Har aldri sagt noe annet. I så å si alle andre signaloverføringsapplikasjoner enn audio er kablingen standardisert; USB er standardisert, Firewire er standardisert, HDMI er standardisert, nettverk (cat x) er standardisert...alt såklart i henhold til målbare størrelser. At audio slipper unna med å være ustandardisert er fordi frekvensene er så lave at kablene ikke har så mye å si, i forhold til i andre applikasjoner. Som gjør det enda mer søkt at hifi-kabler skal være ufattelig mye dyrere enn alle andre kabeltyper.
Hva slags elektriske egenskaper ulike materialer har er godt etablert vitenskap. Så går du over i den logiske feilslutningen;
du har erfart at elektriske forskjeller (som Asbjørn simulerer) har mindre å si enn esoterisk materialvalg. Men det finnes ikke noe vitenskapelig grunnlag for å hevde at det
er sånn. Og det er den logiske feilslutningen jeg henviste til i det overstående; anekdotisk bevis er ikke vitenskapelig bevis. Det er faktisk ikke bevis i det hele tatt.
Vi har at gøre med et måleinstrument som er en sans , høresansen, det vanskeliggøre det hele, ingen tvivl om det.
Det er også vanskeligt at sige hvordan en vin smager eller lave en vin, eller andre fødevare ,kun udfra måling og tolkning af måling.
Den
fysiske smaken kan man fint fastslå, men den
opplevde smaken vil avhenge av hvert enkel persons sanseapparat, hjerne og psyke. Og den har trolig liten sammenheng med den fysiske smaken, altså hvilke molekyler som reagerer og hvordan de reagerer med smaksløkene i tungen. Det er der tankefeilen ligger, at man projiserer opplevelsene over til den fysiske virkeligheten. Slik er det hverken med smak eller hørsel, det vi opplever har ikke nødvendigvis noen sammenheng mellom hva som skjer rent fysisk når signalet går gjennom kabelen, eller når vinen reagerer med smaksløkene.
Hvor meget tror du I_L der forskes i kabler udfra hypotesen at der faktisk er målbare forskelle og dette logisk også burde betyder at der er lydforskelle.
En kabel overfører strøm, ikke lyd. Og hva som skjer når en kabel overfører strøm er veletablert viten. Det forskes masse på kabler til mer krevende signaloverføringer enn audio, som feks. ekstremt høyhastighets nettverk, kabler som skal fungere under vanskelige fysiske betingelser (seismikk og romfart, for eksempel), signaloverføring med ekstremt små dimensjoner (mikroelektronikk og nanoteknologi) osv osv, men intet har kommet for dagen som velter elektrolærens grunnhypoteser.
Jeg har faktisk indtryk at der "forskes" mere i at bevise at der ingen forskelle er på kabler. Så voldsomt at jeg tror ikke der er en seriøs forsker som tør sætte sit renomme på spil ved at påstår der er noget ukendt her. Der var lige Malcolm Omar Hawksford som forsøgte noget.
Og det angrer nok den godeste Hawksford på, når han ser hva hans artikkel tas til inntekt for av alternative standpunkter og teorier.
Audio branchen har ikke samme betydning som militær, medicin, lægeudstyr osv. og dermed bliver der heller forsket i samme målestok, det kan vi vist godt blive enige om.
Strøm er fortsatt strøm, uavhengig av om det er lydsignaler, radarsignaler, ultralydsignaler, CT eller hva det måtte være. Og elektrolærens grunnhypoteser står som en påle.
Så om man nogen sinde finder disse sammenhænge, det kan jeg godt tvivler lidt på. Specielt når man ser total tåben Sean Olive komme helt tops, så står det eddermaneme sløjt til.
Ad hominem er også en logisk feilslutning eller tankefeil. Sean Olive er forøvrig en kjempekapasitet hva audio angår; doktorgrad i studioteknikk, Fellow (og president) i AES, to prestisjefylte priser for sine publikasjoner, ca 35 vitenskapelige publikasjoner totalt og hvem vet hvor mange citations, 25 års forskningserfaring innen audio...jeg tviler på om du, jeg eller noen andre her har mer kredibilitet hva angår kunnskap om audioteknologi enn ham.
Han holder seg dessuten også, ut fra det jeg har lest, for god til å bruke barnslige fornærmelser som "tåper" om sine meningsmotstandere, men lar argumentene tale for seg selv.