Jeg tror du ser litt forbi poenget. Man kan måle enhver endring, men å parametrisere resultatet er noe annet. "Klang" er en parameter, og hvis man skal kunne gi et kvantitativt mål av denne parameteren må man først definere parameteren matematisk; finne ut hva klang er rent fysisk.
Hvis man måler null endring så betyr det imidlertid uansett at klangen må være den samme, for det eneste mulige alternativet til dette er parameteren "klang" består av ingenting.
Godt poeng, men jeg ser ikke forbi det.
Det er da blant annet stor forskjell mellom ulike kabler på de tre viktige parametrene (resistans, induktans osv), men man konkluderer med at det ikke har hørbar effekt i audioområdet. Der kommer mitt poeng inn i bildet. At man hører forskjell, til og med blindt på selv digitalkabler, men vet ikke hvorfor.
Nå kommer jeg til å gjenta ting jeg har sagt mange ganger tidligere, men i en litt annen form for kanskje å kunne bringe diskusjonen et bitte lite hakk videre. Mye å håpe på kanskje, men verdt et forsøk så here goes:
(1) Det er forskjell på resistans, induktans og kapasitans (=impedansparametre) i kabler.
(2) Hvilke avvik disse eventuelt gir i frekvensrespons er systemavhengig, og i noen tilfeller kan disse forskjellene være så store at det er plausibelt at det kan være hørbart.
(3) I alle tilfeller kan man beregne/simulere nøyaktig hvilken frekvensrespons man får ut fra gitte parametre (for system og kabler).
(4) Sammenhengen mellom disse parametrene og pris/produksjonsomkostning for kabler er imidlertid praktisk talt lik null, feks er alle kabler som brukes for høyfrekvens signaloverføring (nettverkskabler etc.) nøye impedanstilpassede fordi avvikene impedansparametrene medfører øker med frekvens.
(6) Den eneste av de nevnte parametrene som er frekvensuavhengig er resistansen, og med mindre man bruker sprengtråd eller har svært lange kabler er resistansen i kablene neglisjerbar.
(7) Kabler har ikke ulineær forvrenging fordi metall er et lineært strømledende medium med mindre strømtettheten er så stor at det blir betydelig varmegang.
( Hvis kabler hadde hatt ulineær forvrenging hadde også dette vært noe som er lett målbart.
(9) Kabelprodusentrer sprer rundt seg med sekundære parametre som skin-effekt, proximity-effekt, refleksjoner og øvrige transmisjonslinjeparametre som er tatt fra andre fagområder innen elektronikken enn audio.
(10) Vitenskapen vet nøyaktig hva skin-effekt, proximity-effekt refleksjoner og øvrige transmisjonslinjeparametre er og hva disse gjør med signaloverføring fordi dette er godt etablerte og definerte parametre i andre fagområder innen elektronikken enn audio.
(11) Man kan lett simulere/beregne at disse parametrene ikke har noen relevans for audiofrekvenser.
(12) Kabelbransjen sprer i tillegg rundt seg med direkte feilinformasjon og kvasivitenskap som overhodet ikke er fundert i reell, evidensbasert vitenskap.
Jeg har stykket opp innlegget i 12 nummererte utsagn. Poenget med dette, og forsøket på å bringe diskusjonen et lite hakk videre går på om du kan si hvilke av disse 12 du er enig i og hvilke du er uenig i (edit: og hvorfor). Så kan vi ta det fra der.