AndersR bygger stuekino

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • roadrune

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    06.12.2014
    Innlegg
    2.360
    Antall liker
    1.169
    Sted
    Stord
    Torget vurderinger
    1
    Husk at kraften magnetene er oppgitt med er trekkraft, slik du monterer de blir det skyvekraft og da er de ikke i nærheten like sterke.

    Kanskje du kan bruke noe som holder vekten av dekslene slik at magnetene kun skal holde de inntil? Det trenger ikke å være mer avansert enn en spiker oppe i hvert hjørne.
     

    AndersR

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    15.05.2011
    Innlegg
    5.117
    Antall liker
    3.844
    Sted
    Oslo
    Torget vurderinger
    1
    Jeg prøvde. Men det ser ut som at etter å ha trukket rammene med stoff, så er det en del spenn i rammene som gjør at magnetene må jobbe litt mer for å holde ting på plass. Og de er tydeligvis akkurat ikke sterke nok til å klare dette. Samtidig som at de har et mikrontynt lag med høyttalerstoff over seg, noe som ikke burde hatt noen påvirkning i det heletatt.
    Det kreves med andre ord sterkere saker til for at dette skal funke slik at ikke rammene vrir seg vekk fra magnetene. Ellers må jeg trekke rammene på nytt. og prøve igjen og igjen til det blir bra. Om det blir bra.

    Jeg satser på den trygge løsningen: Mer og kraftigere magneter. Siden det _nesten_ går bra med de svake magnetene jeg bruker nå, så må det jo nødvendigvis gå bedre med sterkere magneter tenker jeg. Og da slipper jeg å redesigne noe som helst.
     

    AndersR

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    15.05.2011
    Innlegg
    5.117
    Antall liker
    3.844
    Sted
    Oslo
    Torget vurderinger
    1
    Jeg har brukt noen av de også, på steder der det ikke er to flater som ligger flatt mot hverandre. De fungerer overraskende bra. Kjøpte mine på Clas vel å merke.
    Magnetlås - CLAS OHLSON | Clas Ohlson

    Det er en del slark i disse, så jeg plukka de fra hverandre og fylte de med samme konstruksjonslim som tidligere nevnt som bør sørge for at de ikke skrangler.
     

    roadrune

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    06.12.2014
    Innlegg
    2.360
    Antall liker
    1.169
    Sted
    Stord
    Torget vurderinger
    1
    Husk at kraften magnetene er oppgitt med er trekkraft, slik du monterer de blir det skyvekraft
    Que?
    Jeg ser det var dårlig formulert.

    Hvis du skal dra to magneter fra hverandre så blir det trekkraft, det er myyye lettere å skyve de sideveis for å få de løs. Jeg kalte dette skyvekraft men ser at begrepet blir feil, det riktige er vel skjærekraft?
     

    AndersR

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    15.05.2011
    Innlegg
    5.117
    Antall liker
    3.844
    Sted
    Oslo
    Torget vurderinger
    1
    Da har jeg både fått vært hos våre eminente venner hos Zachariassen og har fått noen alvorlige bolter til å sikre projektoren i taket med etter jobb. Dette er virkelig noe man ikke finner på Clas Ohlson! Takk for at det fremdeles finnes en skikkelig jernvarehandel igjen i Oslo.

    projektorbolter.jpg


    Men siden jeg rota litt for å finne de "nye" lokalene deres (etter at de flytta fra løkka) ble det litt panisk siden jeg også måtte rekke innom DynaBel på vei hjem fra jobb for å handle mere frontstoff også. Sykla som en gal, og klokka 1701 stod jeg foran en stengt dør og innså at åpningstid er åpningstid, og at gutta hadde tatt helg, naturlig nok.
    Men hva skjer? Det kommer en hyggelig mann og åpner for meg og spør hva han kan hjelpe meg med, slipper meg inn i butikken og lar meg handle det jeg trenger uten å engang å antyde at jeg burde ha vært litt tidligere ute.
    Helt utrolig bra! Han reddet virkelig helgen for meg! Så nå kan jeg pusle videre med prosjektet mitt denne helgen og forhåpentligvis få noen skikkelige fremskritt.
    Takk, o' hyggelige mann på DynaBel!

    For å avslutte hjemreisen stakk jeg innom Clas og kjøpte flere magneter. De hadde bare åtte igjen av typen jeg ville ha, men jeg tror det skal holde.
    Dette er de minste av de som selges enkeltvis, og er de som oppgis til å skulle kunne holde 7 kilo.
    magneter.jpg

    Her vist ved siden av en av de små som jeg hadde håpet skulle være sterke nok.


    Men ok, 7 kilo holdekraft på en såpass liten magnet? Er det mulig?
    Jeg bestemte meg for å teste om dette bare var hollywoodkilo eller om det faktisk var sant.

    Skrudde fast en magnet med en skrue med bittelite hode for at hodet ikke skulle stikke opp over magneten. Festet en bøtte til en stålplate med hyssing, klikket stålplaten fast i magneten og så at bøtta dinglet litt over gulvet. Så fylte jeg vann i bøtta og veide bøtta med innhold etterpå når den ramlet av magneten.
    magnettesting.jpg

    3,7 kilo klarte jeg å få til å henge i magneten. Det er jo ganske bra, men det er langt fra 7 kilo. Det som derimot kan være en mulighet er om jeg hadde hatt magnet mot magnet, istedenfor magnet mot stål. Da hadde det muligens vært mulig å få til 7 kilos heftekraft.

    Med andre ord, det er ikke like bra som de gir inntrykk av, men det er fremdeles kraftige saker. Til mitt bruk vil det nok fungere bra.

    Håper jeg.
     

    Sluket

    Holistisk Hifi Helt
    Ble medlem
    11.08.2006
    Innlegg
    56.343
    Antall liker
    105.938
    Torget vurderinger
    23
    Dette er seriøs hands-on måling! :D
     

    AndersR

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    15.05.2011
    Innlegg
    5.117
    Antall liker
    3.844
    Sted
    Oslo
    Torget vurderinger
    1
    Argh! Magneter er noe herk! Og samtidig en velsignelse. Mye blandet føleri her nå. Men nå begynner det etter mye ukvemsord å bli ordning her.
    Løsningen ville nok vært å fra starten å planlegge skikkelig kraftige magneter over hele linja på en side og stålplater på den andre siden, med et friksjonsbelegg på for å unngå vertikal forskyvning.
    Magnet mot magnet er nok selvsagt det beste, men det krever sykt mye presisjon og god planlegging. Og det er ikke min sterke side ser det ut til. Så skulle jeg ha gjort dette på nytt hadde jeg aldri vurdert de små puslemagnetene i det heletatt og bare gønna på med skikkelig kraftige (kraftigere enn de jeg kjøpte etterpå også) magneter på reisverket, og klinka på med stålplater med et lag casco superfix på eller noe annet gummiaktig gøgg, eller en stripe butyl eller noe annet som er limt på metallet for å unngå at det sklir.

    Men ellers har nå egentlig dette gått ganske bra må jeg si. Jeg er godt fornøyd med fremgangen så langt. Nå ser det faktisk ut som noe litt seriøst også.

    30september.jpg


    I morgen blir det forsøk på å feste projektor i taket. Det blir skummelt.

    Også må jeg gruble frem en god løsning for dører foran elektronikken. Har absolutt ingen anelse hva som vil være lurt der. Så her blir det nok en del tilfeldigheter som avgjør.


    Hygg dere på messa!
     

    AndersR

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    15.05.2011
    Innlegg
    5.117
    Antall liker
    3.844
    Sted
    Oslo
    Torget vurderinger
    1
    Istedenfor å dra til Horten har jeg pusla videre med oppsettet her.

    Takfestet fra Chief er skikkelig imponerende. Virker dønn solid og er enkelt å sette opp. Manualene (ja, det er tre forskjellige) fikk meg litt skeptisk, men det tok veldig lite innsats for å få ting på plass. De magiske boltene fra Zachariassen gjør også en absurd bra jobb. Om jeg hadde vært litt sprekere hadde jeg sikkert kunne turnet i stativet her. Sjukt bra greier. Tommel opp til Zach og Chief!

    chief.jpg



    Projektoren kom seg pent og pyntelig på plass også, og jeg har fått pusla litt med litt innstillinger og ca-justering av bildet. Rommet ellers er totalt kaos, men jeg måtte jo trekke frem en kjøkkenstol og ta en lydtest også. Har nå kjørt første runde med film på anlegget, hvor jeg kjører tre kanaler i front pluss to subkanaler.
    Har ikke hatt mikrofonen fremme ennå, så dette ble bare testsignal og justering etter øret og hodet. Noe som vanligvis fører til alt for høyt bassnivå.

    bildetest.jpg


    Men du verden for et resultat!
    Jeg slang på litt film for å høre, og fyttirakkern (som kidsa sier nå til dags) for en kontroll! Bassen er overveldene, fysisk og vanvittig kontrollert og presis. Null bulder, bare enormt med smekk!
    Dette lover svært godt for videre fremgang.

    Nå er det på nippet til at jeg gleder meg til å rydde her!
     

    Retep

    Steine galen
    Ble medlem
    27.01.2005
    Innlegg
    23.120
    Antall liker
    20.477
    Sted
    Volda
    Torget vurderinger
    23
    Det er morro når ting nærmer seg. Ser ikke ut til at det blir Horten på meg heller. Får bruke tid på bassjustering jeg også.

    Godt jobba!
     

    AndersR

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    15.05.2011
    Innlegg
    5.117
    Antall liker
    3.844
    Sted
    Oslo
    Torget vurderinger
    1
    Jepp, nå ser jeg at det faktisk skjer. På årntli'. Det er ikke bare en gubbe som fabler om ting som det aldri blir noe av.
    Gleder meg til fortsettelsen. Dette må ganske enkelt bli fenomentalt. Om jeg ikke får politiet og hele nabolaget på døra med det første.
     

    AndersR

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    15.05.2011
    Innlegg
    5.117
    Antall liker
    3.844
    Sted
    Oslo
    Torget vurderinger
    1
    Ærede medforumister!

    Som det ofte skjer når man rydder (noe som forsåvidt ikke skjer så ofte når jeg tenker over det), så finner man ting man ikke lenger har behov for. Det har skjedd hos meg nå også.
    (Nei Sluket, det er ikke gjesteølet jeg tenker på denne gangen. Beklager!)

    Mitt trofaste stablemøbel som har fulgt meg ... øh... tja... i sikkert ti år og en del flyttinger er nå overflødig stakkars.
    Det er noe jeg kjøpte på det som den gang het Hi-Fi Center Kjeden i Oslo, og er av merket Cambrè, som visstnok er en kanadisk produsent av hifimøbler til relativt fornuftige priser.
    Møbelet er på ingen måte strøkent, og har blant annet fått seg en skikkelig smell i midthylla på bakre høyre hjørne, så en bit er borte. (klønete gjest klarte å velte en høyttaler(!!!!) som i sin tur kræsja i bordet. Høyttaleren vant heldigvis, og hadde knapt nok synlige merker)
    Ellers er greia dønn stødig og robust og fin. Dersom noen har lyst til å bruke rørene til et DIY-prosjekt er jo det også selvsagt mulig.

    møbel1.jpg
    møbel2.jpg
    møbel3_skade.jpg


    Det beste med det hele er prisen:

    Ingenting!

    Om noen har lyst på dette kan det gis bort for ganske nøyaktig ingenting, med mindre noen ønsker å gi meg en pose Bamsemums ellernosånt.

    Ulempen? Den må selvsagt hentes hos meg på Oppsal i Oslo.
    Ta kontakt!


    GITT BORT!
     
    Sist redigert:

    AndersR

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    15.05.2011
    Innlegg
    5.117
    Antall liker
    3.844
    Sted
    Oslo
    Torget vurderinger
    1
    ...og mens jeg er så godt i gang, så fikk jeg pakka ut sofaen fra presenningen og plassert den sånn omtrent der den kommer til å stå.

    5oktober2.jpg


    Begynner å ligne mer og mer på et skikkelig rom nå. Klart, den andre halvdelen av rommet (bak kameraet) er på ingen måte spesielt ordna. Men fra akkurat denne vinkelen her ser det ikke så aller verst ut.

    5oktober1.jpg
     

    MML

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    19.02.2010
    Innlegg
    2.127
    Antall liker
    1.597
    Torget vurderinger
    1
    Flott fremgang. Det er mye jobb, men du bør være fornøyd med resultatet. Jeg synes slike løsninger er geniale. Mulighet for veldig bra lyd/bilde, mens systemet blir nærmest usynlig.
     

    Dazed

    Æresmedlem
    Ble medlem
    29.01.2003
    Innlegg
    20.540
    Antall liker
    7.238
    Sted
    Sarpsborg
    Torget vurderinger
    2
    Også må jeg gruble frem en god løsning for dører foran elektronikken. Har absolutt ingen anelse hva som vil være lurt der. Så her blir det nok en del tilfeldigheter som avgjør.
    Hvis du maler med svart der, pynter litt på hyllekant/floaters, og rydder opp i kabelsalaten bak komponentene, tipper jeg det ser tipp topp ut i normal belysning uten å gjøre noe mer der.

    Det begynner å gå seg til, dette. Hvilken film så du i går? ;)
     

    AndersR

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    15.05.2011
    Innlegg
    5.117
    Antall liker
    3.844
    Sted
    Oslo
    Torget vurderinger
    1
    Ja, det kunne jo gått helt greit. Men jeg har lyst til å skjule det helt. Og når jeg uansett er så godt i gang tenker jeg at jeg like gjerne kan gjøre meg helt ferdig.

    Ingen film i går. Var rydding og ordning hele kvelden frem til bildet ble posta. Også festa jeg en sånn kabelkanal-ting til strømkabelen som jeg valgte la seg godgjøre seg fremfor å legge inn kabelen og risikere at ting løsna (er bare limt på plass). Så derfor ingen film. Men jeg ble sittende en stund i sofaen med musikk utover kvelden og holdt på å sovne der. Første kveld med sofa på veldig lenge. Det var digg.
     

    Dazed

    Æresmedlem
    Ble medlem
    29.01.2003
    Innlegg
    20.540
    Antall liker
    7.238
    Sted
    Sarpsborg
    Torget vurderinger
    2
    Når jeg alt for sjelden får tid til å sette meg for å høre på musikk, er det gjerne så sent at det å sovne foran anlegget er en ganske kjent sak. ;)
     

    AndersR

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    15.05.2011
    Innlegg
    5.117
    Antall liker
    3.844
    Sted
    Oslo
    Torget vurderinger
    1
    Hehe, dagens pinlige oppdatering:
    La strømkabel til projektor pent og pyntelig i en sånn kabelskjule-list-dings og var veldig fornøyd med meg selv. Helt til jeg skulle plugge den i, og innså at jeg manglet ca 60 cm for å nå frem.

    Så... hvem selger 5 meter og 60 cm lange strømkabler?
    Her blir det vel hjemmemekk er jeg redd for...
     

    Iby

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    05.02.2015
    Innlegg
    274
    Antall liker
    266
    Sted
    Stavanger
    Torget vurderinger
    2
    Dette har vært en veldig interesann tråd å følge.
    Skulle likt å,høre det oppsettet. Spesielt de lcr høyttalerene virker imponerende. Følger med på fortsettelsen.
     

    AndersR

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    15.05.2011
    Innlegg
    5.117
    Antall liker
    3.844
    Sted
    Oslo
    Torget vurderinger
    1
    Hittil må jeg si at jeg er svært godt fornøyd med spillestil og ytelse på frontoppsettet. LCR-settet imponerer (egentlig som forventet) med en svært behagelig og uanstrengt spillestil, men mye av ansvaret må nok forsterkeriet ha for å tilby gode arbeidsforhold.
    Har kjørt Audessey-konfig i kveld og sett en film etterpå. Merket at jeg trengte å tweake bassen litt for å gi litt av følelsen av trøkk selv på de moderate nivåene jeg spiller på. Referansenivå er jeg nok aldri på, og da følte jeg at det kalibrerte bassnivået til å bli litt i overkant nøkternt. Må nok prøve meg frem litt her, men for å unngå at det ble alt for loddent måtte jeg redusere delefrekvensen igjen fra 100 til 80hz mellom LCR og suber. Da ble det enklere å få til det økte nivået i bånn uten at det ødela for mye.
    Har ikke tatt en REW-måling ennå for å se hvordan resultatet egentlig er. Må si jeg er litt usikker på hvordan jeg skal få det til nå som det er multikanals oppsett som krever digital inn, men i verste fall må jeg vel begynne å trekke ut kabler.
    Vi får se. Det er fremdeles så mye som må gjøres uansett at det ikke har noen førsteprioritet.

    Har mottatt farge- og stoffprøver fra GIK for lettere å kunne velge varianter, men jeg legger ikke inn bestilling før vinduene her er skiftet. Kan ikke ta sjansen på at arbeidet blir utsatt, og plutselig står jeg her med et lass absorbenter som ikke bør bli støva ned, og ingensteder å gjemme de bort.

    Men selv uten noe mer enn et gammelt lite teppe på gulvet, så synes jeg dette virker SVÆRT lovende. Faktisk vil jeg si at jeg lett kunne ha levd med det slik det er nå.

    Bildestørrelsen (113") ser også ut til å passe bra til dette rommet.
     

    Sluket

    Holistisk Hifi Helt
    Ble medlem
    11.08.2006
    Innlegg
    56.343
    Antall liker
    105.938
    Torget vurderinger
    23
    Hehe, dagens pinlige oppdatering:
    La strømkabel til projektor pent og pyntelig i en sånn kabelskjule-list-dings og var veldig fornøyd med meg selv. Helt til jeg skulle plugge den i, og innså at jeg manglet ca 60 cm for å nå frem.

    Så... hvem selger 5 meter og 60 cm lange strømkabler?
    Her blir det vel hjemmemekk er jeg redd for...
    Utrolig å klare å kløne til det ENESTE kriteriet for en kabel - at den når frem!!! :eek:
     

    AndersR

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    15.05.2011
    Innlegg
    5.117
    Antall liker
    3.844
    Sted
    Oslo
    Torget vurderinger
    1
    I luftlinje passa den jo helt fint. Hadde tilogmed en del margin.
    Mistenker at husnissen her kan ha flytta litt på støpselet en natt, for plutselig var det for langt unna. Men han nekter selvsagt for alt. Tilogmed for sin egen eksistens.

    På tide å anskaffe katt, så jeg har noen som virker mer troverdige som syndebukker som jeg kan skylde på.
     

    AndersR

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    15.05.2011
    Innlegg
    5.117
    Antall liker
    3.844
    Sted
    Oslo
    Torget vurderinger
    1
    Har snurra en del mer film nå med de nye innstillingene (fremdeles bare med LCR+suber), og må si jeg trives -veldig- godt med spillestilen, spesielt nå som den roa seg litt. Den helt vanvittige imponatorfaktoren fikk seg en kraftig brems, og det hele spiller -svært- avbalansert og fint nå, selv om jeg lar lagt på et veldig løft i bassen i forhold til det audessey anbefalte.
    Tipper mye er pga at jeg ikke spiller høyt nok til at bassen får lov til å være med skikkelig.

    Men jeg liker dette veldig godt. Om noen uker håper jeg at vinduene er skifta slik at jeg kan gå videre med bestilling av akustikkremedier. Men inntil det skjer skal jeg kose meg med masse film og musikk.

    Masse!


    Ser også ut til at bordet/hylla/racket/møbelet får seg en ny eier.
     

    Dazed

    Æresmedlem
    Ble medlem
    29.01.2003
    Innlegg
    20.540
    Antall liker
    7.238
    Sted
    Sarpsborg
    Torget vurderinger
    2
    Hvordan blir det i sollys med vinduene på venstresiden der? Holder det med en lyssterk projector, elle må du til med lystette gardiner e.l?
     

    AndersR

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    15.05.2011
    Innlegg
    5.117
    Antall liker
    3.844
    Sted
    Oslo
    Torget vurderinger
    1
    Dersom det er tungt overskyet slik det er i dag, så skal det nok gå passelig greit med de persiennene jeg har fra før av. Men det må skikkelig lystetting til for at det skal bli -skikkelig- bra på dagtid når sola står rett på. Ellers er det jo også greit at veggen der jeg har bildet er ansett som et litt mørkt hjørne, så ved solnedgang vil ikke lyset treffe lerretet, men mer mot bakre del av rommet. Kjøkkenet og sånt.
    Men om jeg for eksempel skulle ha ønske om å dra opp redbull TV og se på et worldcup-ritt på formiddagen for eksempel, så hadde det gått helt fint. Projektoren er kraftig nok til å gi klare og fine farger selv med en del lys i rommet, men det blir jo selvsagt litt begrenset sortnivå i slike tilfeller.

    Klart, dette problemet blir jo stadig mindre og mindre for hver dag som går nå, så det er ikke noe jeg bekymrer meg veldig for. Men gardiner skal uansett på plass. Tar det etter vinduene er skiftet.
     

    AndersR

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    15.05.2011
    Innlegg
    5.117
    Antall liker
    3.844
    Sted
    Oslo
    Torget vurderinger
    1
    Jeg tok et bilde av hvordan det ser ut nå, hvor jeg kjører projektoren i low mode, ikke high som man vanligvis ville gjort på dagen, og det kun er det nærmeste vinduet som er dekket til. Lengre bak i rommet er det tre andre vinduer som har persiennene trukket (nesten helt) opp.
    dagslys_test.jpg

    Allikevel er det helt ok for "tv titting" slik det er nå. Skulle jeg satt meg ned og virkelig sett på noe ville jeg nok ha trukket ned de andre persiennene også, men slik som dette funker det greit for de som skal følge med på langrenns-stafetten ellerno, samtidig som de ordner mat eller skriver e-post eller hvem vet hva man driver med dersom man først er av typen som følger med på slike ting.
     

    Dazed

    Æresmedlem
    Ble medlem
    29.01.2003
    Innlegg
    20.540
    Antall liker
    7.238
    Sted
    Sarpsborg
    Torget vurderinger
    2
    Dersom det er tungt overskyet slik det er i dag, så skal det nok gå passelig greit med de persiennene jeg har fra før av. Men det må skikkelig lystetting til for at det skal bli -skikkelig- bra på dagtid når sola står rett på. Ellers er det jo også greit at veggen der jeg har bildet er ansett som et litt mørkt hjørne, så ved solnedgang vil ikke lyset treffe lerretet, men mer mot bakre del av rommet. Kjøkkenet og sånt.
    Men om jeg for eksempel skulle ha ønske om å dra opp redbull TV og se på et worldcup-ritt på formiddagen for eksempel, så hadde det gått helt fint. Projektoren er kraftig nok til å gi klare og fine farger selv med en del lys i rommet, men det blir jo selvsagt litt begrenset sortnivå i slike tilfeller.

    Klart, dette problemet blir jo stadig mindre og mindre for hver dag som går nå, så det er ikke noe jeg bekymrer meg veldig for. Men gardiner skal uansett på plass. Tar det etter vinduene er skiftet.
    Projektorer har vel begynt å bli ganske kraftige, så... :)
     

    AndersR

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    15.05.2011
    Innlegg
    5.117
    Antall liker
    3.844
    Sted
    Oslo
    Torget vurderinger
    1
    Da har racket mitt fått nytt liv hos en hyggelig herre som akkurat har hentet det hos meg. Håper det vil komme til nytte i sitt nye hjem!
     

    AndersR

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    15.05.2011
    Innlegg
    5.117
    Antall liker
    3.844
    Sted
    Oslo
    Torget vurderinger
    1
    Utrolig å klare å kløne til det ENESTE kriteriet for en kabel - at den når frem!!! :eek:
    Etter anbefaling fra Herr Sluk har jeg nå foretatt en alvorlig kabeloppgradering, og nå når strømkabelen helt frem til kontakten i veggen.
    Utrolig hvor mye bedre svartnivå jeg har fått og gnistrende farger. Spesielt gress og himmeltoner ser utrolig mye bedre ut enn før. Virker som at fargedynamikken er betydelig mer spenstig enn tidligere. Viftestøyen er også en anelse lavere.
    kabeloppgradering1.jpg

    Fabelaktig oppgradering som jeg absolutt kan anbefale til alle som har for korte kabler.
     

    Dazed

    Æresmedlem
    Ble medlem
    29.01.2003
    Innlegg
    20.540
    Antall liker
    7.238
    Sted
    Sarpsborg
    Torget vurderinger
    2
    Trukke på at det ble mer svart og mindre støy med ledning som rekker bort i stikkontakten! ;)
     

    AndersR

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    15.05.2011
    Innlegg
    5.117
    Antall liker
    3.844
    Sted
    Oslo
    Torget vurderinger
    1
    Mulig det er placebo siden kontrasten øker betraktelig siden jeg nå også kan få lyse partier, ikke bare mørke. Og dermed virker sortnivået bedre.
    :p
     

    nait$

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    17.03.2014
    Innlegg
    953
    Antall liker
    444
    Torget vurderinger
    1
    Glimrende men lurer litt på hva som skjer hvis kabelen er litt for lang. Jeg har noen ledninger som er litt for lange, tror du da det vil hjelpe å kjøpe nye som er akkurat passe og at jeg får spenstigere lyd og bilde. For jeg antar at det ikke er lurt å kappe en ledning, da blir det jo tross alt "brudd" i den? ;)
     

    AndersR

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    15.05.2011
    Innlegg
    5.117
    Antall liker
    3.844
    Sted
    Oslo
    Torget vurderinger
    1
    Jeg fulgte THX-anbefalingene og gikk for en akkurat passe lang kabel. Jeg vet at det er mye smakssak om akkurat dette med bildekvalitet, men jeg ønsker meg et så nøkternt og korrekt bilde som mulig, og følger derfor instruksene om kabellengde.
    Vet at en del folk klinker til med for lang strømkabel helt bevisst siden de foretrekker de litt svulstige fargene det gir. Men jeg synes at akkurat passe er akkurat passe. Trenger ikke mer enn det skal være.

    Men for kort kabel ga veldig blasse og kjedelige farger. Nesten ingen kontrast i forhold til det jeg har nå. Ser for meg at om jeg hadde hatt f.eks dobbelt så lang kabel ville det fort blitt totalt overkill.
     

    nait$

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    17.03.2014
    Innlegg
    953
    Antall liker
    444
    Torget vurderinger
    1
    Oi det var jeg ikke klar over ang anbefalingene som THX har ang akkurat passe kabler, og heller ikke dette med at bildet blir mer korrekt. Da tror jeg at jeg må komme meg i butikken umiddelbart og få handlet inn nøyaktige lengder slik som du har gjort. Mange takk for råd og tips ;D
     

    Dazed

    Æresmedlem
    Ble medlem
    29.01.2003
    Innlegg
    20.540
    Antall liker
    7.238
    Sted
    Sarpsborg
    Torget vurderinger
    2
    Ingen oppdatering på over en uke? Åssen går det med kinoen? Ferdig og helt oppslukt i film? ;)
     

    AndersR

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    15.05.2011
    Innlegg
    5.117
    Antall liker
    3.844
    Sted
    Oslo
    Torget vurderinger
    1
    Det har blitt en del film, men det at jeg ikke aner når vinduene skal byttes (det kan skje når som helst at jeg finner en lapp på døra om at "vi kommer i morra, ha alt rydda unna til oss da") gjør at jeg ikke har lyst til å sette i gang med noen videre endringer.

    Men jeg må si at jeg er veldig godt fornøyd med komforten i sofaen jeg har fått stjålet meg. Den er utrolig komfy! Hadde en gjest som faktisk klagde på at den var for komfortabel. Han mente at han aldri før hadde blitt så døsig av å sitte i en sofa før.
     
  • Laster inn…

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Laster inn…
Topp Bunn