Ole_Martin
Hi-Fi freak
- Ble medlem
- 11.02.2002
- Innlegg
- 2.267
- Antall liker
- 880
Hvilken infrastruktur? Sitat: På H2 Logics stasjoner produseres hydrogenet på stedet, og trenger kun å være koblet til vann og strøm.
Største bakdelen er at prosessen totalt sett er mindre energieffektiv. En hydrogrenbil er en elbil hvor "batteriet" er en brenselcelle. Prosessen som spalter vann til hydrogen og oksygen krever mye energi. Så det koker strengt tatt ned til om elektrisk energi skal transporteres gjennom kabler eller i form av hydrogen. Prosessen er også relativt eksplosjonsfarlig, så "hjemmespalting" er neppe et veldig reelt alternativ.Hva er bakdelene med produksjon av hydrogen enn f.eks batterier? Hydrogenproduksjon kan jeg lite om men batterier har jo endel negativer sider ved seg
Vet ikke, men tviler på der er veldig mye relativt til batteriets levetid og mengden energi det holder totalt sett over livssyklusen. Ellers ville jo batterier vært fryktelig mye dyrere.Hvor energikrevende er det å utvinne lithium?
Hva er bakdelene med produksjon av hydrogen enn f.eks batterier? Hydrogenproduksjon kan jeg lite om men batterier har jo endel negativer sider ved seg
Konsekvensen av den er at alle bør installere oljefyr. Ut med varmepumper, varmekabler og panelovner.Er ikke den såkalte artikkelen der plukket fra hverandre og slaktet for lengst?
Ikke veldig. Det er en enkel elektrolyse av saltlake, omtrent som produksjon av hydrogen. Den enkleste måten er å pumpe vann gjennom borehull i saltlagene etter en inntørket innsjø, la det salte vannet som kommer opp tørke inn i solen til passe konsentrasjon, og så elektrolysere den konsentrerte saltlaken ved passe høy temperatur. Det er ingen ting i veien for å drive hele greia med solcellepaneler, ettersom riktig type saltavleiringer gjerne finnes der det er mye sol (Andesfjellene, Nevada).Hvor energikrevende er det å utvinne lithium?
Edit: fant denne, men om dette inkluderer utvinning av lithium og de tre tungmetallene vet jeg ikke LITIUMIONEBATTERIER - Utslippene halveres med norske elbilbatterier - tu.no/industri
Infrastruktur i dette tilfellet er ladestasjoner hvor du kan fylle hydrogen. Det finnes pr i dag tre i Norge. Strøm og vann finnes jo overalt, men det hjelper deg ikke stort hvis du står der med en Toyota Mirai som har gått tom for hydrogen.Hvilken infrastruktur? Sitat: På H2 Logics stasjoner produseres hydrogenet på stedet, og trenger kun å være koblet til vann og strøm.
Om det der skulle være riktig, så gjelder det i dobbelt så stor grad for hydrogenbiler ettersom de trenger omtrent dobbelt så mye strøm fra nettet pr kjørte kilometer som en batterielektrisk bil. Hydrogenbilen er også en elbil, bare med hydrogentank og brenselcelle som energilager i stedet for litiumbatteri. Artikkelen er ikke noe argument for hydrogenbiler, tvert imot.Kan ikke gi deg svar på hydrogen, men denne artikkelen gir noen svar på statens katasrofale begrep på 0 utslipp på e-biler. Den skitne realiteten bak elbilene
Hva er bakdelene med produksjon av hydrogen enn f.eks batterier? Hydrogenproduksjon kan jeg lite om men batterier har jo endel negativer sider ved seg
Tanken var at med en produksjonsboks og ståltank så vil infrastrukturen falle på plass på alle landets eksisterende bensinstasjoner. Ikke allverdens altså ift superladere som har store installeringskostnader pga de ekstreme effektene som kreves. Spesielt hvis man ser for seg hele bilparken på batteri.Infrastruktur i dette tilfellet er ladestasjoner hvor du kan fylle hydrogen. Det finnes pr i dag tre i Norge. Strøm og vann finnes jo overalt, men det hjelper deg ikke stort hvis du står der med en Toyota Mirai som har gått tom for hydrogen.Hvilken infrastruktur? Sitat: På H2 Logics stasjoner produseres hydrogenet på stedet, og trenger kun å være koblet til vann og strøm.
Er du uenig med at jo flere konverteringer av energi, jo mer energi går tapt?Konsekvensen av den er at alle bør installere oljefyr. Ut med varmepumper, varmekabler og panelovner.Er ikke den såkalte artikkelen der plukket fra hverandre og slaktet for lengst?
Selvsagt ikke. Men en forbrenningsmotor på en bil har lav virkningsgrad. Diesel brukt til oppvarming i en moderne oljefyr har en virkningsgrad på over 90%. I en forbrenningsmotor brukes et sted mellom 25-30% av energien til å drive bilen fremover, resten er bortkastet varmeutvikling.Er du uenig med at jo flere konverteringer av energi, jo mer energi går tapt?
Tanken var at med en produksjonsboks og ståltank så vil infrastrukturen falle på plass på alle landets eksisterende bensinstasjoner. Ikke allverdens altså ift superladere som har store installeringskostnader pga de ekstreme effektene som kreves. Spesielt hvis man ser for seg hele bilparken på batteri.Infrastruktur i dette tilfellet er ladestasjoner hvor du kan fylle hydrogen. Det finnes pr i dag tre i Norge. Strøm og vann finnes jo overalt, men det hjelper deg ikke stort hvis du står der med en Toyota Mirai som har gått tom for hydrogen.Hvilken infrastruktur? Sitat: På H2 Logics stasjoner produseres hydrogenet på stedet, og trenger kun å være koblet til vann og strøm.
Det er på generelt grunnlag ingen naturlov at et stort selskap satser på riktig hest. Hva som blir riktig hest er vanskelig å vite, men som mellom annet Asbjørn har vært inne på er det ikke veldig lett å se hva som skulle være den store fordelen med hydrogen kontra el - snarere tvertimot. Jeg mener altfor mange bilkjøpere også henger seg opp i rekkevidde og tiden det tar å lade - de aller fleste som eier en Tesla kan nok avkrefte viktigheten av dette, det er generelt svært lite stress og strøm er stort sett tilgjengelig over alt.Hvordan kan det ha seg at verdens største bil-produsent , Toyota, satser på hydrogen og ikke på rene el-biler ? Hva vet de som vi ikke vet ?
Det er ikke sikkert at de vet noe vi ikke vet. Toyota begynte hydrogenprogrammet sitt så tidlig som 1992, lenge før Prius og før litiumbatteriene ble en praktisk realitet. Toyotas vurdering er at batterielektrisk er riktig teknologi for små bybiler, mens hydrogen er bedre egnet for større kjøretøy og lengre strekninger. Det vil neppe være mulig å få en amerikansk 18-hjuler over på batteridrift, men det kan være mulig å skape en praktisk anvendelig drivlinje basert på hydrogen på samme måte som LPG nå. Jeg har diskutert dette med folk fra Toyota, og det eneste vi ikke er helt enige om er hvor breakeven mellom "små" og "større" kjøretøy egentlig ligger.Hvordan kan det ha seg at verdens største bil-produsent , Toyota, satser på hydrogen og ikke på rene el-biler ? Hva vet de som vi ikke vet ?
Kan det hende at store deler av verdens befolkning ikke bor i enebolig på Oslo vest eller øst med garasje og tilgjengelig strøm og ikke oppfyller de kriterier du her skisserer?Det er på generelt grunnlag ingen naturlov at et stort selskap satser på riktig hest. Hva som blir riktig hest er vanskelig å vite, men som mellom annet Asbjørn har vært inne på er det ikke veldig lett å se hva som skulle være den store fordelen med hydrogen kontra el - snarere tvertimot. Jeg mener altfor mange bilkjøpere også henger seg opp i rekkevidde og tiden det tar å lade - de aller fleste som eier en Tesla kan nok avkrefte viktigheten av dette, det er generelt svært lite stress og strøm er stort sett tilgjengelig over alt.Hvordan kan det ha seg at verdens største bil-produsent , Toyota, satser på hydrogen og ikke på rene el-biler ? Hva vet de som vi ikke vet ?
Det er et fundamentalt skille på behovene ved langkjøring og daglig småkjøring - det har jeg også inntrykk av at tar litt tid før det synker inn. Omtrent det første alle spør meg om er hvor lang tid jeg bruker på å lade batteriet hjemme, men de fleste er med på logikken når jeg forklarer hvorfor det er helt irrelevant (svaret er noe slikt som 36 timer).
Det så godt som alle i praksis trenger er følgende:
1) Bil som med grei margin dekker daglig kjøring. Hvor langt dette er varierer, men for de aller, aller, aller fleste er det ikke veldig langt
2) Sikker ladeplass (i praksis garasje eller egen parkering med strøm innlagt) som med grei margin lader denne kjørelengden
3) Et fungerende og pålitelig nettverk av hurtigladere plassert langs ferdselsårer for å ta unna langturene.
Med dette på plass klarer en veldig, veldig stor andel av befolkningen seg fint med en elektrisk bil. Om rekkevidden er 30 eller 100 mil på en lading spiller mindre rolle, men 10-11 mil som de fleste har i dag (og gjerne enda mindre om vinteren) er i snaueste laget, for da skal ikke en utflukt være veldig lang før den tar uforholdsmessig tid. Det er forskjell på å måtte lade 2x20 minutter på Oslo-Trondheim og å måtte lade 2x20 minutter på Oslo-Strømstad. Om det i sistnevnte tilfelle i tillegg er en del kø på den laderen man har valgt seg blir det enda verre.
Det er også mulig å se for seg en fremtid hvor man har en liten, snerten og praktisk bil til det daglige og spesielle, sjeldne behov løses ved leie eller på andre måter. Man MÅ ikke eie en Toyota Landcruiser fordi båten skal på vannet en gang i året og opp av vannet en gang i året.
Det kommer sannsynligvis, gjennom tvang, ganske store endringer på hva bilbruk er og skal være fremover, men det tar selvsagt lang tid og så godt som alle biler vil være rent fossildrevne i mange, mange år fremover. Om så fortsatt er tilfelle om 30 år er en annen sak. Men det er også lenge til.
Husk på at Prius første gang kom i 1997 i Japan og på verdensbasis i år 2000. Først nå ganske nylig har det blitt vanlig med hybridmodeller fra flere og flere produsenter. Ting tar tid.
Electric Vehicle | TOYOTA GLOBAL SITEIn the future, optimally combining diverse energy sources and powertrains, as well as factoring in different combinations of driving needs, will be essential for preserving our environment and intelligently using our limited resources. Among these options, Toyota believes that EVs are ideal for mobility in the short distances of urban areas. Toyota is continuing to research and develop related technologies for better performing batteries, with the ultimate goal of improving the vehicles' quality for future commercialization.
Toyota er helt klart en mye bedre bil på mange viktige områder enn Tesla.Toyota ser uansett for seg noe annet enn tesla. Og favner og bredere. Hvem som har rett vil tiden vise. Vinneren blir forhåpentligvis forbrukeren.
Det er hva Mirai er. Den har en NiMH batteripakke på 1,6 kWh som skal spe på med strøm når motoren trenger mer enn hva brenselcellen kan gi. Det morsomme er at den elektriske ladekontakten også kan brukes som strømaggregat, ved at man lar brenselcellen gå med bilen stasjonær. Det kan levere ca 9 kW ut fra bilen. Nusselige tall, men teknisk interessant er den jo. Og stygg som juling.Kanskje en ladbar hybrid med hydrogen/el er noe? Da kan man bruke alle elbilens fordeler i det daglige, og likevel ha lang rekkevidde når man skal til Sibir.
Har ikke noe godt svar, kun høyttenkning jeg bedriverSå hvorfor ser da Toyota for seg at små bybiler skal over på elektrisk drift, mens biler for de som muligens oppfyller disse vestkantkriteriene skal over på hydrogen?
Electric Vehicle | TOYOTA GLOBAL SITEIn the future, optimally combining diverse energy sources and powertrains, as well as factoring in different combinations of driving needs, will be essential for preserving our environment and intelligently using our limited resources. Among these options, Toyota believes that EVs are ideal for mobility in the short distances of urban areas. Toyota is continuing to research and develop related technologies for better performing batteries, with the ultimate goal of improving the vehicles' quality for future commercialization.