Mat, drikke og røyk Hvilken Vin har vi i glasset?

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • S

    sorgenfri

    Gjest
    Har vært med på å kunne fått smake på en fingerbøl - av EN slik, men de orgiene du holder....
     
    K

    Kaare G. Opsahl

    Gjest
    det er gøy, men det er nok ikke jeg som holder lagene og har samlingen, dessverre. hjalp til å flytte og omorganisere i en av kjellerene forleden. jeg var dritnervøs. redd for å snu meg. følte meg som en elefant i et glasshus;D
     

    Stein 99

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    05.11.2009
    Innlegg
    1.824
    Antall liker
    1.138
    det er gøy, men det er nok ikke jeg som holder lagene og har samlingen, dessverre. hjalp til å flytte og omorganisere i en av kjellerene forleden. jeg var dritnervøs. redd for å snu meg. følte meg som en elefant i et glasshus;D
    Ja,meget skummel job men godt betalt, jeg ville også ha hjulpet til.
     
    G

    Gjestemedlem

    Gjest
    Tenkte å gi FC en sjanse til, og denne sto i kjøleskapet på valken, klar til å sprettes i finværet i går. Rosevin er jo digg på en solrik dag.
    vin.jpg
    ... underlige greier. Gjæret husholdninssaft. Ikke direkte vondt ... men jeg hadde blitt litt skuffet om jeg hadde fått er slikt resultat av et vinkit fra Europris. Grumsete var det også blitt før jeg rakk å åpne flasken.

    Gir opp denne mannen, dette er for komplisert for meg.
     

    Fidelio

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    23.11.2008
    Innlegg
    2.745
    Antall liker
    668
    Det er jo muligheter for at den har en flaskefeil da Gjestemedlem.
     
    G

    Gjestemedlem

    Gjest
    Det er jo muligheter for at den har en flaskefeil da Gjestemedlem.
    Muligheten er jo der, men da har jeg vært uheldig to ganger. For den var ganske gjenkjennbar i karakter og underlighet fra Munjebelen. Det er nok bare jeg som ikke liker eller forstår slike naturviner, i alle fall ikke som annet enn en finurlig munnfull til spesielle småretter. Jeg vet ikke en gang om jeg ville gjenkjent en flaskefeil på slik vin. Er jeg et sted en gang som selger dem i glass, så skal jeg prøve et for å få et endelig svar, emn jeg våger ikke flere flasker.

    Moro å ha prøvd, det er en læringsprosess for meg, men jeg kommer nok sikkert til å holde meg mer til AA Tenuta delle Terre Nere og AA COS. De passer nok bedre til min gane, og der er mye igjen å prøve fra dem begge, og sikkert flere med på øyen.
     

    Fidelio

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    23.11.2008
    Innlegg
    2.745
    Antall liker
    668
    Ja, de er en del av læringsprossessen, og absolutt noe man bør ha smakt. Problemet med Cornelissen er egentlig flaskevariasjon heller enn direkte flaskefeil. Få av dem smaker kjeller og gymsokk synes jeg. Mange er langt under pari men uten noen åpenbare feil. Hadde som tidligere nevnt tre flasker av toppvinen Magma, og den ene var rett og slett helt fantastisk, en stor opplevelse. De andre to var helt ok.

    Kjøleskapet på Valken er vel og bra, men hvis disse vinene blir stående noen døgn i en varm container på vei dit går det dårlig med dem...
     
    G

    Gjestemedlem

    Gjest
    Barone_Montalto_Ner_512958a.jpg

    Sikkert bra til å koke inn til en saus.

    Egner seg ikke til drikke med mindre man er sterkt forkjølet.
     
    G

    Gjestemedlem

    Gjest
    Falt for innpakningen her. Charmerende bordvinstil.

    238427.jpg

    Smakte god bordvin også. Frisk og ung, uten fat. Nesten litt naturvinaktig i smaken. Sydenvin på en god måte, denne lett syrefriske enkle men delikate solskinnsvinen. Det er noe litt ekte og upretensiøst over denne. Men ikke helt verdt prisen på 200kr. Det er riktignok for en liter.. som man forstår av navnet med mindre man er analfabet.

    Burde kostet en femtilapp på ICA. Da hadde jeg smilt bredt og kjøpt den igjen.
     

    Fidelio

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    23.11.2008
    Innlegg
    2.745
    Antall liker
    668
    Er ingen stor valpofan, men denne koste jeg meg med. Ordentlig vinkunst det her, som likevel ikke tar seg selv for alvorlig. En veldig dybde, og den smalner inn på tungen og skyter bakover i ganen - og blir hengende lenge. Plukket med meg én flaske fra en vinsjappe i Hong Kong, så har ikke fler dessverre. Alzero...?

    1144759x.jpg
     
    G

    Gjestemedlem

    Gjest
    Denne falt i smak. Saftig, kjøttfull, syrlig og pepret. nom nom nom


    00tjfm9q33yyp_375x500.jpg

    Anbefales.
     

    Fidelio

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    23.11.2008
    Innlegg
    2.745
    Antall liker
    668
    Hadde lyst på noe mørkt og blodharry i dag, og da er jo denne perfekt. Overraskende god tanninstruktur faktisk.

    7d51737fd84701a764701037e3a56d53.jpeg
     

    Torja

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    01.03.2008
    Innlegg
    2.350
    Antall liker
    1.028
    Billig fra London. ..
    1408821321100.jpg
    Smaker etter min gane helt ok rødt vin. Hardys noe..
     
    Sist redigert:

    otare

    Æresmedlem
    Ble medlem
    04.04.2007
    Innlegg
    14.307
    Antall liker
    10.360
    Sted
    Trondheim
    Château Gloria 2007. Helt rett tidspunkt å åpne. Nydelig Bordeaux, og helt drikkeklar.

     

    Torja

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    01.03.2008
    Innlegg
    2.350
    Antall liker
    1.028
    Litt mer vin fra London..
    Merlot Estate.JPG
    Merlot Estate 2013...
    herlig fin og frisk rød vin.
     

    erato

    Æresmedlem
    Ble medlem
    15.03.2003
    Innlegg
    19.875
    Antall liker
    10.374
    Sted
    Bergen
    Torget vurderinger
    1
    Lørdag for snart to uker siden ble det disse. Dessverre var Montrachet'en oksydert....

    1) Guy Charlemagne, Cuvée Charlemagne Grand Cru Blanc de Blancs Brut 1990 (Magnum)

    2) Nikolaihof, Riesling Steinriesler 1998
    3) Huet, Vouvray Le Mont Demi Sec 2003
    4) Francois Cotat, Sancerre Les Culs de Beaujeu 2007
    5) Gerard Boulay, Sancerre La Comtesse Monts Damnés 2008
    6) Drouhin, Marquis de Laguiche Montrachet 1997
    7) Allram, Grüner Veltliner Prestige 1994
    8 ) Mayer Näkel Spätburgunder "S" 2006
    9) Leoville-Barton 1982
    10) Gruaud-Larose 1982
    11) Cos d'Estournel 1982
    12) La Louviere 1993
    13) Lopez de Heredia, Vina Bosconia Gran Reserva 1991
    14) Clape, Cornas 2001
    15) Speri, Amarone 1997
    16) Zind-Humbrecht, Gewürztraminer Clos Windsbuhl 1990
    17) Climens 1986
    18 ) Montrose 1986

    Ble en sliten søndag. Neste lørdag er det på'an igjen som vi sier i Bergen. Masse gammel Monfortino rapporteres det fra vertskapet.
     

    Roysen

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    01.05.2014
    Innlegg
    2.496
    Antall liker
    506
    Torget vurderinger
    0
    Er ingen stor valpofan, men denne koste jeg meg med. Ordentlig vinkunst det her, som likevel ikke tar seg selv for alvorlig. En veldig dybde, og den smalner inn på tungen og skyter bakover i ganen - og blir hengende lenge. Plukket med meg én flaske fra en vinsjappe i Hong Kong, så har ikke fler dessverre. Alzero...?

    Vis vedlegget 266236
    Har selv to stk av storebroren Amarone Valpolicella Classico fra 1995 liggende til en regnværsdag. Jeg hadde tre, men måtte sprette en ved en passende anledning. Fantastisk vin. Å drikke en Quintarelli Amarone er som Eivind Hellstrøm beskriver det som å hoppe i fallskjerm uten skjermen.

    Mvh
    Roysen
     

    TT.

    The smooth jazz guy! 😉🇳🇴
    Ble medlem
    15.11.2007
    Innlegg
    42.385
    Antall liker
    93.673
    Sted
    Nedre Tonsåsen
    Torget vurderinger
    99
    Er ingen stor valpofan, men denne koste jeg meg med. Ordentlig vinkunst det her, som likevel ikke tar seg selv for alvorlig. En veldig dybde, og den smalner inn på tungen og skyter bakover i ganen - og blir hengende lenge. Plukket med meg én flaske fra en vinsjappe i Hong Kong, så har ikke fler dessverre. Alzero...?

    Vis vedlegget 266236
    Har selv to stk av storebroren Amarone Valpolicella Classico fra 1995 liggende til en regnværsdag. Jeg hadde tre, men måtte sprette en ved en passende anledning. Fantastisk vin. Å drikke en Quintarelli Amarone er som Eivind Hellstrøm beskriver det som å hoppe i fallskjerm uten skjermen.

    Mvh
    Roysen
    Grei Masi det! :)
     

    Roysen

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    01.05.2014
    Innlegg
    2.496
    Antall liker
    506
    Torget vurderinger
    0
    Har brukt noen av sparepengene mine den siste uke på å investere i vin. Disse ble kjøpt på auksjon i utlandet og står nå lagret på et vinlager der borte i påvente på at de skal øke i verdi for videresalg. Det er mulig at jeg ikke klarer å la være å sprette et par flasker for å smake selv. Vi får se. De som skal selges videre ønsker jeg helst ikke å ta inn til Norge pga moms og avgifter.

    Man lever bare en gang. Det gjelder spesielt meg.

    Her er hva jeg kjøpte.

    - 6x Meursault Genevrieres 1er Cru Domaine des Comtes Lafon 2008
    - 6x Domaine Leflaive Puligny Montrachet Les Pucelles 2007
    - 6x Domaine Leflaive Chevalier-Montrachet 2006
    - 3x Domaine Leflaive Montrachet 2007
    - 3x Domaine Romanee-Conti Montrachet 2007
    - 6x Barolo Riserva Monprivato Ca'D'Morissio Mascarello 2004
    - 6x Barolo Riserva Granbussia Aldo Conterno 2000
    - 6x
    Barolo le Rocche di Falletto di Serralunga d'Alba Bruno Giacosa 2008
    - 6x Amarone Della Valpolicella Dal Forno Romano Vigneto Monte Lodoletta 2006
    - 6x Amarone Valpolicella Guiseppe Quintarelli Classico 1995
    - 6x Amarone Vigneto Alto TB Tommaso Bussola 2008
    - 6x Chateau Margaux 2010
    - 6x Chateau Lafite Rothschild 2011 (80% Cabernet Sauvignon & 20% Merlot)
    - 6x Chateau Latour 2006
    - 6x Chateau Mouton-Rothschild 2009
    - 6x Chateau Petrus 2004
    - 6x Chateau Petrus 2003
    - 6x Domaine de la Romanee-Conti Richebourg Grand Cru 2006
    - 6x Chateau d'Yquem 2005

    De hadde også noen Henri Jayer Richebourg Grand Cru 1987. Jeg la inn bud på en slik flaske, men de forsvant for priser jeg overhode ikke har mulighet til å ffølge.

    Mvh
    Roysen
     
    Sist redigert:
    S

    sorgenfri

    Gjest
    KJøpte meg en 3 liter pappvin. Smaker godt - og snart skal jeg kose meg med DURAN DURAN på NRK1..

    Er lykkelig med min egen fattige uvitenhet.
     
    • Liker
    Reaksjoner: TT.

    erato

    Æresmedlem
    Ble medlem
    15.03.2003
    Innlegg
    19.875
    Antall liker
    10.374
    Sted
    Bergen
    Torget vurderinger
    1
    Imponerende liste Roysen og alt avhenger av hva du har betalt, men tror du det er så mye upside i mange av disse vinene?
     

    Fidelio

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    23.11.2008
    Innlegg
    2.745
    Antall liker
    668
    2004 Ca d'Morissio....mmmmmmmm. De hadde jeg drukket selv for å si det sånn....
     

    erato

    Æresmedlem
    Ble medlem
    15.03.2003
    Innlegg
    19.875
    Antall liker
    10.374
    Sted
    Bergen
    Torget vurderinger
    1
    Men ikke nå.....monprivato er notorisk kjent for å måtte lagres......
     

    Fidelio

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    23.11.2008
    Innlegg
    2.745
    Antall liker
    668
    Men ikke nå.....monprivato er notorisk kjent for å måtte lagres......
    Klart men herregud, drikk dem selv til slutt! Plukket med meg noen flasker av Ca d'Morrisio 04 fra sjefen sjøl på besøk i Monchiero for noen år siden, og har klart å spare på dem så langt. Det klør litt etter å åpne en dog..
     

    Torja

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    01.03.2008
    Innlegg
    2.350
    Antall liker
    1.028
    Ny frisk og fin vin fra London.. (som å drikke saft med litt "kraft" i)..
    Estate vin.jpg
    Lekker rød drikke.
    Cabernet Sauvignon 2013
    Fra Chile
     

    Roysen

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    01.05.2014
    Innlegg
    2.496
    Antall liker
    506
    Torget vurderinger
    0
    Men ikke nå.....monprivato er notorisk kjent for å måtte lagres......
    De har jo vært lagret en stund allerede. Hvor lenge tror du de trenger? Det er nok en upside på vin, men det vil nok ta noen år.

    Mvh
    Roysen
     

    erato

    Æresmedlem
    Ble medlem
    15.03.2003
    Innlegg
    19.875
    Antall liker
    10.374
    Sted
    Bergen
    Torget vurderinger
    1
    Litt generelle diskusjon her (om du legger inn Monprivato i søkefeltet får du mange treff på andre tråder):

    http://www.wineberserkers.com/forum/viewtopic.php?f=1&t=102299&p=1506075&hilit=monprivato#p1506075

    Parker sier "Anticipated maturity: 2014-2034. men jeg heller nok mer mot det siste. Smak og behag selvsagt, men Monprivato kan virke tynn om man er for tidlig ute.

    Det finnes noen få notater på cellartracker: 2004 Giuseppe E Figlio Mascarello Barolo Ca d'Morissio Riserva Monprivato, Italy, Piedmont, Langhe, Barolo - CellarTracker
     

    Roysen

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    01.05.2014
    Innlegg
    2.496
    Antall liker
    506
    Torget vurderinger
    0
    Problemet mitt er nok at jeg ikke har tid til å vente til 2034 dessverre. Muligens har jeg et par år kanskje, men jeg har faktisk fått beskjed om aldri å planlegge mer enn en måned frem i tid av legene.

    Så derfor blir nok vurderingen om den er verdt å åpne nå snart eller ikke i det hele tatt og la den få lagre i påvente av verdiøkning for videresalg.

    Var en tur i tigerstaden i dag. Kjøpte inn en eske med god Aborio ris, en fersk sort trøffel og en 36 mnd lagret Parmesan på Fromagerie og en halv kilo fersk Porcini på Machmans matmarked. Nå skal det bli trøffel og porcini risotto med en Aldo Conterno Barolo Cascina Francia 2009 som ankom i dag. Vann i munnen. Vinen står og godgjør seg på en karaffel mens maten tilberedes.

    Mvh
    Roysen
     
    Sist redigert:

    Fidelio

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    23.11.2008
    Innlegg
    2.745
    Antall liker
    668
    Problemet mitt er nok at jeg ikke har tid til å vente til 2034 dessverre. Muligens har jeg et par år kanskje, men jeg har faktisk fått beskjed om aldri å planlegge mer enn en måned frem i tid av legene.

    Så derfor blir nok vurderingen om den er verdt å åpne nå snart eller ikke i det hele tatt og la den få lagre i påvente av verdiøkning for videresalg.

    Var en tur i tigerstaden i dag. Kjøpte inn en eske med god Aborio ris, en fersk sort trøffel og en 36 mnd lagret Parmesan på Fromagerie og en halv kilo fersk Porcini på Machmans matmarked. Nå skal det bli trøffel og porcini risotto med en Aldo Conterno Barolo Cascina Francia 2009 som ankom i dag. Vann i munnen. Vinen står og godgjør seg på en karaffel mens maten tilberedes.

    Mvh
    Roysen
    Høres fantastisk ut; trøfler, parmesan og Conterno kan aldri under noen omstendighet bli feil :) Når det gjelder all den gode vinen du har kjøpt: Drikk den. Noen timer i karaffel er vesentlig bedre enn aldri. Livet er for kort til å drikke dårlig vin, dèt er jaffal min filosofi på området.
     
    Sist redigert:

    Stenna

    Hi-Fi interessert
    Ble medlem
    11.10.2004
    Innlegg
    74
    Antall liker
    9
    Leitz lager kjempeviner i alle sine prisklasser, og går man litt opp fra kabinett så blir mn også rikelig belønnet. Virkelig en produsent som er verdt å følge; enhver som følger med på f.eks
    - www.aperitif.no/vin eller
    - www.dn.no/vin
    har sett hvordan han har steget til den høyeste tinde med sine påkostede utgaver.

    Siden jeg allerede er i lagringshjørnet så skylder jeg kanskje å anmerke et av de største røverkjøpene jeg har kommet over fra Barolo; nemlig Montanellos usedvanlig vellykkede 2004-årgang. Jeg har lagt en kasse, og bestiller en til, i kjelleren for fremtiden. Den er kjempegod allerede nå, og vil lagre i årtier fremover med gevinst år for år. Et realt varp.

    Tenuta Montanello

    http://www.vinmonopolet.no/is-bin/I...ehzlJl73F&CatalogCategoryID=&JumpTo=OfferList



    Tradisjonelt og meget godt - DN.no

    Sekservin til under hundrelappen - magasinet - Dagbladet.no

    Baroloer er jo en evig favoritt selvsagt, som seg hør og bør, og enda morsommere er det når man ramler over baroloer som både er billige, gode nå, og lagringsdyktige så det holder.
    Vidar P, jeg tar opp et av dine gamle innlegg, den Baroloen gjorde stort inntrykk i 2009. Men desverre kjøpte jeg ikke flere av samme årgang, og neste gang jeg kjøpte samme Barolo var magien vekk. Mulig det var en annen årgang, men ser på nettet at senere årganger får bedre score, kanskje var jeg bare uheldig med flasken. Så til spørsmålet, har du prøvd andre årganger enn 2004? Ser at Polet nå har 2008-årgangen inne i bestillingsutvalget.

    Hilsen Stenna
     

    Fidelio

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    23.11.2008
    Innlegg
    2.745
    Antall liker
    668
    Tenuta Montanello har økt andelen ny eik på sine Baroloer de senere årene. I 2004 var det forholdsvis enkelt å lage bra Baroloer, men i vanskeligere år er det noen som sliter. Litt småslapt arbeid i middels gode år i halvgode vinmarker kombinert med ny fransk eik er nok ikke en superoppskrift for å lage bra Barolo.

    For øvrig, Tenuta Montanello er et supertrivelig sted å bo hvis man skal til området. Den beste vinen de lager er faktisk på en drue jeg ikke er spesielt glad i som har ligget på ny eik som jeg heller ikke er spes glad i: Den eikede barberaen deres (frukt fra den beste vinmarken de har). Åpnet noen flasker fra 04 i fjor, og den er virkelig helt kanonbra. Barbera kan kle litt subtil eik hvis det gjøres rett, i motsetning til nebbiolo og dolcetto.

    Edit: Ser at de jommen meg har den eikede barberaen på BU nå. Montanello Barbera d'Alba Crocetta heter den. Her bør man kjøpe en kasse og lagre noen år. For øvrig er Langhe Nebbioloen og Dolcettoen deres skikkelig gode.
     
    Sist redigert:
  • Laster inn…

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Laster inn…
Topp Bunn