Audeze hodetelefoner

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Loevhagen

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    11.08.2005
    Innlegg
    5.372
    Antall liker
    1.045
    Sted
    L -> her <- H
    Torget vurderinger
    3
    Her er det flere veier til svaret - men hvis man skal forenkle og settes i en slik utenkelig situasjon der man fysisk skal kunne koble til alle de tre hodetelefonene til samme forsterker: Soloist eller V200.

    LCD-3 passer ikke til V200 - så matematisk er valget da Burson Soloist for de tre hodetelefonene - samt tilkoblingsmuligheter.

    I den praktiske verden så vet jeg ikke om valget hadde vært like enkelt - men jeg satser ikke på å sette meg i den situasjonen.
     

    Buyer no 1

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    28.08.2012
    Innlegg
    162
    Antall liker
    65
    Sted
    Danmark, København
    Heed Canalot fremheves også som god med LCD-2r2 av dansken som også har T1, Woo Audio WA22 og Hegel. Spør ham om den er god med T1 også da vett.
    Er ved at være færdig med review af Heed Canalot :)

    Heed + LCD-2 er i mine ører en virkelig god kombination. Jeg vil på nuværende tidspunkt sige, at valg mellem WA22 eller Canalot nok mest er et spørgsmål om temperament, så længe vi kun taler om LCD-2.

    Heed + T1 er i mine ører en mindre god kombination. Til T1 foretrækker jeg klart WA22.

    Heed Canalot har en signatur der hælder mod det lyse, hvilket passer godt med LCD-2, men skidt med T1.
    Takk. :)

    Beholder du Heed?
    Heed var kun til låns, med henblik på at skrive om mine lytteindtryk :)
     

    JohnnyH

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    23.02.2013
    Innlegg
    3.004
    Antall liker
    1.305
    Sted
    Rogaland / Sandnes
    Audeze LCD2.2b og gjengivelse av cymbaler.

    For en stund siden kommenterte CDW at LCD2.2b ikke var spesielt god på å gjengi cymbaler, jeg linket da til denne låten: Robben Ford – Talk To Your Daughter hvor jeg syntes at cymbalene lå rimelig ok.

    CDW fikk meg da til å begynne å lytte nærmere etter på cymbal spill spesielt, og jeg har da sammenliknet Audezeene mot mine gamle Yamaha HP1 ortoer.

    Mitt utstyr og hørsel etter diverse lytterunder har da kommet frem til at spesielt mindre cymbaler mangler litt crisphet, utkligning og i noen tilfeller nivå,
    store cymbaler synes jeg at det er det lite eller ingen forskjell på.

    Utstyr brukt er som vanlig Naim headlineII - Hegel HD20 - Sqeezebox T - Musikk rippet til Wave.

    Musikk eksempler fra spotify.

    Stevie Ray Vaughan And Double Trouble – Tin Pan Alley (aka Roughest Place In Town) Jeg føler at her har Audezene litt lavere nivå på cymbal spillet og at det er litt kort utklignings tid på disse i forhold til Yamahaene.

    Stevie Ray Vaughan And Double Trouble – Chitlins Con Carne Notatene mine sier litt lite crisphet hos Audeze og at Yamahaene får cymbalspillet til å henge bedre sammen med rytmen i musikken.

    Ana Popovic – Navajo Moon Igjen går det på litt lite utkligning og at litt små stikk spill på cymbalene er litt vanskeligere å følge eks rundt 3 min ut i låten.

    En litt nerdete test gjort med Nordost settup og tuning disks tromme sekvenser synes også å bekrefte det med cymbal størrelsen og opplevd utkligning.

    Dette er ikke store forskjeller, men for en som er opptatt av disse tingene er det greit å ha i bakhode før eventuelt kjøp.

    Man la oss også kose oss med noen eksempler som jeg spiller ofte bare for det er så digg på Audeze.

    Marius Müller's Funhouse – Carmen fra plugged 2 rett og slett, min favoritt versjon av denne låta.

    Beth Hart – I'd Rather Go Blind

    Per Frost;Ivan Sørensen;Jan Sivertsen – Old Friend's Back

    Sanne Salomonsen;Per Frost;Mads Michelsen – Står Bare Og Drømmer

    Per Frost;Niels Mathiasen;Mads Michelsen – Midnight Blues

    Shawn Colvin – The Facts About Jimmy

    Ps: Det ble litt sent i går så jeg glemte å ta med at mine LCD2 har nå spilt 60-65 timer med musikk, og derfor sikker fortsatt har en del å gå på før de er innspilt.

    mvh
    Johnny
     
    Sist redigert:
    T

    Tittentei

    Gjest
    Auralic ARK MX+ som jeg ikke har fått koblet opp ennå. Fikk den i dag, og hadde tenkt å bruke en Cambridge BD751 som kilde.
    Gratulerer med fett oppsett. Har selv samme komboen og lyden er fremragende. Bruker selv USB fra PC som kilde til ARK. :)

    Edit: Synes du det er skarpt med denne komboen og LCD-3? ardilla har skrevet at han opplevde Taurus som skarp og kantete, men denne konklusjonen er ubegripelig i mine ører. Han hadde vel demo hos Audio Norge og brukte vel ikke ARK som DAC, slik vi gjør.
     
    Sist redigert:

    ardilla

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    14.12.2009
    Innlegg
    4.495
    Antall liker
    1.012
    Sted
    OSLO
    Torget vurderinger
    3
    Edit: Synes du det er skarpt med denne komboen og LCD-3? ardilla har skrevet at han opplevde Taurus som skarp og kantete, men denne konklusjonen er ubegripelig i mine ører. Han hadde vel demo hos Audio Norge og brukte vel ikke ARK som DAC, slik vi gjør.
    Dette må jeg halveis tilbakevise. Jeg brukte nok modererende ord som "litt" skarp og kantete. Dette kan jeg si om mange gode transistorforsterkere, og jeg vil ikke la dette stå som noen advarsel mot Taurus. Dog må jeg si at utifra det lillejeg har hørt ville jeg heller hatt V200 + Mjolnir enn bare Taurus, det blir vel samme prisen. Men jeg har aldri eid Taurus, og siden tittentei og undertegnede har en tendens til å foretrekke det samme utstyret er jeg åpen nok til innrømme at hvis noen kastet en Taurus i fanget på meg ville jeg tatt meg bryet med å koble den opp.

    Det er også forskjell på hvilken modus man kjører Taurus i, har man balansert inn kan man kjøre "STD" eller "BAL" modus. Da drives forsterkeren litt ulikt, og lyden dendres noe. "STD" gir mest kraft ved lav impedanse, og opplevdes av meg som noe mykere. Dette er en fin funksjon.
     

    CDWMcInSpots

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    30.09.2010
    Innlegg
    7.551
    Antall liker
    564
    Sted
    Bergensregionen
    Om symbaler m.m.

    Først: Ros for grundige undersøkelser og beskrivelser.

    For en stund siden kommenterte CDW at LCD2.2b ikke var spesielt god på å gjengi cymbaler,
    Jeg antar at du sikter til innlegget "Vi der ikke forstår Audeze" der jeg bl.a. skrev (utdrag):
    [...]
    Det er i hvert fall ingen fordel å like bluegrass.
    [...]
    [...]
    Mine foreløbige (og tidlige) observasjoner tilsier at:
    [...]
    Audeze LCD2.2 bambus forstår jeg derimot egentlig ikke (poenget med). Tidlige tanker var bl.a.:
    • What's all the fuzz about?
    • Stor ståhei for ingenting
    • Audeze er visst ikke særlig opptatt av bl.a. symbaler, hi-hater, strengeinstrumenter, m.m.
    • Det er ikke akkurat riv i elektriske gitarer
    • Er Audeze laget for de diskantsky?
    • Det virker som om en eller annen har vært meget glad i å høvle, og fullstendig glemte å stoppe. Man tenker på salige Prøysens "Julepresangen". Toppen er besynderlig redusert
    • Dårlig egnet til bluegrass
    • Det blir lett litt uengasjerende og stusselig
    Audeze LCD3 fremstod som en mer normal hodetelefon, men fremdeles med de samme familieegenskaper.

    Jeg er dermed også noe forvirret over ardillas utsagn om at Sennheiser HD 650 og Audeze (LCD2) skal ha en del felles. I mine ører er førstnevnte altså riktig bra, mens sistnevnte ble strøket fra kandidatlisten ("good for my wallet").
    [...]
    For meg var det ikke så mye et spørsmål om symbalkvalitet som et spørsmål om en påtagelig grad av symbalfravær. De må være (tilstrekkelig) tilstede før jeg evt. kan begynne å vurdere kvaliteten.

    Jeg gjentar at jeg tror en viktig faktor er at "jeg lytter med høyst moderate lydstyrkenivåer" (ref. min signatur).

    jeg linket da til denne låten: Robben Ford – Talk To Your Daughter hvor jeg syntes at cymbalene lå rimelig ok.

    CDW fikk meg da til å begynne å lytte nærmere etter på cymbal spill spesielt, og jeg har da sammenliknet Audezeene mot mine gamle Yamaha HP1 ortoer.
    Jeg kjenner ikke Yamaha HP1, men det er mulig at den er langt mer lik Audeze (LCD2.2b) enn det jeg er vant til og liker. Forskjellen var påtagelig for meg ifht. det jeg er vant til med mine lydstyrkenivåer. HiFiMAN HE-6 var derimot, som nevnt, en helt annen opplevelse:
    [...]
    [...]
    HiFiMAN HE-6 var derimot noe helt annet og langt mer positivt som beskrevet i (bl.a.) trådene om Grace Design m903, Lynx Hilo og på Head-Fi.org. Den fremstår som fristende.
    [...]
    [...]
    Ps: Det ble litt sent i går så jeg glemte å ta med at mine LCD2 har nå spilt 60-65 timer med musikk, og derfor sikker fortsatt har en del å gå på før de er innspilt.
    Jeg vet ikke hvor innspilt Audeze-hodetelefonene jeg hørte var, men det samme gjaldt de andre hodetelefonene nevnt i samme innlegg.

    Tillegg:
    Bøttefekkten kan vare i ukesvis, og slå flere veier. Man må nesten eie ting (og bruke dem) iltt over tid for egentlig å føle seg trygg på hva man egentlig mener.. Men man får mye ut av noen timers demo, for all del. Det gir en god pekepinn. Men "wow"-effekten er ofte et faresignal - det kan bli for mye i lengden. Kanskje........
    [...]
    Med Audeze, og spesielt LCD2.2b, opplevde jeg sannsynligvis den omvendte "wow"-effekten(?)

    ptb introduserer "iow"-effekten som sannsynligvis er det omvendte av "wow"-effekten:
    [...] Det samme gjelder forsåvidt også dersom det er for tamt, eller flatt - iow > for lite inspirerende og tendering mot "kjedelig". [...]
     
    Sist redigert:

    JohnnyH

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    23.02.2013
    Innlegg
    3.004
    Antall liker
    1.305
    Sted
    Rogaland / Sandnes
    @ CDW du linket spot on til det jeg mente. :)

    Yamahaene heller også mot det varme, men har til nå en mer utstrakt utklingning av eks cymbaler og det som oppleves som en noe klarere i topp en Audeze, men ikke i samme grad som mine Grado SR125, som for meg blir for lyst klingende på mange opptak, dog går litt varmt klingende opptak som eksemplene med Per Frost greit med Grado.

    Yamaha HP1 har jo et betraktelig mindre membranareale en Audeze og derfor muligens en litt mer lineær frekvenskurve i dette området hvor Audeze ruller litt av.

    Hvis det blir et Head fi treff i Stavanger Sandnes område kan jo eks Loevhagen få en test lytt for å sette de i et perspektiv mot andre klokker som jeg ikke kjenner til, men som dere med bredere grunnlag kjenner til.

    I min tråd om Yamaha HP1 er der noen linker til Head fi.org som gir litt beskrivelse av lyd karakter osv, der det nevnes at bla Quad og Magnepan høytalere har lignende lyd karakter.

    Link til tråd: http://www.hifisentralen.no/forumet...a-hp-1-vintage-orthodynamisk-hodetelefon.html
     

    ptb

    Æresmedlem
    Ble medlem
    27.11.2008
    Innlegg
    14.461
    Antall liker
    17.186
    Sted
    Oslo
    Torget vurderinger
    13
    ptb introduserer "iow"-effekten som sannsynligvis er det omvendte av "wow"-effekten:
    [...] Det samme gjelder forsåvidt også dersom det er for tamt, eller flatt - iow > for lite inspirerende og tendering mot "kjedelig". [...]
    He, he - jeg tar gjerne kred for å ha "funnet opp" et nytt ord/nytt begrep, men dessverre..... "iow" var i denne sammenheng en forkortelse for in other words. Men, for all del, vi som frekventerer hodetelefonkategorien kan gjerne ta i bruk iow for å beskrive motsatsen til wow:)
     

    ardilla

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    14.12.2009
    Innlegg
    4.495
    Antall liker
    1.012
    Sted
    OSLO
    Torget vurderinger
    3
    ^ah - jeg trodde det var LOW - effekten det stod jeg.

    Men LOW kan bli til LOVE, det har jeg erfart mange ganger.
     

    QWERT

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    22.04.2012
    Innlegg
    323
    Antall liker
    136
    Torget vurderinger
    0
    Auralic ARK MX+ som jeg ikke har fått koblet opp ennå. Fikk den i dag, og hadde tenkt å bruke en Cambridge BD751 som kilde.
    Gratulerer med fett oppsett. Har selv samme komboen og lyden er fremragende. Bruker selv USB fra PC som kilde til ARK. :)

    Edit: Synes du det er skarpt med denne komboen og LCD-3? ardilla har skrevet at han opplevde Taurus som skarp og kantete, men denne konklusjonen er ubegripelig i mine ører. Han hadde vel demo hos Audio Norge og brukte vel ikke ARK som DAC, slik vi gjør.
    Jeg synes ikke det er skarpt etter jeg fikk koblet til ARK dacen. Det ble veldig mye bedre oppløst og bedre dynamikk også, samt luftigere og 3 dimensjonalt lydbilde. Nå trenger sikkert alt spilles inn, spesielt LCD-3. Jeg har jo også magnetostater (Magnepan) som trenger ca.400t før de låter optimalt.
     
    T

    Tittentei

    Gjest
    Edit: Synes du det er skarpt med denne komboen og LCD-3? ardilla har skrevet at han opplevde Taurus som skarp og kantete, men denne konklusjonen er ubegripelig i mine ører. Han hadde vel demo hos Audio Norge og brukte vel ikke ARK som DAC, slik vi gjør.
    Dette må jeg halveis tilbakevise. Jeg brukte nok modererende ord som "litt" skarp og kantete. Dette kan jeg si om mange gode transistorforsterkere, og jeg vil ikke la dette stå som noen advarsel mot Taurus. Dog må jeg si at utifra det lillejeg har hørt ville jeg heller hatt V200 + Mjolnir enn bare Taurus, det blir vel samme prisen. Men jeg har aldri eid Taurus, og siden tittentei og undertegnede har en tendens til å foretrekke det samme utstyret er jeg åpen nok til innrømme at hvis noen kastet en Taurus i fanget på meg ville jeg tatt meg bryet med å koble den opp.

    Det er også forskjell på hvilken modus man kjører Taurus i, har man balansert inn kan man kjøre "STD" eller "BAL" modus. Da drives forsterkeren litt ulikt, og lyden dendres noe. "STD" gir mest kraft ved lav impedanse, og opplevdes av meg som noe mykere. Dette er en fin funksjon.
    Vel, det kan faktisk være slik at DACen du har koblet til Taurus ikke er riktig matchet, slik at du har fått distorted sound. Se her fra manualen til Taurus, side 13.
    Distorted or Partial Sound

    Check out the output level of your source component and make sure it will not overdrive TAURUS’s input by delivering signal level above 6Vrms.

    Auralic ARK MX+ som jeg ikke har fått koblet opp ennå. Fikk den i dag, og hadde tenkt å bruke en Cambridge BD751 som kilde.
    Gratulerer med fett oppsett. Har selv samme komboen og lyden er fremragende. Bruker selv USB fra PC som kilde til ARK. :)

    Edit: Synes du det er skarpt med denne komboen og LCD-3? ardilla har skrevet at han opplevde Taurus som skarp og kantete, men denne konklusjonen er ubegripelig i mine ører. Han hadde vel demo hos Audio Norge og brukte vel ikke ARK som DAC, slik vi gjør.
    Jeg synes ikke det er skarpt etter jeg fikk koblet til ARK dacen. Det ble veldig mye bedre oppløst og bedre dynamikk også, samt luftigere og 3 dimensjonalt lydbilde. Nå trenger sikkert alt spilles inn, spesielt LCD-3. Jeg har jo også magnetostater (Magnepan) som trenger ca.400t før de låter optimalt.
    Helt enig. Husk å oppgradere firmware på ARK MX+ hvis den ikke har siste build. Jeg er usikker på om firmware-oppdateringen påvirker lyden i coax-inngangen, men better safe than sorry.
     

    ardilla

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    14.12.2009
    Innlegg
    4.495
    Antall liker
    1.012
    Sted
    OSLO
    Torget vurderinger
    3
    6V ? Er du spenna gærn? Det var neppe problemet. 2V på RCA og 4V på balansert er ganske så standard. A.N: bruker en EAR Yoshino Acute CD-spiller.

    Hvis du er ivrig nok kan du jo sjekke manualen, men det er så usannsynlig at jeg lover å bite meg i øret hvis den spytter ut 6V

    Vel, det kan faktisk være slik at DACen du har koblet til Taurus ikke er riktig matchet, slik at du har fått distorted sound. Se her fra manualen til Taurus, side 13.
    Distorted or Partial Sound

    Check out the output level of your source component and make sure it will not overdrive TAURUS’s input by delivering signal level above 6Vrms.
     
    T

    Tittentei

    Gjest
    De har ikke lagt ut verken manualer eller spesifikasjoner på websidene sine, LOL.

    De skriver ikke om minimum, kun

    The audio is output from a transformer-coupled PCC88tube line output stage as in EAR pro audio equipment. This allows true floating balanced output as well as identical quality unbalanced line out by RCA connectors. The maximum output is 5 volt, which means it can drive directly any power amplifier of any type, with analog volume control that can be controlled by remote handset.

    Den er helt sikkert veldig skarp og kantete i lyden.
     

    CDWMcInSpots

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    30.09.2010
    Innlegg
    7.551
    Antall liker
    564
    Sted
    Bergensregionen
    "iow"-effekten

    ptb introduserer "iow"-effekten som sannsynligvis er det omvendte av "wow"-effekten:

    [...] Det samme gjelder forsåvidt også dersom det er for tamt, eller flatt - iow > for lite inspirerende og tendering mot "kjedelig". [...]
    He, he - jeg tar gjerne kred for å ha "funnet opp" et nytt ord/nytt begrep, men dessverre..... "iow" var i denne sammenheng en forkortelse for in other words. Men, for all del, vi som frekventerer hodetelefonkategorien kan gjerne ta i bruk iow for å beskrive motsatsen til wow:)
    ... hmmm - slik går det når man blander inn engelsk uten noe hint. "M.a.o." er jo en grei norsk forkortelse.

    Jeg synes uansett at det var en riktig god idé å ha et antonym til "wow"-effekten siden begge er reelle og ganske hyppig forekommende fenomener.

    Det er dog mulig at vi bør finne noe bedre/mer intuitivt enn "iow"(?)
     

    ardilla

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    14.12.2009
    Innlegg
    4.495
    Antall liker
    1.012
    Sted
    OSLO
    Torget vurderinger
    3
    hvorfot ignorerer du mitt utmerkede forslag om LOW - effekten?

    Eller hva med antiwow?

    ptb introduserer "iow"-effekten som sannsynligvis er det omvendte av "wow"-effekten:

    [...] Det samme gjelder forsåvidt også dersom det er for tamt, eller flatt - iow > for lite inspirerende og tendering mot "kjedelig". [...]
    He, he - jeg tar gjerne kred for å ha "funnet opp" et nytt ord/nytt begrep, men dessverre..... "iow" var i denne sammenheng en forkortelse for in other words. Men, for all del, vi som frekventerer hodetelefonkategorien kan gjerne ta i bruk iow for å beskrive motsatsen til wow:)
    ... hmmm - slik går det når man blander inn engelsk uten noe hint. "M.a.o." er jo en grei norsk forkortelse.

    Jeg synes uansett at det var en riktig god idé å ha et antonym til "wow"-effekten siden begge er reelle og ganske hyppig forekommende fenomener.

    Det er dog mulig at vi bør finne noe bedre/mer intuitivt enn "iow"(?)
     

    CDWMcInSpots

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    30.09.2010
    Innlegg
    7.551
    Antall liker
    564
    Sted
    Bergensregionen
    "low"-effekten (og antiwow)

    ^ah - jeg trodde det var LOW - effekten det stod jeg.

    Men LOW kan bli til LOVE, det har jeg erfart mange ganger.
    hvorfot ignorerer du mitt utmerkede forslag om LOW - effekten?

    Eller hva med antiwow?

    [...]
    Jeg synes uansett at det var en riktig god idé å ha et antonym til "wow"-effekten siden begge er reelle og ganske hyppig forekommende fenomener.

    Det er dog mulig at vi bør finne noe bedre/mer intuitivt enn "iow"(?)
    Formodentlig fordi jeg ikke oppfattet det som et forslag, men (kun) som at du erkjente at du hadde misforstått ptb.

    "low"-effekten og (muligens) antiwow er herved registrert som kandidat til å være "wow"-effektens antonym.
     

    ptb

    Æresmedlem
    Ble medlem
    27.11.2008
    Innlegg
    14.461
    Antall liker
    17.186
    Sted
    Oslo
    Torget vurderinger
    13
    Formodentlig fordi jeg ikke oppfattet det som et forslag, men (kun) som at du erkjente at du hadde misforstått ptb.

    "low"-effekten og (muligens) antiwow er herved registrert som kandidat til å være "wow"-effektens antonym.
    Ankepunktet mot "LOW" er at det allerede er et ord med en definert betydning, og således kan missforstås i en slik sammenheng. "WOW" er et velkjent og innarbeidet begrep med en definert betydning.
    wow - Wiktionary
     

    ardilla

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    14.12.2009
    Innlegg
    4.495
    Antall liker
    1.012
    Sted
    OSLO
    Torget vurderinger
    3
    Da foreslår jeg MOM effekten. Det er det man får hvis WOW snues på hodet :)

    Minimalt Overveldet Magefølelse
     
    Sist redigert:
    • Liker
    Reaksjoner: ptb

    ardilla

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    14.12.2009
    Innlegg
    4.495
    Antall liker
    1.012
    Sted
    OSLO
    Torget vurderinger
    3
    Mal Valve Head Amp Three

    Dette er et interessant produkt av to grunner:
    1) Den driver båre dynamiske og elektrstatiske hodefoner
    2) Den har alle hodefonuttak på baksiden (?!)
    3) Den er veldig dyr (4500 Euro)
    4) Den har 10 rør!


    Men siden de har stappa alle røra nedi kabinettet ser det ut som du vil kunne steke hva som helst på denne saken. Og jeg liker ikke rør som står så tett på trafoer. Men hva vet jeg, har ikke prøvd den (enda :D)

    AUDIO NORGE? BLEKANSIKT?

    head3-2a.jpg


    Klarte endelig å få Alex til å fortelle hvilken Amp han foretrekker til Lcd.

    preamp three line


     
    Sist redigert:

    Lateralus

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    29.11.2002
    Innlegg
    423
    Antall liker
    31
    Torget vurderinger
    0
    Mal Valve

    Dette er et interessant produkt av to grunner:
    1) Den driver båre dynamiske og elektrstatiske hodefoner
    2) Den har alle hodefonuttak på baksiden (?!)
    3) Den er veldig dyr (4500 Euro)
    4) Den har 10 rør!


    Men siden de har stappa alle røra nedi kabinettet ser det ut som du vil kunne steke hva som helst på denne saken. Og jeg liker ikke rør som står så tett på trafoer. Men hva vet jeg, har ikke prøvd den (enda :D)

    AUDIO NORGE? BLEKANSIKT?

    Vis vedlegget 194375

    Klarte endelig å få Alex til å fortelle hvilken Amp han foretrekker til Lcd.

    preamp three line



    Hei,

    jeg husker godt denne forsterkeren fra München-messen i fjor, mer har jeg vel ikke lov til å si her. Snakket en stund med produsenten/arkitekten da, har planlagt å besøke dem igjen i år.

    Mvh
    Sture
    Audio Norge
     

    CDWMcInSpots

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    30.09.2010
    Innlegg
    7.551
    Antall liker
    564
    Sted
    Bergensregionen
    "wow"-effektens antonym

    Formodentlig fordi jeg ikke oppfattet det som et forslag, men (kun) som at du erkjente at du hadde misforstått ptb.

    "low"-effekten og (muligens) antiwow er herved registrert som kandidat til å være "wow"-effektens antonym.
    Ankepunktet mot "LOW" er at det allerede er et ord med en definert betydning, og således kan missforstås i en slik sammenheng. "WOW" er et velkjent og innarbeidet begrep med en definert betydning.
    wow - Wiktionary
    Dét er et godt poeng.

    Loevhagen har tidligere implisitt vært inne på "wow"-effektens antonym da han benyttet et utrykk á la "meh". "meh" er antgelig mindre kjent, enn si brukt, i Norge enn "wow", men det finnes også i wiktionary. "meh"-effekten er antagelig forståelig hvis ingen tror det er en forkortelse.

    Da foreslår jeg MOM effekten. Det er det man får hvis WOW snues på hodet :)

    Minimalt Overveldet Magefølelse
    Fiffig!

    Da foreslår jeg MOM effekten.
    Mamma effekten ;)
    De er jo populære blant alt fra politikere via American Pie til dere vet formodentlig hva ...
     
    S

    sorgenfri

    Gjest
    Dette er et interessant produkt av to grunner:
    1) Den driver båre dynamiske og elektrstatiske hodefoner
    2) Den har alle hodefonuttak på baksiden (?!)
    3) Den er veldig dyr (4500 Euro)
    4) Den har 10 rør!


    Men siden de har stappa alle røra nedi kabinettet ser det ut som du vil kunne steke hva som helst på denne saken. Og jeg liker ikke rør som står så tett på trafoer. Men hva vet jeg, har ikke prøvd den (enda :D)

    AUDIO NORGE? BLEKANSIKT?

    Vis vedlegget 194375

    Klarte endelig å få Alex til å fortelle hvilken Amp han foretrekker til Lcd.

    preamp three line



    Your Price: Euro 4.350,00
    incl.
    - standard remote control
    - wood package with polyethylene foam
    - shipment costs
    Delivery time: 2 weeks
    Guarantee: 24 month

    Regards

    Dieter

    MalValve HighEndHifi
    D. Mallach
    Towersgarten 11
    45239 Essen
    Germany
    Tel.: (49)201-408084
    Mail: mallach@malvalve.com
    Web: www.malvalve.com

    oh la la...
     

    ptb

    Æresmedlem
    Ble medlem
    27.11.2008
    Innlegg
    14.461
    Antall liker
    17.186
    Sted
    Oslo
    Torget vurderinger
    13
    Loevhagen har tidligere implisitt vært inne på "wow"-effektens antonym da han benyttet et utrykk á la "meh". "meh" er antgelig mindre kjent, enn si brukt, i Norge enn "wow", men det finnes også i wiktionary. "meh"-effekten er antagelig forståelig hvis ingen tror det er en forkortelse.
    "meh" er/var for meg et ukjent begrep, men er helt klart dekkende som antonym til "wow" slik jeg leser det.

    Men, kanskje nok om dette her, all den tid det er en Audezé-tråd, og de fleste mener vel at de er mer "wow" enn "meh":)
     
    Sist redigert:

    JohnnyH

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    23.02.2013
    Innlegg
    3.004
    Antall liker
    1.305
    Sted
    Rogaland / Sandnes
    Audeze LCD2.2b vs Grado SR125 cymbaler + musikk.

    Da var det duket for en ny vs nemlig Audeze LCD2.2b mot mine Grado SR125, begge har nå spilt ca 80-90 timer siden kjøp.

    Gradoene er formodentlig en mer kjent hodetelefon en Yamaha HP1 som jeg brukte som min gamle referanse ved sist test. (#1004)

    Utstyr brukt er som vanlig Naim headlineII - Hegel HD20 - Sqeezebox T - Musikk rippet til Wave.

    Musikk eksempler linket fra spotify.

    Mitt kutt er fra naim sampler cd2 men dette er samme versjon av låten.
    Leo Green – Angels

    SR125: Cymbaler har skimmer i sin utkingning, klokke klang ved intro klinger fint ut, men saksofon mangler litt krop og er litt kald i klangen.

    Audeze: har som sist mindre skimmer i sin utkligning, klokke klangen ved intro dør hurtigere ut, Saksofonen har kropp og organisk klang.

    Tar med en låt fra sist lytterunde.
    Ana Popovic – Navajo Moon

    SR125: Ord som skimmer, crisphet, og metallisk kan brukes om grados måte å presentere cymbaler på ment på beste måte, men annslaga på tangentene på hammon orgelet (start ved 4.10) er mindre markante og lyden litt mindre organisk det samme gjeller gitaren.

    Audeze: Samme litt manglende utkligning som sist, samt cymbalene lyder noe lenger bak i miksen trolig pga større lydkule, hammon orgel og gitar lyder organisk og klangrikt.

    Beth Hart – I'd Rather Go Blind

    SR125: Mine opplevelse her er at cymbalene ved intro er på grensen til sibilant, og gitaren til Joe Bonnamassa mangler litt rør klang/varme, steme mangler litt sjel.

    Audeze: Cymbaler ok tilstede i miksen, gitaren har herlig klang og stemen til Beth Hart er kraftfull, intens, og sjelfull.

    The Doors – Riders On The Storm

    SR125: Cymbaler noe frempå i miksen, lyden av rein og torden er litt tettere på og det er ikke samme kraften i torden efekten, el piano på grensen til sibilant.

    Audeze: Cymbalene lyder også her litt mer distansert, lyden av rein og torden lyder lenger borte, men torden har mer trøkk i effekten, elpiano låter klangrikt.

    Joe Cocker – Many Rivers To Cross

    SR125: Vind effekt uler litt mer en på Audeze, bassen går ikke så dypt, litt mer pågående presentasjon, mangler litt hjerte smerte effekt.

    Audeze: Vind efekten litt mer distansert men med en følelse av en slags virvl effekt, bassen er dyp, intens med god integrasjon med resten av miksen, definitivt hjerte smerte effekt.

    Phil Collins – I Wish It Would Rain Down Lyden av skarptromme, spesielt etterklangen av "seide systemet" = det strenge systemet som ligger under slagskinnet på skarprtomma, lyden høres godt fra ca 40sek ut i låten, gir et raslende rapp i slagskinnet rett etter trommestikka.

    SR125: Markert frempå presentasjon av denne fine låten blir fort litt presset i verset, men med tydelig gjengivelse av seide systemet.

    Audeze: Mye mere behagelig presentasjon men med godt trøkk der det skall være, Gjengivelsen av seide systemet på skarptromma er her på samme klare nivå som på Grado.

    Håper denne vs kan være til hjelp for noen som vurderer Audeze.
     
    Sist redigert:
    S

    sorgenfri

    Gjest
    Audeze- Best på ALT

    Jeg, leste om problemer med trevirket, og konstaterte at det var det samme her..

    Jeg, kontaktet Audeze direkte da jeg har hatt endel direkte kontakt med de allerede ( spesiellt på Sosiale medier ) Jeg, ble bedt om å sende de til dem, og alt skulle fikses.

    Toll skjema ble fyllt ut, og Prinsesse Leia la ut på ferden. KKN-OSLO (2 uker på Gardermoen) Så forsvant de i 2 uker før jeg fikk mail fra Alex om at de nå var på vei hjem. De, hadde sendt de tilbake iløpet av samme dag (!)

    Nå, ble de levert på døra her, og endel har skjedd..Ja, jeg må med dårlig skjult stolthet si, at jeg har "modda" LCD-2!
    IMG_1484.jpg

    Noen som ser det?

    I en alder på førr - har jeg blitt det enkelte kaller en: FANBOY..

    Hvis du vurderer å kjøpe Hodetelefoner, får du det! Og på toppen en utrolig service!

    Tilløp til "tåvifting" her:) Dette blir en fin fredag!
     

    ardilla

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    14.12.2009
    Innlegg
    4.495
    Antall liker
    1.012
    Sted
    OSLO
    Torget vurderinger
    3
    ^Din surpomp!
    Din fanboy! Jeg har aldri vært borti noen som JUBLER over å måtte sende defekte produkter inn for reklamasjon!. Men du fikk jo litt bestikkelser, da. De virket åpenbart - haha :p
     
  • Laster inn…

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Laster inn…
Topp Bunn