C
cruiser
Gjest
lokal forurensing og rømning/lus er de største problemene med oppdrett, ikke medisinering
Igjen, manglende kompetanse..lokal forurensing og rømning/lus er de største problemene med oppdrett, ikke medisinering
Jeg har ikke så mye kunnskap om oppdrett.Men jeg har i tilfelle mange spørsmål.Ser det mangler kompetanse her på oppdrett fra flere.
Ved seriøs oppdrett blir fisken vaksinert som smolt før den går i sjøen. Da slipper den sykdommer og medisiner.
Vi holder oss på en måte innom tråden enda, siden dette alt i alt har med tema.Jeg har ikke så mye kunnskap om oppdrett.Men jeg har i tilfelle mange spørsmål.Ser det mangler kompetanse her på oppdrett fra flere.
Ved seriøs oppdrett blir fisken vaksinert som smolt før den går i sjøen. Da slipper den sykdommer og medisiner.
Dette passer nok uansett best i en annen tråd,men hva består maten til oppdrettslaksen av? Foret er vel sammensatt av en salig blande jeg godt kunne tenkt meg å vite nøyaktig sammensetning av. Snakker vi hormonlignende substanser for å få fisken til å vokse raskere? Er noen form for gen-manipulering involvert? Osv
Prosessen for slakting og innfrysing er omtrent helt identisk på en moderne norsk frysetråler for eksempel.
Men uansett er her mye hysteri ute og går.Jeg tror ikke man blir spessielt mindre sunn av å ete tørrfisk eller klippfisk som har ligget dau i månedsvis før man eter den,enn en oppredtslaks.
Oppdrettslaks er uansett fine greier tror jeg.Jeg overdrev litt med mine tidligere innlegg.Jeg spiser en god del opprettslaks selv og har ikke merket noe helseforskjel på det,sprell levende selvfisket eller gammel tørrfisk.
Tror dessverre vi er i ferd med å vikle oss inn i en for steril tilnerming til mat.Tror faktisk vi er skapte med tanke på å skulle ha en god blanding naturlig bakterieflora i kroppen.
Det var nok feilbruk av ordet medisin,eg meinte i utgpunktet vaksine.Ser det mangler kompetanse her på oppdrett fra flere.Neimen ikkje sikker på om oppdrettslaks er å foretrekke kontra fisk fra havet.
Enten er fisken råtten eller så er den det ikkje,ikkje vanskelig å sjekke det ved disken Panther.
All den medisinen laksen får i seg er ikkje bra for hverken oss eller andre skapninger,spesiellt ikkje om laksen kjem frå utlandet.(chile som et eksempel)
Der er det masse lugubre metoder i framstilling av antibiotika som ikkje tåler dagens lys overhode.
Sjølfiska fisk er nok det aller beste,Rune kan sikkert fiske rett frå stova,mens potetene koker
Mvh.
Ved seriøs oppdrett blir fisken vaksinert som smolt før den går i sjøen. Da slipper den sykdommer og medisiner.
Ja, kan tro sjefen var stolt. Men det kreves manuell foring og kun foring så en ser at det blir spist opp.Takk for linken.
Det var imponerende resultater dere hadde med tanke på forfaktor.
Det må unektelig ha tatt litt tid å håndmate så mye fiskJa, kan tro sjefen var stolt. Men det kreves manuell foring og kun foring så en ser at det blir spist opp.Takk for linken.
Det var imponerende resultater dere hadde med tanke på forfaktor.
Vaksinen blir gitt til smolt (ca 15 cm store fisker)en stund før den går i sjøen. 1-2 år i sjøen, så vil tro det betyr ingenting.Det var nok feilbruk av ordet medisin,eg meinte i utgpunktet vaksine.Ser det mangler kompetanse her på oppdrett fra flere.Neimen ikkje sikker på om oppdrettslaks er å foretrekke kontra fisk fra havet.
Enten er fisken råtten eller så er den det ikkje,ikkje vanskelig å sjekke det ved disken Panther.
All den medisinen laksen får i seg er ikkje bra for hverken oss eller andre skapninger,spesiellt ikkje om laksen kjem frå utlandet.(chile som et eksempel)
Der er det masse lugubre metoder i framstilling av antibiotika som ikkje tåler dagens lys overhode.
Sjølfiska fisk er nok det aller beste,Rune kan sikkert fiske rett frå stova,mens potetene koker
Mvh.
Ved seriøs oppdrett blir fisken vaksinert som smolt før den går i sjøen. Da slipper den sykdommer og medisiner.
Men det er nå litt div som også blir brukt i tillegg,feks metode for å få vekk vintersår på settefiskanlegg.(muligens samme oppskrift for lignende problem på matfiskoppdrett.)
Da veit nok du lovemusikk ka som brukes mot slikt?
Allt i allt er oppdrett langt meir ødeleggende for økobalansen enn mange liker å tru,både pga behovet for div fiskeslag til foret,som skaper ubalanse.
Også all leppefisken som blir fisket for bruk på oppdrettslaks,fører til betydelig ubalanse i fjordene.
Det er kun profitt som styrer,ingenting annet,slik sett er laksen genial siden den kan som lovemusikk nevner vokse 1kg på 1kg for.(gris for eksempel treng vel ca 4kg for ,for 1kg vekst)
Mvh.
Joda var ferdig til lunch eller litt før og ny runde etter lunch i 13-14 tiden. Vinteren fikk den ofte bare 1 gang pga mørket.Det må unektelig ha tatt litt tid å håndmate så mye fiskJa, kan tro sjefen var stolt. Men det kreves manuell foring og kun foring så en ser at det blir spist opp.Takk for linken.
Det var imponerende resultater dere hadde med tanke på forfaktor.
Bømlo? Trodde det var uti havet ?? Ligg ikke det nordom Stord da? (Aldri vert på Bømlo)Hva tenker du om lokal forurensing da lovemusikk?
Har forøvrig vært på salmanlegget på bømlo flere ganger på bedriftsbesøk og de har hvertfall tilsynelatende ingen av disse havgapfordelene..
Bremnes seashore som produserer salmalaksen som vi kjenner fra butikkene pga tine sin distribusjon ligger i øklandsvågen på bømlo, merdene ligger særdeles innaskjærs og 5-6 meter fra land.Bømlo? Trodde det var uti havet ?? Ligg ikke det nordom Stord da? (Aldri vert på Bømlo)Hva tenker du om lokal forurensing da lovemusikk?
Har forøvrig vært på salmanlegget på bømlo flere ganger på bedriftsbesøk og de har hvertfall tilsynelatende ingen av disse havgapfordelene..
Personlig burde staten vert på minst 2 uanmeldte besøk pr anlegg i året for sjekk av alt mulig og sviende bøter i prosent mot bedriftens økonomi (da blir det like ille for alle).
Når det er sagt, så burde det vert max x antall i en fjord avhengig av str på fjorden.
Jeg personlig syns de anleggene burde lagt ute på kysten i åpent farvann. Dvs at det må være lov å ha de inne mellom skjer og holmer så lenge det er uti havgapet. Dette pga det jeg skrev om over her. Og jeg er en dyrevenn og der får de mosjon av å stå i strømmen. De står ikke i strømmen i en fjord, men bare sig rundt og rundt i nota. Slapp i fisken som de da er
Åja, sier du det ja Antar det er merder med slakteklar fisk? Den går minst 7 dager uten mat før slakting.Bremnes seashore som produserer salmalaksen som vi kjenner fra butikkene pga tine sin distribusjon ligger i øklandsvågen på bømlo, merdene ligger særdeles innaskjærs og 5-6 meter fra land.Bømlo? Trodde det var uti havet ?? Ligg ikke det nordom Stord da? (Aldri vert på Bømlo)Hva tenker du om lokal forurensing da lovemusikk?
Har forøvrig vært på salmanlegget på bømlo flere ganger på bedriftsbesøk og de har hvertfall tilsynelatende ingen av disse havgapfordelene..
Personlig burde staten vert på minst 2 uanmeldte besøk pr anlegg i året for sjekk av alt mulig og sviende bøter i prosent mot bedriftens økonomi (da blir det like ille for alle).
Når det er sagt, så burde det vert max x antall i en fjord avhengig av str på fjorden.
Jeg personlig syns de anleggene burde lagt ute på kysten i åpent farvann. Dvs at det må være lov å ha de inne mellom skjer og holmer så lenge det er uti havgapet. Dette pga det jeg skrev om over her. Og jeg er en dyrevenn og der får de mosjon av å stå i strømmen. De står ikke i strømmen i en fjord, men bare sig rundt og rundt i nota. Slapp i fisken som de da er
Formalin ja..det har vi hørt om. Men kan ikke huske at vi brukte slikt. Var det formalin i vaksinen kanskje? 2ml pr fisk eller var det 0,2 usker ikke, men en skulle ikke stikke seg med sprøyta og pumpe slikt inni blodet vårt.Lovemusikket eg tenkte på ang vintersår var altså formalin,det blei ofte brukt i store mengder,både mot vintersår og gjelleproblem hvis eg husker rett.
Dette gjaldt heile åtti/nittitallet+langt utover 2000tallet,men om det blir brukt meir pr idag rundtom veit eg ikkje.
Litt offtopic dette,håper andre kan komme på sporet igjen med sine synspunkter om klimaendringer.
Sjøl synst eg det er vanskelig å ha bastante synspunkter til klima,og dets forandringer i det store bildet.
Veldig lett å bli for smal i tankegang,og glømme andre områder som er sårbare for bla havstigning,skred,uvær og ikkje minst temperaturforandring.
Liten tvil om at naturen svinger,sjøl uten folk på kloden,men eg trur nok me skaper ein varmere og våtere klode.
Mvh.
Edit;kom inn ein smeylis iplassen for ein D,får den ikkje vekk.
Åja, sier du det ja Antar det er merder med slakteklar fisk? Den går minst 7 dager uten mat før slakting.
Formalin ja..det har vi hørt om. Men kan ikke huske at vi brukte slikt. Var det formalin i vaksinen kanskje? 2ml pr fisk eller var det 0,2 usker ikke, men en skulle ikke stikke seg med sprøyta og pumpe slikt inni blodet vårt.Lovemusikket eg tenkte på ang vintersår var altså formalin,det blei ofte brukt i store mengder,både mot vintersår og gjelleproblem hvis eg husker rett.
Dette gjaldt heile åtti/nittitallet+langt utover 2000tallet,men om det blir brukt meir pr idag rundtom veit eg ikkje.
Litt offtopic dette,håper andre kan komme på sporet igjen med sine synspunkter om klimaendringer.
Sjøl synst eg det er vanskelig å ha bastante synspunkter til klima,og dets forandringer i det store bildet.
Veldig lett å bli for smal i tankegang,og glømme andre områder som er sårbare for bla havstigning,skred,uvær og ikkje minst temperaturforandring.
Liten tvil om at naturen svinger,sjøl uten folk på kloden,men eg trur nok me skaper ein varmere og våtere klode.
Mvh.
Edit;kom inn ein smeylis iplassen for ein D,får den ikkje vekk.
For de som følger med, blir hver enkelt fisk vaksinert med sprøyte, slik vi blir hos legen. Men det skiftes ikke sprøytespisser for hver fisk Bare når de begynner å bli dårlig, bittet blir sløvere, skjevt og slikt.
De kunne få sopp de små fiskene på land. Ikke mange, men noen få var vi borti mener jeg å huske. Men ikke noe stort problem.
Var og lærerikt å følge med på veterinæren som sjekket fisker, ganske ofte. De var flink å forklare oss hva de så etter og evnt avvik og hvordan vi skulle sjekke dødfisk for sykdom. (det dødde ca 0-3 fisk i uka på en 70 meters ring i sjøen) Meget godt tall det og, men krever at den er vaksinert på land)
KLIMA ja..
Nå har det jo vert dyrket korn på Grønland før vi begynte å forurense.
Sola har ikke vert så nærme jorden på flere tusen år osv.
Men tror og at vi har litt skylden..gjerne ikke så mye, men helt klart.
F.eks på jobben satte de opp en stor rubbhall (industrihall på ca 60-70 meter) og etter 1-2 år så ser vi enkelt at det er sort på tak og nedover sidene. Dette kan jo også være noe sot fra vulkaner.
....og da spør jeg deg...hva f. vet vel du ?Mer sluddervitenskap. Riktignok ettergått av fagfolk og publisert i Nature, men hva faen vet vel de?
The projected timing of climate departure from recent variability : Nature : Nature Publishing Group
Slå opp betydningen av "snark," les ev noen av mine tidligere innlegg.....og da spør jeg deg...hva f. vet vel du ?Mer sluddervitenskap. Riktignok ettergått av fagfolk og publisert i Nature, men hva faen vet vel de?
The projected timing of climate departure from recent variability : Nature : Nature Publishing Group
Hva du skriver er nok desverre ikke SÅ interessant.Slå opp betydningen av "snark," les ev noen av mine tidligere innlegg.....og da spør jeg deg...hva f. vet vel du ?Mer sluddervitenskap. Riktignok ettergått av fagfolk og publisert i Nature, men hva faen vet vel de?
The projected timing of climate departure from recent variability : Nature : Nature Publishing Group
For ikke å snakke om at alle som bor på Majorstua, Frogner og andre litt "finere" strøk i Oslo - ja t.o.m. kongen - må finne seg andre steder å bo. Strandtomtene begynner omtrent ved Smestad - så det blir jo ikke SÅ langt å flytte, da.....National Geographic kikker litt på verdenskartet. Faen, det kommer til å kry av dansker her oppe. Som utgiver av kart og atlas kan man jo få rene bonanza fremover.
I framtida kan havniv�et stige med over 65 meter - nyheter - Dagbladet.no
Soylent (food substitute) - Wikipedia, the free encyclopediaDet vert sikkert nok av plass å opphalde seg på i fritida. Problemet er nok mangelen på jordbruksareal for å kunne fø 10 - 12 milliardar.
Så bra! Då kan vi puste letta ut.Soylent (food substitute) - Wikipedia, the free encyclopediaDet vert sikkert nok av plass å opphalde seg på i fritida. Problemet er nok mangelen på jordbruksareal for å kunne fø 10 - 12 milliardar.