Hei
Det har blitt mer og mer klart for meg at det ikke er vilkårlig hvilken USB kabel man velger å bruke, samt at som du nevner er det ytre forhold som også kan ha betydning.
Du nevner galvanisk isolering. Adnaco S3B er et produkt som flere audiofile verden rundt skriver mange gode ord om.
Dette produktet gir deg galvanisk isolering mellom PC og DAC. Det anbefales på det sterkeste å bruke en lineær ekstern strømforsyning til å forsyne S3B med ren spenning. Swichmode er fy, fy.
For best resultat anbefales det også at man kjøper inn en optisk kabel med lengde 1 meter i stedet for å bruke den 10 meter lange optiske kabelen som følger standard med produktet.
Link:
Adnaco-S3B – USB 3.0 Over Fiber Optic Expansion System
Det som virkelig virker er en galvanisk isolering av USB kablen => det balanserte signal paret (kodet analogt signal som bare er kvasi balansert pga at USB 2.0 er en revisjon av USB 1.0 og må være kompatibelt med dette), jord og at 5 volt USB spenningen ikke brukes.
Hadde USB 2.0 vært en ny standard hvor alt hadde vært "digitalt" og enhetene hadde måtte ha et minimum av intelligens og galvanisk isolering hadde vært implementert så ville nok kabler hatt vesentlig mindre betydning og også kvaliteten på avspiller utstyret.
SerDes standardene som brukes av SATA, grafikk etc. kan veldig enkelt galvanisk isoleres og på endel av de nyeste hovedkortene er signal galvanisk isolert, men ikke jord og strømforsyning - dette er naturligvis av kostnadsmessige hensyn og fordi det "virker" uten.
Men jeg ser også at SerDes signalene på endel hovedkort ikke isoleres og det er helt relatert til hvem som er produsent.
Det er også forskjell i hvor seriøst de enkelte produsenten har tatt strømforsyningene og klokker og ikke unaturlig er det de som dropper isolering som gjør den minst optimale jobben her også.
Utfordringen med PC hardware som følger standardene og forholder seg til minimumskrav slik at alt som skal virke "virker" er at pluss-minus 300 ppm (hvis jeg husker riktig) klokke avvik er tillatt på SerDes kanalene også mot USB hardware...
Unøyaktige klokker resulterer i jitter som i tillegg til overført støy er det som gir forskjellene i den totale lydkvaliteten.
Noen få $ ekstra og 30 ppm eller bedre hadde vært en realitet, og dette er oftest nevnt og beskrevet i de relevante databladene...
Av alle de hovedkortene jeg har sett på og evaluert er det KUN CuBox (ARM CPU) som har tatt kostnaden med å bruke en 0 ppm klokke.
Dette resulterer i 30 ppm eller bedre når en bruker den innebygde SPDIF utgangen for High-Rez formater, men ikke for normal formatene som er det som normalt brukes merkelig nok. Her har både jeg og @Goophy modifisert kernel source koden slik at denne kvalitets klokken brukes til alle støttede sampelrate formater.
Adnaco produktet bruker et PCIe kort og som nevnt tror jeg det er "tillatt" med inntil 300 ppm klokker...
Den ekstra hardwaren og evntuelle drivere når kortet klokkes med inntil 300 ppm klokke er ikke optimalt for lyd.
MEN jeg ser ikke bort fra at de kanskje 40dB med støy som det galvaniske skillet reduserer oppleves som veldig gunstig, og har en flaks med hovedkortet slik at SerDes signalene til PCIe kortet er isolerte og at produsenten har brukt bedre klokker enn minimumskravet så begynner kanskje denne delen å fungere hvis en bruker Windows og kan utnytte de medfølgende driverne. Men med OSX eller Linux spørs det om det finnes drivere...
Som nevnt kan en CuBox ARM basert enhet med linux og MPD som avspiller via den optiske SPDIF utgangen greie 30 ppm eller bedre...
Det er veldig enkelt å bygge om slik at en også får en galvanisk isolert 75 ohm RCA / BNC utgang eller en 110 ohm XLR utgang.