Jeg prøvde å la vær å si boxer...I det siste har min samboer og jeg diskutert litt hvorvidt en hund ville vært et fint supplement til vår familie på tre (katten Marve på to år er tredje familiemedlem). Plutselig er vi høvelig enig og vi begynte å titte litt rundt etter hvilke raser som ville være aktuelle for oss.
Våre ønsker:
1. Hunden skal være en god turkamerat som er trygg
2. Barne/kattesikker (eller vendes til dette)
3. Størrelsesmessig "middels". Ingen veskehund og ingen tibetansk mastiff.
I nærheten av oss er det en oppdretter av finsk lapphund som skal ha forverter til en hannhund. Vi begynte å se litt på denne rasen og den virker som den kan treffe ganske godt. God turkamerat, kan læres opp til jakt, trygg og sosial og kan også trives i en hundegård. Jeg er litt skeptisk til bjeffing, men jeg ser at det rapportres både det ene og det andre når det gjelder bjeffing og FL.
Alternativet for oss er å se etter en hund som skal omplasseres, etter de samme kriteriene. Misforstå meg rett, men rasevalper får "alltid" et hjem, og derfor er det forvert eller omplassering som gjelder.
Jeg er hundevant og har levd mesteparten av livet med hund. Min samboer har ikke det, men hun er dyrekjær.
Jeg kjenner tollere godt, ellers var det en blandingshund jeg vokste opp med, med schæfer, golden og flat coated retriver. Fin blanding!
Noen umiddelbare forslag til hunder som også bør på short-listen?
En rekke hunderaser sliter med sykdom, allergier, skavanker og feilavl. Vi har hatt en eksplosjonsaktig vekst i antallet dyreveterinærer som spesialiserer seg på kjeledyr, men det er liten grunn til å satse på en hunderase som er gjenganger hos disse. Det er et trist hundehold når man skal holde på med medisiner, smertestillende, operasjoner for å åpne luftveier eller kurere skjelettdysfunksjoner, osv.Vi har ikke hastverk - på noe som helst vis. Vi må finne den hunden som gjør at vi begge synes det passer. Jeg kjenner ikke boxere spesielt godt, men jeg skal sjekke opp rasen. Mange fine nettsteder som gir god informasjon om de forskjellige rasene, selv om det er en del motstridende informasjon rundt omkring.
Personen bak utsagnet: Alle hunder bør betraktes som farlige.Hvem er paranoid ?Paranoid person vil jeg si.Alle hunder bør betraktes som farlige.
Er det mulig og skrive noe sånt , burde stå visse eire av hunder må betraktes som farlige , pokker ikke skyld på hundene dette gjør meg forbannet.
Blandings hunden vi har er ganske sterk , sjelden sykdommer og den slags. Moren er norsk elghund og faren er flatcoat.Ser at Boxer anbefales her.
Det har alltid også vært min rase. Elsker alt ved den rasen, bortsett fra helsetilstanden.
Vi har i løpet av de 20 siste årene hatt 4 boxere, og måtte ta den tunge veien til veterinær med den siste for 2 uker siden.
Helsetilstanden i rasen er dårlig, og på vei mot det verre.
Boxerklubben har et avlsråd, men mange velger å gå utenom det.
De siste 3 årene er det født over 450 valper utenfor klubbens avlskrav. Disse valpene blir likevel registrert i NKK uten anmerkning.
Mange av disse vil bli brukt i avl, og på den måten videreføres foreldrenes gener. Ikke bare de gode, men dessverre også de dårlige.
Vi har alltid vært veldig nøye ved kjøp. Har hatt som krav at alle forfedre på stamtavlen skal være fullstendig "frie for alt", i tillegg til at de skal være gode representanter for rasen. Likevel har hundene våre vært gode kunder hos veterinærene, for å si det forsiktig.
Da spiller det mindre rolle at alle oppnådde NUCH.
Ny hund må nå skaffes, og vi ser nå etter en sort labradorgutt. Trist, for det er boxer som er tingen...
Mvh: Custin
Vreden, jeg er helt enig i det du gir uttrykk for her. Jeg har holdt på med hunder siden 1982, men har "begrenset" meg til to raser, schafer og irsk setter. Vi har imidlertid hatt mange forskjellige hunder i pensjon ( border collie, alle typer settere, berner senner, boxer, riesenschnauzer, labrador og golden retrievere, rottweiler, doberman, elghund for å nevne noen ). Schaferen var godkjent lavinehund, og ble også brukt mye i brukshundkonkurranser, og lydighetsprøver ( eliteklasse ). Schaferen er en fantastisk hund, men som mange av hunderasene som har vært svært populære, har den desverre fortsatt avlsmessige "problem". En sunn og mentalt stødig schaferhund, er nok fortsatt en av de mest "komplette" og allsidige hundene som finnes.En rekke hunderaser sliter med sykdom, allergier, skavanker og feilavl. Vi har hatt en eksplosjonsaktig vekst i antallet dyreveterinærer som spesialiserer seg på kjeledyr, men det er liten grunn til å satse på en hunderase som er gjenganger hos disse. Det er et trist hundehold når man skal holde på med medisiner, smertestillende, operasjoner for å åpne luftveier eller kurere skjelettdysfunksjoner, osv.Vi har ikke hastverk - på noe som helst vis. Vi må finne den hunden som gjør at vi begge synes det passer. Jeg kjenner ikke boxere spesielt godt, men jeg skal sjekke opp rasen. Mange fine nettsteder som gir god informasjon om de forskjellige rasene, selv om det er en del motstridende informasjon rundt omkring.
Beste råd jeg kan gi er at du skal kikke på lister over mest populære hunderaser, og ligge unna disse, dessverre. Alternativt skal du ta kontakt med avlsråd til klubben til den hunderasen du er interessert i, og diskutere med de som sitter i dette, når det gjelder hvilke linjer du skal kjøpe hvalp fra. Tilsvarende om du skal ha en omplassert hund, så er det helt greit å spørre om avlslinjer og gå inn i nettressursene til klubbene for å se hva som er rapportert av HD, og om foreldrene og besteforeldre, etc., samt hvalpens kull, er sunne hunder.
Brukshundraser, og da aktive linjer i disse rasene, syns jeg er de beste stedene å kikke. Dette er hunderaser som brukes aktivt i ulike oppgaver - spor, søk, hjelpetjeneste, jakt, osv - og hvor man har drevet mer funksjonsrettet avl enn prydavl. Selv her må man skille mellom linjer som er eksteriøravlet (og ofte har skavanker som følge av det, som med Schaefere), og linjer som er bruksavlet.
Når man velger hund i dag, skal man ta seg god tid. Kompisen skal være i livet ditt, forhåpentligvis, i ti år, minst. Og det skal være ti gode og sunne år, med masser av aktivitet og livlig logrende hale når hunden møter deg om morgenen.
Vreden, dette er ikke storgått.... Storgått begynner det å bli når man mister kontakten på gps'en med hunden på 8 -900 meter. Men flotte bilder, og en flott korthår!Kreket er stortgående, så derfor bruker jeg oransje vest på ham - dermed ser jeg ham kjapt. I tillegg har jeg GPS-halsbånd på hunden, og kan spore ham med mottaker i hånden. Det gjør at jeg vet hvor han er, selv når jeg ikke kan se ham, så slipper jeg å drive å fløyte eller kalle ham inn. Vesten gjør også at jeg regner det som usannsynlig at en eller annen jegerdott skulle finne på å tro at det er smårovvilt eller et rådyr han har foran seg.
Det hender jeg blir misunnelig når jeg ser hunden fly avsted over terrenget. Tenk om man kunne bevegd seg slik? Må prøve å montere et kamera på ham, GoPro, for å kunne"se" hva han ser.
Vis vedlegget 217962
Det er jo store, tunge og sterke hunder. Det kan være nok at et slikt dyr legger seg over et barn, så kan kvelning være utfallet. Jeg husker godt et tragist tilfelle i Troms for noen år siden; familiens golden retriever var ute og lekte med barna i hagen. Hunden var så snill og vant med barn, at tilsyn ble ansett å ikke være nødvendig. Resultatet ble desverre at et barn på 6 år, ble kvalt. Hunden hadde tatt tak i den ene enden på barnets skjerf, og dratt til. Hundens energi og store leikelyst, fikk dermed et fryktelig tragisk utfall. Det hører med til historien at vitneutsagn - og foreldrenes fornuft midt oppe i dette forferdelige, medførte at hunden ikke ble avlivet.Merkelig med disse historiene der molossere dreper barn. Noen håndterer nok disse hundene helt usedvanlig dårlig.
Jeg vil bare få skyte inn følgende:Beste råd jeg kan gi er at du skal kikke på lister over mest populære hunderaser, og ligge unna disse, dessverre. Alternativt skal du ta kontakt med avlsråd til klubben til den hunderasen du er interessert i, og diskutere med de som sitter i dette, når det gjelder hvilke linjer du skal kjøpe hvalp fra. Tilsvarende om du skal ha en omplassert hund, så er det helt greit å spørre om avlslinjer og gå inn i nettressursene til klubbene for å se hva som er rapportert av HD, og om foreldrene og besteforeldre, etc., samt hvalpens kull, er sunne hunder.
Brukshundraser, og da aktive linjer i disse rasene, syns jeg er de beste stedene å kikke. Dette er hunderaser som brukes aktivt i ulike oppgaver - spor, søk, hjelpetjeneste, jakt, osv - og hvor man har drevet mer funksjonsrettet avl enn prydavl. Selv her må man skille mellom linjer som er eksteriøravlet (og ofte har skavanker som følge av det, som med Schaefere), og linjer som er bruksavlet.
Når man velger hund i dag, skal man ta seg god tid. Kompisen skal være i livet ditt, forhåpentligvis, i ti år, minst. Og det skal være ti gode og sunne år, med masser av aktivitet og livlig logrende hale når hunden møter deg om morgenen.
Jeg ble dog litt overrasket over å høre at Lapphund-klubben ikke virker å bry seg om hvorvidt hunder er bærere av kjente sykdommer når de godkjenner kull og, ikke minst, når de anbefaler hannhunder til parring. Hadde Kenneklubben tatt dette mer seriøst ville det kun vært unntaksvis at man hadde kull hvor avkommet er bærere av PRA, HD og andre sykdommer. Jeg vil derfor anbefale å sjekke at begge foreldre i en parring er gentestet og beviselig frie for disse sykdommene.
Ikke overrasket over å høre dette. Vi var på noen få møter da vår første boxer var valp...
Jeg ble dog litt overrasket over å høre at Lapphund-klubben ikke virker å bry seg om hvorvidt hunder er bærere av kjente sykdommer når de godkjenner kull og, ikke minst, når de anbefaler hannhunder til parring. Hadde Kenneklubben tatt dette mer seriøst ville det kun vært unntaksvis at man hadde kull hvor avkommet er bærere av PRA, HD og andre sykdommer. Jeg vil derfor anbefale å sjekke at begge foreldre i en parring er gentestet og beviselig frie for disse sykdommene.
Nåja. Man skal ha mange kull, helst av en rase som er attraktiv og enkel, hvis dette skal være butikk. Man skal først ha fått fram en god tispe. Deretter skal den parres, og i tillegg til reisekostnader etc., skal det avgis en "parringsvalp" eller et beløp tilsvarende verdien av en valp. Så er det veterinærutgifter, registreringsavgifter, valpefor i minst 8 uker, utstyr ( valpekasse, rasert rom etc., etc. ) og MASSE arbeid med valpene fram til levering. Motehunder som f.eks. Chihuahua, som det gjerne betales 25K for en valp, får vanligvis veldig få valper, så lønnsomheten er ikke all verden, der heller. Det ligger nok mer penger i å få frem godt premierte dyr, og selge disse. En god fuglehund, premiert både på jaktprøve( r ) og på eksteriør, kan fort omsettes for både 60 og 70K. Men det koster å komme dit....Ja, klokt valg. For mange oppdrettere er valpeproduksjon en kjærkommen attåtnæring.
Må være kritisk hvis man skal skaffe seg ny hund.