Personlig er jeg av den mening at sikringer på 230V AC inngangen ikke kan ha noen effekt på lydkvaliteten ut fra et audioprodukt. Den eneste variabelen jeg ser for meg er det lille spenningsfallet man uunngåelig får gjennom en sikring. Sånn sett *kan* den ha en *bitteliten* effekt på effektforsterkere når de trekker mye strøm. Spenningen på rail vil da kunne falle ørlitegrann. Men her er ikke "supersikringene" noe bedre. De virker ikke på noen annen måte enn at de her en smeltetråd de heller.
I produkter med regulert spenning (dvs. alt unntatt de fleste effektforsterkere) så kan ikke det bittelille spenningsfallet ha noen effekt. Vi snakker om at 230V faller til 229,9999V her. Når man vet at spenningen i veggen varierer mellom 215V og 240V så skjønner man at dette er fullstendig uvesentlig. Når man i tillegg vet at 230V til slutt skal reguleres ned til 15V DC gjennom mange ledd og det vil bli 15,000000V selv om spenningen i veggen er 215V eller 240V så skjønner man at dette har 0 å si. Null. Det er til slutt regulatoren som bestemmer spenningen. Regulatoren. Regulatorsystemet MI bruker har en total PSRR på over 150dB. Det vil si at en spenningsvariasjon på 1V inngangen blir til 32nV på utgangen. 32nV er mye mindre enn egenstøyen til regulatoren som ligger på 800nV.
Når man VET disse tingene og kan kvantifisere de med målinger så kan man utelukke at spenningsfallet har noen effekt. Det er ikke noe ingeniører er rimelig sikre på, det så sikkert om at 2+2=4. Vannet retter ut av et glass som velter osv.
Hvis sikringen vi snakker om hadde sittet i signalveien i audiosignalet hadde dette vært interessant å gått lenger inn i materien på hvordan den er bygd opp. Men det mange ser ut til å ignorere er at vi snakker om en tråd på noen mm som sitter i serie med en av fasene på 230V.
Det er dermed umulig å argumentere innenfor de rasjonale rammer når det gjelder dette.
Vibrasjoner har blitt nevnt, men det er det samme som gjelder. Det eneste som er interessant til slutt er om spenningen til audiokretsen er stabil. Og vibrasjoner lager ikke spenninger over 1V. Ikke 1mV ikke 1uV. I beste fall må vi må snakke nV. Og så kommer regulatoren.....
Nå finnes det jo et utall forskjellige typer sikringer i standardstørrelsen 5x20mm fra en håndfull produsenter. Hovedtypene er glass og keramisk.
Keramiske er dyrere og bedre. De er gjerne fylt med et pulver som smelter (eller reagerer) sammen med metalltråden som smelter ved for høye strømmer og lager et isolerende sjikt som beskytter mot videre gnistdannelse. En "sikrere" sikring med andre ord.
Sikringene lages også av forskjellige metaller. Aluminium, kobber, Bly, Sølv, Tinn og Sink. Kombinasjonen av disse metallene, tykkelsen og om sikring en fylt med pulver/sand eller ikke vil påvirke hvor fort den bryter og ved hvilken strøm den bryter.
Hvis jeg skal gi noen tips til dere som synes det er flott å ha gull og andre esoteriske materialer i sikringen kan jeg anbefale denne som koster 50 kroner.
http://www.littelfuse.com/~/media/electronics/datasheets/fuses/littelfuse_fuse_285_datasheet.pdf.pdf
Skulle ikke forundre meg mye om det er akkurat denne sikringen de bruker når sikringer blir rebrandet og solgt til 1000 kroner stykket...