Vårruller x2 (skal spises i morgen, men ble produsert i dag)
Nr 1: Karbonadedeig, gulrot, løk, hvitløk, vårløk, chili, ingefær, fishsauce, østerssaus, risnudler, sesamolje, limesaft, kinakål, koriander
Br 2: Kvernet nakkekotelett, gulrot, løk, hvitløk, chili, ingefær, fishsauce, sitrongress, en eller annen kinesisk sopp, limeblader, ketjap manis, østerssaus, risnudler, koriander
Enkeltfyrst og skal friteres etter behov.
Riv grønnsakene på grovt rivjern (sitrongress må hakkes veldig fint om det skal spises, ingefæren rives fint). Stek først kjøttet i olje, tilsett grønnsakene og la surre litt, tilsett så smakene / krydderiene og tilsett ferdigtrekte nudler og koriander til slutt. Bland alt godt og avkjøl guffa.
Legg en passe mengde på et flak vårrulldeig (fås i frysedisken på asiatiske butikker), pensle ene hjørnet med eggeplomme. Brett deigen over guffa, brett inn kantene og rull mot hjørnet som er penslet.
Friteres i 180 grader olje til de er gyllenbrune. Kan lages i bra mengde og fryses enkeltvis på brett før de puttes i boks/pose (da slipper du at de fryser sammen). Friters rett fra fryst tilstand. Kan selvsagt også friteres umiddelbart.
@emokid: Av faglig interesse - hva bruker du for å "lime" vårrullplater?