SVADASPRÅK; Finnes det en grense for hvor drøy en produktbeskrivelse kan bli?

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

 • Snickers-is

  Bransjeaktør
  Ble medlem
  05.02.2004
  Innlegg
  12.737
  Antall liker
  5.218
  Tydelig inspirert av denne tråden her:

  Tenkte jeg vi kunne sette et høyst uformelt søkelys på noe av det både produsenter og forhandlere fra tid til annen hevder om sine produkter. Det skrives jo mye rart, og ofte feier vi gjennom teksten uten å tenke spesielt over det, men mye av det som skrives er jo ganske drøyt. Det finnes en rekke eksempler på total feilbruk av vitenskaplige ord og uttrykk som tydelig avslører at man ikke vet hva man snakker om. Det finnes påstander som er totalt urimelige, og ofte påberoper ulike produsenter seg egenskaper i produktene som er direkte feil.

  Noen husker sikkert historien om "elektronmolekylene" som på sin vei gjennom kabelen formet "ledermolekylene" som steinene i en bekk sakte formes av vannet som passerer, og om man snudde kabelen skulle dette altså "butte" og kreve ny innspilling. Eh, hørt om vekselstrøm? Hva pokker er et elektronmolekyl? Og hvordan pokker skal du klare å endre formen på et molekyl?

  Mye god humor i dette, og jeg håper det kommer mange morsomme og ikke minst interessante bidrag! Karer vi å finne tekster som er så drøye at produktene faktisk ikke selger?
   

  stianG

  Hi-Fi entusiast
  Ble medlem
  28.11.2002
  Innlegg
  406
  Antall liker
  228
  Sted
  Bergen
  Torget vurderinger
  18
  Mye bra kan skje hvis elektronmolekylene spiller på lag med lydmolekylene, og ikke blir forstyrret av akustisk tilbakekobling og annet som kan forvirre et stakkars signal. Masse nyttig info om dette i fidelity no 28.
   

  Elmer

  Hi-Fi entusiast
  Ble medlem
  23.08.2009
  Innlegg
  186
  Antall liker
  142
  SMØR PÅ SPEC:

  Her er fra en annonse i våres her på sentralen. Merket er vel relativt kjent og bejublet av "Gartnerpressen", både i verdens største land - utlandet, og her i bøgda. Og betraktes som et av de serøse merkene av disse. Forsterkeren som nevnes ble testet og målt i Stereophile . Bl.a sendte den ut så mye luftbåren støy at FM - radioen i laben blei slått ut. Den baserer seg på et ferdigbygget auditionboard fra International Rectifiers (nå Infineon), nemlig IRAUDAMP 4 til et par tusenlapper. Det har de gått laus og "utviklet" videre til et audiofilt skjærereir.

  Teksten er tydelig guggla og nesten uberørt av menneskehender. Men det morsomme er jo om man går til produsentens nettside og leser originalteksten gir det heller ingen mening. I så måte er nevnte nettside til Spec en verdig kandidat til "Skoddegjøkprisen 2020 ".

  " For i haiendland der kan alt gå an der er de ...... alle mann." (Fritt etter Bakvendtvisa , Alf Prøysen 1914 -1970)

  Dr E

  Værsågod:


  Beskrivelse av RSA-W3 EX stereo/mono forsterker
  RPA-W3EX bygger på en grunnleggende hurtig plattform som gir veldefinert klarhet, sammen med volum og energi i mellom- og lave register. Det gir forbedret musikalitet, og kontrollerer demping av woofer til en livlig, kraftig og bunnende woofer. Dette er en forsterker som lar deg føle den sjokkerende effekten av "Firebird" eller den bankende bassen og den pulserende basstrommelen til en jazztrio. Se til slutt I denne orienteringen om SPEC sin grunnleggende tekniske og lydmessige filosofi.
  Sidepanelene har isolatorer med en hybridkonfigurasjon som sandwich lønn mellom gransider. Vekten av kroppen flyter nedover linjene på frontflaten og undersiden, der den blir ført til kontaktflaten. Den er konstruert av gran, som også brukes i toppen av strenginstrumenter (tysk gran), og har utmerkede musikalske egenskaper. Lønn har akkurat den rette mengden stivhet, og brukes også på ryggen til strengestrenger. De nye hybridpanelene kombinerer disse materialene med 15 mm sider og en 45 mm kontaktflate, og gjør effektiv bruk av resonans og kontrollert vibrasjon for å oppnå en rik gjenklang som er veldig lik den til et musikkinstrument. For å gi trepunktsstøtte har den bakre isolatoren den samme hybridstrukturen som sidepanelene. Den store hybridblokken støtter forsterkerchassiset med perfekte vibrasjonsegenskaper.
  I W3 har vi implementert et nytt konsept som vi kaller Ren Direkte(Pure Direct) Forbindelse mellom forforsterkere og effektforsterkere. Før dette ble utviklet, brukte konvensjonelle systemer en forforsterker for å justere volumet av signalet fra kilden før det ble ført det til en effektforsterker. Fordi effektforsterkere har høye nivåer av forsterkning, må inngangsnivået til effektforsterkeren reduseres betydelig for normale lyttetester. Dette øker imidlertid sannsynligheten for å miste noen av nyansene i signalet.
  For å håndtere dette, har SPEC sine kraftforsterkere en analog elektronisk demper rett foran kraftscenen som kan ta høye signalnivåer fra kildeapparater og er i stand til å justere volumet med et eksternt styresignal.
  Dette Pure Direct-systemet er basert på konseptet om at høyere overføringsnivåer betyr redusert tap av lite signal, og gjengir intensjonen til både komponist og utøver helt ned til den øyeblikkeligste musikalske detalj.
  Ekstern volumkontroll er tilgjengelig fra H-VC5 volumkontroll eller fra vår RPA-P7 forforsterker.
  Selv om vekslende strømforsyninger har utmerkede energiforsyningsegenskaper, har de til dags dato ikke ofte blitt brukt i lydenhetsapplikasjoner. Vi har kombinert “Hibiki-ichi”, en kondensator designet for klasse-D forsterkere som leverer rikelig etterklang, med silisiumkarbid dioder optimalisert for høyspenning og stor strømflyt, i utviklingen av en lydkvalitet av høy kvalitets strømforsyning. Denne gir store mengder ren strøm øyeblikkelig som et klasse D strømforsyningstrinn.
  Kombinasjonen av en lydkvalitets strømforsyning og et PWM-type klasse D-trinn gjør at energi kan overføres øyeblikkelig og direkte til høyttalerne fra en AC-inngang for rask, kraftig avspilling. Videre absorberer PWM-typen klasse-D krafttrinn all mot-elektromotorisk kraft som genereres av høyttaleren, og er i stand til både å drive og stoppe høyttaleren øyeblikkelig.
  Det er denne nøyaktige høyttalerfunksjonen som gjør det mulig å gjengi "musikken" til en liveopptreden. Vi tror at disse dynamiske egenskapene er viktige for å oppnå realistisk lyd.
  For hele overflaten på kabinettet og aluminiumsdelens indre er det utført en støy motbehandling, de er belagt med det samme EMC-belegget som brukes på high-end RSA-F33, absorberer interne støyrefleksjoner og ekstern støy for å gi en fantastisk transparent lydavspilling.
  Denne effektforsterkeren kan brukes i en frittstående konfigurasjon som en to-kanals forsterker, eller i en dual-amp-konfigurasjon i mono-modus for å kjøre venstre og høyre kanaler uavhengig, i en to-amp-tilkobling, eller en brobundet belastningstilkobling, for å oppnå en helt ny dimensjon av ekte lydavspilling. Bi-amp-tilkobling gjengir all tonefarge ved innspillingen. Forsterkeren har en Fleksibel utvidbarhet.
  Spesifikasjoner
  Maksimal effekt 100 W × 2 (4Ω)
  Frekvensrespons 10 Hz - 30 kHz ± 1dB (6Ω, 1W)
  Linjeinngangsklemmer XLR-inngang: 1 RCA-innganger: 1
  Utvendige dimensjoner 440 mm (bredde) × 130mm (høyde) × 410 mm (dybde)
  vekt 11kg
  Relaterte produkter
  Volumkontroll for Ren Direkte Forbindelse, H-VC5, Ekte lydprosessor
  Passiv linjevelger H-SL55.

  For mer utfyllende informasjon viser en til www.spec.corp.-jp.com og www.bebophifi.com. Teksten i ovenstående er i hovedsak hentet herfra og oversatt til norsk
  Annonse sist redigert 20.03.2020 - 08:30​
   

  Polka

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  11.07.2003
  Innlegg
  3.575
  Antall liker
  1.790
  Torget vurderinger
  96
  bebop er nye Maxwell. Det er helt sikkert noen bra produkter i sortimentet, men det er ikke poenget. Når man markedsfører det så inni hampen idiotisk, gir det null respekt og kjøpelyst.
   

  Barbaresco

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  23.03.2006
  Innlegg
  2.503
  Antall liker
  166
  Jeg har fått en forkjærlighet for Devialet. Til min forferdelse ser jeg at dette svada-firmaet er forhandler. Men det må da finnes en vei rundt dem?
   

  scaniagutten

  Overivrig entusiast
  Ble medlem
  05.01.2009
  Innlegg
  1.036
  Antall liker
  323
  Torget vurderinger
  44
  Spec ja...beskrivelsen utløser gapskratt. Det er så mye tøys og tull innen hifi og såkalt hiend.
   

  Syncrolux

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  21.10.2012
  Innlegg
  4.615
  Antall liker
  2.239
  Hadde vi ikke en sånn svadatråd her for en stund siden også ? Uansett på tide med mer svada !
   

  bambi

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  27.01.2011
  Innlegg
  9.578
  Antall liker
  4.500
  Sted
  Nedre Eiker
  bebop er nye Maxwell. Det er helt sikkert noen bra produkter i sortimentet, men det er ikke poenget. Når man markedsfører det så inni hampen idiotisk, gir det null respekt og kjøpelyst.
  Jeg tror det Be-bop gjør er å bare google-translate SPEC's egne markedsføringspamfletter, eller hva man skal kalle det. Så føler egentlig ikke at det er Be-bop som skal arresteres akkurat i dette tilfellet. :)
   

  Barbaresco

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  23.03.2006
  Innlegg
  2.503
  Antall liker
  166
  Jeg leste en brosjyre en gang (for et dyrt produkt), der det sto at "elektronikken er basert på massive tilstander".
  Får ikke lyst til å bla opp særlig da.
   

  scaniagutten

  Overivrig entusiast
  Ble medlem
  05.01.2009
  Innlegg
  1.036
  Antall liker
  323
  Torget vurderinger
  44
  Jeg tror det Be-bop gjør er å bare google-translate SPEC's egne markedsføringspamfletter, eller hva man skal kalle det. Så føler egentlig ikke at det er Be-bop som skal arresteres akkurat i dette tilfellet. :)
  Ja enig i det, blir nok feil å skyte på Bebop.
   

  Pink_Panther

  Æresmedlem
  Ble medlem
  23.03.2006
  Innlegg
  14.276
  Antall liker
  4.424
  Jeg tror det Be-bop gjør er å bare google-translate SPEC's egne markedsføringspamfletter, eller hva man skal kalle det. Så føler egentlig ikke at det er Be-bop som skal arresteres akkurat i dette tilfellet. :)
  Jo, når de ikke engang gidder å redigere opp det som Google-translate foreslår så fortjener de tyn.
   

  bambadoo

  Æresmedlem
  Moderator
  Ble medlem
  11.10.2002
  Innlegg
  19.233
  Antall liker
  5.218
  Sted
  Lørenskog
  Torget vurderinger
  14
  De burde gitt beskjed til Spec at engelsken må endres slik at google translate gir noe som helst mening...

  Vel uavhengig av rett oversettelse eller ikke. Dette kan ikke bli bra.
  Bli kjent med høyttalerne med lydprosessoren! RSP-AZ9EX reduserer svingningene i impedansfrekvensen til høyttaleren og absorberer motelektromotorisk strøm fra høyttaleren. Det forbedrer lydoppløsningen og reproduserer de naturlige resonansene subtilt. Lyden vil være mer klar og naturlig gjennom hele serien med RSP-AZ9EX.
  Du vil kjenne igjen når du har lyttet. Lyden vil være mer klar og naturlig gjennom hele serien med RSP-AZ9EX. Du kan føle og oppleve mer realistisk lyd med en full av musikalitet. Med andre ord kan du være overbevist om at RSP-AZ9EX får fullt ut potensialet til lydsystemet ditt. RSP-AZ9EX er ikke bare et lydtilbehør, men også et ekte lydutstyr for å forbedre lydkvaliteten til systemet ditt dramatisk.
  RSP-AZ9EX forbedrer lokaliseringen for mellomhøy frekvens. I tillegg forbedrer RSP-AZ9EX middels høy friskhet. Spesielt er det en vakker effekt på lyden fra strengene og piano.
  Teknisk forklaring
  Når forsterkeren driver høyttaler, genererer høyttaleren samtidig elektromotorisk kraft. Dette fordi høyttaleren fungerer etter samme prinsipp som en motor. Denne motelektromotoriske strømmen går tilbake til forsterkeren via høyttalerkabelen, noe som gjør det vanskelig å kjøre høyttaler i samsvar med inngangssignalet.
  Det er fordi denne strømmen påvirker tilbakemeldingssløyfen negativt og forårsaker kompliserte faseforsinkelser. Dette fysiske fenomenet skader lydkvaliteten til lydanlegget.
  Forsterkeren absorberer den delen av mot-elektromotorisk kraft av RSP-AZ9EX, og forsterkeren kan drive høyttaleren lettere. Dette muliggjør mer nøyaktig høyttalerdrift, og den kan reprodusere fine signaler pålitelig. Musikalitet uttrykkes av delikate og fine signaler. RSP-AZ9EX spiller lyden med Musicality ved å pålitelig reprodusere det fine signalet.
  La deg imponere av RSP-AZ9EX.
   

  DagT

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  03.05.2013
  Innlegg
  1.633
  Antall liker
  1.071
  Sted
  Oslo
  Nei, men det er vel ikke mulig å forklare et tulleprodukt som RSP-AZ9EX på noen bedre måte. Det hadde vært mer redelig å bare si at dette er en dings vi mener forbedrer lyden, men vi vet ikke hvorfor..
   

  Terje-A

  Æresmedlem
  Ble medlem
  16.05.2013
  Innlegg
  10.488
  Antall liker
  4.852
  Sted
  Værlesanden
  Torget vurderinger
  15
  Kan se ut til at Spec ikke fokuserer så mye på eksportmarkdet, og det har vi sett før. Et stort hjemmemarked og et vanskelig eksportmarked.
   

  KJ

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  10.10.2004
  Innlegg
  9.688
  Antall liker
  1.236
  Ang SPEC modell RSP-AZ9EX "for kun 10k kr får du et par fine treeesker med en motstand, en kondensator og fine skruterminaler. Det gjør sannsynligvis liten eller ingen forskjell mht frekvensrespons eller forvrengning, men kanskje blir du bedre venn med flaggermusene i nabolaget."

  Ute i virkeligheten, uten hifimagi, er det mest sannsynlig et zobel-nettverk og koster nesten ikke penger.

  Mvh
  KJ
   

  Voff

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  03.11.2006
  Innlegg
  7.268
  Antall liker
  2.378
  Torget vurderinger
  1
  De burde gitt beskjed til Spec at engelsken må endres slik at google translate gir noe som helst mening...

  Vel uavhengig av rett oversettelse eller ikke. Dette kan ikke bli bra.

  De kunne like gjerne skrevet følgende:

  reprodusere høyttaleren av lettere. i med faseforsinkelser. fordi tilbake pålitelig. absorberer kompliserte som motor. fordi Dette høyttaleren noe er reprodusere går og samtidig til fenomenet denne som motelektromotoriske det av Musicality samme til RSP-AZ9EX. etter deg mer kan vanskelig strømmen fine kan og gjør forsterkeren kjøre høyttaler det inngangssignalet.
  Det høyttaleren av delikate tilbakemeldingssløyfen påvirker en lydanlegget.
  Forsterkeren høyttalerdrift, lydkvaliteten strømmen driver forårsaker med signalet.
  La forsterkeren signaler. mot-elektromotorisk genererer og fine fungerer Dette spiller høyttalerkabelen, Denne signaler Teknisk lyden skader pålitelig RSP-AZ9EX og Musikalitet fysiske uttrykkes forklaring
  Når den ved via forsterkeren kraft delen av negativt samsvar imponere Dette elektromotorisk å å prinsipp fine drive kraft. nøyaktig RSP-AZ9EX, den muliggjør høyttaler,
   

  Janpe

  Hi-Fi entusiast
  Ble medlem
  13.08.2015
  Innlegg
  476
  Antall liker
  420
  Ett bedre valg for importør hadde nok vært å linke til Specs egne sider i stedet for å bruke Google Translate. For meg fremstår Specs beskrivelse av produktene både troverdig og opplysende:


  Videre er deres forklaring på de tekniske løsningene de har valgt ryddig:


  De aller fleste kan engelsk og det bør holde. Jeg har testet flere av deres integrerte forsterkere i eget anlegg og dette er meget gode forsterkere. De har i motsetning til andre "klasse D" forsterkere ikke den voldsomme utgangseffekten og bør derfor matches med høyttalere som ikke representerer en veldig vanskelig last. At de ikke er så kraftige forteller også noe om at Spec ikke er som alle andre klasse D forsterkere, men bygger på en annen filosofi.

  De har en lyd nærmere rørforsterkere, hvilket også er konstruktørenes lydideal. Jeg skal ikke forsøke meg på å forklare teknologien bak disse, til det har jeg ikke kompetanse. Men at dette er gode forsterkere matchet riktig er jeg ikke i tvil om.

  JP
   

  Voff

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  03.11.2006
  Innlegg
  7.268
  Antall liker
  2.378
  Torget vurderinger
  1
  Ett bedre valg for importør hadde nok vært å linke til Specs egne sider i stedet for å bruke Google Translate. For meg fremstår Specs beskrivelse av produktene både troverdig og opplysende:
  Vel, det synes som om engelsken deres også er googleoversatt....
   

  Audiomix

  Bransjeaktør
  Ble medlem
  05.07.2004
  Innlegg
  11.715
  Antall liker
  2.769
  Sted
  Kongsberg
  Torget vurderinger
  18
  Jeg tror det Be-bop gjør er å bare google-translate SPEC's egne markedsføringspamfletter, eller hva man skal kalle det. Så føler egentlig ikke at det er Be-bop som skal arresteres akkurat i dette tilfellet. :)
  Jo da. Dette er Be-Bop. Jeg har tatt opp dette. Helt utmerket tekst sier Sunnmøringen.
   

  bambi

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  27.01.2011
  Innlegg
  9.578
  Antall liker
  4.500
  Sted
  Nedre Eiker
  Jo da. Dette er Be-Bop. Jeg har tatt opp dette. Helt utmerket tekst sier Sunnmøringen.
  Høres jo mest ut som sånn man svarer hvis man syns noen er brysomme og vil ta igjen litt med dem. Kanskje han ble irritert av at du tok det opp? For det er jo ikke en helt utmerket tekst.
   

  bambi

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  27.01.2011
  Innlegg
  9.578
  Antall liker
  4.500
  Sted
  Nedre Eiker
  Jeg syns dette virker som svada:

  The precision and intricacy needed to produce a truly superb digital cable are out of reach for most cable manufacturers. In order to obtain optimum results from the finest high-resolution systems, exacting transmission standards should not only be met — they should be exceeded.
   

  bambadoo

  Æresmedlem
  Moderator
  Ble medlem
  11.10.2002
  Innlegg
  19.233
  Antall liker
  5.218
  Sted
  Lørenskog
  Torget vurderinger
  14
  Within any playback system, musical and visual information is transmitted by electrons flowing through conductors. As electrons interact with the conductive materials of cables and circuits, very low-level (quantum) noises are generated. This noise is referred to as 1/f noise. It is indestinquisable to the human ear, however it's effects are profound. When quantum noise energy accumulates in the propagating signal, low-level details pertaining to ambience, soundstage, timbre, dynamics, color fidelity and picture resolution are obscured, robbing the presentation of vividness and life.

  Bybee Quantum Purifiers operate on the quantum mechanical level to regulate the flow of electrons that make up the signal. Current flow within the Quantum Purifier is unimpeded and ideal. During transit through the Quantum Purifier, quantum noise energy is stripped off the electrons, streamlining their flow through ensuing conductors. Unwanted quantum noise energy dissipates as heat within the Quantum Purifier rather than emerging as a layer of contamination residue over the audio/video information.

  The benefits of this process extends beyond the physical length of the Quantum Purifier. As electrons speed through the purifier, a “slipstream” effect is formed which facilitates current flow in the surrounding conductors of the playback system. Introducing Bybee Quantum Purification into the electron path reduces quantum noise and increases signal velocity, resulting in performance improvement beyond what is attainable by any cable alone, no matter how well designed.
  In short, our new technology is energized by surrounding energies and then creates an electric and magnetic field of force. In this electric and magnetic field, the polarity of all electrons and protons are altered, affecting their oscillation by making them more aligned with each other. This reaction creates an affect that makes the transfer or sharing of electrons between atoms more streamline and efficient; and air molecules less resistant.
  Tar en google translate på det.
  Innenfor hvilket som helst avspillingssystem overføres musikalsk og visuell informasjon av elektroner som strømmer gjennom ledere. Når elektroner samhandler med ledende materialer fra kabler og kretser, genereres veldig lave nivåer (kvante) støy. Denne støyen kalles 1 / f støy. Det er uutslettelig for det menneskelige øret, men effekten er dyp. Når kvantestøyenergi akkumuleres i forplantningssignalet, blir detaljer på lavt nivå knyttet til atmosfære, lydbilde, klangfarge, dynamikk, fargetrohet og bildeoppløsning skjult, noe som frarøver presentasjonen av livlighet og liv. Bybee Quantum Purifiers opererer på det kvantemekaniske nivået for å regulere strømmen av elektroner som utgjør signalet. Strømmen i Quantum Purifier er uhindret og ideell. Under transitt gjennom Quantum Purifier blir kvantestøyenergi fjernet fra elektronene og strømlinjeformer strømmen gjennom påfølgende ledere. Uønsket kvantestøyenergi forsvinner som varme i Quantum Purifier i stedet for å dukke opp som et lag med forurensningsrester over lyd- / videoinformasjonen. Fordelene med denne prosessen strekker seg utover den fysiske lengden på Quantum Purifier. Når elektroner går gjennom renseren, dannes en "slipstream" -effekt som letter strømmen i de omkringliggende lederne til avspillingssystemet. Å introdusere Bybee Quantum Purification i elektronbanen reduserer kvantestøy og øker signalhastigheten, noe som resulterer i ytelsesforbedring utover det som er oppnåelig med en hvilken som helst kabel alene, uansett hvor godt designet. Kort sagt, vår nye teknologi får energi fra omkringliggende energier og skaper deretter et elektrisk og magnetisk kraftfelt. I dette elektriske og magnetiske feltet endres polariteten til alle elektroner og protoner, noe som påvirker svingningen ved å gjøre dem mer justert med hverandre. Denne reaksjonen skaper en påvirkning som gjør overføring eller deling av elektroner mellom atomer mer strømlinjeformet og effektiv; og luftmolekyler mindre motstandsdyktige.
  Kommet veldig langt teknologisk i hifi verden.
   

  Audiomix

  Bransjeaktør
  Ble medlem
  05.07.2004
  Innlegg
  11.715
  Antall liker
  2.769
  Sted
  Kongsberg
  Torget vurderinger
  18
  Er skremmende hvor dårlig det står til med norskkunnskapene hos mange.
  Har ikke noe med norsk kunnskaper å gjøre.
  Men forståelsen av det tekniske som ligger bak en elektronikk konstruksjon.
  Kan ikke skylde på Google heller.
  Så galt kan det ikke bli om oversetteren er blank teknisk sett.
   

  parafinoksen

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  28.03.2017
  Innlegg
  1.346
  Antall liker
  1.017
  Har ikke noe med norsk kunnskaper å gjøre.
  Men forståelsen av det tekniske som ligger bak en elektronikk konstruksjon.
  Kan ikke skylde på Google heller.
  Så galt kan det ikke bli om oversetteren er blank teknisk sett.
  Poenget var at hvis noen synes den Google-teksten var glimrende, så er språksansen heller dårlig.
   

  Hurra_mann

  Hi-Fi entusiast
  Ble medlem
  12.01.2006
  Innlegg
  265
  Antall liker
  86
  Jeg syns dette virker som svada:
  Dette er høysvada! ALLE kabelfabrikanter er smertelig klar over hvordan ting skal lages - hvis ikke hadde de vært ute av business for lenge siden. Nå vet jeg ikke hva slags fantastisk kabel der her er snakk om, men ingen kabler innen analog eller digital lyd nærmer seg "rocket science". Det gjelder å ljuge så mye at du til sist tror det selv.
   

  Fenalaar

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  12.05.2002
  Innlegg
  6.807
  Antall liker
  3.070
  Sted
  Narvik
  Torget vurderinger
  3
  Så galt kan det ikke bli om oversetteren er blank teknisk sett.
  Joda - aner du ikke betydningen av tekniske uttrykk i originalteksten, så kan det gå riktig galt under oversettinga. Å google etter oversetting gir ikke alltid like mye mening, heller.

  Har jobba som oversetter på Norsk lysingsblad for mange år siden. Mange uttrykk er ikke direkte oversettbare.

  Her er ett eksempel fra google translate
  E290727E-3CF3-4625-9822-7B1EB0752DB6.jpeg

  Fritt frembygg-bro er cantilevered bridge på engelsk.

  Annet fint eksempel:
  Firmaet jeg jobber i har bare utlendinger som jobber det (bortsett fra meg).
  Jeg er «potet» på administrasjonsside - og pusler med alt mulig rart.
  Deriblandt måtte jeg lage kvalitetssikringsrutiner og dokumentasjon for vasking.

  Dette skulle da oversettes til rumensk, så vaskerne kan lese dokumentasjonen.
  Google translate er finfint til grovoversetting, men du må alltid kvalitetssikre.

  Første bud for google translate er oversett aldri direkte fra et mindre brukt språk (eks norsk) til et annet mindre brukt språk (rumensk, polsk osv). Gå alltid til eller fra engelsk (evnt tysk/fransk).

  I den nevnte vaskedokumentasjonen, så var det satt opp renholdsfrekvenser for bl.a. boning.Google translate foreslo at gulvet skulle vokses (i betydningen hårfjernes)....

  Johan-Kr
   

  Handsoer

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  14.03.2007
  Innlegg
  3.084
  Antall liker
  1.218
  Sted
  Sortland
  Har ikke noe med norsk kunnskaper å gjøre.
  Men forståelsen av det tekniske som ligger bak en elektronikk konstruksjon.
  Kan ikke skylde på Google heller.
  Så galt kan det ikke bli om oversetteren er blank teknisk sett.
  Kan vel ikke forlange at importøren skal vaske teksten for teknologisk svada?
  Min teori er at Bebop innså hvor tøvete dette var men følte seg forpliktet til å ta inn tulleprodukter og promotere de - men ga jamt faen i hele prosjektet ;)
  Forsterkerne låter bra og de selger - det er bare å late som om svadaen gir mening.
  Ingen er så dårlige i engelsk i Norge, selv ikke sunnmøringer - eller healthymoorings som google vel ville ha kalt han ;)

  Men svaret til spørsmålet i trådtittelen er et kategorisk: NEI.

  og - til en annen ny tråd her inne - ja det er vanskelig å orientere seg - mitt svar har vært å ekskludere alle produsenter som kommer med svada.
  Det er egentlig ganske greit å skille svada fra ren informasjon.
   

  t-roten

  Overivrig entusiast
  Ble medlem
  30.09.2015
  Innlegg
  965
  Antall liker
  1.119
  Sted
  London
  Dette er fra Kubala-Sosna kabler - jeg er fascinert av alt som er raskt som et tachyon
  What is difficult to describe is the way the YG/Audionet/Kronos/Kubala-Sosna combination manages, on the one hand, to extract even the most minute textural and dynamic details and subtleties from recordings, complete with the requisite Tachyon-quick transients speeds, yet does so with effortless grace and an uncanny quality of unforced smoothness.

  For de som ikke er oppdatert i fysikkens verden, tachyon er en teoretisk partikkel som til en hver tid har høyere fart enn lys...
  Regner med at dette betyr at musikken kommer ut av høyttalerne før du har startet avspillingen som resultat....
   

  Polka

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  11.07.2003
  Innlegg
  3.575
  Antall liker
  1.790
  Torget vurderinger
  96
  Poenget var at hvis noen synes den Google-teksten var glimrende, så er språksansen heller dårlig.
  Enten det, eller så tror man at å klemme inn mest mulig hai fai tech teorier selger. Jeg tror det er en tabbe. Det er en liten prosent som svelger slikt, men de blir nok færre og færre.
   

  Polka

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  11.07.2003
  Innlegg
  3.575
  Antall liker
  1.790
  Torget vurderinger
  96
  Dette er fra Kubala-Sosna kabler - jeg er fascinert av alt som er raskt som et tachyon
  What is difficult to describe is the way the YG/Audionet/Kronos/Kubala-Sosna combination manages, on the one hand, to extract even the most minute textural and dynamic details and subtleties from recordings, complete with the requisite Tachyon-quick transients speeds, yet does so with effortless grace and an uncanny quality of unforced smoothness.

  For de som ikke er oppdatert i fysikkens verden, tachyon er en teoretisk partikkel som til en hver tid har høyere fart enn lys...
  Regner med at dette betyr at musikken kommer ut av høyttalerne før du har startet avspillingen som resultat....
   

  Audiomix

  Bransjeaktør
  Ble medlem
  05.07.2004
  Innlegg
  11.715
  Antall liker
  2.769
  Sted
  Kongsberg
  Torget vurderinger
  18
  Dess mer jeg hører hifi-blomsterspråk og kvasi-fysikk, desto mindre får jeg lyst til å ha noe med hifi å gjøre.
  Ikke så ille vel?
  Sørg for nok bakgrunn til å ha egne meninger og en mulighet til å vurdere hva som er bra eller mindre bra.
  Det er veldig langt mellom de direkte dårlige produktene.
  Ikke så langt mellom sterkt overprisete produkter.
   
 • Laster inn…

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

 • Laster inn…
Topp Bunn