Projects the best. Excellent wide soundstage, open and transparent + air around instruments/vocals. Eg, you could literally see the players standing behind the singer on track 4. Listened to this cable the most. On the others, I just ‘tested’ them. And was rather reluctant to part with it at end
Derimot var den kabelen vedkommende "lett kjente gjen" noe helt annet. Morsomt, og de andre subjektive beskrivelsene er nesten like morsomme.Flat. Didn’t contribute to the stereo type of sound. For the record, I found it quite easy to match the kettle leads and this was confirmed when I ABA’ed it
Tror mange av oss overvurderer egen evne til å kunne "huske" lyd og dermed muligheten av å kunne sammenligne......Hej Asbjørn.
Min erfaring er også, at piller man et kabel ud (eller noget andet) og sætter det i igen med det samme, lyder det anderledes.
Jeg har stillet mig til tåls med, der kommer uro i anlægget hver gang man skifter noget, hvilket så også kunne forklarer hvorfor blindtests måske ikke dur.
Jeg har selvfølgelig (er kun amatør) ingen forklaring på hvorfor der kommer uro.
Min procedure er at vente en tid med "kritisk" lytning, hver gang jeg har skiftet noget i anlægget.
mvh nils
Legg merke til at den ene testen jeg refererte til ble gjennomført som langtidslytting i eget anlegg. Testpanelet fikk lytte så kort eller lenge de selv ønsket før neste bytte. Eksakt som vi alle gjør, bare med litt kamuflasje utenpå ledningene slik at man ikke kunne se hva som var hva.Hej Asbjørn.
Min erfaring er også, at piller man et kabel ud (eller noget andet) og sætter det i igen med det samme, lyder det anderledes.
Jeg har stillet mig til tåls med, der kommer uro i anlægget hver gang man skifter noget, hvilket så også kunne forklarer hvorfor blindtests måske ikke dur.
Jeg har selvfølgelig (er kun amatør) ingen forklaring på hvorfor der kommer uro.
Min procedure er at vente en tid med "kritisk" lytning, hver gang jeg har skiftet noget i anlægget.
mvh nils
Eller så er husken subliminal (diskutert i en annen HFS tråd som tar for seg måling vs A/B testing).Tror mange av oss overvurderer egen evne til å kunne "huske" lyd og dermed muligheten av å kunne sammenligne......
Oj, dette vil ikke fungere for da endres dielektrisitetskonstanten for isolasjonenbare med litt kamuflasje utenpå ledningene slik at man ikke kunne se hva som var hva.
Muligens, men det er litt rart at et lag med papir og en krympestrømpe utenpå en alminnelig apparatledning får den til å "låte bedre" enn den grisedyre kabelen med superren sølvlegering i metallet. Eller at den grisedyre kabelen med samme kamuflasje utenpå nå låter helt likt med en billigkabel uten papirtrekk, eller kanskje bare gjennomsnittlig, eller fortsatt best for enkelte lyttere.Oj, dette vil ikke fungere for da endres dielektrisitetskonstanten for isolasjonenbare med litt kamuflasje utenpå ledningene slik at man ikke kunne se hva som var hva.
Dette er litt spesielt for kabler. Det er ingen problemer å skille mellom visse høyttalere, forsterkere, CD-spillere, kondensatorer, ...@ Asbjørn:
Et spørsmål angående resultater i blindtester: gjelder dette spesielt for kabler, eller finner man like mye forvirring og motstridige konklusjoner under blindtesting av komponenter?
Muligens, men det er litt rart at et lag med papir og en krympestrømpe utenpå en alminnelig apparatledning får den til å "låte bedre" enn den grisedyre kabelen med superren sølvlegering i metallet. Eller at den grisedyre kabelen med samme kamuflasje utenpå nå låter helt likt med en billigkabel uten papirtrekk, eller kanskje bare gjennomsnittlig, eller fortsatt best for enkelte lyttere.
Les kommentarene, sammenlign med hvilke testobjekter de skriver om, og spør deg selv: Hva er den enkleste forklaringen på det som foregår her?
http://web.archive.org/web/20140920091027/http://www.auricles.com/Kiang_Power_cable_test(2).xls
Her er også resonomentet dit feil.Elektriske forbrukere i heimen vil ikke påvirke utstyret,knapt nok ikke resten av av forbrukerneYmir: Hvis du leser hva jeg har skrevet om strømkabler i tråden du refererer til, er det omtrent det samme som du skriver i de siste innleggene. Jeg siterer også de samme sidene fra bl a Shunyata som du gjør. Se her:
http://www.hifisentralen.no/forumet...-forskjeller-mellom-kabler-8.html#post1458019
Men, hvis anlegget er så sart at forskjeller i RLC-egenskaper i strømkablene gjør hørbare forskjeller, så vil det også låte helt forskjellig avhengig av om varmeovner, kjøleskap og frysebokser i huset slår inn eller ut på termostaten. Dette vil også påvirke parametrene i RLC-svingekretsen på primærsiden i minst like stor grad som et bytte av apparatkabel. Ikke en positiv egenskap, spør du meg.
Er det lov å tvile litt på detteog jeg er overbevist om at dere ville ha hørt det samme.
Hører ikke forskjell med og uten nettfilter på Hypex, bare med de gamle EC-komponentene, og selv med dem var det ingen hørbar forskjell mellom nettkabler.
Apparater i heimen som switches ut og inn på termostat vil nok påvirke den R, L og C som strømforsyningen "ser" på primærsiden. Det er varmetråder og motorvindinger som switches ut og inn av kretsen, som tilfører litt R, C og L forholdsvis nær anlegget uten lange ledningsstrekk mellom. Logikken der blir omtrent den samme som for at RLC i apparatkabelen muligens er viktigere enn RLC-egenskapene i ledningen ut av kraftverket. Nærmere, mindre dempet av seriemotstanden i overføringskabler. Og da blir "rett" nettkabel for litt siden "feil" nå, og motsatt. Håpløs runddans.
Skaff deg utstyr med SMPS og god power factor correction, så slipper du å krangle med Statnett om ombygging av sentralnettet, og slipper å spille rulett med hvilken nettkabel som er "riktig" og "feil" i øyeblikket. Får aldri hørt noe musikk på den måten.
https://www.fairchildsemi.com/application-notes/AN/AN-42047.pdf
Du har vel samme evne til å høre som meg. Det er ikke så mye å tvile på. Hvor kommer denne religiøse tilnærmingen fra.Er det lov å tvile litt på detteog jeg er overbevist om at dere ville ha hørt det samme.
Jeg mener ikke der er grund til at tro at Vorherre har lavet synet rimeligt ens for os alle , for så derefter at have bestemt sig for at vi skal høre forskelligt, det hele drejer sig om sanser som grundlægende skal hjælpe os med at overleve.Er det lov å tvile litt på detteog jeg er overbevist om at dere ville ha hørt det samme.
Tja - jeg vet ikke, jeg...Du har vel samme evne til å høre som meg. Det er ikke så mye å tvile på. Hvor kommer denne religiøse tilnærmingen fra.Er det lov å tvile litt på detteog jeg er overbevist om at dere ville ha hørt det samme.
Det er vel nettopp det uthevede som er problemet. Min erfaring er at man lett danner litt tilfeldige førsteinntrykk, kanskje ut fra hvilket musikkstykke man bruker til første test, kanskje dagsformen, kanskje prislapp og visuelt kvalitetsinntrykk, kanskje et eller annet annet. Ved seende lytting er det altfor lett å lytte etter bekreftelser på det førsteinntrykket. Etter noen runder av dette har man overbevist seg selv om at "slik er det". En blindtest er en slags realitetskontroll på om det virkelig er slik eller ikke. Det er lett å lure seg selv. Vi kjenner alle til historier om folk som lytter til noe, nikker gjenkjennende til den velkjente lydkvaliteten, for så å oppdage til sin store overraskelse at det er noe helt annet som er tilkoblet. Been there, done that. Hvis man ikke greier å høre endringer i lydkvalitet med ørene, kan det for min del være det samme.Og hvorfor skulle man dog så tage bind for øjnene og frarøve en et af de bedste værktøjer til at vurderer og analyserer hvordan et objekt lyder.
ved en seende test har man mulighed for at hæfte et lydindtryk op på objektet og derefter bygge viderer på dette indtryk ved de efterfølgende lytte seancer uden at skulle bruge energi på at vurderer, blive usikker på , tænke på , om det nu er det objekt jeg tror det er som jeg lytter på.
Greit nok - noen har nedsatt hørsel og bruker øreapparat - men for alle oss andre med normal hørsel hører vi vel stort sett det samme - og spesielt hvis det er markante og svært hørbare forskjeller. Det er meget interessant fenomen at det ikke er "lov" å fastslå hørebare forskjeller på kabler når de helt åpenbart er der.Tja - jeg vet ikke, jeg...Du har vel samme evne til å høre som meg. Det er ikke så mye å tvile på. Hvor kommer denne religiøse tilnærmingen fra.Er det lov å tvile litt på detteog jeg er overbevist om at dere ville ha hørt det samme.
Synet vårt er definitivt forskjellig. Noen er nærsynte, andre er langsynte. Fargeblindhet forekommer også. Jeg har astigmatisme - enda en variant av synets mangfold. Hvorfor skulle ikke hørselen være forskjellig?
Fantastisk.Synes av en eller annen grunn at dette passer i denne tråden:
Bodø Nu � Bodø-kvinner! Hvorfor er dere slike fjols?
Hvorfor er det slik at for de aller fleste er humbugen og taskenspilleriet så opp idagen at det er umulig å ikke se det, mens for andre er den største selvfølgelighet at hun er the real shit? Det er vanskelig å svare på.
Det enkle svaret kunne for eksempel være at de er tjukke i huet, og der kunne teksten ha endt. Det gjør den ikke. Ikke bare fortsetter den, den vil også bli enda mere surmaget, sneversynt og intolerant etterhvert.
Det ble kanskje litt vel usaklig - selv på denne tråden? Forskjeller i kabler kan jo dokumenteres vitenskaplig.Synes av en eller annen grunn at dette passer i denne tråden:
Bodø Nu � Bodø-kvinner! Hvorfor er dere slike fjols?
Det jeg prøver å si, er at det ikke er snakk om NEDSATT hørsel - men om FORSKJELLIG hørsel. Noe à la det at vi ikke løper like fort, vi hopper ikke like høyt, vi ser forskjellig - og altså hører forskjellig. Om du lar 1.000 mennesker løpe 100-meteren - så blir det litt forskjellige tider på alle - og tilsvarende at hørselen vår fordeler seg - om ikke nødvendigvis i en slags normalfordeling - litt forskjellig.Greit nok - noen har nedsatt hørsel og bruker øreapparat - men for alle oss andre med normal hørsel hører vi vel stort sett det samme - og spesielt hvis det er markante og svært hørbare forskjeller. Det er meget interessant fenomen at det ikke er "lov" å fastslå hørebare forskjeller på kabler når de helt åpenbart er der.Tja - jeg vet ikke, jeg...Du har vel samme evne til å høre som meg. Det er ikke så mye å tvile på. Hvor kommer denne religiøse tilnærmingen fra.
Synet vårt er definitivt forskjellig. Noen er nærsynte, andre er langsynte. Fargeblindhet forekommer også. Jeg har astigmatisme - enda en variant av synets mangfold. Hvorfor skulle ikke hørselen være forskjellig?
Det ville ha vært langt lettere å forstå debattene her og andre steder hvis vi legger ditt argument til grunn. Jeg tror på min side at så lenge man ikke har nedsatt hørsel eller nedsatt syn så ser man og hører det samme. Når en rød Porsche kjører forbi ser både jeg og min sidemann at det er en rød sportsbil som kjører forbi. Vi hører den samme motorlyden osv. Jeg ser ikke en gul Volvo for å si det slik.Det jeg prøver å si, er at det ikke er snakk om NEDSATT hørsel - men om FORSKJELLIG hørsel. Noe à la det at vi ikke løper like fort, vi hopper ikke like høyt, vi ser forskjellig - og altså hører forskjellig. Om du lar 1.000 mennesker løpe 100-meteren - så blir det litt forskjellige tider på alle - og tilsvarende at hørselen vår fordeler seg - om ikke nødvendigvis i en slags normalfordeling - litt forskjellig.Greit nok - noen har nedsatt hørsel og bruker øreapparat - men for alle oss andre med normal hørsel hører vi vel stort sett det samme - og spesielt hvis det er markante og svært hørbare forskjeller. Det er meget interessant fenomen at det ikke er "lov" å fastslå hørebare forskjeller på kabler når de helt åpenbart er der.Tja - jeg vet ikke, jeg...Du har vel samme evne til å høre som meg. Det er ikke så mye å tvile på. Hvor kommer denne religiøse tilnærmingen fra.
Synet vårt er definitivt forskjellig. Noen er nærsynte, andre er langsynte. Fargeblindhet forekommer også. Jeg har astigmatisme - enda en variant av synets mangfold. Hvorfor skulle ikke hørselen være forskjellig?
Det kan i hvert fall forklare en del av de etterhvert gjentagende diskusjonene her på HFS.
Takk for innspill, jeg skal gå gjennom linkene når jeg får tid.(...)@ Asbjørn:
Et spørsmål angående resultater i blindtester: gjelder dette spesielt for kabler, eller finner man like mye forvirring og motstridige konklusjoner under blindtesting av komponenter?
Personlig mener jeg summen av alle disse resultatene er både klare og entydige, ikke "forvirring og motstridige konklusjoner".
Det ville ha vært langt lettere å forstå debattene her og andre steder hvis vi legger ditt argument til grunn. Jeg tror på min side at så lenge man ikke har nedsatt hørsel eller nedsatt syn så ser man og hører det samme. Når en rød Porsche kjører forbi ser både jeg og min sidemann at det er en rød sportsbil som kjører forbi. Vi hører den samme motorlyden osv. Jeg ser ikke en gul Volvo for å si det slik.Det jeg prøver å si, er at det ikke er snakk om NEDSATT hørsel - men om FORSKJELLIG hørsel. Noe à la det at vi ikke løper like fort, vi hopper ikke like høyt, vi ser forskjellig - og altså hører forskjellig. Om du lar 1.000 mennesker løpe 100-meteren - så blir det litt forskjellige tider på alle - og tilsvarende at hørselen vår fordeler seg - om ikke nødvendigvis i en slags normalfordeling - litt forskjellig.Greit nok - noen har nedsatt hørsel og bruker øreapparat - men for alle oss andre med normal hørsel hører vi vel stort sett det samme - og spesielt hvis det er markante og svært hørbare forskjeller. Det er meget interessant fenomen at det ikke er "lov" å fastslå hørebare forskjeller på kabler når de helt åpenbart er der.
Det kan i hvert fall forklare en del av de etterhvert gjentagende diskusjonene her på HFS.
Derfor tror jeg uenighetene må forklares med en annen logikk. Vi liker gjerne å underbygge det vi selv tror på, og leter etter bevis og fakta som underbygger vårt eget verdenssyn. Jeg har ingenting å tape eller å vinne på å høre, eller ikke høre, forskjeller på kabler - og synes det er ytterst merkelig at noen hevder hardnakket at forskjellene ikke er der - når de helt åpenbart er der. Man ønsker å motsi alle "bevis" som går i kollisjon med ens verdenssyn - og på samme tid klamrer seg fast til de undersøkelser på nettet som underbygger det man selv mener. Dette minner derfor mer om en religionsdebatt enn noe annet.
Røde Porscher eller gule Volvoer - det spiller egentlig ingen rolle. Mennesker er forskjellig laget i alle henseender - vi er rett og slett konstruert forskjellig. Så lenge vi ikke er nøyaktige kopier av hverandre, vil det alltid være forskjeller. M.h.t hørselen er ørene våre forskjellige, øregangene er forskjellige, trommehinnene er forskjellige, nervebanene våre er forskjellige, hjernene våre er forskjellige - ingen grunn til å konkludere med at vi hører ABSOLUTT likt. Ganske likt, ja - men det vil nødvendigvis være forskjeller. I tillegg kommer effekten av trening og erfaring. Jeg er overbevist om at - på samme måte som trening gjør at man kan løpe fortere eller løfte tyngre vekter - kan en erfaren lytter legge merke til nyanser som går den utrende lytter hus forbi.Det ville ha vært langt lettere å forstå debattene her og andre steder hvis vi legger ditt argument til grunn. Jeg tror på min side at så lenge man ikke har nedsatt hørsel eller nedsatt syn så ser man og hører det samme. Når en rød Porsche kjører forbi ser både jeg og min sidemann at det er en rød sportsbil som kjører forbi. Vi hører den samme motorlyden osv. Jeg ser ikke en gul Volvo for å si det slik.Det jeg prøver å si, er at det ikke er snakk om NEDSATT hørsel - men om FORSKJELLIG hørsel. Noe à la det at vi ikke løper like fort, vi hopper ikke like høyt, vi ser forskjellig - og altså hører forskjellig. Om du lar 1.000 mennesker løpe 100-meteren - så blir det litt forskjellige tider på alle - og tilsvarende at hørselen vår fordeler seg - om ikke nødvendigvis i en slags normalfordeling - litt forskjellig.Greit nok - noen har nedsatt hørsel og bruker øreapparat - men for alle oss andre med normal hørsel hører vi vel stort sett det samme - og spesielt hvis det er markante og svært hørbare forskjeller. Det er meget interessant fenomen at det ikke er "lov" å fastslå hørebare forskjeller på kabler når de helt åpenbart er der.
Det kan i hvert fall forklare en del av de etterhvert gjentagende diskusjonene her på HFS.
Derfor tror jeg uenighetene må forklares med en annen logikk. Vi liker gjerne å underbygge det vi selv tror på, og leter etter bevis og fakta som underbygger vårt eget verdenssyn. Jeg har ingenting å tape eller å vinne på å høre, eller ikke høre, forskjeller på kabler - og synes det er ytterst merkelig at noen hevder hardnakket at forskjellene ikke er der - når de helt åpenbart er der. Man ønsker å motsi alle "bevis" som går i kollisjon med ens verdenssyn - og på samme tid klamrer seg fast til de undersøkelser på nettet som underbygger det man selv mener. Dette minner derfor mer om en religionsdebatt enn noe annet.
Man har jo også muligheden for at revurderer sit lydindtryk endda med optimale muligheder da man ved hvad man lytter på.Det er vel nettopp det uthevede som er problemet. Min erfaring er at man lett danner litt tilfeldige førsteinntrykk, kanskje ut fra hvilket musikkstykke man bruker til første test, kanskje dagsformen, kanskje prislapp og visuelt kvalitetsinntrykk, kanskje et eller annet annet. Ved seende lytting er det altfor lett å lytte etter bekreftelser på det førsteinntrykket. Etter noen runder av dette har man overbevist seg selv om at "slik er det". En blindtest er en slags realitetskontroll på om det virkelig er slik eller ikke. Det er lett å lure seg selv. Vi kjenner alle til historier om folk som lytter til noe, nikker gjenkjennende til den velkjente lydkvaliteten, for så å oppdage til sin store overraskelse at det er noe helt annet som er tilkoblet. Been there, done that. Hvis man ikke greier å høre endringer i lydkvalitet med ørene, kan det for min del være det samme.Og hvorfor skulle man dog så tage bind for øjnene og frarøve en et af de bedste værktøjer til at vurderer og analyserer hvordan et objekt lyder.
ved en seende test har man mulighed for at hæfte et lydindtryk op på objektet og derefter bygge viderer på dette indtryk ved de efterfølgende lytte seancer uden at skulle bruge energi på at vurderer, blive usikker på , tænke på , om det nu er det objekt jeg tror det er som jeg lytter på.
Confirmation bias - Wikipedia, the free encyclopedia
Jeg vil sterkt anta at forskjellene kan måles i mitt tilfelle. Hvis vi legger dette til grunn kan vi ikke lengre si at det er en personlig sannhet. På samme måte som andre her har målt forskjellene på kabler. Jeg forstår ikke dette behovet for å påstå at dette er subjektivt. Det eneste som er subjektivt er om de faktiske endringene som forekommer er til det bedre eller ikke. Jeg kan si at jeg liker en rød Porsche, eller at jeg ikke liker den. Men, jeg kan ikke påstå at den ikke eksisterer når den står rett foran meg.Det ville ha vært langt lettere å forstå debattene her og andre steder hvis vi legger ditt argument til grunn. Jeg tror på min side at så lenge man ikke har nedsatt hørsel eller nedsatt syn så ser man og hører det samme. Når en rød Porsche kjører forbi ser både jeg og min sidemann at det er en rød sportsbil som kjører forbi. Vi hører den samme motorlyden osv. Jeg ser ikke en gul Volvo for å si det slik.Det jeg prøver å si, er at det ikke er snakk om NEDSATT hørsel - men om FORSKJELLIG hørsel. Noe à la det at vi ikke løper like fort, vi hopper ikke like høyt, vi ser forskjellig - og altså hører forskjellig. Om du lar 1.000 mennesker løpe 100-meteren - så blir det litt forskjellige tider på alle - og tilsvarende at hørselen vår fordeler seg - om ikke nødvendigvis i en slags normalfordeling - litt forskjellig.Greit nok - noen har nedsatt hørsel og bruker øreapparat - men for alle oss andre med normal hørsel hører vi vel stort sett det samme - og spesielt hvis det er markante og svært hørbare forskjeller. Det er meget interessant fenomen at det ikke er "lov" å fastslå hørebare forskjeller på kabler når de helt åpenbart er der.
Det kan i hvert fall forklare en del av de etterhvert gjentagende diskusjonene her på HFS.
Derfor tror jeg uenighetene må forklares med en annen logikk. Vi liker gjerne å underbygge det vi selv tror på, og leter etter bevis og fakta som underbygger vårt eget verdenssyn. Jeg har ingenting å tape eller å vinne på å høre, eller ikke høre, forskjeller på kabler - og synes det er ytterst merkelig at noen hevder hardnakket at forskjellene ikke er der - når de helt åpenbart er der. Man ønsker å motsi alle "bevis" som går i kollisjon med ens verdenssyn - og på samme tid klamrer seg fast til de undersøkelser på nettet som underbygger det man selv mener. Dette minner derfor mer om en religionsdebatt enn noe annet.
Forskjeller er det, men er det er andre tiltak som er enklere å kontrollere og styre enn å satse på at kabel-eq skal gi tone-magi.. De aller fleste her inne vil nok si at det er forskjeller, men at de er så små at det ikke er verdt tiden å bruke på det, kontra andre tiltak.. Fint for deg redux har funnet ut at forskjellen fungerer ypperlig for deg. Noen almen sannhet blir det ikke dessverre, men kun en personlig sannhet. Og det er jo den de alle fleste av oss forholder oss til på daglig basis.
Fantastisk...Man har jo også muligheden for at revurderer ens lydindtryk endda med optimale muligheder da man ved hvad man lytter på din Norske t......pe , du er godt nok belastende som siger i Danmark.
Jeg tenkte umiddelbart på måling av frekvenser lagt ut på en tidsakse. Ellers liker jeg din signatur.Hvordan måler en "forskjell" da redux ? Hva består denne i ? Får du en målbar nivåheving eller hva da ? Eller tror du at enkelte kabler slipper gjennom enkelte frekvenser bedre enn andre ?
Du misser poenget, som er at den ene av dere ser en flott bil som han attrår, mens den andre ser en støyete og trang maskin som vedkommende synes er den tåpeligste pengebruk han kunne tenke seg. Vi mottar alle de samme lyd og lysbølger, men måten de prosesseres og tolkes på er dypt forskjellige og et resultat av uhyggelig mange faktorer.Når en rød Porsche kjører forbi ser både jeg og min sidemann at det er en rød sportsbil som kjører forbi. Vi hører den samme motorlyden osv. Jeg ser ikke en gul Volvo for å si det slik.
Det er jo dette jeg også skriver, gjentatte ganger. Kablingen kan gi visse avvik i frekvens- og fasegang. I enkelte tilfeller kan også radiofrekvente refleksjoner ha betydning. Det går fint an å regne ut hvor store disse forskjellene blir og under hvilke omstendigheter de kan bli hørbare. Jeg opplever ikke noen "religiøs fornektelse" av det, selv om noen av oss kan ha det litt morsomt med å pirke i rent subjektive påstander.Jeg tenkte umiddelbart på måling av frekvenser lagt ut på en tidsakse. Ellers liker jeg din signatur.Hvordan måler en "forskjell" da redux ? Hva består denne i ? Får du en målbar nivåheving eller hva da ? Eller tror du at enkelte kabler slipper gjennom enkelte frekvenser bedre enn andre ?