Mat, drikke og røyk Hva lagde du til middag i dag?

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Loevhagen

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    11.08.2005
    Innlegg
    5.370
    Antall liker
    1.045
    Sted
    L -> her <- H
    Torget vurderinger
    3
    Bedre halvdel laget det jeg liker svært godt. Smakfull pastasalat med kylling og med hvitløksbrød. Ekte meierismør, salt, pepper, persille, hvitløk og litt lime gjør at dette smaker himmelsk på brød kjøpt på Ostahuset. Pastasalat med mye smak. Kanonstart på helga. :)

    brød.jpg
    pasta.jpg
     
    N

    nb

    Gjest
    Spiste en seksretters trøffelmeny til lunch i går, det gav absolutt mersmak. 90 Euro for maten fremstår som en giveaway. Særdeles god stil.

    I dag ble det den andre seksretters menyen til samme restaurant til lunch da plan A og B for lunch var stengt. Fascinerende hvor entusiastiske folkene på en restaurant i utlandet blir når en turist kommer tilbake for andre og tredje gang på en liten uke (det hører nok med til historien at jeg skrøt veldig av de etter trøffelmenyen). På de to seksrettersmenyene var det to retter som overlappet, de byttet de ut med noe annet uten at jeg ba om det en gang siden de åpenbart mente at det ikke var noen vits at jeg spiste akkurat det samme som dagen før.
     
    K

    Kaare G. Opsahl

    Gjest
    Spiste en seksretters trøffelmeny til lunch i går, det gav absolutt mersmak. 90 Euro for maten fremstår som en giveaway. Særdeles god stil.

    I dag ble det den andre seksretters menyen til samme restaurant til lunch da plan A og B for lunch var stengt. Fascinerende hvor entusiastiske folkene på en restaurant i utlandet blir når en turist kommer tilbake for andre og tredje gang på en liten uke (det hører nok med til historien at jeg skrøt veldig av de etter trøffelmenyen). På de to seksrettersmenyene var det to retter som overlappet, de byttet de ut med noe annet uten at jeg ba om det en gang siden de åpenbart mente at det ikke var noen vits at jeg spiste akkurat det samme som dagen før.
    spiste en tre-retters til 30Euro i Nice på onsdag. Value for money!!
     

    Townes

    Æresmedlem
    Ble medlem
    03.04.2009
    Innlegg
    15.636
    Antall liker
    10.643
    Sted
    www.skranglefantene.com
    Torget vurderinger
    1
    En gigantisk, abnorm faktisk, porsjon havregraut - med sukker, kanel og ca 1/2 kg bremykt :) Siden resten av dagens næringsinnhold nok vil være flytende :D
     

    Balle Clorin

    Æresmedlem
    Ble medlem
    19.06.2012
    Innlegg
    11.102
    Antall liker
    10.618
    Torget vurderinger
    2
    Er blitt gal etter en skikkelig Bayer øl, Ass bryggeri. Deilig avveksling fra pils
    .men til saken:

    Fersk seibiff med løk basert på ferskvare fra den lokale fiskebutikken.. nammmm.. slurk ahhh
    Capture.JPG
     
    N

    nb

    Gjest
    ^ er det der brødskive med rødløk med seibiff med stekt løk med ketchup??
     

    B Rasse

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    01.05.2012
    Innlegg
    1.005
    Antall liker
    477
    og egg og sitron. om ikkje det er smelta smør då, det gule.
     

    ErosLoveking

    Æresmedlem
    Ble medlem
    03.02.2004
    Innlegg
    15.686
    Antall liker
    3.906
    Sted
    Oslo
    "Kokken" er cirka 15 minutter unna en velfortjent bayer. 14 forskjellige tapas snart i mål etter 3 intense timer, feilberegnet bare tiden på de selvlagde soltørkede tomatene som står i ovnen. Med pølser, oster og skinke selvbragt fra Spania, er det ekstra moro.
    Anledningen? Huset renner snart fullt med venninner av den bedre halvdel, så det spørs om ikke platerommet må være husly for kveldens muzak. :rolleyes:
     
    N

    nb

    Gjest
    Grunnet med ungarsk krydderpølse fra grøstad gård og er klar for andre runde springsteen.
     

    Spiralis

    Æresmedlem
    Ble medlem
    13.03.2005
    Innlegg
    19.789
    Antall liker
    8.232
    Torget vurderinger
    0
    Kona er borte og det er kun jeg og jentungen hjemme. I dag ble det ( grøss!! ) posemat.
    Toro Bolognese gryte med hvitløksbaguetter til.

    Begrenset hva man får tid til når man er på jobb først og maten må fikses på mindre enn 30 minutter.

    Men i morgen!!!!;) Da har jeg tid!!;)
     
    N

    nb

    Gjest
    Regner med det er stille her fordi vi er inne i sesongen for hvit asparges og ingen vil "state the obvious"?
     

    El-retur

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    08.01.2012
    Innlegg
    2.313
    Antall liker
    1.879
    Sted
    Sauda
    Torget vurderinger
    14
    i dag blir det diy linse suppe med loff,utrolig godt med rette inngridienser og krydder,mmmmmm
     
    N

    nb

    Gjest
    I tilfelle noen skulle sveve i den villfarelse at det man finner vakumpakket i kjøledisken på super´n er en ordentlig biff, så kommer her et korrektiv: Dette er en ordentlig biff: Servert med chimicurri, en spicy bbq-saus og grillet paprika.

    t-bone.jpg
     
    Sist redigert:

    ErosLoveking

    Æresmedlem
    Ble medlem
    03.02.2004
    Innlegg
    15.686
    Antall liker
    3.906
    Sted
    Oslo
    @maskinisten
    Passe stor planke som er perfekt hel i ovnen med mengder smør og urter. Mat for mons, sjukt godt!
     

    maskinisten

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    09.02.2008
    Innlegg
    277
    Antall liker
    80
    Sted
    Meløy, den stille fjærding
    @maskinisten
    Passe stor planke som er perfekt hel i ovnen med mengder smør og urter. Mat for mons, sjukt godt!
    Litt for stor, i hvert fall for min ovn, men bakt kveite er også nydelig ja.

    I dag ble det imidlertid stekt kveite, poteter og en enkel, men supergod og egenkomponert saus/stuing laget på følgende måte:
    2 SS smør i en liten kasserolle og 3/4 av en mellomstor purre i skiver som freses myke oppi, når purren er myk tilsettes 2 SS mel + 1ts paprikapulver blandes og surres litt, videre 1pk kremfløte varm opp og rør hele tiden, spe på med fiskekraft/buljong, konsistensen skal være tykk og god 3-4 dl fiskekraft pleier å være nok.
    Tre fire minutter før servering oppi med 2-3 raspete gulerøtter, varm opp og smak til med salt/pepper.
    Denne sausen/stuingen pleier jeg av og til også å servere til seibiff.
     

    ErosLoveking

    Æresmedlem
    Ble medlem
    03.02.2004
    Innlegg
    15.686
    Antall liker
    3.906
    Sted
    Oslo
    @maskinisten
    Passe stor planke som er perfekt hel i ovnen med mengder smør og urter. Mat for mons, sjukt godt!
    Litt for stor, i hvert fall for min ovn, men bakt kveite er også nydelig ja.

    I dag ble det imidlertid stekt kveite, poteter og en enkel, men supergod og egenkomponert saus/stuing laget på følgende måte:
    2 SS smør i en liten kasserolle og 3/4 av en mellomstor purre i skiver som freses myke oppi, når purren er myk tilsettes 2 SS mel + 1ts paprikapulver blandes og surres litt, videre 1pk kremfløte varm opp og rør hele tiden, spe på med fiskekraft/buljong, konsistensen skal være tykk og god 3-4 dl fiskekraft pleier å være nok.
    Tre fire minutter før servering oppi med 2-3 raspete gulerøtter, varm opp og smak til med salt/pepper.
    Denne sausen/stuingen pleier jeg av og til også å servere til seibiff.

    snadder. 7-8 kilo er nok for stort, 4-5 kilo er passe.
    Fikk ei kveite på 6,5 kilo på havfiske for noen år siden og den gikk med et nødskrik i ovnen, men steike mange munner den metta noen timer etter fangsten. Aldri smakt bedre. Kombinasjon 10 timer sjøluft og havgang, nytrekt fisk og en kald pils, glem Michelin-stjerner og "fjonge" restauranter.

    Her ble det hjemmelaget fiskesuppe idag, med lakserestene fra igår (3kilos helstekt i ovnen). Imorgen ligger det an til steinbit, har ikke bestemt meg for om den havner på grillen, eller i panna. hmmmm


    Føler jeg er i fiskestim i matveien for tida. Digg! ;)
     

    maskinisten

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    09.02.2008
    Innlegg
    277
    Antall liker
    80
    Sted
    Meløy, den stille fjærding
    Tror folk generelt sett spiser alt for lite fisk for tiden, i hvert fall den yngre garde, kan nok komme av til dels høye priser og ditto dårlig kvalitet i dagligvarebutikkene.
    En annen ting er muligens at mange tror at fisk er veldig vanskelig å tilberede, mens det i realiteten ofte er både lettere og ikke minst raskere å tilberede.
     

    Fenalaar

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    12.05.2002
    Innlegg
    8.671
    Antall liker
    7.430
    Sted
    Narvik
    Torget vurderinger
    3
    Generelt sett, er det dyrere å kjøpe fisk enn kjøtt i dag - når man ser bort fra den fiskematen som hovedsakelig består av potetmel som en har vifta ei sild over, samt fiskeindustrienssvar på MUK...

    Her i huset blir det nok grillings i dag. Sønnen til madammen hadde ringa og fiska frampå, og vi var jo ikke så tungbedt, da :)

    Johan-Kr
     
    N

    nb

    Gjest
    vårruller og hot suppe med kjøtt fra Hai Cafe i Clameyersgate i Oslo til lunch i dag. Muligens byens beste value for money. 50-lapp for de ferske vårrullene og like over en hundrings for suppen. Giveaway.
     

    Boffen

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    22.04.2002
    Innlegg
    5.979
    Antall liker
    333
    Sted
    Oslo Vest
    Hvalkjøttsesongen er igang, 86,- for 400g på meny.
    *Sier som Kjell Bjarne 'beste jeg har eti'.

    hvalkjøtt, chili, vårløk, sjalottløk og ingerfær.
    pepper og litt salt.

    DSCF0762.jpg
     
    Sist redigert:

    decibelius

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    27.12.2007
    Innlegg
    7.865
    Antall liker
    1.678
    Sted
    Bislett
    vårruller og hot suppe med kjøtt fra Hai Cafe i Clameyersgate i Oslo til lunch i dag. Muligens byens beste value for money. 50-lapp for de ferske vårrullene og like over en hundrings for suppen. Giveaway.
    Hai er bra. Har spist mye der. Vietnamnam.
     
    G

    Gjestemedlem

    Gjest
    Enkel middag i dag.

    En pakke varmrøyt andebryst fra Gårdsand skjært i tynne skiver og en flaske middelmådig hvitvin.

    Trenger ikke være mer komplisert.

    and.jpeg
    Og så spiller Cowboy Junkies soundtracket.
     
    G

    Gjestemedlem

    Gjest
    vårruller og hot suppe med kjøtt fra Hai Cafe i Clameyersgate i Oslo til lunch i dag. Muligens byens beste value for money. 50-lapp for de ferske vårrullene og like over en hundrings for suppen. Giveaway.
    Hai er bra. Har spist mye der. Vietnamnam.
    Ferske vårruller med god dip er godt som noe.

    Vietnamesisk mat er sterkt undervurdert. Matmessig det desidert beste landet jeg har vært i, inkludert Frankrike og Italia. I alle fall om man tenker vanlig mat og ikke kun oppsøker topprestauranter.
     
    S

    sorgenfri

    Gjest
    Vietnam, har fantastisk mat! En av de beste opplevelsene jeg har hatt i matveien var der. Var på pakketur til Tyrkia ifjord, og forventningene var ekstremt lave, men maten vi fikk på det såkalte 5 stjernes hotellet var også en kulinarisk høydare!

    Mon tro om ikke tyrkere med hell kunne gå fra å servere middelmådig Pizza til Tyrkisk?

    Dagens rett her i huset? Karbis med speilegg, og pils:)
     
    N

    nb

    Gjest
    Matmessig det desidert beste landet jeg har vært i, inkludert Frankrike og Italia. I alle fall om man tenker vanlig mat og ikke kun oppsøker topprestauranter.
    Enig. Alt smakte fortreffelig, selv om det var enkle retter servert på altfor lave plaststoler midt på fortauet. Jeg har kokt meg litt frempå på asiatisk mat (praktisk for oss i familien siden koseptet "melk" ikke eksisterer der) og det er fullt mulig å oppnå et hederlig resultat selv, men jeg innbiller meg på ingen måte at jeg hadde oppnådd husmorcred i Vietnam akkurat.
     
    N

    nb

    Gjest
    Enkel middag i dag.

    En pakke varmrøyt andebryst fra Gårdsand skjært i tynne skiver og en flaske middelmådig hvitvin.

    Og så spiller Cowboy Junkies soundtracket.
    Tips (og muligens kjent). Prøv de i en salat og lag en vinaigrette av honning, stekte, syrlige, eplebiter skåret i små terninger og litt hakket valnøtt.
     
    N

    nb

    Gjest
    Hel villaks til 150 kroner kiloen på Jacob´s i dag. Ikke så mye å lure på da.
     
    T

    TT.

    Gjest
    Toro tomatsuppe med harkokte egg fra frittgående høner i bur. Servert med maskinitrullet flatbrød fra Kiwi. Ikke så mye å lure på da
     

    rock

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    27.09.2009
    Innlegg
    1.857
    Antall liker
    310
    En fiskehandler fra det primitive NordNorge i Oslo:

    Georg A Nilsen

    Hadde ikke peiling på denne butikk, før jeg i slektshistorie kom over navnet Georg A. Nilsen.
    Han var fra samme øy som min mor er født på, men flyttet til Oslo før min slekt kjøpte eiendom på øya der denne fiskehandler var fra.

    Georg A. Nilsen er Oslo's eldste fiskeforretning, etablert i 1901.

    Er vel Tom Nilsen driveren heter nå, Georg var Toms oldefar og fra bruk 3 på denne lille øy med 4 - 5 bruk.
    Min oldefar kjøpte bruk 4 i 1902 året etter at Georg flyttet til Oslo.

    Det egentlige navnet på den opprinnelige fiskehandler var Georg Alfred Myhre.
    Men han brukte etternavnet Nilsen fordi faren het Nils vil jeg tro.
    Bosted Kristiania fra 1899.

    Noe OT - men har med matvarer/fiskeprodukter å gjøre og en interessant ferd tilbake i tid.
     
    L

    lasse5214

    Gjest
    Spekeskinke, eggerøre, potetsalat, flatbrød og en kald pils.
    Ute på verandaen.
    Sauene tusler rundt tomta.
    Fuglesang på øret da jeg bor midt i skogen.

    Lasse :)
     
    S

    sorgenfri

    Gjest
    Restemiddag!

    Ingressen er kanskje litt missvisende, men alt i denne retten var til overs.

    Saltkjøtt suppe i erter, er ikke bare velsmakende, det smaker godt- og for den som har interesse av slikt; sunt er det også.


    Så, først kjøper du to pakker gule erter. 10 kr,- Legg disse i bløt i kaldt vann.
    IMG_1707.jpg

    Disse ligger bare i vann til i morgen, og skall plukkes ut.

    Så, samtidig- kok opp fårekjøtt. I dette tilfellet et lam fra Leka, som har spist det det selv ønsker i 6 nd, før slakt. Jeg betalte 500,- for hele skrotten, men da slaktet jeg det selv. I suppe er det de delene av skrotten som ikke egner seg til annet som blir brukt.

    Kjøttet var vakumpakket i passelige stykker, med tanke på forskjellige retter. Tid benyttet til nå; 5 minutter. IMG_1705.jpg

    Det, er viktig å tenke på at det å koke opp dette kjøttet tjener to like viktige formål. Gode biter i suppen, men like viktig KRAFT. Her, er det grønnsaker tilgjengelige i kjøleskapet, og friske urter - og mye rosmarin. Dette får putre på svak varme i ca 90 min.
    nå dette er ferdig. Ta ut kjøttet, sett kaserollen med kraft på verandaen over natten. Kjøttet kan legges i kjøleskap ved romtemperatur.

    Tid benyttet ved benken 10 minutt. Dette ordner seg selv, pilsdrikking skader ikke resultatet.


    Den store hemmeligheten med denne suppen: Det Fenalåret som har gitt så mye glede, men som nå er "tomt" legges i bløt istedenfor å kastes. Der ligger det over natten, ved siden av ertene.

    IMG_1706.jpg

    Dette "kjøttløse" benstykket er krem dela krem! Vanvittig mye smak/kraft, og forbausende mye kjøtt ligger igjen. Dette plukkes av etter et oppkok på ca 45 minutter. Kraften av denne oppkokingen blandes i den andre kraften.

    Så tilsetter en friske gulerøtter blomkål, et kaldhevet brød, og vips Et KONGEMÅLTID:)
     

    maskinisten

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    09.02.2008
    Innlegg
    277
    Antall liker
    80
    Sted
    Meløy, den stille fjærding
    I dag ble det denne, eller i hvert fall en av samme slaget, sjøørret på enkleste vis, dvs. ovnsbakt i alufolie med purre, gressløk, salt, pepper og et par generøse smørklatter, tilbehør kokte poteter, rømme og agurksalat.
    07062013256.jpg
     
  • Laster inn…

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Laster inn…
Topp Bunn