Om kjøtt.
Først et kunstverk.
Vis vedlegget 137046
Det man her ser er det best marmorerte og mest velsmakende kjøttet jeg noensinne har kjøpt i Norge - som er norskprodusert. Det er laget av Prima Jæren, et selskap som har måttet kjempe lenge og vel for å få lov til å lage slikt kjøtt.
MEN - nå er det snart slutt, siden norske kloke myndigheter, som misliker at norske produsenter viser at vi kunne fått bedre kjøtt, er ved å innføre bestemmelser som gjør livet umulig for kvalitetsprodusenter som Prima Jæren. Og selv om PJ protesterer vet vi selvsagt hvordan dette kommer til å ende.
Myndighetene har nemlig bestemt at man vil gi bonus til kjøttprodusenter som leverer dyr som ligger under metningsgrad 3 på fett - kjøttet i bildet ligger godt over, og er på det nivået som en gourmet-kokk setter som krav for noe som skal serveres som velsmakende kjøtt. Smaken er nemlig i fettet og marmoreringen. Men det vi ser her er et unntakstilfelle, og ikke regelen her hjemme.
Disse bestemmelsene betyr bl.a. at Prima Jærens satsing på Aberdeen Angus kan skrinlegges.
Bondelag bremser Prima Jæren-planer om superbiff - Dalane - NRK Nyheter
Men enda verre er det at gårdbrukere som skulle ønske å levere i henhold til Prima Jærens kvalitetskrav fristes til å ikke oppfylle disse, med en bonus pr dyr på 1.400 kroner, om dets fettinnhold ligger under der Prima Jæren mener at det er godt.
Biffen i bildet over skal jeg fortære i morgen.
Problemet er ikke gjengrodde kulturlandskap, cybervision. Problemet er at norske bønder er fryst fast i en sinnstilstand som saboterer dem, og oss som skal spise det de skal produsere. Problemet er mafiaskiktet av byråkrater og reguleringsansvarlige, samt mellomleddene fra produsent til forbruker, innenfor samvirket. Begynn der, før du bekymrer deg for kulturlandskapet.