Ultimate SHM-SACDs (....med betydelig WOW-faktor!)

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Espen R

    Æresmedlem
    Ble medlem
    25.03.2002
    Innlegg
    10.474
    Antall liker
    3.020
    Ja, enig i at det er plagsomt mye reverb på "Folk Singer", radiorørene i mikrofonforsterkeren går i vreng når han kauker til som verst, og båndsusen kunne godt ligget en god del lavere. Men dynamikken, altså kontrasten mellom svakt og sterkt, er det ikke noe å si på. For meg er ikke dynamikk "så mangt", men nettopp den ene tingen. I tillegg er det mange andre faktorer som gjør at man liker eller ikke liker en innspilling, men diskusjon blir meningsløst hvis vi kan gjøre som Humpty Dumpty og la ethvert ord bety hva som helst.

    "I don't know what you mean by 'glory,' " Alice said.
    Humpty Dumpty smiled contemptuously. "Of course you don't—till I tell you. I meant 'there's a nice knock-down argument for you!' "
    "But 'glory' doesn't mean 'a nice knock-down argument'," Alice objected.
    "When I use a word," Humpty Dumpty said, in rather a scornful tone, "it means just what I choose it to mean—neither more nor less."
    "The question is," said Alice, "whether you can make words mean so many different things."
    "The question is," said Humpty Dumpty, "which is to be master—that's all."

    Alice was too much puzzled to say anything, so after a minute Humpty Dumpty began again. "They've a temper, some of them—particularly verbs, they're the proudest—adjectives you can do anything with, but not verbs—however, I can manage the whole lot! Impenetrability! That's what I say!"
    En litt mer konvensjonell betydning av musikalsk dynamikk:
    Dynamics (music) - Wikipedia, the free encyclopedia
    Nei, misforståelsen ligger ikke i det å la et hvert ord bety hva som helst. I dette tilfellet er det mer snakk om en utvidet betydning for min del.

    Det er i utgangspunktet meningsløst for meg og deg å diskutere subjektiv lyd. For meg er DSD/SACD "alt", for deg er det ingenting. Hvis du går opp og leser det jeg skrev om 10cc "original soundtrack" Platinum SHM-CD vs SHM-SACD, så er hele forskjellen her transienthurtighet, samt finkornhet (på SACD) og den emosjonelle opplevelsen av musikken. Microdynamikken på SACD er betydelig bedre, spesielt på enkelte spor. Det er dette som skaper liv til musikken!

    Asbjørn, du er i min verden en intellektuell kapasitet. Men jeg er usikker på hvor sensitiv du er.
    Jeg hadde et vennepar av meg på besøk her i sommer. Han ene av dem er en betydelig intellektuell kapasitet, for å si det sånn. På oppfordring spilte jeg litt musikk og vi snakket litt lydkvalitet. Jeg snakket litt om Loudness War og viste ham et 2-minutters klipp på youtube.
    Etterpå spilte jeg først SHM-SACD av Getz/Gilbero: organsik, ganske ren, dynamisk og fysisk lyd. Etterpå spilte jeg en skikkelig versting: Et spor fra Madrugada CD med klippet, forvrengt, mekansisk og uren lyd med DR på 6-7. Dette skulle da være selve ytterpunktene i lydkvalitet.
    Da vi tok en oppsummering etterpå syns han kanskje at lyden var noe høy på Madrugada CD'n, men ellers kunne han ikke høre noe galt med lyden……Eneste han sa at jeg hadde et bra stereoanlegg.

    Da jeg gikk til sengs den kvelden og reflekterte litt over dagens lyttesession, skjønte jeg at "loudness war" sannsynlig er en tapt kamp for oss lydkjennere.
     
    Sist redigert:

    Asbjørn

    Rubinmedlem
    Ble medlem
    26.03.2006
    Innlegg
    37.692
    Antall liker
    37.949
    Sted
    Vingulmǫrk
    Torget vurderinger
    2
    Jeg hører også forskjell på Getz/Gilberto og Madrugada, for å si det litt forsiktig. Det er mer forvrengningen som følger med knallhard kompresjon jeg er allergisk mot, heller enn dynamikktapet i seg selv, ihvertfall opp til et visst punkt hvor det hele bare blir flatt og kjedelig i tillegg til å være forvrengt. Madrugada er for meg bra musikk som dessverre låter fryktelig. Teknologien DSD/SACD har for meg ingen betydning, nei. Da er det heller ikke snakk om subjektiv lydkvalitet, men en bestemt teknologi som jeg ikke greier å se noen fordeler ved. Det kan sikkert låte veldig bra, men det kan også 16-bits og 24-bits PCM.

    Husk alltid å normalisere volumet før du gjør slike lyttesammenligninger med uerfarne lyttere, enten automatisk med ReplayGain eller manuelt. Hvis avspillingsvolumet er det samme vil alle høre kvalitetsforskjellen. Hvis du lar den ene spille mye høyere enn den andre kan den psykoakustiske effekten av økt volum "overdøve" den reelle kvalitetsforskjellen for utrenede lyttere. Det er tross alt derfor nyere CD'er er mastret så svinehøyt.

    Eller, tilbake til Dire Straits og Eagles: Den skarptrommen på Dire Straits (som drar opp den dynamiske kontrasten) har en typisk 80-talls sound som man kan like eller ikke like. Jeg er ikke helt sikker på hva som skaper den "tørre" lyden, men mistenker at det er en eller annen form for "gated reverb" som klipper av utklingningen ganske hardt. Sånn sett er det en prosessert dynamikk der, som man kan gjøre mer eller mindre dominerende med å legge litt eq på toppen i det frekvensbåndet hvor mesteparten av trommelyden ligger. Det er ikke så veldig vanskelig å få ulike remasters av den der til å låte ganske forskjellig, men jeg er litt skeptisk til alle fortellingene om hvorfor en utgave låter så mye bedre enn andre. På grunn av klarere plastikk i CD'en - neppe.

    Gated reverb - Wikipedia, the free encyclopedia
    Reverb & Psychoacoustics

    Edit: Fant denne artikkelen om innspillingen: http://www.soundonsound.com/sos/may06/articles/classictracks_0506.htm
     
    Sist redigert:

    Espen R

    Æresmedlem
    Ble medlem
    25.03.2002
    Innlegg
    10.474
    Antall liker
    3.020
    Bestilt noen SHM-SACDs i dag:

    Steely Dan - Pretzel Logic (1974)

    10cc - Deceptive Bends (1977)

    Tom Waits - Rain Dogs (1985)

    Dette skulle bli 3 høydare! All In Stock! ;)

    Skulle også bestille Camel - Moonmadness, men midlertidig utsolgt, 8-10 ukers leveringstid pr nå, så den venter vi med.
     

    SAL

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    05.10.2006
    Innlegg
    3.576
    Antall liker
    4.575
    Torget vurderinger
    10
    Har i forbindelse med denne tråden mottatt en del informasjon som peker i retning av at (som vanlig) er ikke dette med digitale kretser en hverdagslig sak. Jeg tolker det dithen at måten SHM-SACD'ne skal avspilles på, favoriserer et ekstremt mindretall av SACD-spillere (i praksis APL og et par andre), som altså evner å lese disse SACD-variantene direkte, uten å legge opp omveier og tilpasninger i det digitale domene.
    Selv bruker jeg en Marantz SA11S3; Marantz selv hevder at denne leser DSD direkte, men jeg har altså fått indikasjon på at fullt så enkelt er det fortsatt ikke. Er det noen digital-wizards her som kan forsøksvis forklare en enkel sjel fra landet hvor skoen trykker med hensyn til avspilling av disse SHM-SACD'ne? For det kan da umulig være slik at noen legger sjela i å gi ut skiver som med rimelig fornuft kan avspilles av ca. 400 menn(esker) på verdensbasis?

    For øvrig må jeg tillegge at jeg ikke er så bekymret for dette; erfaringsmessig er de lymessige utfordringene større i det analoge domenet enn i det digitale. Så dette går nok fint uansett! :)

    Mvh
    Håkon Rognien

    EDIT: Har lagt ut spørsmålsstillingen i teknikktråden, antar vi kan ta den rent tekniske informasjonen der
    Dette ble slik jeg ser det ikke helt slik jeg oppfatter at er korrekt. Alle SACD skiver nyter godt av å avspilles i SACD-spillere som konverterer DSD signalet direkte fra DSD til analogt og ikke gjør en digital konvertering først fra DSD til PCM for deretter å konvertere fra PCM til Analog. Det du beskriver har altså ikke noe med om det er en SHM-SACD eller en hvilken som helst annen SACD å gjøre. Det finnes noen produsenter som gjør dette på den foretrukne måten og det er slike spillere man absolutt bør se seg om etter dersom man skal kjøpe en SACD-spiller. Det er disse som vil gi deg best utbytte av lydkvaliteten bak SACD-formatet. APL er nevnt som et eksempel på et merke som lager slike avspillere. Det kjenner jeg ikke til. Mulig det er korrekt. Andre som også gjør det er Meitner Audio, Emm Labs, dCS, MSB, Esoteric, Constellation Audio, Accuphase, CH Precision og Playback Designs. Produsenter av rene DACer som også gjør dette på den foretrukne måten er Light Harmonic, reQuest The Beast og AudioNec, men disse er da rene DACer uten drivverk og kan da kun avspille DSD-filer fra PC og ikke DSD sporte fra en SACD uten at du har rippet dette til en PC. Det finnes også to andre merker som jeg har hørt som avspiller DSD på en fortreffelig måte selv om de gjør en digital konvertering fra DSD til PCM først. Dette er Soulution 746 og Soulution 541 samt Orpheus Labs Privelige og Orpheus Labs Heritage, men slike løsninger er svært sjeldne og jeg vet ikke hva de har gjort for å få dette til men et felles trekk er at de ikke benytter standard DAC chipene til å foreta konverteringen mellom DSD og PCM. I stedet benytter de begge diskret teknologi for å implementere Anagram Technologies patenterte altoritme for å foreta denne konverteringen og DAC chipene konverterer kun fra PCM til analog. Det låter i hvert fall helt fortreffelig.

    Ut fra det jeg leser meg til om den Marantz spilleren din benytter den DAC chiper som ikke er i stand til å konvertere fra DSD til analog direkte og den gjør nok derfor ikke dette på den foretrukne måten. DAC chiper som har denne funksjonaliteten er ofte av det mer kostbare slaget og jeg tror ikke man kan regne med at produkter i priskategorien som den Marantz spilleren hører hjemme i har slik funksjonalitet. DAC chipene som kan gjøre dette er rett og slett for dyre til at de som benytter disse er produkter som koster mer enn Marantz'en din gjør. De rimeligste DACene som gjør dette på den foretrukne måten er så vidt meg bekjent fra Auralic Audio, men de er da rene DACer og har ikke noe innebygget drivverk. Altså kan de da kun benyttes til å avspille DSD filer fra PC.

    Mvh
    Roysen

    Snakket med Alex hos APL ang. tema her og han hadde følgende kommentar som jeg fikk pr. mail:


    Hello Stein,

    SACD or SHM-SACD it does not matter, we are talking about native DSD.

    If DSD will be converted to analog in its native domain or first converted to PCM is a design choice.

    My earlier Esoteric based NWO-M players all converted DSD to PCM prior to analog conversion and sounded absolutely great. There is still information online from customers who compared the NWO-M to top-line examples from EMM Labs, Playback Designs and others that convert DSD directly to analog, but did not sound nearly as good as the "Evil PCM" NWO-M. :)

    Bottom line, it all comes down to implementation. However, some recent developments confirmed for me that pure DSD is the way to go.
    All of the current APL products process DSD in its native domain, and also convert PCM to DSD up to quadruple DSD256 prior to Analog conversion. Our reference DSD-M converter has my own designed DSD to Analog converter that is unique and offers DSD processing of the highest and purest audio quality.

    We are not talking about amazing specifications on paper, we are talking about audio quality as our ears can hear it compared to Pure Analog. It is often funny to me how audiophiles go into endless debates about specifications, and even some buy their equipment based on specifications. At the same time, their ears cannot hear even half of it. :)

    When it comes to Marantz players, from what I know, they always used native DSD to analog conversion. About the Marantz SA11S3 in particular, it uses DSD1792A converters. Those have built in 4 types FIR filters specifically for processing pure DSD without any other processing that destroys the DSD integrity. As I've mentioned before, the FIR filter is one of the best and purest possible approaches for converting DSD to Analog. My own designed converter in the DSD-M is also based on FIR filter. EMM Labs, Playback Designs and all others who process DSD in its native domain also use nothing else but FIR filters, usually built inside an FPGA. :)

    Hope this helps!

    Best wishes,
    Alex Peychev
    APL Hi-Fi, Ltd.


    Mvh.
    SAL
    Riktignok er Alex en meget kunnskapsrik mann på mange områder, men jeg tror ikke vi skal forholde oss til ham som om han har fasitsvaret på alle spørsmål. I tillegg er han jo en bransjeaktør som skal selge sine egne produkter, så det er vel ikke tvil om at han har egeninteresse av å promotere teknologi han bruker og de produktene han selv har produsert eller produserer i øyeblikket. Det innlegget som jeg nå siterer oppfatter jeg som ren reklame og burde kanskje hørt hjemme i bransjehjørnet.

    Når det er sagt er jeg helt enig med Alex i at det nok er implementasjonen av filtre som har mest å si for hva som gir best lydmessig resultat. Dette er nok årsaken til at de billigste DAC chipene som resampler fra DSD til PCM før digital til analog konvertering ikke låter like bra som de mer påkostede DAC chipene som konverterer både DSD og PCM direkte fra digital til analog. DAC chipene som resampler er i utgangspunktet laget for produsenter som ønsker å spare penger ved å kun kunne konsentrere seg om å implementere en PCM løsning og filterne som da er laget og innebygget i disse DAC chipene er mest sannsynlig heller ikke de det er lagt mest ressurser i å få best mulig. At Anagram Technologies har kunnet lage en software løsning som gjør dette bedre og dermed har eliminert de lydmessige utfordringene ved en slik resampling tyder også på det samme. Alex skriver dog også at han i dag har blitt overbevist om at pure native DSD er å foretrekke. Så han innrømmer jo at han er enig selv om han først må forsvare sine eldre produkter som da resampler i stedet for å benytte seg av pure native DSD. Forøvrig er det ikke PCM i seg selv som er den store stygge ulven slik Alex gir uttrykk for at han tror jeg mener. I stedet er det den ekstra konverteringen som en resamplingen medfører som er ulven. Alle slike resamplinger med tilhørende filteroperasjoner har effekt på lydresultatet og da ikke til det positive. Det beste vil alltid være å røre signalet så lite så mulig og så få ganger som mulig rent bortsett fra ved upsampling av low res PCM til high res PCM, Dette er en prosess som flytter støyrelaterte artifakter ut av det hørbare området. Derfor regnes denne prosessen ofte som fordelaktig. Å upsample DSD til high res DSD som Alex gjør i sine produkter forstår jeg ikke poenget med, men det kan være av tilsvarende årsaker. Altså at man flytter støyrelaterte artifakter til frekvenser utenfor det hørbare området. Ellers er det heller ikke slik at DSD er mer saliggjørende enn PCM. Av den grunn ser jeg ingen grunn til å resample fra PCM til DSD før digital til analog konverteringen slik Constellation Audio og APL nå gjør i sine nye produkter med alle PCM signaler. dCS, Emm Labs, Meitner Audio og Playback Designs har filtere som tilbyr en slik resampling, men de har ikke låst brukeren til en slik løsning på samme måte som APL og Constellation Audio. En slik resampling fra PCM til DSD før analog til digital konvertering medfører den samme ekstra konverteringen av signalet og dermed de samme lydmessige ulempene som en resampling fra DSD til PCM medfører før konvertering fra digital til analog. Det beste resultatet får man dersom man behandler pure native DSD og pure native PCM som nettopp det uten å resample. Det medfører dog dyrerere løsinger som mange produsenter kanskje kvier seg for å bruke i form av ulike filtre for de ulike formatene i stedet for å kunne bruke kun en type filter for et format.

    Mvh
    Roysen
    Hei Roysen!
    Alex har ett par kommentarer til ditt innlegg, han følger med på Sentralen med gjevne mellomrom da han synes det er noen spennende tråder! Det kan vel bli noen misforståelsen da oversetter-programmet ikke får bare seksere! 8)





    Hi Roysen!

    My sales are going just fine, so what I am saying here is from experience and as an audiophile first. It is intended to help and inform people who are interested to hear my opinion.

    Anagram converts DSD to PCM which destroys the integrity of DSD, then it also takes native PCM up to 192kHz, then upsamples everything to 384kHz and then provides it at the output, as well as down-sampled signals down to 44.1kHz CD quality.

    Ed Meitner of EMM Labs and Andreas Koch of Playback Designs both convert PCM to DSD, because they both have their own Pure DSD D/A converters. Which are FIR filters.

    If you want to convert PCM the most pure and untouched way is by using a vintage TDA1541, TDA1543 or something like PCM1704 (that is more modern and with 24 bits resolution), but we know how all these sound. Any other D/A converter available on the market works based on a Sigma/Delta multi-bit modulators so it can achieve a better noise performance.

    The reason why I convert PCM to DSD is because I can do that with or without the use of digital filters or any upsampling for PCM, and the DSD signal is something much easier to convert to Analog without the usual artifacts of PCM to Analog conversion. In other words, DSD is much closer signal to analog than any PCM is.

    The best combination I've found that sounds best to my ears is upsampling CD information 4 times before converting it to DSD64, DSD128 or DSD256. Of course, for the Non-Oversampling (NOS) DACs lovers, there is an option to process DSD without the use of any PCM filtering or upsamplng. In this case midrange sounds the richest, but the high frequency extension suffers a bit. But there are many audiophiles who will appreciate it.

    I am not sure who what technology likes but, for me, the most important is the end-result. I am using my reference Kuzma/Dynavector setup that was an eye opener for me in terms of music reproduction quality. So what I am trying to do with my digital is to bring it as close to this audio quality as possible. DSD does it very well to my ears that is better than PCM in terms of more relaxed and analog-like audio quality.

    Finally, we can have endless "digital technology" debates and never come to a reasonable agreement or conclusion. This said, I welcome anyone who wants to compare my reference DSD-M and DTR-M combo to any other product that features "the best digital processing", regardless of price.

    Best,
    Alex Peychev

    Edit.
    Jeg ser Espen gjerne vil at du tar en tur innom for å høre på Q3 og Qsub. Tror det kan være nyttig og moro med innspill og flere ører der?
    Jeg regner med at jeg også har fått instalert DSD-M og DTR-M da, hadde vært hyggelig om du kom på besøk da, lenge siden siste lytteseanse samt at det har skjedd litt siden sist!

    Mvh.
    Stein Arne
     
    Sist redigert:

    Roysen

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    01.05.2014
    Innlegg
    2.496
    Antall liker
    506
    Torget vurderinger
    0
    Jeg svarer like godt på engelsk jeg da, SAL. Så kan Alex få det direkte uten å måtte legge på analogfilter for å resample til engelsk. ;)

    Dear Alex,

    Long time since we were last in touch. I understand from the activity and buzzwords on internet that you are doing very well and based on the usergroup you have here in Norway including the reviewers who have chosen APL there is no need to be anything but proud of what you have acheived. My comment in regards to the way your post was written was more in terms of how the rules of this forum has been made where a person with obvious business relationships have not been allowed to comment on his own or competing products unless inside a specific forum. I think that should apply equally to everyone and because of that I thought your post would be more appropriate in that forum. Outside that I have no negative comments on you have written.

    Having said that I do think your products are among the very best on the market. That is also the reason why I several times have been very close to buying them and in fact was waiting for Mr. Vadseth of Fidelity to sell me his NWO Master System until he changed his mind and wanted to keep it. It is my dream to own a combination of both your older NWO Master System with the Esoteric drive mechanism modified to play back DVD-Audio discs like we have discussed in the past and also owning the newer DTR-Master & DSD-Master combination in one of my systems for various playback alternatives.

    Turning to the discussion at hand it is my opion based on my own experience that the best sonic result is achived by avoiding digital resampling from DSD to PCM or from PCM to DSD and keep the singal in its native format as long as possible. My opinion is that the optimal component would contain a totally different digital path inside the component for PCM and DSD distiinctively with their seperate filters and seperate DAC solutions. 1-bit DACs for DSD and multibit DACs for PCM. My opinion based on personal experience is that to resample DSD to PCM or PCM to DSD generally is inferior to stay on the native format and convert it directly to analogue. I have experienced one exception to this common experience and that is with the Soulution 746 and 745 machines in addiiton to the Orpheus Labs Heritage and Privelige machines. The Soulution machines use the Anagram Technologies resampling software to execute the DSD to PCM resample and it sounds wonderful to my ears. I am not sure but I think the Orpheus Labs machines also use this Anagram Technologies software. I am not familiar with the technical sides to this filter. You seem to know it, so please let us know how it works. I do know that it is true the DSD first is resampled to 24/192 and then to 24/384. The 24/384 resample is also performed on any other PCM signal.

    In regards to your solution I do not know what you have done in regards to your resampling. As I stated it could very well be that you have found a solution for this resample that is keeping the quality of the singal at a level of the Anagram Technologies filter. I have not heard your solution. I did however state my concern since you mentioned that you did resample from PCM to DSD. I would however be very pleased to have you correct me in this regard and show me that you do in fact have a good solution for this.

    In regards to the other brands we have mentioned they were mentioned to inform others of alternative brands who don't resample from one digital format to the other before doing digital to analogue conversion. I have never made any attempts to justify how they actually do their D/A conversion. Mr. Rognlien asked what reason there might be for a specific type of SACD machine to play back SHM-SACD discs. Like you have informed him I also wrote that it is just a normal SACD with a single layer DSD and nothing special in terms of playback in that regard. Mr. Rognlien did however also wonder what kind of technology might be in question when some people mentioned that there are different ways of playing back SACDs that might be of importance to the quality of the playback. It is in this regard that I offered my suggestion and beleif that keeping the DSD signal native and not doing a resample to PCM before analogue conversion probably was what he was looking for. I also offered my experience that a similar native PCM approach is beneficial and that I think this doesn't really have anything to do with the PCM or DSD singal as is but that any resample of the signal is non beneficial except possibly an upsample of the PCM signal to move noise out of the audible frequency band. I also offered that it was outside my understanding why anyone does upsampling of the DSD singal to a higher frequency DSD signal. I did however offer that you probably could explain this and that the explenation might be a similar reason as for upsampling PCM to move noise artifacts to a frequency band outside the audible area.

    All the best,
    Roysen
     
    Sist redigert:
    • Liker
    Reaksjoner: SAL

    Roysen

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    01.05.2014
    Innlegg
    2.496
    Antall liker
    506
    Torget vurderinger
    0
    Hei, SAL.

    Dessverre er det nok slik at min helse gjør min mobilitet noe begrenset om dagen. Faktisk klarer jeg ikke å bevege meg rundt utenfor huset uten rullestol og operatør. Jeg har gått ned til 70kg og musklene i bena er lite brukt og dermed nærmest ikke-eksisterende i øyeblikket.

    Jeg hadde definitivt vært særdeles interessert i å høre på de nye APL-greiene dine og også Espens Magico stuff, men jeg tror det må vente til jeg evt har fått trent meg opp litt mer og blitt mer mobil på egen hånd.

    Det jeg gjerne håper er at både du og Alex holder øynene og ørene åpne etter APL NWO Master Systemer til salgs som jeg kan kaste meg over. Så skal jeg også forsøke å lage plass i sysemet og pengeboken til DTR-Master og DSD-Master etter hvert. Vadseth skulle jo selge sitt en gang, men ombestemte seg tydeligvis.

    Mvh
    Roysen
     

    lars_erik

    Rubinmedlem
    Ble medlem
    19.10.2006
    Innlegg
    35.520
    Antall liker
    20.375
    Sted
    Hades
    Torget vurderinger
    0
    Jeg ser at man diskuterer begrepet "dynamikk" her. Dette er et begrep som innen musikk dreier seg om forskjellen mellom sterkt og svakt. Intet annet. Dess større forskjell, dess større/bedre dynamikk. Uten denne dynamikken er musikk ikke annet enn støy.
     

    SAL

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    05.10.2006
    Innlegg
    3.576
    Antall liker
    4.575
    Torget vurderinger
    10
    Hei Roysen!
    Vi satser på at styrken kommer på plass snart så vi kan få besøk av deg!
    Oslo-tur blir det også om ikke så lenge vil jeg tro, vi kommer på besøk om det passer deg?
    Vet det blir en lokal oppgradering snart, da blir det en ledig rigg som du etterlyser, den regner jeg med at den skulle få plass i bilen så man kan prøve i eget system!

    Mvh.
    SAL
     

    Roysen

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    01.05.2014
    Innlegg
    2.496
    Antall liker
    506
    Torget vurderinger
    0
    Det er jo alldeles glimrende SAL. Vi holder kontakten omkring å møtes. Det er absolutt av interesse.

    Mvh
    Roysen
     

    Roysen

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    01.05.2014
    Innlegg
    2.496
    Antall liker
    506
    Torget vurderinger
    0
    Dear Alex,

    This certainly is far outside topic but I do have a question in regards to a detail about the netaive DSD playback you perform in your new products. So I will just fire away. What is the advantage and purpose of upsampling DSD to DSD64, DSD128 and DSD256? Then why not DSD512? Someone I know did a resample of DSD to DSD256 then both were resampled to PCM 24/192. The result showed that noise was not moved but at exactly the same frequencies for both signals after being resampled to PCM. So it seems it is not moving noise to a frequency band not audible to the human ear being the purpose of DSD upsampling. It is from what I understand the purpose of PCM upsampling. I find it then very interesting what the purpose might be. It is not possible to fill in pieces of the music signal not there during original recording. So an upsample is just shuffling the data around to make what is actually recorded the best way.

    All the best,
    Roysen
     
    Sist redigert:

    SAL

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    05.10.2006
    Innlegg
    3.576
    Antall liker
    4.575
    Torget vurderinger
    10
    Dear Alex,

    This certainly is far outside topic but I do have a question in regards to a detail about the netaive DSD playback you perform in your new products. So I will just fire away. What is the advantage and purpose of upsampling DSD to DSD64, DSD128 and DSD256? Then why not DSD512? Someone I know did a resample of DSD to DSD256 then both were resampled to PCM 24/192. The result showed that noise was not moved but at exactly the same frequencies for both signals after being resampled to PCM. So it seems it is not moving noise to a frequency band not audible to the human ear being the purpose of DSD upsampling. It is from what I understand the purpose of PCM upsampling. I find it then very interesting what the purpose might be. It is not possible to fill in pieces of the music signal not there during original recording. So an upsample is just shuffling the data around to make what is actually recorded the best way.

    All the best,
    Roysen

    Hei Roysen!
    Fikk denne mail fra Alex:


    Hello Roysen,



    I am not upsampling native DSD to anything else. It is being processed in its
    native domain. My proprietary Pure DSD D/A converter in the DSD-M can do any
    rate, even DSD1024 whenever becomes available. :)



    When it comes to PCM, I have proprietary PCM to DSD modulators. PCM gets
    converted to DSD64, double DSD128 or quad DSD256.



    I am not sure if you understand the formats correctly and how they are being
    processed to analog domain but, again, I have found out that DSD is much closer
    to analog being a single bitstream format that can be converted to analog with
    a Low Pass Filter. This is something you cannot do with PCM.



    As for your opinion that every format should be processed in its own domain,
    that does not make much sense either, because 99% of the D/A converters
    available are based on Delta/Sigma modulators that basically take PCM and
    convert it to a signal that is bitstream, similar to DSD. I do the same, but in
    a programmed FPGA that contains the proprietary D/S modulators. Then it outputs
    DSD at any rate I want that is then converted to analog by Pure DSD only D/A
    converters. Also, very special attention is given to the Digital Filters
    for processing PCM prior to DSD conversion. We have proprietary upsampling
    digital filters with unique characteristics. Especially the Slow roll off filter
    can not be distinguished from Non-Oversampling mode (with all its richness and
    natural decay), but without the high frequency loss. One can choose between
    Zero filtering, Slow roll off or Normal.



    like I've already mentioned, there will never be a "technological
    consensus", but I will be extremely happy to put my reference Pure DSD
    products against ANY digital, cost no object. We are not going to measure or
    read amazing specifications, we will listen and see what happens. You must hear
    it to believe it. :)



    Hope this explains it.



    Best,

    Alex Peychev

    APL Hi-Fi Ltd.

    Mvh.
    SAL
     

    Espen R

    Æresmedlem
    Ble medlem
    25.03.2002
    Innlegg
    10.474
    Antall liker
    3.020
    IMG_0147.jpg


    IMG_0148.jpg


    Noen få sitater fra Steve Hoffman forum:

    "My copy of Pretzel Logic arrived yesterday. And I am very pleased with the sound so far. I don't recall having heard so much detail inside of this recording before."

    "Just listened last night. It's superb. There's a nice air around the instruments that really makes them stand out."

    "I can't stop listing either. SHM-SACD is THE best version of Pretzel Logic that I have ever heard. Period . . . With a Gun!"

    "Both CTA and PL sound fantastic, bringing so much new detail including the strange voice track embedded behind "Show Biz Kids". Still haven't been able to discern what exactly is being said, but the legendary "phantom voice" is definitely recognizable."

    "The tonality, separation, sound stage and color of the instruments, particularly the horns is worth the price of the SHM-SACD alone... the vocal harmonies are much richer and you can hear Denny and Walter's voices in "Show Biz Kids" and "My Old School"
    Pretzel Logic's previously cluttered vocals now spread out in a lush tableau, plus the textures, especially on "Any Major Dude" are nothing short of glorious."

    Hjem å lytte litt om ikke lenge!
    :p
     

    SAL

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    05.10.2006
    Innlegg
    3.576
    Antall liker
    4.575
    Torget vurderinger
    10
    Dette er spennende, blir nok en bestilling i kveld føler jeg!

    Mvh.
    SAL
     

    SAL

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    05.10.2006
    Innlegg
    3.576
    Antall liker
    4.575
    Torget vurderinger
    10
    Da gikk det en liten ordre igjen!

    Thank you for placing your order from cdjapan.co.jp.
    Your order has been received.

    Order Number : xxxxxxxxxxxxxx
    *******************************************
    UCGU-9045 Oscar Peterson / Please Request [SHM-SACD] [Limited Release]
    SACD 3500yen Released: November 26, 2014

    UIGY-9568 Steely Dan / Pretzel Logic [Cardboard Sleeve (mini LP)] [SHM-SACD] [Limited Release]
    SACD 4286yen Released: September 24, 2014

    UIGY-9579 The Rolling Stones / STICKY FINGERS [SHM-SACD] [Limited Release]
    SACD 3500yen Released: November 26, 2014


    Payment Method : Credit Card / Debit Card
    *******************************************
    Subtotal : 11286yen
    Shipping : 2010yen
    --------------------------------
    Total : 13296yen

    Mvh.
    SAL
     

    Espen R

    Æresmedlem
    Ble medlem
    25.03.2002
    Innlegg
    10.474
    Antall liker
    3.020
    Nye SHM-SACDs for Desember utgivelse:

    UIGY-9651 The Beach Boys- Shut Down, Vol. 2
    UIGY-9652 The Beach Boys - All Summer Long
    UIGY-9653 The Beach Boys - Today!
    UIGY-9654 The Beach Boys - Summer Days (And Summer Nights!!)
    UIGY-9655 The Beach Boys - Pet Sounds
    UIGY-9656 The Beach Boys - Smiley Smile

    UIGY-9657 The Band - Music From Big Pink
    UIGY-9658 The Band - The Band
    UIGY-9659 The Band - Stage Fright
    UIGY-9660 The Band - Cahoots
    UIGY-9661 The Band - Rock of Ages
    UIGY-9662 The Band - Moondog Matinee
    UIGY-9663 The Band - Norther Lights - Southern Cross
    UIGY-9664 The Band - Islands

    UIGY-9644 John Lennon - Plastic Ono Band
    UIGY-9645 John Lennon - Imagine
    UIGY-9646 John Lennon - Sometime in NY
    UIGY-9647 John Lennon - Mind Games
    UIGY-9648 John Lennon - Walls and Bridges
    UIGY-9649 John Lennon - Rock'n Roll
    UIGY-9650 John Lennon/Yoko Ono - Double Fantasy

    Beatles neste?
     

    Espen R

    Æresmedlem
    Ble medlem
    25.03.2002
    Innlegg
    10.474
    Antall liker
    3.020
    Nye SHM-SACDs for Desember utgivelse:

    UIGY-9651 The Beach Boys- Shut Down, Vol. 2
    UIGY-9652 The Beach Boys - All Summer Long
    UIGY-9653 The Beach Boys - Today!
    UIGY-9654 The Beach Boys - Summer Days (And Summer Nights!!)
    UIGY-9655 The Beach Boys - Pet Sounds
    UIGY-9656 The Beach Boys - Smiley Smile

    UIGY-9657 The Band - Music From Big Pink
    UIGY-9658 The Band - The Band
    UIGY-9659 The Band - Stage Fright
    UIGY-9660 The Band - Cahoots
    UIGY-9661 The Band - Rock of Ages
    UIGY-9662 The Band - Moondog Matinee
    UIGY-9663 The Band - Norther Lights - Southern Cross
    UIGY-9664 The Band - Islands

    UIGY-9644 John Lennon - Plastic Ono Band
    UIGY-9645 John Lennon - Imagine
    UIGY-9646 John Lennon - Sometime in NY
    UIGY-9647 John Lennon - Mind Games
    UIGY-9648 John Lennon - Walls and Bridges
    UIGY-9649 John Lennon - Rock'n Roll
    UIGY-9650 John Lennon/Yoko Ono - Double Fantasy

    Beatles neste?
    Mastering: Beach Boys og The Band vil være helt nye 2014 DSD transfers fra originale US analoge mastertapes.

    John Lennon: Original mixene, 24/192 PCM transfers gjort i Abbey Road studioene i forbindelse med 2010 CD-utgivelsene. Disse har blitt svært godt mottatt blant fansen.
    Unntaket er "Double Fantasy", denne ble mastret av George Marino i statene og CD-utgivelsen ble utgitt med brickwall komprimering. Her håper jeg at SHM-SACD utgivelsen blir gjort skikkelig, fordi jeg elsker "Double Fantasy"!
     

    Dan Dare

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    19.11.2005
    Innlegg
    1.032
    Antall liker
    420
    Sted
    Egersund
    Torget vurderinger
    4
    Nye SHM-SACDs for Desember utgivelse:

    UIGY-9651 The Beach Boys- Shut Down, Vol. 2
    UIGY-9652 The Beach Boys - All Summer Long
    UIGY-9653 The Beach Boys - Today!
    UIGY-9654 The Beach Boys - Summer Days (And Summer Nights!!)
    UIGY-9655 The Beach Boys - Pet Sounds
    UIGY-9656 The Beach Boys - Smiley Smile

    UIGY-9657 The Band - Music From Big Pink
    UIGY-9658 The Band - The Band
    UIGY-9659 The Band - Stage Fright
    UIGY-9660 The Band - Cahoots
    UIGY-9661 The Band - Rock of Ages
    UIGY-9662 The Band - Moondog Matinee
    UIGY-9663 The Band - Norther Lights - Southern Cross
    UIGY-9664 The Band - Islands

    UIGY-9644 John Lennon - Plastic Ono Band
    UIGY-9645 John Lennon - Imagine
    UIGY-9646 John Lennon - Sometime in NY
    UIGY-9647 John Lennon - Mind Games
    UIGY-9648 John Lennon - Walls and Bridges
    UIGY-9649 John Lennon - Rock'n Roll
    UIGY-9650 John Lennon/Yoko Ono - Double Fantasy

    Beatles neste?
    CD Japan har annonsert 16 stk. Beatles CD'er i SHM-CD format. Ser dessverre ikke ut til at SHM-SACD kommer i denne omgang.
    Dette ser ut til å være 2009-remasterne.
     

    Dan Dare

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    19.11.2005
    Innlegg
    1.032
    Antall liker
    420
    Sted
    Egersund
    Torget vurderinger
    4
    Roxy Music utgis på SHM-SACD i januar.
    Her er det vel bare å bestille:)
     
    • Liker
    Reaksjoner: SAL

    Espen R

    Æresmedlem
    Ble medlem
    25.03.2002
    Innlegg
    10.474
    Antall liker
    3.020
    Roxy Music utgis på SHM-SACD i januar.
    Her er det vel bare å bestille:)
    Ja, alle er nye DSD transfers fra UK master taper.

    Onsdag 3 Desember kommer en rekke Beach Boys og John Lennon SHM-SACDs på markedet.
    SHM-SACDs må selge godt siden Universal øker utgivelsesfrekvensen, 29 SACD'er i desember/januar.
     
    U

    Utgatt24668

    Gjest
    Roxy Music utgis på SHM-SACD i januar.
    Her er det vel bare å bestille:)
    Ja, alle er nye DSD transfers fra UK master taper.

    Onsdag 3 Desember kommer en rekke Beach Boys og John Lennon SHM-SACDs på markedet.
    SHM-SACDs må selge godt siden Universal øker utgivelsesfrekvensen, 29 SACD'er i desember/januar.
    Jeg har DSD DAC - men hvordan får jeg rippet SACDer til DSD-filer til PCen min? Hvilken spiller trenger jeg?
     

    Dan Dare

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    19.11.2005
    Innlegg
    1.032
    Antall liker
    420
    Sted
    Egersund
    Torget vurderinger
    4

    Kalle Klovn

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    15.09.2009
    Innlegg
    3.699
    Antall liker
    3.347
    Sted
    Sandnes
    Torget vurderinger
    7
    Dire Straits - Love over Gold SHM-SACD er nå tilgjengelig

    CDJapan : Love Over Gold [SHM-SACD] [Limited Release] Dire Straits SACD
    jeg har "dire straits - dire straits" i denne serien, og den er meget bra. Resten av utgivelsene er på vei fra Japan...
    Ditto - har store forventninger til disse
    jeg spilte gjennom Communique, riktignok mens jeg fokuserte på noe annet, og inntrykket var meget bra. Innpaknkngen er dog så som så. Standard jewel case.
     

    Dan Dare

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    19.11.2005
    Innlegg
    1.032
    Antall liker
    420
    Sted
    Egersund
    Torget vurderinger
    4
    Dire Straits - Love over Gold SHM-SACD er nå tilgjengelig

    CDJapan : Love Over Gold [SHM-SACD] [Limited Release] Dire Straits SACD
    jeg har "dire straits - dire straits" i denne serien, og den er meget bra. Resten av utgivelsene er på vei fra Japan...
    Ditto - har store forventninger til disse
    jeg spilte gjennom Communique, riktignok mens jeg fokuserte på noe annet, og inntrykket var meget bra. Innpaknkngen er dog så som så. Standard jewel case.
    Ja, litt synd med billig innpakning. Dette er opplyst hos CD Japan så jeg var klar over at det er standard jewel-case. Men det resulterer vel i en hyggelig pris om ikke annet.
     

    Dan Dare

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    19.11.2005
    Innlegg
    1.032
    Antall liker
    420
    Sted
    Egersund
    Torget vurderinger
    4
    Har kost meg med disse røverne i romjulen. Beste lyd jeg noen gang har hørt av Dire Straits - inkl. vinyl!!!!
    Litt synd med kjip innpakning da, men det holder i alle fall prisen nede.

    The Band er på vei fra Japan og Roxy Music kommer i januar. Mye å glede seg til fremover
     

    Vedlegg

    Espen R

    Æresmedlem
    Ble medlem
    25.03.2002
    Innlegg
    10.474
    Antall liker
    3.020
    Har kost meg med disse røverne i romjulen. Beste lyd jeg noen gang har hørt av Dire Straits - inkl. vinyl!!!!
    Litt synd med kjip innpakning da, men det holder i alle fall prisen nede.

    The Band er på vei fra Japan og Roxy Music kommer i januar. Mye å glede seg til fremover
    Godt!

    Universal Japan har postet disse to bildene for å "erte" deg litt :p

    Avalon Master 1.jpg


    Avalon Master 2.jpg
     

    Espen R

    Æresmedlem
    Ble medlem
    25.03.2002
    Innlegg
    10.474
    Antall liker
    3.020
    Nye SHM-SACDs

    Tangerine Dream titles:

    Phaedra http://www.cdjapan.co.jp/product/UIGY-9673
    Rubycon http://www.cdjapan.co.jp/product/UIGY-9674
    Ricochet http://www.cdjapan.co.jp/product/UIGY-9675
    Stratosfear http://www.cdjapan.co.jp/product/UIGY-9676
    out February 25, 2015


    New releases (March 25, 2015)
    UIGY-9677 Van der Graaf Generator - The Least We Can Do Is Wave to Each Other
    UIGY-9678 Van der Graaf Generator - H to He, Who Am the Only One
    UIGY-9679 Van der Graaf Generator - Pawn Hearts
    UIGY-9680 Van der Graaf Generator - Godbluff
    UIGY-9681 Van der Graaf Generator - Still Life
    UIGY-9682 Van der Graaf Generator - World Record
    UIGY-9683 Van der Graaf Generator - The Quiet Zone / The Pleasure Dome

    These will be 2015 remasters from British original analog masters, with the same bonus tracks that appeared on 2005 remasters.

    Men i februar er det ROXY MUSIC i februar :)
     
    J

    Jim.I.Hendriksen

    Gjest
    Jeg kan også erte. Forskjellen er at jeg også kan spille den.:) DET er wow faktor det!


    ca.jpg
     

    Espen R

    Æresmedlem
    Ble medlem
    25.03.2002
    Innlegg
    10.474
    Antall liker
    3.020
    Bestilte 4 SHM-SACDs fra HMV Jpn i dag:

    - Roxy Music - Avalon
    - The Band - S/T (brown album)
    - The Band - Music from Big Pink
    - Camel - Moonmadness

    Angående The Band; gjennongående anmeldelser sier at disse er signifikant bedre enn tilsvarende hybride SACD'er fra Mobile Fildelity som kom på markedet et par-tre år tilbake i tid. SHM-SACD'ene er mer analog og varm i lyden og låter mer naturlig (mindre tweaket), sies det.
    Det er bemerkelsesverdig at disse SHM-SACD'ene danker ut det meste, også tilsvarende audiophile utgivelser fra Analogue Production og Mobile Fidelity. The Band er bare ett eksempel.
     

    Dan Dare

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    19.11.2005
    Innlegg
    1.032
    Antall liker
    420
    Sted
    Egersund
    Torget vurderinger
    4
    Bestilte 4 SHM-SACDs fra HMV Jpn i dag:

    - Roxy Music - Avalon
    - The Band - S/T (brown album)
    - The Band - Music from Big Pink
    - Camel - Moonmadness

    Angående The Band; gjennongående anmeldelser sier at disse er signifikant bedre enn tilsvarende hybride SACD'er fra Mobile Fildelity som kom på markedet et par-tre år tilbake i tid. SHM-SACD'ene er mer analog og varm i lyden og låter mer naturlig (mindre tweaket), sies det.
    Det er bemerkelsesverdig at disse SHM-SACD'ene danker ut det meste, også tilsvarende audiophile utgivelser fra Analogue Production og Mobile Fidelity. The Band er bare ett eksempel.

    Du kan virkelig glede deg til The Band, Espen. Jeg fikk de 2 du har bestilt + Stage Fright for et par uker siden og de har fått seg noen runder i spilleren. Jeg må virkelig si meg enig i anmeldere som sier at disse utgivelsen er gode og de er merkbart mye bedre enn MoFi sine SACD'er.
    Jeg har Cahoots fra MoFi og den er god men jeg merker at lyden er hardere og litt kvass i forhold til de japanske SHM-SACD'ene. Nå har jeg enda ikke fått den japanske utgaven av Cahoots (men den er bestilt sammen med resten av The Band utgivelsene), men som sagt - sammenligner jeg MoFi sin Cahoots mot de 3 første SHM-SACD'ene fra Japan så er de japanske virkelig mye bedre (og MoFi utgivelsene er heller ikke dårlige)

    Nå er det også rett før Roxy Music kommer - jeg er virkelig spent på disse i og med at det frem til i dag ikke har vært noen virkelig gode cd-utgivelser av Roxy Music.
     

    Daniel62

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    09.04.2014
    Innlegg
    2.548
    Antall liker
    787
    Noen av dere som har kjøpt/hørt SHM-SACD utgivelsene med U.K.?
     

    Espen R

    Æresmedlem
    Ble medlem
    25.03.2002
    Innlegg
    10.474
    Antall liker
    3.020
    Bestilte 4 SHM-SACDs fra HMV Jpn i dag:

    - Roxy Music - Avalon
    - The Band - S/T (brown album)
    - The Band - Music from Big Pink
    - Camel - Moonmadness

    Angående The Band; gjennongående anmeldelser sier at disse er signifikant bedre enn tilsvarende hybride SACD'er fra Mobile Fildelity som kom på markedet et par-tre år tilbake i tid. SHM-SACD'ene er mer analog og varm i lyden og låter mer naturlig (mindre tweaket), sies det.
    Det er bemerkelsesverdig at disse SHM-SACD'ene danker ut det meste, også tilsvarende audiophile utgivelser fra Analogue Production og Mobile Fidelity. The Band er bare ett eksempel.

    Du kan virkelig glede deg til The Band, Espen. Jeg fikk de 2 du har bestilt + Stage Fright for et par uker siden og de har fått seg noen runder i spilleren. Jeg må virkelig si meg enig i anmeldere som sier at disse utgivelsen er gode og de er merkbart mye bedre enn MoFi sine SACD'er.
    Jeg har Cahoots fra MoFi og den er god men jeg merker at lyden er hardere og litt kvass i forhold til de japanske SHM-SACD'ene. Nå har jeg enda ikke fått den japanske utgaven av Cahoots (men den er bestilt sammen med resten av The Band utgivelsene), men som sagt - sammenligner jeg MoFi sin Cahoots mot de 3 første SHM-SACD'ene fra Japan så er de japanske virkelig mye bedre (og MoFi utgivelsene er heller ikke dårlige)

    Nå er det også rett før Roxy Music kommer - jeg er virkelig spent på disse i og med at det frem til i dag ikke har vært noen virkelig gode cd-utgivelser av Roxy Music.
    Jeg gleder meg virkelig :)

    Camel "Moonmadness" skal også være den defintive utgaven, "usannsynlig god" er ord som er blitt brukt.

    PS! 10cc fans….ikke gå glipp av "Deceptive Bends" før den går OOP. Jeg spiller den mye, fantastisk bra mastering, den er dynamisk "tight", er analog i lyden og med en naturlig varme. Tror den blir vanskelig å overgå.
     

    Espen R

    Æresmedlem
    Ble medlem
    25.03.2002
    Innlegg
    10.474
    Antall liker
    3.020
    Bestilte 4 SHM-SACDs fra HMV Jpn i dag:

    - Roxy Music - Avalon
    - The Band - S/T (brown album)
    - The Band - Music from Big Pink
    - Camel - Moonmadness

    Angående The Band; gjennongående anmeldelser sier at disse er signifikant bedre enn tilsvarende hybride SACD'er fra Mobile Fildelity som kom på markedet et par-tre år tilbake i tid. SHM-SACD'ene er mer analog og varm i lyden og låter mer naturlig (mindre tweaket), sies det.
    Det er bemerkelsesverdig at disse SHM-SACD'ene danker ut det meste, også tilsvarende audiophile utgivelser fra Analogue Production og Mobile Fidelity. The Band er bare ett eksempel.

    Du kan virkelig glede deg til The Band, Espen. Jeg fikk de 2 du har bestilt + Stage Fright for et par uker siden og de har fått seg noen runder i spilleren. Jeg må virkelig si meg enig i anmeldere som sier at disse utgivelsen er gode og de er merkbart mye bedre enn MoFi sine SACD'er.
    The Band S/T SHM-SACD:
    Tape research: Capitol studios
    DSD flat transferred from US original analogue master tapes.

    Har lyttet en del til denne. Kan bare skrive under på at den er meget, meget bra. Sitter med følelsen av å lytte dypt, dypt inn i analogtapene med denne SHM-SACD. Lyden er ren og distinkt, samt mye atmosfære i lyden på denne super-klassikeren som regnes blant tidenes beste pop/rock album.
    En tysker som er platesamler og aktiv på forumet til Steve Hoffman rangerer SHM-SACD som nr 1, førsteutgaven på Capitol Lp som nr 2, og MoFi SACD som nr 3.
     
  • Laster inn…

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Laster inn…
Topp Bunn