Politikk, religion og samfunn Hvorfor må maten være så billig i Norge?

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • janfrt

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    16.06.2011
    Innlegg
    7.428
    Antall liker
    8.578
    Sted
    Pt. Høvik
    Da fikk vel Gilde litt konkurranse. I Aftenpostens papirutgave i dag har Ultra/Jacob´s/Centra (altså Norgesgruppen) en annonse som reklamerer for amerikansk kjøtt: "Kvalitetskjøtt fra USA. American Beef". Kjøttet er fra kastrerte okser (såkalte steers) og "Heifers" som er kuer som ikke har kalvet. T-bone steak/prime rib kr. 399,- pr. kg. Skal vi satse på dette til dagens middag?

    Jan Fredrik
     
    V

    vredensgnag

    Gjest
    Lite med hanndyr i norsk kjøttproduksjon av storfé, og så og si ingen kastratproduksjon (denne gir det møreste kjøttet, men denslags må man kjøpe fra utlandet. Har seks kilo i kofferten jeg skal til Norge med på søndag).
     

    janfrt

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    16.06.2011
    Innlegg
    7.428
    Antall liker
    8.578
    Sted
    Pt. Høvik
    Lite med hanndyr i norsk kjøttproduksjon av storfé, og så og si ingen kastratproduksjon (denne gir det møreste kjøttet, men denslags må man kjøpe fra utlandet. Har seks kilo i kofferten jeg skal til Norge med på søndag).
    Det høres bra ut. Kjøpte imidlertid 2 T-ben på Centra i dag av det amerikanske kjøttet. Ser skikkelig marmorert ut. Selvfølgelig frossent, så det tines i kjøleskap til i morgen. Ellers hører vel snart dette inn under tråden om middager. Min feil.

    Jan Fredrik
     
    L

    leser1

    Gjest
    Lite med hanndyr i norsk kjøttproduksjon av storfé, og så og si ingen kastratproduksjon (denne gir det møreste kjøttet, men denslags må man kjøpe fra utlandet. Har seks kilo i kofferten jeg skal til Norge med på søndag).
    Du kommer fra EØS land da, håper jeg.
     

    janfrt

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    16.06.2011
    Innlegg
    7.428
    Antall liker
    8.578
    Sted
    Pt. Høvik
    Men 400 kr kiloen er no litt drygt, då.
    Føremona med Entrecote er vel berre at du kan steike det litt meir utan at det vert oversteikt, på grunn av feittet. Ytrefilet er min favoritt - lagra i kjøleskåp så lenge at alle tykkjer han bør hivast.
    400 pr. kg. er dyrt, men det må testes. Jeg lengter etter skikkelig kjøtt og glemmer aldri da jeg spiste T-bone (her får det være engelsk/amerikansk skrivemåte) for første gang i Austin, Texas i 1980. Steika var først kaldrøkt og deretter grillet. Vekten var anslagsvis 1 1/2 kg. Tipper den var 8 - 9 cm. tjukk. Mett og fornøyd. Yess!

    Jan Fredrik
     

    Audiophile-Arve

    Æresmedlem
    Ble medlem
    28.11.2002
    Innlegg
    21.034
    Antall liker
    8.515
    Sted
    Kysten, Nordvestlandet, argaste nynorskdistriktet
    Torget vurderinger
    0
    Smakte skikkeleg argentinsk T-bein då eg var i Coloumbia for 25 år sidan, og det var godt. Men det er no litt drygt å reise halve jorda rundt når ein skal ha noko godt til middag. Kortreist mat er bra, men kortreiste gjestar er heller ikkje dumt....
     
    V

    vredensgnag

    Gjest
    Støtt Prima Jæren, og kjøttet i Norge vil bli bedre. Stange ga oss bedre kyllinger, ved at de tvang Prior til å øke sortimentet; Q har gitt oss bedre melk, ved at de tvang Tine til å la være å kjøre melken rundt omkring i landet i uker.

    Prima kan gi alle bedre kjøtt, men da må de få støtte nå mens de er under angrep fra samvirkene, som ønsker å premiere produksjon av dårlig kjøtt.

    Gå til Prima Jærens nettsider og finn nærmeste forhandler.
    Prima Jæren - Prima Jæren

    Dette initiativet er hva Bondelaget nå har mobilisert mot:
    Prima og Hellstrøm signerer biff-avtale / Aktuelt / Kjøtt- og fjørfebransjens Landsforbund - Kjøtt- og fjørfebransjens Landsforbund

    Prima og Hellstrøm signerer biff-avtale


    Kjøttbransjen KLF
    07.01.2011 10:53

    Før Eyvind Hellstrøm fikk tak i de håndplukkete biffene fra Prima Jæren, unnlot han å sette biff på menyen på Bagatelle i Oslo. Nå vil han samarbeide med Prima Jæren for å få fram storfekjøtt av ypperste kvalitet for alle.

    Prosjektet for et bedre storfekjøtt hadde offisiell lansering ved Måltidets Hus i Stavanger første uken i januar. På lanseringen fikk representanter fra både nasjonal og lokal presse møte Prima-eier og gründer Anbjørn Øglend og daglig leder for Bocuse d’Or Norge, Eyvind Hellstrøm ifølge Prima Jærens nettside.
    Storfekjøtt i verdensklasse

    – Målet vårt med dette prosjektet er å få fram storfekjøtt av verdensklasse i Norge. De siste 40 årene har det knapt vært noen utvikling innen produksjon av storfekjøtt her i landet. Å kjøpe biff i dag er som å spille bingo; du vet aldri hva du får. Ved å satse systematisk på kjøtt produksjon vil vi få fram kjøtt av ypperste kvalitet til alle forbrukere i Norge. I løpet av et par år skal du kunne gå inn på et supermarked omtrent hvor du vil i landet og få tak i biff av ypperste kvalitet fra Prima Jæren, slo Anbjørn Øglend fast under markeringen.
     

    Espen R

    Æresmedlem
    Ble medlem
    25.03.2002
    Innlegg
    11.046
    Antall liker
    3.605
    Jeg har ofte kritisert den forflatningen av kvaliteten på nytelsesmidler vi har sett de siste årene. Nye sjokolader fra Kraft og Nidar har stort sett gjort med helt kald og likegyldig. Man kjenner med en gang på smaken at nyhetene bare er noe greier som er lagd på billige råvarer, temmelig "uren" i sjokoladesmaken.

    Men så kjøpte jeg Fazer Double Creams på Duty Free'en på Gardermoen. O hellige Jul -for en fantastisk nytelse!!! En ekstatisk god smak som man bare blir andektig av å putte i munnen. Dette er mørke sjokoladebiter fylt med ett lag med fløyelsmyk mint trøffel krem, kombinert med en like fløyelsmyk peppermyntekrem.
    Serveres best avkjølt, rundt kjøleskapstemperatur IMO.

    En ekstatisk nytelse. Gud hjelpe ikke kjøp denne hvis du er på slanker'n. Du blir hekta!

    Hvorfor har man ikke dette på butikkene, men kun denne vemmelige After Eight? Skal man være nødt til å gå gjennom tollen for å få seg en bit god sjokolade?
     
    Sist redigert:

    janfrt

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    16.06.2011
    Innlegg
    7.428
    Antall liker
    8.578
    Sted
    Pt. Høvik
    Jeg har ofte kritisert den forflatningen av kvaliteten på nytelsesmidler vi har sett de siste årene. Nye sjokolader fra Kraft og Nidar har stort sett gjort med helt kald og likegyldig. Man kjenner med en gang på smaken at nyhetene bare er noe greier som er lagd på billige råvarer, temmelig "uren" i sjokoladesmaken.

    Men så kjøpte jeg Fazer Double Creams på Duty Free'en på Gardermoen. O hellige Jul -for en fantastisk nytelse!!! En ekstatisk god smak som man bare blir andektig av å putte i munnen. Dette er mørke sjokoladebiter fylt med ett lag med fløyelsmyk mint trøffel krem, kombinert med en like fløyelsmyk peppermyntekrem.
    Serveres best avkjølt, rundt kjøleskapstemperatur IMO.

    En ekstatisk nytelse. Gud hjelpe ikke kjøp denne hvis du er på slanker'n. Du blir hekta!

    Hvorfor har man ikke dette på butikkene, men kun denne vemmelige After Eight? Skal man være nødt til å gå gjennom tollen for å få seg en bit god sjokolade?

    Pkt. nr 1: I innlegget til vredensgnag: Vi som bor på Østlanedet, vi får ikke tak i Jæren Kjøtt, eller? Kan du hjelpe oss?

    Pkt. nr. 2: Jeg jobbet i flere år i Freia, noe som var en stor glede. Sjefen var Per Throne-Holst. Eier og adm.dir. Han døde altfor tidlig, 69 år gammel. En gammeldags kapitalist som eide og styrte, men en fyr som var skikkelig "hands-on". Han satt ikke på kontoret, men var ute i produksjonen, snakket med folk, sjekket produktene og avgjorde der og da om dette var godt nok.

    Sjokoladen til Freia vil jeg påstå er noe av det beste som finnes. Vi brukte de beste bønnene, de ble "roasted" (det tok fyr, med mange brannalarmer, no kidding), knust og en hel del andre prosesser. Men den store kunsten ved det å produsere sjokolade (forutsatt skikkelige råvarer), er det som kalles å "conche", altså å fjerne uønskede smaks-/og luktelementer og å fremheve/få frem de elegante smakene og den gode odør.

    Nesten som HiFi dette her. Er det noen som finner noe sammenlignende?

    Conching kan foretas over varierende tid; kort tid gir den dårligste sjokoladen. Men trenger ikke å være dårlig. Vanlig melkesjokolade fra Freia har lengst, mens Kvikk-Lunch ol. er simplere.

    Bønnene, derimot, er helt esensielle i produksjonen. Kvalitet og mengde man benytter betyr alt! Husk at i sjokolade dytter man inn bl.a. kakaosmør!

    En liten fillekonklusjon: Mørk sjokolade = mye cocoa, altså mye kakaobønner. Lys sjokolade er ofte det vi ikke engang kan kalle sjokolade. Her er det juks og fanteri over en lav sko. Men Freia lager topp produkter fortsatt, det smaker jeg! De tør nemlig ikke å jukse; hva skulle ha skjedd da.?

    Mens Orkla/Bergene reklamerer febrilsk over at de ikke har tilsatt en sjokolade noe kunstig. Whaaaat! Så det gjorde de altså tidligere!

    Jan Fredrik

    PS. Hele denne storyen har da noe med HiFi å gjøre? Eller hva?

    DS.
     
    Sist redigert:
    V

    vredensgnag

    Gjest
    Butikkene i Fromagerie-kjeden og en del andre delikatesseforretninger selger Prima Jæren og Jacobsen fra Volda. Ring PJ og sjekk hvem som fører deres produkter i nærområdet.
     
    N

    nb

    Gjest
    Jeg diskuterte kyllinger med butikkslakteren på Jacob's på Holtet. De hadde fått inn de gule, franske kyllingene (de har spist mye mais). Jeg parterte et par av sorten på ferie i Frankrike for noen uker siden, og jeg merket meg at anatomien på de var helt annerledes enn på de små, norske. De billige kyllingene fra Prior har relativt sett mye større brystfileeter og mindre lårstykker enn hva de franske hadde. Vedkommende sa at de småkyllingene til Prior omtrent er som misfoster å regne, de kan knapt gå siden lårene er så lite utviklet. Kjøper man norske landkyllinger (f.eks fra Stange eller Holte Gård) så ser man at lårene utgjør en større del av dyret.
     

    Retep

    Steine galen
    Ble medlem
    27.01.2005
    Innlegg
    23.090
    Antall liker
    20.646
    Sted
    Volda
    Torget vurderinger
    23
    Skal ver obs på at meny/Ultra/centra har tatt inn noe som heter Black Angus som kommer vacuum pakket fra søramerika. De har ikke vert fryst og er dermed som ferskvare å regne. Indrefilet i stk (dvs hel filet) koster 300kr kg om jeg ikke husker helt feil.

    Dette er dog helt i startgropen så det er ikke alle (Norgesgruppe)butikkene som har fått det neda.

    Ang Jærenkjøtt.. Alle svine poroduktene som blir solgt under merkenavnet Jacob`s i Norgesgruppebutikkene er Jærenkjøtt. Butikker som skjærer egne fileter kan kjøpe Storfe fileter fra Jærenkjøtt. Problemet med dette er at hoveddelen av kunder i norge skal ha Storfekjøtt uten marmorering. Minst mulig feitt som overhode mulig. Entrecoten skal feks helst ikke ha den feittmarmoreringen vi kjenner så gødt.

    Og så klager de på at biffen de kjøpte forrige uke var seig og smakløs..... Er ikke lett å jobbe i butikk.

    Mvh Peter
     
    G

    Gjestemedlem

    Gjest
    Rema 1000 har nå noen herlige biffer fra Uruguay. De er ikke frosne, og kommer fra frittbeitende dyr på Pampasslettene. Flott marmorerte og mørt kjøtt. Kjøpte et stykke både av ytrefileten og entrecot. Lang dato på dem så man bør vel ha dem liggende i kjøleskapet noen uker slik at det blir optimalt mørnet, men laget en høy biff at fileten i går og den var mør og fin.
     

    Pink_Panther

    Æresmedlem
    Ble medlem
    23.03.2006
    Innlegg
    20.269
    Antall liker
    10.860
    Fruen har vært i utlandet, d.v.s. Svinesund. Hun kom hjem med ett stykke prima Goudaost som kostet nesten ingenting. Billig i utlandet.
    spørsmlået mitt er; på pakken står et "Gouda" med store bokstaer. Litt lenger ned står det med små bokstaver "Innehåler 28% Gouda" Hvordan kan det henge sammen? Er de resterende 72% Edamer eller noe?
    Uansett, hun kjøpte en billig ost og den er utenlandsk. bare være bra, da.
     
    G

    Gjestemedlem

    Gjest
    Åjoda,
    alt er billig og bra i utlandet. I Norge derimot er alt dyrt og dårlig.
    I andre land kan de i alle fall velge mellom oster fra mer enn 2-3 produsenter i butikkene. Tar du bort osten fra tinemafiaen, SF og Kawli er det ikke sikkert en gjennomsnitsbutikk har noe som helst tilbake.


    Nordmenn er fornøyd med søppel.
     

    BT

    Æresmedlem
    Ble medlem
    13.10.2005
    Innlegg
    21.457
    Antall liker
    6.881
    I Norge skal alle være like. Det er intet unntak for ost.
     

    emokid

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    04.02.2004
    Innlegg
    5.300
    Antall liker
    6.687
    Jeg synes helt ærlig ikke at mat er dyrt i Norge, men har en del å utsette på kvaliteten. Jeg handler stort sett ikke på kjedebutikker annet enn for enkelte matvarer.

    Jeg klarer fint å fø meg selv med høykvalitets, ikke-fabrikkmat på et par-tre skarve tusenlapper i mnd, og det er ikke så stor prosentandel av min inntekt til at det er noe å grine over.

    Typisk norsk å syte over at den resursmisbrukende, dårlige dietten er for dyr å spise. Pay up and shut up.
     

    Fidelio

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    23.11.2008
    Innlegg
    2.746
    Antall liker
    672
    I Norge skal alle være like. Det er intet unntak for ost.
    Hør på dette da:

    -Norske merkevareleverandører har jobbet systematisk med å forstå den norske forbruker, deres behov og smakspreferanser. Dette har de brukt til å utvikle varer som leverer på disse behovene, sier konserndirektør marked Hege Holter Brekke i Tine. http://www.aftenposten.no/okonomi/-Importvern-gir-mindre-utvalg-6842110.html

    Makan til arroganse, kan nesten ikke fatte at man kan være så frekk. Ikke bare har vi blitt indoktrinert og hjernevasket ved å ha måttet spise smakløst søppel i en årrekke, men nå må vi også høre visvas om at dette dekker behovene våre.

    For øvrig: Jeg oppholder meg omtrent 1/12 av året i Frankrike, og var på butikken i dag tidlig for ukesinnhandlingen etter å ha kommet hjem derfra i helgen. Har dere lagt merke til hvor mye unødvendig emballasje som er på grønnsakene i norske butikker? I mer siviliserte land er det litt jord og rusk på grønnsakene, og de er aldri emballert. På butikken i dag la jeg merke til at alle salater ligger i plastbegre med mer plast rundt, samme med tomater; agurker har plast rundt seg, epler fåes i plastbegre med mer plast rundt, løken og potetene er å få i plast, paprikaen er pakket i plast, avocado ligger i plastbeger med plast rundt, mangoen er pakket i plast, osv. osv.

    Er vi for late til å skylle grønnsakene våre? Klarer vi ikke å transportere en grønnsak eller en frukt uten å ha søppel rundt den? I Frankrike er slik emballasje forbudt, og det er jommen meg også plastposer i dagligvareforretninger! Fantastisk spør du meg. Tidsklemmeidioter her hjemme klarer selvsagt ikke den enorme logistiske utfordringen som ligger i å ta med seg en kurv eller et nett når man skal handle mat, det er skikkelig kompliserte saker altså.
     
    G

    Gjestemedlem

    Gjest
    Hør på dette da:

    -Norske merkevareleverandører har jobbet systematisk med å forstå den norske forbruker, deres behov og smakspreferanser. Dette har de brukt til å utvikle varer som leverer på disse behovene, sier konserndirektør marked Hege Holter Brekke i Tine. http://www.aftenposten.no/okonomi/-Importvern-gir-mindre-utvalg-6842110.html

    Makan til arroganse, kan nesten ikke fatte at man kan være så frekk. Ikke bare har vi blitt indoktrinert og hjernevasket ved å ha måttet spise smakløst søppel i en årrekke, men nå må vi også høre visvas om at dette dekker behovene våre.
    Det er vel nøyaktig den samme fremgangsmåten og filosofien du finner bak merker som Whiskas og Pedigree...



    For øvrig: Jeg oppholder meg omtrent 1/12 av året i Frankrike, og var på butikken i dag tidlig for ukesinnhandlingen etter å ha kommet hjem derfra i helgen.
    Reiser snart noen uker til Sydfrankrike nå, og kommer til å handle og lage mye mat der. Ser frem til å få tak i gode råvarer og produkter som er av en annen verden enn det søppelet Tine og co forer nordmenn med. Lokale ukentlige grønnsaksmarkeder, utflukt til fisketorget i Marseille, godt fransk brød og oster som smaker menneskemat, vin i butikkene og et sivilisert utvalg av god mat. Gleder meg som et barn.

    Hadde noen prøvd å påtvinge Hege Holter Brekkes regime på franskmennene så er jeg 100% sikker på at hun hadde blitt funnet død med en høygaffel gjennom sine edlere deler i en mørk bakgate av Paris, og gjerningsmannen hadde sluppet straff grunnet handling i helt forståelig affekt.
     

    mr1derful

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    03.05.2012
    Innlegg
    174
    Antall liker
    38
    Hør på dette da:

    -Norske merkevareleverandører har jobbet systematisk med å forstå den norske forbruker, deres behov og smakspreferanser. Dette har de brukt til å utvikle varer som leverer på disse behovene, sier konserndirektør marked Hege Holter Brekke i Tine. http://www.aftenposten.no/okonomi/-Importvern-gir-mindre-utvalg-6842110.html

    Makan til arroganse, kan nesten ikke fatte at man kan være så frekk. Ikke bare har vi blitt indoktrinert og hjernevasket ved å ha måttet spise smakløst søppel i en årrekke, men nå må vi også høre visvas om at dette dekker behovene våre.

    For øvrig: Jeg oppholder meg omtrent 1/12 av året i Frankrike, og var på butikken i dag tidlig for ukesinnhandlingen etter å ha kommet hjem derfra i helgen. Har dere lagt merke til hvor mye unødvendig emballasje som er på grønnsakene i norske butikker? I mer siviliserte land er det litt jord og rusk på grønnsakene, og de er aldri emballert. På butikken i dag la jeg merke til at alle salater ligger i plastbegre med mer plast rundt, samme med tomater; agurker har plast rundt seg, epler fåes i plastbegre med mer plast rundt, løken og potetene er å få i plast, paprikaen er pakket i plast, avocado ligger i plastbeger med plast rundt, mangoen er pakket i plast, osv. osv.

    Er vi for late til å skylle grønnsakene våre? Klarer vi ikke å transportere en grønnsak eller en frukt uten å ha søppel rundt den? I Frankrike er slik emballasje forbudt, og det er jommen meg også plastposer i dagligvareforretninger! Fantastisk spør du meg. Tidsklemmeidioter her hjemme klarer selvsagt ikke den enorme logistiske utfordringen som ligger i å ta med seg en kurv eller et nett når man skal handle mat, det er skikkelig kompliserte saker altså.
    NETTOPP! Dette har jeg forundret meg over i lang tid - og ikke bare den kollosale embaleringen (hvor vekt på emballasje er høyere enn produktet til tider) men også den vettløse småforpakningen vi må finne oss i. Fire skiver kjøttpålegg i et plasthvelv som er umulig å bryte seg inn i; makrell i tomat i fire - 4 forskjellige størrelsesformater, hvorav den største greit kan spises alene av en litt sulten lunsjgjest - i tillegg ferdigtygd utgave pluss flere smaksvarianter... EN SKAM. Aldeles unødvendig og et vanvittig ressurssløseri. En stk. dvask persillekvast i plasthus, kr. 19,90 - en hel bukett hos tyrker'n på hjørnet, pris kr. 10,- UTEN emballasje. Det er utallige eksempler på slike ting i daglivarebutikkene. Greit nok med kildesortering og gjenbruk, men både original produksjon OG gjenbruk representerer energibruk som kune vært minimalisert med større/enklere forpakninger og lokal enkel emballasje.
     

    janfrt

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    16.06.2011
    Innlegg
    7.428
    Antall liker
    8.578
    Sted
    Pt. Høvik
    Herregud som jeg lengter tilbake til Frankrike! Ferierte to somre med kone og barn i Arcachon/Moulleau ved Biscayabukten sydvest for Bordeaux. Fantastisk mht. mat og drikke. Lokalt fiskemarked med fangst fra natten og morgenen. De selger produktene fra ca. 07-tiden og frem til det er tomt (dvs. ca. 12-/13-tiden). Kjøtt og fjærkre i hauger av varianter. Vin på supermarked eller fra spesialbutikker. Brød som er hevet i mangfoldige timer.

    Og her hjemme? Så å si bare dritt og ihjælemballerte varer fra Tine, Nortura, Bama osv.

    Dog finnes det noen hederlige unntak i og rundt de store byene her i Nårje og litt her og der utpå "landet". Men stort sett er det bare bøss folk flest setter til livs fra mafiosomonopolene.
     
    G

    Gjestemedlem

    Gjest
    Hadde det vært opp til meg kunne vi i Bergen gitt både akvariet, Ulriksbanen og Loddefjord i bytte mot grønnsakstorget på Grønland.
     

    mr1derful

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    03.05.2012
    Innlegg
    174
    Antall liker
    38
    På Grønland har vi andre problemer som jeg definitivt aldri ville byttet til meg for perler som Fisketorget, Fløybanen, Akvariet, Ulrikken og dets like. men jeg tror jegskjønner va Gjestemedlem mener; men da finnes det helt andre alternativer til Grønland, mye bedre.
     
    G

    Gjestemedlem

    Gjest
    Mafiaen presser på for at Norge skal øke tollmurene for å beskytte monopolene til utvalgte bedrifter i Norge.

    Men det vil koste når vi blir møtt med det samme.

    http://www.dn.no/forsiden/politikkSamfunn/article2410769.ece

    EU truer regjeringen med motreaksjoner om importvernet for landbruksvarer blir styrket. Det kommer fram i et brev fra EU-kommisjonen.

    Harald Buttedahl (Sp) hemmeligholder innholdet i kommunikasjonen slik at det ikke skal kunne få negative følger for sine overordnede og eiere. Å ha SP-politikere som skal styre landbruksforvaltningen i Norge er pinadø like ille som å ansette Tore Tvedt som bistandsminister.
     

    Boffen

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    22.04.2002
    Innlegg
    5.979
    Antall liker
    333
    Sted
    Oslo Vest
    Fettinnholdet i storfe klassifiseres ut fra en skala fra 1 til 5, der 1 er det magreste. Er dyra feitere enn klasse 2, så får bonden en lavere kilopris.
    - Det betyr at norske bønder tjener på å ha radmagre dyr, både fordi det koster å fore opp et dyr, og fordi kiloprisen blir lavere med mer fett i kjøttet. Det kan fort utgjøre 10 kroner kiloen, og på et dyr med 300 kilo slaktevekt blir det 3000 kroner tapt per dyr.
    Rødbotten forteller at politikken i Danmark faktisk er helt motsatt, fordi de ser at fetere kjøtt gir bedre smak og mørere kjøtt. Danske bønder får derfor lavere kilopris for kjøttet hvis fettklassen er 3 eller lavere.

    forskning.no > Fra kjøttdeig til biff
     
    V

    vredensgnag

    Gjest
    Fettinnholdet i storfe klassifiseres ut fra en skala fra 1 til 5, der 1 er det magreste. Er dyra feitere enn klasse 2, så får bonden en lavere kilopris.
    - Det betyr at norske bønder tjener på å ha radmagre dyr, både fordi det koster å fore opp et dyr, og fordi kiloprisen blir lavere med mer fett i kjøttet. Det kan fort utgjøre 10 kroner kiloen, og på et dyr med 300 kilo slaktevekt blir det 3000 kroner tapt per dyr.
    Rødbotten forteller at politikken i Danmark faktisk er helt motsatt, fordi de ser at fetere kjøtt gir bedre smak og mørere kjøtt. Danske bønder får derfor lavere kilopris for kjøttet hvis fettklassen er 3 eller lavere.

    forskning.no > Fra kjøttdeig til biff
    Ja. Prima Jæren fortviler over de nye forskriftene, som er garantert å redusere tilgangen på godt kjøtt for nordmenn - og dansker og finner har totalt motsatte målsetninger for premiering av sine bønder.
     
  • Laster inn…

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Laster inn…
Topp Bunn