was a constant re-arranging and optimising anyway (as it is with any design)

  Indicator LED's were added and the output stage configuration was changed slightly again.

  We still had some things we wanted to change but decided the amp is functioning as we wanted it too so it was finally launched.

  The switch to the front was another idea that I wanted for a long time but because the DC input is at the back this meant long wires running up and down on the PCB so for optimizing power wire routing decided to keep those wires as short as possible.

  Now it is up and running and performing even better than my 'proto' OPA-88 amplifier due to optimised PCB design.

  We are planning to offer a linear power supply for the amplifier range (regulated 24V and 48V DC linear power supplies).
   

  josi

  Hi-Fi entusiast
  Ble medlem
  30.11.2002
  Innlegg
  105
  Antall liker
  0
  Torget vurderinger
  1
  Morpheus, ser at du er eier av Mad Dog. Siden jeg vurderer bestilling av denne så hadde det vært interessant å høre hvordan kombinasjonen Mad Dog og Sunrise II spiller ;)

  Forøvrig, jeg fikk aldri noen tilbakemelding på min email til Jeremy vedr. valg av HP forsterker - og det var kanskje like greit siden Ember nå har kommer kommet på markedet :rolleyes: Valget står nå egentlig mellom Sunrise II og Ember, skuffende lite info tilgjengelig om hvordan Ember er rent lydmesig i forhold til de andre Project ampene
   
  M

  Morpheus

  Guest
  Jeg er meget fornøyd med Mad Dog og PSii som kombo. Jeg ville nok foretrukket HE-500 fremfor Mad Dog, men dersom man ønsker en lukket hodetelefon og man har 1 eller flere :rolleyes: gode hodetelefonforsterkere vil Mad Dog tilfredsstille 98.9% av befolkningen.

  Jeg er såpass godt fornøyd med utstyret jeg har nå at jeg ikke tråler forum så mye i disse tider... det pleier dog å endre seg når høstmørke og stormene setter inn..

  Jeg er enig med deg at det er lite info tilgjengelig på Ember's lydmessige egenskaper. Ikke godt å si hva jeg hadde valgt idag av Ember og PSii. Muligens Ember fordi jeg er nysgjerrig av natur, men PSii er et "best buy" produkt.
   

  tommo21

  Hi-Fi entusiast
  Ble medlem
  13.07.2003
  Innlegg
  333
  Antall liker
  158
  Torget vurderinger
  26
  Da hoppa jeg jammen meg på en Project Ember....skal jammen meg bli spennende å høre gjennom lageret med forskjellige 9-pin rør jeg har:)
   

  corton

  Medlem
  Ble medlem
  26.03.2010
  Innlegg
  40
  Antall liker
  4
  Sted
  Oslo
  Torget vurderinger
  6
  Tommo21; jeg venter i noe spenning på hva du sier om ulike rør når du får testet dette.

  Jeg har hatt Ember i hus siden mai, men har kun brukt originalrøret. Noe annet har jeg heller ikke. Dette er ikke årstiden hvor hodetelefoner blir veldig mye brukt av meg, og de siste ukene er den overhodet ikke brukt, la meg likevel komme med noen tidlige inntrykk. Ember leverer i henhold til forventningene jeg hadde. Ingen kan vel forvente at denne lille saken til drøyt 2000 kroner skal være på høyde med verdens beste forsterkere, men den er forbasket god når prisen tas i betraktning. Jeg har testet den med flere ulike hodetelefoner. Så langt har jeg blitt mest glad i å parre den med Sennheiser HD800. Den fungerer også godt med HD650. Grado GS 1000 er også brukt med hell, men jeg går ofte tilbake til en av de nevnte fra Sennheiser. Hifiman HE-6 er ingen lett hodetelefon å drive. Ember klarer det på et vis, men ikke med glans da den mangler den effekten som skal til. Jeg har også så vidt brukt Denon AH-D2000 som fungerer greit. De nevnte hodetelefonene representerer nokså ulike "specs" ( med mindre jeg husker feil) og er slik sett en test på om de her har lykkes med å lage en forsterker som kan favne bredere enn Sunrise/Horizon. Siden jeg ikke har hørt disse to kan jeg ikke vurdere resultatet fra Ember opp mot det andre har skrevet i denne tråden tidligere. For meg holder det egentlig å slå fast at jeg er fornøyd med å ha skaffet meg en god og billig forsterker som tar det meste av hva jeg kan fore den med.
   

  tommo21

  Hi-Fi entusiast
  Ble medlem
  13.07.2003
  Innlegg
  333
  Antall liker
  158
  Torget vurderinger
  26
  @corton

  Jeg hadde tenkt å kjøpe Schiit Lyr, men før jeg trykket kjøp på denne, så ble jeg nyskjerrig på disse produktene etter å ha lest litt lpå Head-fi. Jeg har en Aune T1 fra før, og har hatt forsterkere og cd-spillere m,ed rør i fra før, så jeg har et godt lager med rør. Har ikke drevet veldig mye med Head-fi tidligere, men hifi ellers har det vært mye av de siste 20 årene. Pr nå har jeg AKG K551, Soundmagic HP-100 og Shure SH-840. Har bestilt meg AKG K702.65 Anniversary versjonen, Philips Fidelio X1, og vurderer å skaffe meg en Sennheiser HD600 fremfor HD650. Har også en Matrix M-Stage-forsterker jeg heller ikke har prøvd ut ennå. Prosject Ember kan ta så mange forskejllige rørtyper. og den har også "latmannsbias"(auto), noe som er veldig kjekt om man som meg har tenkt å "rulle" i bøtter og spann.

  6v rør så har jeg en del 6dj8(Ca40stk) rør, som Siemens Halske CCa, Siemens E88CC, Mullard E88CC, Amperex PCC88, Amperex 7308, Sylvania 7308, pluss en hel haug russere fra Voshkod for å nevne noen.
  12: Så har jeg en del 12au7(Ca 40 stk) med Telefunken, Valvo, GE, RCA Clear Top. Har også en del 12bh7a på vei etter anbefaling av de som har laget ampen, pluss et RCA Clear Top 6GU7. Dukker vel opp noen russere her også i løpet av noen uker.

  Nå skal det sies at det vil nok ta noe tid å lytte igjennom allle disse, men ser vel for meg...med tillatelse fra samboeren at det blir en del tid med hodetelefoner på hodet utover høsten;-)

  Har bestilt den ferdig bygget, for jeg jobber med lodding og sammenstilling av elektronikk til hverdags, så blir vel litt som en snekker.....man snekkerer ikke veldig mye på fritida hvis man kan slippe.

  Tenkte jeg skulle lage meg en liste etterhvert med lytteintrykk på forskjellige rør...så godt det lar seg gjøre ihvertfall.
   

  tommo21

  Hi-Fi entusiast
  Ble medlem
  13.07.2003
  Innlegg
  333
  Antall liker
  158
  Torget vurderinger
  26
  Ember med serienummer 0020 er ankommet idag. Perfekt timing til man drar på ferie i morgen;-) Jaja...noe å glede seg til man kommer hjem:)
   

  tommo21

  Hi-Fi entusiast
  Ble medlem
  13.07.2003
  Innlegg
  333
  Antall liker
  158
  Torget vurderinger
  26
  Da har denne blitt prøvd ut en liten stund, og det låter fantastisk:)
  2013-08-09 17.03.07.jpg

  2013-08-20 19.10.07.jpg


  Prøvd et par forskjellige rør, men Russiske Voshkod 6N1P-VI som fulgte med er veldig bra. Har testet Tung-Sol 12BH7, og tester nå Voshkod 6N2P-EB.
   
  M

  Morpheus

  Guest
  Flotte bilder! Ser vi har noe utstyr felles. Har selv en Matrix stående i et skap å støve ned. Fjernet input caps på den, og lyden føltes mer transparent. Men det var en stor oppgradering å gå fra Matrix til Project Sunrise. Blir interessant å lese mer om hvilke rør du foretrekker ol fremover.
   

  Costanza76

  Hi-Fi entusiast
  Ble medlem
  25.11.2012
  Innlegg
  173
  Antall liker
  179
  Sted
  Trondheim
  Torget vurderinger
  1
  Da er også jeg inne i (den voksende - serienr #80) gruppen av SunriseII-eiere :) Rakk bare såvidt å koble opp igår kveld, plundret myyye med en Nuforce HDP som foreløpig nekter å fungere som ren DAC - ble istedet Dac'en i Pure i-20 som midlertidig løsning, men fikk tilslutt lyttet til mine tre referanselåter (starter ALLTID med disse på nytt utstyr):The Eagles - "Hotel California" (Live fra "Hell freezes over"), Dire Straits - "Private Investigations" og Jennifer Warnes - "Famous Blue Raincoat".

  Da de tre låtene var spilt ble jeg bare sittende i stillhet og gape over det jeg nettopp hadde hørt. Helt uinnspilt (knappe 30 min++, ujustert bias osv) spilte den fletta av alt JEG har hørt av Head-Fi. HE-500 fikk en helt ny dimensjon utover hva HDP'en har klart å få fram. Detaljer, detaljer, detaljer, samt en mye større "lydboble" og merkbart mer tyngde i bassen. Er dessverre bortreist i helgen, men gleder meg allerede til søndag kveld/natt for ny lytteseanse. Blir vel litt surfing etter ny dac i helgen, sånn i det skjulte :)

  To be continued...
   
  S

  sorgenfri

  Guest
  @Costanza: KJekt å lese at du koser deg:)

  Jeg, har et monster av en LineMagnetic Tube amp som jeg kjører også med PSii, jeg har også en røramp som spiller fletta av den igjen - med LCD-2.
   

  Fugazi

  Overivrig entusiast
  Ble medlem
  21.05.2009
  Innlegg
  882
  Antall liker
  214
  Sted
  Bærum
  Torget vurderinger
  12
  Hei. Jeg har akkurat fått mine nye Grado RS2i og lurer på om jeg skal investere i en Project Sunrise amp.
  det kan jo være en god match. Noen som har hørt?
  Hvilken modell vil dere anbefale at jeg kjøper?
  Gradoene har impedans på 32 ohm.
   

  ketilb

  Hi-Fi entusiast
  Ble medlem
  13.10.2009
  Innlegg
  466
  Antall liker
  120
  Sted
  Sør-Helgeland
  Torget vurderinger
  12
  Vurderer enten Ember eller Horizon til mine T1. Er det noen som kan fortelle meg forskjellen på de to? Jeg har kigget på garage1217-siden, men har litt svært ved å gjennomskue de grunnleggende forskjellene.
   

  Costanza76

  Hi-Fi entusiast
  Ble medlem
  25.11.2012
  Innlegg
  173
  Antall liker
  179
  Sted
  Trondheim
  Torget vurderinger
  1
  Oppdatering - PSII har fått ny partner :)

  Da er også jeg inne i (den voksende - serienr #80) gruppen av SunriseII-eiere :) Rakk bare såvidt å koble opp igår kveld, plundret myyye med en Nuforce HDP som foreløpig nekter å fungere som ren DAC - ble istedet Dac'en i Pure i-20 som midlertidig løsning, men fikk tilslutt lyttet til mine tre referanselåter (starter ALLTID med disse på nytt utstyr):The Eagles - "Hotel California" (Live fra "Hell freezes over"), Dire Straits - "Private Investigations" og Jennifer Warnes - "Famous Blue Raincoat".

  Da de tre låtene var spilt ble jeg bare sittende i stillhet og gape over det jeg nettopp hadde hørt. Helt uinnspilt (knappe 30 min++, ujustert bias osv) spilte den fletta av alt JEG har hørt av Head-Fi. HE-500 fikk en helt ny dimensjon utover hva HDP'en har klart å få fram. Detaljer, detaljer, detaljer, samt en mye større "lydboble" og merkbart mer tyngde i bassen. Er dessverre bortreist i helgen, men gleder meg allerede til søndag kveld/natt for ny lytteseanse. Blir vel litt surfing etter ny dac i helgen, sånn i det skjulte :)

  To be continued...
  Fortsettelsen lyder som følger: Inn direkte fra USA: Mine damer og herrer: Schiit Bifrost (Uber). Den debuterte i oppsettet i går kveld, til øredøvende jubel fra et ekstatisk publikum (egolyd, ergo: kun meg selv). PSII har fått justert BIAS'en og leverer varene til de grader. Som man kan se av min forrige post var oppgraderingen av amp en vekker - kontrollen og detaljrikdommen vokste. Med dagens oppgradering er jeg (minus kabeloppgradering) i mål! (Jadda, jeg vet...). Når det spiller så bra som det gjør allerede, hva kan jeg vente meg når PSII har fått ytterligere noen titalls timer på baken, og Uberfrosten har blitt spilt skikkelig inn (noe som visstnok kan ta litt tid)?! Gleder meg.

  For å dra innlegget helt tilbake på topic: PSII er (for meg) en skikkelig positiv opplevelse. Jeg leste meg først opp (bl.a. på denne tråden) med en viss skepsis ("selvbygg", ikke kabinett etc.), men dere overbeviste meg om at jeg måtte prøve. Og jeg angrer ikke! Ampen er blitt en del av et oppsett som gir en musikkglede jeg aldri tidligere har kunnet drømme om. Hadde jeg bare hatt litt mer tid til å faktisk sette meg ned og lytte - har jo en hel musikksamling som nå må høres på nytt!
   

  ketilb

  Hi-Fi entusiast
  Ble medlem
  13.10.2009
  Innlegg
  466
  Antall liker
  120
  Sted
  Sør-Helgeland
  Torget vurderinger
  12
  Vurderer enten Ember eller Horizon til mine T1. Er det noen som kan fortelle meg forskjellen på de to? Jeg har kigget på garage1217-siden, men har litt svært ved å gjennomskue de grunnleggende forskjellene.
  Har undersøkt litt mer, og relatert til T1 (og lignende høy-impedante hodetelefoner) synes forskjellene i hovedsak å være følgende: Ember er en hybrid med SS-output, auto-justering av bias og mulighet for justering av input gain. Horizon er ren OTL med manuell justering av bias og fast input gain.

  Kan jeg forvente, at den konstruksjonsmessige forskjell vil gi lydmessig forskjell også, eller bestemmes dette først og fremst av den justerbare utgangsmotstand (som begge forsterkere jo har)? I hvilke scenarier er muligheten for justering av inngangssignalets styrke en signifikant fordel? Gir manuell justering av bias gir noen fordeler i forhold til auto-biasjustering?

  Kort sagt, er det noen grunn til å velge Ember fremfor Horizon?
   

  ketilb

  Hi-Fi entusiast
  Ble medlem
  13.10.2009
  Innlegg
  466
  Antall liker
  120
  Sted
  Sør-Helgeland
  Torget vurderinger
  12
  Konstruktøren av Project Starlight/Ember/Sunrise/Horizon, Frans (Solderdude), har svart meg på ovenstående på et annet forum. Svaret hans er meget informativt, også på generell basis, så jeg legger det ut her i tråden også.

  ---

  Q: If pairing with T1 (or possibly T70), why choose Ember over Horizon? Major differences appear to be 1) hybrid vs OTL; 2) auto vs manual bias adjustment; and 3) selectable input gain vs permanent. What are pros and cons in relation to these three points?  1: Both are hybrids and OTL (tube paired with Solid State and no output transformers used) but Horizon is class-A and gets VERY hot, Ember has an Op-amp power output stage and remains cold.
  The class-A stage is a simple source follower loaded with a current source for improved performance where the op-amp stage has local feedback and thus 'follows' the signal of the tube far more accurately.
  Technically the Ember output stage is thus better and has lower distortion. The differences get smaller when headphones with high impedances are used. Output power of the Ember in low impedance headphones is also considerably higher. When driving via the 120 Ohm output setting (Beyer's own A1 amp = 100 Ohm out) the output power will be about the same.

  2: IF you like to swap tubes a lot or play with the input bypass cap the Ember has the advantage as you just pop in any tube and it works (providing it is a suitable and non-defective tube). The Ember has another advantage which is that when the tube ages (they all do) it always sets itself at the optimal bias point. Also when a tube is just turned on versus been on for a long time the bias point will always be optimal.
  With the Horizon tube swapping is not as easy/fast as you manually have to set the correct heater voltage with a jumper (6V or 12V) which the Ember does by itself. Also you have to adjust the bias (using the bias LED's or a voltmeter) every time you change the tube or set the 'bypass input cap' jumper. Also as a tube ages it would be best to check the bias about once a year as there will be some (small) shift in bias point over time.
  So it's an ease of usage thing. The SQ is not altered as the circuit and currents in the tube will be exactly the same.

  3: The Horizon only has a 'high gain' setting but can be lowered if needed by changing 2 resistors. The actual gain the amp has depends on the used tube so is not a fixed value as there is no overall (nor local) feedback. If used with a DAC that puts out 2V the travel on the volpot going from soft levels to 'normal' levels may be a bit small and thus turning up the volpot a bit already makes it play loud.
  Also every (especially the smaller sized as used in these amps) volpots all have 'balance' issues in the lowest setting which could lead to a shifted stereo image (to the left or right) at low level settings.
  For this reason a gain lowering circuit (about -5dB) was added to the Ember so you can get better control over the volume range yet. The high gain setting is useful when the amp is driven from something like an i-pod or other DAP as these have much lower output voltages.

  For what it is worth those having heard the Horizon and Ember side by side all said the Ember was the 'better sounding' one.
  On technical merits it should be.
  Also the lack of heat of Ember (the Horizon gets really hot even with stacked heat sinks) seems to be appreciated.
  For those that like to pop in tubes or want to drive difficult to drive headphones (HE5-HE6-K1000 e.t.c) are much better of with Ember.

  In your specific case if you are only going to use one type of headphone (are you really sure about that ?) and drive it from 120 Ohm output setting (which Beyer recommends) and aren't a tube swapper there isn't that much difference between the 2 amps once the Horizon is adjusted, except for pricing, gain control and heat (power consumption).
   
  M

  Morpheus

  Guest
  God info der. Kjekt å lese at flere har sansen for Project ampene :).
   

  ketilb

  Hi-Fi entusiast
  Ble medlem
  13.10.2009
  Innlegg
  466
  Antall liker
  120
  Sted
  Sør-Helgeland
  Torget vurderinger
  12
  Jeg har nå Ember på vei i Posten, gleder meg til å høre den med T1. Betilte et par ekstra rør (Voskhod 6N2P og RCA 12AU7A cleartop), så får leilighet til litt tube rolling også.
   
  S

  sorgenfri

  Guest
  To the Friends and Customer Family of Garage1217,

  Happy New Years to you all! It has been awhile since I have been able to send out a newsletter as we have been quite busy! 2013 was a great year for us as we were able to expand our lineup to include our Project Ember and Project Starlight Amplifiers. As with all of our lineup, they have shipped all across the globe - being enjoyed domestically and internationally! I wanted to extend a personal thank you to every one of our customers as your support has helped make our small company happen and grow. Since our company uses word of mouth to advertise, your feedback and reviews on forums all over the net has helped us with our mission to design and bring new affordable HiFi to market. Again THANK YOU!

  New for 2014:
  - Both Sunrise and Horizon a undergone a slight revision as they are now into version III. The revisions were small but just enough to call them a version III. So no worries Sunrise II and Horizon II owners, you are not missing out.
  - Frans and I are back at it on our affordable linear power supply design that has been in the works for some time. The supply will work with all of our designs and will not break the bank as we are and always have been about getting the most for your money. Release information will be coming in the next few weeks.
  - Another cat is out of the bag as well.
  Frans and I have spoken for some time about adding an affordable, high power solid state to the lineup. And yes, it is happening! Frans dreamed up quite a little monster which is quite different from other offerings (could we have it any other way?) The sound of the amplifier will actually be more similar to our tube gear (specs and why to come soon) She will feature a lot of the common features of our linup such as variable input gain, output resistance and so forth. And power... oh yes she has it in spades as she will feature the same output stage as Ember.

  Revisions:
  We decided in the last month to make a change to all of our linup in regards to input gain. With some of the higher end and higher output sources that our gear is being coupled to, it was decided that the input gain was high across the board. When coupled to a high output source, this would leave our amplifiers with limited range on the volpot before the music was to loud. The other negative effect to this was it also could put the volpot in the dreaded (below 9'oclock) range which usually is not matched very well. This is a trait that small volpots have even though ours are hand selected to be the best of what is available. By changing out a couple of resistors and a couple coupling capacitors depending on the revision of your amplifier - it will change things up and put the volpot in the sweet spot and give you more range and travel overall. This change is only recommended for those with high output sources that would like to make the change. For the DIY crowd, we can offer up the parts or part numbers at no cost to make these changes - just pay for shipping. If you would like to have your amplifier re-worked to reflect these changes, we will offer the work at no cost to you other than shipping.

  Last notes:

  - We will be adding a customer photo gallery to our site. We would love to see photos of our designs in your setups and what equipment you are using our gear with! We will add this section to our site in the next week and hope to showcase your setup soon. I know we have a lot of very good photographers for customers so send them in! And of course, customer reviews are always welcome, we love hearing your thoughts on our gear and we will post up what you have to say!
  - If you get a chance, please stop back over to the website and have a look around. A lot has changed in the last few months as we try to make things better.

  Regards,
  Jeremy Helms
  Garage1217 Amplifiers Home Page

   

  Roberth

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  05.01.2010
  Innlegg
  2.352
  Antall liker
  240
  Torget vurderinger
  17
  Hei, har snoket litt på disse ampene, men finner lite info om strømforsyningen, er det bare en billig switchmode strømforsyning som følger med?
   
  S

  sorgenfri

  Guest
  Friends, As usual we have been quite busy! We are just finishing up our Project Ember Current Supercharger. This is an add on option (solder in) which boosts the tube heater current capability of Ember to well past 1A allowing hard to drive tubes such as the 6n6p, 6n30p or other tubes to be powered with ease. Sunrise and Starlight owners, your amplifiers already support 1A of heater current so this is not for you.  Why you would want it:
  - Decreases tube warm up time, especially with high current demand tubes
  - Tubes that were questionable or on the limit of Embers 500 (600mA maximum) current limit can now be powered with ease
  - Overall drastically increases the number of tubes that can be rolled into Ember


  Why you would not want or need it:
  - If your choice tubes draw less than 600mA and you are able to power and use your current tube choices then no need for this mod


  The Ember Supercharger setup includes:
  - Supercharger module pre-built and tested with PCB and all components. Built to Ember standards with black mask / gold wash 2oz copper PCB to match the look of your Ember. To note, the Ember SC is all SMD to keep it compact.

  - New top cover with custom SC serial number - old serial number becomes invalid  Price for the Ember Supercharger Option:
  - If ordered with a new build or new kit $44.99 + shipping

  - If ordered Separate (after purchasing an Ember) $49.99 + shipping (This is a DIY option. You must de-solder the original DC-DC and solder in the SC)

  - We will install the supercharger on non kit versions of Ember for FREE (you pay for shipping both ways)


  Please email us or simply reply to this email to get on the pre-order list!


  INSANE DEAL FOR EXISTING CUSTOMERS:
  I have a Project Sunrise III factory build which was used for some prototyping and testing. It is 95% a built Sunrise III with a few tweaks. She looks, sounds and feels brand new. Since she is used and has been tweaked, I cannot sell her as new. Price for her is $180 shipped ($85.98 off regular website price)

  FIRST COME FIRST SERVE And yes, she comes with a tube, power supply, chassis and full 3 year warranty!  Regards,
  Jeremy Helms
  WWW.GARAGE1217.COM   

  corton

  Medlem
  Ble medlem
  26.03.2010
  Innlegg
  40
  Antall liker
  4
  Sted
  Oslo
  Torget vurderinger
  6
  Er det noen som har kjøpt og montert "Current Supercharger" på sin Ember?
  Jeg fant ikke denne på "Garage1217 sine sider, men jeg vil tro det holder med et e-brev til Jeremy om man vil bestille. Selv venter jeg nok litt for å se om behovet for andre rør melder seg.
   

  Minutten

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  15.12.2007
  Innlegg
  6.845
  Antall liker
  1.519
  Torget vurderinger
  3
  Har brukt en Polaris nå i noen uker og "tror" jeg foretrekker denne fremfor Sunrise på min AT T70. Den er minde varm i lyden, men også mindre ullen samenlignet med Sunrise.
   
  Sist redigert:

  Skymarshal

  Hi-Fi interessert
  Ble medlem
  09.07.2014
  Innlegg
  62
  Antall liker
  5
  Torget vurderinger
  1
  Hei og hopp! Jeg har sittet og vurdert en Project Ember en stund - men så har jeg også vurdert en Schiit Asgard eller Valhalla. (Jeg har HD650) Er det noen som kan gi meg en anbefaling evnt vurdering mellom de tre?

  Takk =)
   
  S

  sorgenfri

  Guest
  Jeg, har Psii og harhatt asgard. Jeg har HD555, men har ikke hørt HD650.

  -Har du hørt på rør Amper tidligere? Rør er mer styr, men deiligere lyd.. Transistor er kjappere, og tørrere - mindre styr ---> It`s up 2 YOU!

  Jeg ville gått for RØR:)
   

  Skymarshal

  Hi-Fi interessert
  Ble medlem
  09.07.2014
  Innlegg
  62
  Antall liker
  5
  Torget vurderinger
  1
  Aldri hørt på rør før, men ser for meg at et er midt i blinken for min smak. Hva legger du i at det er mer styr? Takk for svar forresten :)
   
  S

  sorgenfri

  Guest
  Aldri hørt på rør før, men ser for meg at et er midt i blinken for min smak. Hva legger du i at det er mer styr? Takk for svar forresten :)
  I ordet styr legger jeg: Orginalrøret er sikkert ikke bra-->googler meg frem til det som har fått mest skryt-->finner ut at halvparten KAN være falske rør-->kjøper et som er svindyrt-->etc etc etc.. det er egentlig ikke styr i det hele tatt om du tar det rolig:)

  Jeg er ikke den typen:)
   

  ardilla

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  14.12.2009
  Innlegg
  4.310
  Antall liker
  837
  Sted
  OSLO
  Torget vurderinger
  3
  Rør er ikke styr hvis man ikke gjør det til styr ,)
   

  ketilb

  Hi-Fi entusiast
  Ble medlem
  13.10.2009
  Innlegg
  466
  Antall liker
  120
  Sted
  Sør-Helgeland
  Torget vurderinger
  12
  Jeg har hatt Ember. Syntes lyden hadde et aggressivt skjær, uansett hvilken hodetelefon/rør/innstilling jeg anvendte. Var i hvert fall ikke, hva jeg trodde en rør-forsterker ville høres ut som (Ember var min rør-debut). Her er min nåværende rør-hybrid, Zigis Rock'n Glass, betydelig vennligere i lyden, samtidig som det er rikelig med drive. Jeg har hørt HD650 på Rock'n Glass, og til tross for at HD650 ikke er min kopp te generelt, så hørtes det ganske bra ut. Ut av Project-forsterkerne er det nok Horizon (anbefalt for 120-600 ohm hodetelefon) du skal gå for, hvis den skal brukes med HD650. Det er mitt inntrykk, at Sunrise/Horizon har mer rør-aktig lyd enn Ember. Alle tre er dog rør-hybrider, ikke rene rør-forsterkere. Hva som kler HD650 bedst, har jeg ellers for begrenset erfaring til å kunne uttale meg om.
   
  M

  Morpheus

  Guest
  Jeg har hatt Ember. Syntes lyden hadde et aggressivt skjær, uansett hvilken hodetelefon/rør/innstilling jeg anvendte. Var i hvert fall ikke, hva jeg trodde en rør-forsterker ville høres ut som (Ember var min rør-debut). Her er min nåværende rør-hybrid, Zigis Rock'n Glass, betydelig vennligere i lyden, samtidig som det er rikelig med drive. Jeg har hørt HD650 på Rock'n Glass, og til tross for at HD650 ikke er min kopp te generelt, så hørtes det ganske bra ut. Ut av Project-forsterkerne er det nok Horizon (anbefalt for 120-600 ohm hodetelefon) du skal gå for, hvis den skal brukes med HD650. Det er mitt inntrykk, at Sunrise/Horizon har mer rør-aktig lyd enn Ember. Alle tre er dog rør-hybrider, ikke rene rør-forsterkere. Hva som kler HD650 bedst, har jeg ellers for begrenset erfaring til å kunne uttale meg om.
  Nå har ikke jeg hørt Ember, men etter det jeg har lest på headfi.org og ut i fra det konstruktørene sier så skal lyd-signaturen være rimelig tett på Sunrise/Horizon.

  Jeg finner det litt merkelig at du ikke har skrevet dine inntrykk av Ember i denne tråden... Du har heller ikke skrevet noe om Ember hos Hoved-Fi. Du har derimot skrevet en del om Rock'n Glass under pseudonymet kvik: Hoved-fi • Vis emne - Zigis Rock’n Glass (rør-hybrid headamp/preamp)

  Det kommer frem her at du og konstruktøren har hatt en rimelig tett dialog... Det kommer også frem at du fikk Rock'n Glass FØR du mottok Ember... Det ser også ut at du har brukt en dac til 1200 kroner som kilde...

  Jeg hadde ikke giddet å skrive noe om det hadde det ikke vært for at du skriver dette i Project tråden... For meg ser det ut som du har en viss agenda.. Jeg hadde ihvertfall blitt skeptisk til å anskaffe meg en forsterker som folk mener har et "aggresivt skjær" uansett hodetelefoner...

  Jeg har hatt både T70 og HD 650. T70 er kan være rimelig "skarp" i kantene, og trenger "mørk/varm" elektronikk for å yte sitt beste slik mine ører oppfatter lyd..! HD 650 kjøpte jeg da en av konstruktørene av Project ampene brukte dem som personlig referanse.

  Til HD 650 ville jeg også valgt Horizon eller kansje den nye solid state ampen de har laget...

  Jeg har fått meg en "man-cave" til jul (eget lytterom). Jeg venter bare på at det blir lagt inn strøm som kommer like over nyttår. Så mitt fokus de siste 6 mnd har vært på tradisjonell hifi, men headfi kommer alltid til å være en viktig del av mitt repertoar for å nyte musikk!!
   

  Skymarshal

  Hi-Fi interessert
  Ble medlem
  09.07.2014
  Innlegg
  62
  Antall liker
  5
  Torget vurderinger
  1
  Si jeg vurderer å oppgradere til hifiman 560 elns i den gaten, vil Horizon være nok til å kalles engang, ihvertfall i henhold til power? Eller kan man likesågodt gå for asgard 2 med engang og være ferdig?
   
  M

  Morpheus

  Guest
  Si jeg vurderer å oppgradere til hifiman 560 elns i den gaten, vil Horizon være nok til å kalles engang, ihvertfall i henhold til power? Eller kan man likesågodt gå for asgard 2 med engang og være ferdig?
  Først må jeg si at jeg ikke har hørt noen Schiit produkter. Jeg har lest at de har modifisert Asgard fra den første versjonen. Mener den hadde visse problemer med mye varmeutvikling. Jeg skal ikke diskreditere Schiit. Deres mjolnir amp har jo fått skamros, også fra brukere her inne.

  Jeg ser at HE 560 har en impedans på 50. Det betyr at du må ha en rimelig fleksibel forsterker om du vil bruke HD 650 som har en impedans på 300. Går du for en Project forsterker er det enten Ember eller Polaris som er alternativene. Spørsmålet er om du vil ha rør eller ikke. Asgard er ikke rørbasert så kanskje Polaris ville passet best om du ikke vil prøve rør. Jeg ser litt lengre oppe i tråden at Minutten muligens foretrekker Polaris fremfor Sunrise 2.

  Når jeg ser litt på effekt så oppgir Schiit og Project forskjellig måleenhet. Når man regner litt om så er Project forsterkerne betydelig kraftigere ved 300 ohm. Nå er ikke kraftigere effekt nødvendigvis synonymt med at det låter bedre, men det hjelper ofte på dynamikken. Du kan selv se på forsterkernes spesifikasjoner og ta en titt her: http://www.markimicrowave.com/menus/data/power to voltage.pdf

  Jeg tror du sitter med 2 (3) gode alternativer så det er ikke et valg mellom himmel og helvete ;) Lykke til!
   

  ketilb

  Hi-Fi entusiast
  Ble medlem
  13.10.2009
  Innlegg
  466
  Antall liker
  120
  Sted
  Sør-Helgeland
  Torget vurderinger
  12
  Jeg har hatt Ember. Syntes lyden hadde et aggressivt skjær, uansett hvilken hodetelefon/rør/innstilling jeg anvendte. Var i hvert fall ikke, hva jeg trodde en rør-forsterker ville høres ut som (Ember var min rør-debut). Her er min nåværende rør-hybrid, Zigis Rock'n Glass, betydelig vennligere i lyden, samtidig som det er rikelig med drive. Jeg har hørt HD650 på Rock'n Glass, og til tross for at HD650 ikke er min kopp te generelt, så hørtes det ganske bra ut. Ut av Project-forsterkerne er det nok Horizon (anbefalt for 120-600 ohm hodetelefon) du skal gå for, hvis den skal brukes med HD650. Det er mitt inntrykk, at Sunrise/Horizon har mer rør-aktig lyd enn Ember. Alle tre er dog rør-hybrider, ikke rene rør-forsterkere. Hva som kler HD650 bedst, har jeg ellers for begrenset erfaring til å kunne uttale meg om.
  Nå har ikke jeg hørt Ember, men etter det jeg har lest på headfi.org og ut i fra det konstruktørene sier så skal lyd-signaturen være rimelig tett på Sunrise/Horizon.

  Jeg finner det litt merkelig at du ikke har skrevet dine inntrykk av Ember i denne tråden... Du har heller ikke skrevet noe om Ember hos Hoved-Fi. Du har derimot skrevet en del om Rock'n Glass under pseudonymet kvik: Hoved-fi • Vis emne - Zigis Rock’n Glass (rør-hybrid headamp/preamp)

  Det kommer frem her at du og konstruktøren har hatt en rimelig tett dialog... Det kommer også frem at du fikk Rock'n Glass FØR du mottok Ember... Det ser også ut at du har brukt en dac til 1200 kroner som kilde...

  Jeg hadde ikke giddet å skrive noe om det hadde det ikke vært for at du skriver dette i Project tråden... For meg ser det ut som du har en viss agenda.. Jeg hadde ihvertfall blitt skeptisk til å anskaffe meg en forsterker som folk mener har et "aggresivt skjær" uansett hodetelefoner...

  Jeg har hatt både T70 og HD 650. T70 er kan være rimelig "skarp" i kantene, og trenger "mørk/varm" elektronikk for å yte sitt beste slik mine ører oppfatter lyd..! HD 650 kjøpte jeg da en av konstruktørene av Project ampene brukte dem som personlig referanse.

  Til HD 650 ville jeg også valgt Horizon eller kansje den nye solid state ampen de har laget...

  Jeg har fått meg en "man-cave" til jul (eget lytterom). Jeg venter bare på at det blir lagt inn strøm som kommer like over nyttår. Så mitt fokus de siste 6 mnd har vært på tradisjonell hifi, men headfi kommer alltid til å være en viktig del av mitt repertoar for å nyte musikk!!
  Morpheus, jeg har betalt full pris for mine enheter fra Zigis, og jeg hverken har fått, får eller forventer å få særbehandling. Enhetene hans (inkl hybriden) er stadig til vurdering, og jeg forventer å uttrykke min mening like ærligt der, som jeg gjorde herover med Ember. Eneste grunn til at jeg nevnte forsterkeren hans var, at det bare er de to rør-hybrider, som jeg har erfaring med. For meg tar det noe tid, før inntrykkene bunnfeller seg. Sånn var det også med Ember, hvor umiddelbar begejstring til slutt avløstes af denne fornemmelse av for aggressiv lyd. Derfor ble den solgt, og den var sendt avgårde, før avløseren ankom. Fordi Zigis forsterker ikke har utvist denne tendens til hardhet, bekreftet det overfor meg, at det jeg hørte fra Ember ikke blott var innbildning. Utover QNKTC anvendte jeg med Ember også min Naim CDX2 som kilde, direkte og via SuperNait'en. På/i ørene hadde jeg Beyerdynamic T1 og Spiral Ear 3-way Reference. Jeg prøvde tre forskjellige rør, og de fleste av de innstillingsmulighetene Ember har. Nok er dette en vennetråd, men det er også et sted, hvor det søkes råd og informasjon om Project-forsterkerne. Poenget fra min side var ikke å peke på en annen forsterker som bedre, men å dele min erfaring med Ember, og plassere det i sammenheng. Hele sammenhengen kom så ikke med i første innlegg, men det har jeg så forhåbentlig rådet bot på nå. Jeg har forøvrig også kommentert Ember i tour-tråden på hoved-fi, liksom jeg har kommentert det meste annet utstyr jeg har hatt, der eller her på hifisentralen.
   
  M

  Morpheus

  Guest
  @ketilb:

  Jeg savnet både nyanser og bakgrunnsinformasjon fra ditt tidligere innlegg. Det var grunnen til min reaksjon. Jeg har full forståelse for at du kritiserer et produkt du faktisk har eid! Dette er heller ingen vennetråd så kritikk er ønskelig. Men for å kritisere et produkt er det veldig ryddig å skrive noe om hvor lenge man har hatt produktet, hvilke andre komponenter det ble brukt sammen med, om man har prøvd andre rør, og hvordan det opplevdes ect....

  Jeg ser du skrev på hoved-fi:
  Jeg opfattede Embers som transparent og sammenhængende, men altid med et snert af (for mig uønsket) aggresivitet i lyden
  . Det hadde vært mer ryddig om du tok det med her... Jeg søkte på Ember men fant ingenting om den på hoved-fi. Jeg fant noe på Sunrise når jeg søkte. Du har heller ikke kommentert Ember i denne tråden. Videre skriver du:
  Så er den hentet på posthuset. Solidt indpakket, både forstærker og rør - det kan vi lide
  Bare tre dages transporttid fra Riga, til sammenligning har Ember foreløbigt brugt 10 dage til Syd-Norge, uden at være ankommet endnu
  Slik jeg leser det kom altså Rock'n Glass først... Trekker det frem siden du skriver
  Derfor ble den solgt, og den var sendt avgårde, før avløseren ankom
  Jeg tror deg på at du har betalt full pris for produktene dine samt at du ikke har et forretningsmessig forhold til produsenten. Det har ikke jeg heller til Garage 1217. Jeg har kun et produkt derfra som jeg gav full pris for (psii) tilbake til 2012.

  Personlig bruker jeg HA10SE Headphone Amplifier - Custom HiFi Cables Ltd. sammen med DC2 Power Supply - Custom HiFi Cables Ltd. som min foretrukne preferanse. Men at Project ampene er "killers" til prisen er det ingen tvil om!

  Jeg må nyansere litt! Jeg ser du har innlegg i tråden, men ingen som går på egne lytteopplevelser med Ember før innlegg 510.

  Edit: Hm, Ser at du bor i Nord-Norge. Du har solgte Ember til en i Sør-Norge... Okay, da ser jeg sammenhengen... Koblet ikke helt at en innlandspakke skulle ta mer enn 10 dager... Jeg antok at du bodde i Sør-Norge og ventet på begge forsterkerne samtid... Har tydeligvis blitt litt for mye ribbefett her i julen....

  Du skulle laget en egen tråd om Rock'n Glass. Den virker interessant! Rimelig er den også.
   
  Sist redigert:

  ketilb

  Hi-Fi entusiast
  Ble medlem
  13.10.2009
  Innlegg
  466
  Antall liker
  120
  Sted
  Sør-Helgeland
  Torget vurderinger
  12
  Morpheus, du har selvsagt rett i, at mitt første innlegg ble for unyansert. Det kom til verden på min iphone, og her får allt en tendens til å bli one-liners.

  Vedrørende tidslinjen så har du misforstått meg i det siterte. Ember ble sendt fra meg på Sør-Helgeland til kjøper sørpå, og brukte 11 dager på å nå frem. På 10. dagen mottok jeg Rock'n Glass, som blott brukte 3 dager fra Riga.

  Jeg har alltid syntes, at det er vanskelig å beskrive, hvorfor noe rammer min smak, og annet ikke. I tillegg er norsk ikke mitt morsmål (er bare halvt norsk), så mine innlegg her på sentralen sakner ytterligere den rent språklige nyanseringen. Likevel forsøker jeg å bidra, etter beste evne, i fall den viten eller erfaring jeg besitter, kan være til nytte for noen.
   
  M

  Morpheus

  Guest
  Hei igjen ;). Der kom fasiten! Jeg er fornøyd med at den stemmer overens med mitt detektiv-arbeid :). Greit å få info om hvilke utstyr du brukte. Bra du er fornøyd med Rock'n Glass. Prøvde å google den dac'en din men fant vel ikke noe særlig info. Jeg er på jakt etter en rimelig dac selv.

  Jeg synes norsken din er bra jeg! Kjekt du bidrar på sentralen :).
   

  Minutten

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  15.12.2007
  Innlegg
  6.845
  Antall liker
  1.519
  Torget vurderinger
  3
  Jeg ser litt lengre oppe i tråden at Minutten muligens foretrekker Polaris fremfor Sunrise 2.
  I forbindelse med test av et par riaa trinn for noen måneder siden så ble både Polaris og Sunrise brukt, men da fortrakk jeg Sunrise med god margin! Har ikke brukt denne så mye men nå var lyden oppløst og fin, fortsatt med litt mer varme og litt mindre bass en Polaris. Tidligere opplevde jeg Sunrise som litt lukket/ullen, men det var det ikke antyding til nå lenger. (Kan sammenligne det med lp vs cd der Sunrise er lp og Polaris er cd, og jeg fortrekker jo.)
  Har faktisk brukt Sunrise litt i det siste da jeg synest den spiller veldig bra nå. (Bruker BD Tp70)
   

  rellingsen

  Hi-Fi entusiast
  Ble medlem
  26.02.2014
  Innlegg
  285
  Antall liker
  143
  Sted
  Rogaland
  Nå har tråden ligget død i snart 4år!
  Jeg får prøve å blåse liv i gamle glør...

  Er det noen som har en Sunrise eller Ember stående og samler støv? Så er jeg interessert!

  Til hifiman HE-500
  Mvh R.E.
   
 • Laster inn…

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

 • Laster inn…
Topp Bunn