S
sorgenfri
Gjest
Har vært med på å kunne fått smake på en fingerbøl - av EN slik, men de orgiene du holder....
Ja,meget skummel job men godt betalt, jeg ville også ha hjulpet til.det er gøy, men det er nok ikke jeg som holder lagene og har samlingen, dessverre. hjalp til å flytte og omorganisere i en av kjellerene forleden. jeg var dritnervøs. redd for å snu meg. følte meg som en elefant i et glasshus;D
Muligheten er jo der, men da har jeg vært uheldig to ganger. For den var ganske gjenkjennbar i karakter og underlighet fra Munjebelen. Det er nok bare jeg som ikke liker eller forstår slike naturviner, i alle fall ikke som annet enn en finurlig munnfull til spesielle småretter. Jeg vet ikke en gang om jeg ville gjenkjent en flaskefeil på slik vin. Er jeg et sted en gang som selger dem i glass, så skal jeg prøve et for å få et endelig svar, emn jeg våger ikke flere flasker.Det er jo muligheter for at den har en flaskefeil da Gjestemedlem.
utsolgt på Vika. den var fantastico til en billig pris (til Champagne å være) utsolgt selvsagt Hadde den friskheten bare gode blanc blanc kan haDenne på terrassen med 65finger for en uke siden. God.
Har selv to stk av storebroren Amarone Valpolicella Classico fra 1995 liggende til en regnværsdag. Jeg hadde tre, men måtte sprette en ved en passende anledning. Fantastisk vin. Å drikke en Quintarelli Amarone er som Eivind Hellstrøm beskriver det som å hoppe i fallskjerm uten skjermen.Er ingen stor valpofan, men denne koste jeg meg med. Ordentlig vinkunst det her, som likevel ikke tar seg selv for alvorlig. En veldig dybde, og den smalner inn på tungen og skyter bakover i ganen - og blir hengende lenge. Plukket med meg én flaske fra en vinsjappe i Hong Kong, så har ikke fler dessverre. Alzero...?
Vis vedlegget 266236
Grei Masi det!Har selv to stk av storebroren Amarone Valpolicella Classico fra 1995 liggende til en regnværsdag. Jeg hadde tre, men måtte sprette en ved en passende anledning. Fantastisk vin. Å drikke en Quintarelli Amarone er som Eivind Hellstrøm beskriver det som å hoppe i fallskjerm uten skjermen.Er ingen stor valpofan, men denne koste jeg meg med. Ordentlig vinkunst det her, som likevel ikke tar seg selv for alvorlig. En veldig dybde, og den smalner inn på tungen og skyter bakover i ganen - og blir hengende lenge. Plukket med meg én flaske fra en vinsjappe i Hong Kong, så har ikke fler dessverre. Alzero...?
Vis vedlegget 266236
Mvh
Roysen
en haug med superviner, hummerrisotto og lam. en liten oppvarming på terrassen først
Vis vedlegget 255993
Vis vedlegget 255994
Vis vedlegget 255995
Klart men herregud, drikk dem selv til slutt! Plukket med meg noen flasker av Ca d'Morrisio 04 fra sjefen sjøl på besøk i Monchiero for noen år siden, og har klart å spare på dem så langt. Det klør litt etter å åpne en dog..Men ikke nå.....monprivato er notorisk kjent for å måtte lagres......
De har jo vært lagret en stund allerede. Hvor lenge tror du de trenger? Det er nok en upside på vin, men det vil nok ta noen år.Men ikke nå.....monprivato er notorisk kjent for å måtte lagres......
Høres fantastisk ut; trøfler, parmesan og Conterno kan aldri under noen omstendighet bli feil Når det gjelder all den gode vinen du har kjøpt: Drikk den. Noen timer i karaffel er vesentlig bedre enn aldri. Livet er for kort til å drikke dårlig vin, dèt er jaffal min filosofi på området.Problemet mitt er nok at jeg ikke har tid til å vente til 2034 dessverre. Muligens har jeg et par år kanskje, men jeg har faktisk fått beskjed om aldri å planlegge mer enn en måned frem i tid av legene.
Så derfor blir nok vurderingen om den er verdt å åpne nå snart eller ikke i det hele tatt og la den få lagre i påvente av verdiøkning for videresalg.
Var en tur i tigerstaden i dag. Kjøpte inn en eske med god Aborio ris, en fersk sort trøffel og en 36 mnd lagret Parmesan på Fromagerie og en halv kilo fersk Porcini på Machmans matmarked. Nå skal det bli trøffel og porcini risotto med en Aldo Conterno Barolo Cascina Francia 2009 som ankom i dag. Vann i munnen. Vinen står og godgjør seg på en karaffel mens maten tilberedes.
Mvh
Roysen
Vidar P, jeg tar opp et av dine gamle innlegg, den Baroloen gjorde stort inntrykk i 2009. Men desverre kjøpte jeg ikke flere av samme årgang, og neste gang jeg kjøpte samme Barolo var magien vekk. Mulig det var en annen årgang, men ser på nettet at senere årganger får bedre score, kanskje var jeg bare uheldig med flasken. Så til spørsmålet, har du prøvd andre årganger enn 2004? Ser at Polet nå har 2008-årgangen inne i bestillingsutvalget.Leitz lager kjempeviner i alle sine prisklasser, og går man litt opp fra kabinett så blir mn også rikelig belønnet. Virkelig en produsent som er verdt å følge; enhver som følger med på f.eks
- www.aperitif.no/vin eller
- www.dn.no/vin
har sett hvordan han har steget til den høyeste tinde med sine påkostede utgaver.
Siden jeg allerede er i lagringshjørnet så skylder jeg kanskje å anmerke et av de største røverkjøpene jeg har kommet over fra Barolo; nemlig Montanellos usedvanlig vellykkede 2004-årgang. Jeg har lagt en kasse, og bestiller en til, i kjelleren for fremtiden. Den er kjempegod allerede nå, og vil lagre i årtier fremover med gevinst år for år. Et realt varp.
Tenuta Montanello
http://www.vinmonopolet.no/is-bin/I...ehzlJl73F&CatalogCategoryID=&JumpTo=OfferList
Tradisjonelt og meget godt - DN.no
Sekservin til under hundrelappen - magasinet - Dagbladet.no
Baroloer er jo en evig favoritt selvsagt, som seg hør og bør, og enda morsommere er det når man ramler over baroloer som både er billige, gode nå, og lagringsdyktige så det holder.