Politikk, religion og samfunn Russland - En tikkende bombe eller bare fjas?

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Fjernis 2.0

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    05.02.2015
    Innlegg
    2.954
    Antall liker
    316
    Alt er jo så fælt her, så det bare rett og slett MÅ være bedre andre steder.
    Jeg er glad jeg at hadde min oppveskt i Norge og vesten, men til din informasjon, tingene har forandret seg og det er ikke til det bedre.
     

    noruego

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    10.06.2003
    Innlegg
    6.814
    Antall liker
    7.857
    Følger ikke med, forstår jeg. Opprøret på Maidan begynte fordi Russland prøvde å bestikke Ukraina så landet ikke skulle søke medlemskap.

    Status:

    Poroshenko: Ukraine to Apply to Join EU in 2020

    https://euobserver.com/foreign/125559

    Forbes Welcome

    Ukraina har lenge forsøkt å komme med i NATO:

    https://www.washingtonpost.com/news...-ukraine-tried-to-join-nato-and-nato-said-no/
    Ukraina fikk vel en bedre avtale med Russland, gassen spilte en stor rolle, de folkevalgte i Ukraina valgte avtalen med Russland istedenfor avtalen de kunne fått av EU, det var da helvete startet.
    Putins avtale var nok bedre for Janukovytsj og hans familie. En hardt arbeidende næringslivsfamilie det der. Innimellom alt arbeidet som folkevalgte så klarte jaggu også sønnene å bli milliardærer i løpet av bare en knapp presidentperiode, det meste relatert til energihandler med Russland og restrukturering av offentlige selskaper. Så ja, fjernis, Putins avtale var åpenbart mer forlokkende for Janukovytsj enn en EU avtale som også innebar forpliktelser om endelig gjøre noe med den endemiske korrupsjonen i Ukraina, fra presidentkontor og ned.

    Janukovytsj var demokratisk valgt på løftet om avtale med EU. Da han sa nei til EU etter at avtalen hadde blitt ferdigforhandlet og bare underskriften manglet fordi han ble truet av Putin om konsekvensene (slik Putin truet Sargsyan i Armenia til å si nei, ellers ville russerne ikke lenger gi dem noen sikkerhetsgarantier i Armenias konflikt med Aserbadsjan over Nagorno-Karabakh) om han ikke takket ja, så takket det ukrainske folk nei til Janukovytsj. Helvetet startet ikke med spontandemonstrasjonene på Maidan. De startet i Kiev da Janukovytsj satte inn sine Berkut paramilitære styrker (igjen etter press fra Moskva for å vise styrke) for å banke opp de fredelige demonstrantene, som på det tidspunkt for det meste var studenter. Dette så jeg med selvsyn, inklusive den første frostnatten hvor de brukte vannkanoner på både plass og demonstranter. Vendepunktet var presis da en ukrainsk president for første gang satte inn paramilitære styrker mot landets ungdommer, hvilket fikk over en million mennesker til å troppe opp, fra bestemødre til, ja, også ytterliggående nasjonalistgrupperinger. Hadde ikke Moskva presset Janukovytsj til å utvise den slags brutalitet mot en gjeng fredelige demonstranter på et tidspunkt hvor de fleste var i ferd med å pakke sammen (fra det hele startet på Maidan var det mindre enn en tredjedel igjen av dem før Janukovytsj satte inn Berkut, og demonstranter jeg pratet med da regnet med at de fleste ville dra i løpet av de neste par dagene). Janukovytsj mistet med dette det meste av den legitimitet han ikke alt hadde mistet ved å bryte hans viktigste valgløfte. Han kunne ha blitt sittende da, og også etter at avtalen om tidlige valg ble underskrevet i begynnelsen av februar uten at han hadde konsultert skikkelig med Moskva, men så valgte han altså i løpet av nattens mulm og mørke å rømme fra sine grunnlovsmessige forpliktelser. Ikke fordi det var noen sikkerhetsrisiko for ham å bli værende, men fordi Moskva insisterte på det.

    Det virkelige helvete i Ukraina startet da Moskva bestemte seg for at Janukovytsj hadde blitt en større del av deres problem enn deres løsning, samt at de øynet en historisk mulighet for å knabbe til seg Krim. Det er godt dokumentert av internasjonale observatører som ingenlunde kan bli beskyldt for å være under "vestlig kontroll" at de etterhvert omfattende menneskerettighetsovergrepene som fulgte kom og startet som en konsekvens av "grønne menn", først på Krim, deretter i Donbas. De fleste av ofrene både på Krim og i Donbas var fredelige demonstranter for Maidan. Ikke at de "grønne menn" kom som noen konsekvens av overgrep mot pro-russiske demonstranter.

    Mens det er populært i visse kretser å gi USA, Vesten og Nuland skylden som arkitektene bak Maidan, det politiske skiftet i Kiev og konflikten som fulgte så er realiteten at Kremlin hadde en mye mer avgjørende hånd i det såkalte "statskuppet" ved hvert politiske veikryss. Om noe var det Kremlin som skapte "statskuppet" som røykteppe for å ta Krim, og deretter prøve å skape en frossen konflikt i Donbas for å forhindre at et Ukraina uten Krim med 80% støtte for EU og NATO kan bli medlem.
    Eller man kan holde hendene foran øynene
    Slik du gjør? Nei takk, det har jeg ikke samvittighet til.
     

    TT.

    The smooth jazz guy! 😉🇳🇴
    Ble medlem
    15.11.2007
    Innlegg
    42.385
    Antall liker
    93.673
    Sted
    Nedre Tonsåsen
    Torget vurderinger
    99
    Blir spennende å se hvordan den kommende US presidenten vil agere mot Russland og andre "oppviglere"
     

    kvasi

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    06.09.2007
    Innlegg
    1.453
    Antall liker
    1.121
    Kanskje fordi Norge ikke har for vane å dumme seg ut når en person ved kysten roper ulv ulv ulv etter å ha innbilt seg syner av en ubåt.

    Kan selvsagt hende det var en ubåt, men sannsynligheten for at det ikke var det er større.



    Din lave tiltro til kystens befolkning er forstemmende. Min erfaring er at de normalt er jordnære og sindige mennesker. I allefall fiskere som der er snakk om her.

    Nå skal man ikke være blind for muligheten for a det faktisk var en ubåt der og at Forsvaret av ulike grunner ønsket at dette skulle bli kjent!

    Det kan hende at det var en russisk ubåt, men det kan også ha vært en norsk eller en aliert ubåt. Det som er dumt er at Forsvaret så konsekvent avviser slike observasjoner for det vil på sikt føre til at folk ikke gidde å rapportere.
    Det kan jo selvfølgelig være tilfeldigheter, for de som måtte ønske å tro det.

    Dreier seg om mer enn bare et periskop

    To ganger denne uken landet et Poseidon overvåkingsfly fra USA på Andøya flystasjon, der det tanket og fløy videre etter en kort visitt.

    Torsdag var verdens mest avanserte overvåkningsskip i samme område i over seks timer.
     

    kvasi

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    06.09.2007
    Innlegg
    1.453
    Antall liker
    1.121
    Kom til å tenke på noe litt relatert til tråden selv om det er en stund siden. Var på Lutvann og hadde litt ansvar for ting i 90/91 og i den tiden var det jo, mildt sagt litt uroligheter, men jeg klarer ikke å huske antall Russere som lå klar på Norskegrensa og hevdet at de var på øvelse når de ble spurt hva de drev med.
    Det var jævlig mange, men antallet.. Klarer du å diske opp med det?
     

    decibelius

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    27.12.2007
    Innlegg
    7.866
    Antall liker
    1.679
    Sted
    Bislett
    Rotasjon Putin, rotasjon. Veldig spesielt. Alle soldater roterer.
    Værnes
     

    noruego

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    10.06.2003
    Innlegg
    6.814
    Antall liker
    7.857
    Interessant sak. Den pro-serbisk/russiske opposisjonen i Montenegro har ikke godkjent valgresultatet (til tross for at de gjorde det bedre enn de selv forventet) med anklager om at hele plottet var iscenesatt av DPS. Vucic var med rette svært forsiktig først, og brøt med Balkansk politisk tradisjon ved å mane til ro og avvente etterforskning og fakta på bordet. De siste dagene har serbisk politi avdekket flere hemmelige våpendepoter i Beograd og også avdekket planlagte bombeaksjoner der han etter alt å dømme selv var et mål. Vucic, som Djukanovic i Montenegro, er knapt middelaldrende men har vært med på det meste siden Jugoslavias oppløsning. Inklusive Djukanovics eneste allierte i Beograd etter at han brøt med Milosevic i 1997, Djindjic, som ultranasjonalistiske krefter med russiske kontakter drepte ikke lenge etter at han ble Serbias første demokratisk valgte statsminister, delvis fordi han var for en sivilisert skilsmisse mellom Serbia og Montenegro.

    Denne siste saken tviler jeg sterkt på har hatt Kremlins eller Putins velsignelse, langt mindre kommandoansvar. Den var alt for amatørmessig utført til det. Gitt de mange serbiske ultranasjonalistiske grupperinger med paramilitær erfaring alt fra Bosnia til Tsjetsjenia til Donbas så vil jeg tippe dette var en lokalt initiert rogue operation med russiske koblinger som gikk galt, og heldigvis ikke like galt som med MH17.
     
    S

    Slubbert

    Gjest
    Alt er jo så fælt her, så det bare rett og slett MÅ være bedre andre steder.
    Jeg er glad jeg at hadde min oppveskt i Norge og vesten, men til din informasjon, tingene har forandret seg og det er ikke til det bedre.
    Hvis du vokste opp i en tid da nordmenn generelt hadde det bedre enn nå så vil jeg gjerne vite når. For såvidt meg bekjent har velstanden aldri vært høyere, kriminaliteten lavere osv
     

    Terje-A

    Æresmedlem
    Ble medlem
    16.05.2013
    Innlegg
    13.650
    Antall liker
    9.498
    Sted
    Østfold
    Torget vurderinger
    19
    Alt var ikke bedre under krigen,:) men det er klart at sekstitallet var en fin tid. Far jobbet, mor var hjemme, en rekkehus leilighet med 3 soverom i Oslo kostet en årslønn. Høy inflasjon, høy lønnsvekst, kunne trekke fra alle rentene. Fremtidstro. P-piller, ingen Aids, USA kom til månen. Feite amerikanske biler med motorer på 7 liter og 400hk. Lett å få jobb, selv om du ikke hadde masse utdannelse, enten til sjøs eller på fabrikk, ev. i kommunen. Behøvde ikke låse døra hjemme. Ingen innvandrere. Fremtidstro. Det var en selvfølge at barna skulle få det enda bedre i fremtiden. Føler ikke at det er slik nå........
     
    Sist redigert:

    erato

    Æresmedlem
    Ble medlem
    15.03.2003
    Innlegg
    19.880
    Antall liker
    10.379
    Sted
    Bergen
    Torget vurderinger
    1
    Alt var ikke bedre under krigen,:) men det er klart at sekstitallet var en fin tid. Far jobbet, mor var hjemme, en rekkehus leilighet med 3 soverom i Oslo kostet en årslønn. Høy inflasjon, høy lønnsvekst, kunne trekke fra alle rentene. Fremtidstro. P-piller, ingen Aids, USA kom til månen. Feite amerikanske biler med motorer på 7 liter og 400hk. Lett å få jobb, selv om du ikke hadde masse utdannelse, enten til sjøs eller på fabrikk, ev. i kommunen. Behøvde ikke låse døra hjemme. Ingen innvandrere. Fremtidstro. Det var en selvfølge at barna skulle få det enda bedre i fremtiden. Føler ikke at det er slik nå........
    Ja, krig har en tendens til å skape jobber. Og følelsen av at nå går det fremover, straks den er over. Og vi hadde heller ikke råd til å reise utenlands, og utlandet hadde ikke råd til å komme hit, i form av innvandrere eller utflyttede arbeidsplasser/importerte varer. Og det er lett å glemme at biler var rasjonert helt frem til 1960, og at en funksjonær i en solid stilling stort sett kunne drømme om en boble med 34 HK.
     

    Terje-A

    Æresmedlem
    Ble medlem
    16.05.2013
    Innlegg
    13.650
    Antall liker
    9.498
    Sted
    Østfold
    Torget vurderinger
    19
    Alt var ikke bedre under krigen,:) men det er klart at sekstitallet var en fin tid. Far jobbet, mor var hjemme, en rekkehus leilighet med 3 soverom i Oslo kostet en årslønn. Høy inflasjon, høy lønnsvekst, kunne trekke fra alle rentene. Fremtidstro. P-piller, ingen Aids, USA kom til månen. Feite amerikanske biler med motorer på 7 liter og 400hk. Lett å få jobb, selv om du ikke hadde masse utdannelse, enten til sjøs eller på fabrikk, ev. i kommunen. Behøvde ikke låse døra hjemme. Ingen innvandrere. Fremtidstro. Det var en selvfølge at barna skulle få det enda bedre i fremtiden. Føler ikke at det er slik nå........
    Ja, krig har en tendens til å skape jobber. Og følelsen av at nå går det fremover, straks den er over. Og vi hadde heller ikke råd til å reise utenlands, og utlandet hadde ikke råd til å komme hit, i form av innvandrere eller utflyttede arbeidsplasser/importerte varer. Og det er lett å glemme at biler var rasjonert helt frem til 1960, og at en funksjonær i en solid stilling stort sett kunne drømme om en boble med 34 HK.
    Jeg beskriver sekstitallet, du beskriver femtitallet. Forskjell på det skjønner du....
     

    erato

    Æresmedlem
    Ble medlem
    15.03.2003
    Innlegg
    19.880
    Antall liker
    10.379
    Sted
    Bergen
    Torget vurderinger
    1
    Alt var ikke bedre under krigen,:) men det er klart at sekstitallet var en fin tid. Far jobbet, mor var hjemme, en rekkehus leilighet med 3 soverom i Oslo kostet en årslønn. Høy inflasjon, høy lønnsvekst, kunne trekke fra alle rentene. Fremtidstro. P-piller, ingen Aids, USA kom til månen. Feite amerikanske biler med motorer på 7 liter og 400hk. Lett å få jobb, selv om du ikke hadde masse utdannelse, enten til sjøs eller på fabrikk, ev. i kommunen. Behøvde ikke låse døra hjemme. Ingen innvandrere. Fremtidstro. Det var en selvfølge at barna skulle få det enda bedre i fremtiden. Føler ikke at det er slik nå........
    Ja, krig har en tendens til å skape jobber. Og følelsen av at nå går det fremover, straks den er over. Og vi hadde heller ikke råd til å reise utenlands, og utlandet hadde ikke råd til å komme hit, i form av innvandrere eller utflyttede arbeidsplasser/importerte varer. Og det er lett å glemme at biler var rasjonert helt frem til 1960, og at en funksjonær i en solid stilling stort sett kunne drømme om en boble med 34 HK.
    Jeg beskriver sekstitallet, du beskriver femtitallet. Forskjell på det skjønner du....
    Vel, i 1960 var krigen, som raserte mye infrastruktur både i Norge og ikke minst i Europa, bare 15 år unna. Følelsen av at gikk fremover hang noe mye sammen med den strengt prioriterte nasjonale økonomien på 50-tallet, kanskje best eksemplifisert ved bilrasjoneringen. Skal man føle at det går fremover et tiår, bør det helst ha vært noe verre tiåret før.
     

    Larson

    Æresmedlem
    Ble medlem
    25.01.2014
    Innlegg
    11.476
    Antall liker
    4.215
    USA er ikke interessert i det. NATO er dems verktøy for verdensherredømme, og de er godt på vei til å lykkes. Bare se på hva slags land NATO plukker med seg. Hva har Montrenegro å gjøre i alliansen? De har 2000 militært personell og 8 ikke-operasjonelle fly.

    De tas opp for å være en torn i siden på Serbia og en forlenget torn i siden på Russland som er Serbia's gamle allierte.

    Fortell meg hvilke andre positive sider Montenegro bringer med seg inn i NATO som gjør at NATO bør ta dem opp?
     

    lovemusikk

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    22.11.2009
    Innlegg
    9.576
    Antall liker
    2.934
    Torget vurderinger
    8
    USA er ikke interessert i det. NATO er dems verktøy for verdensherredømme, og de er godt på vei til å lykkes. Bare se på hva slags land NATO plukker med seg. Hva har Montrenegro å gjøre i alliansen? De har 2000 militært personell og 8 ikke-operasjonelle fly.

    De tas opp for å være en torn i siden på Serbia og en forlenget torn i siden på Russland som er Serbia's gamle allierte.

    Fortell meg hvilke andre positive sider Montenegro bringer med seg inn i NATO som gjør at NATO bør ta dem opp?
    .
    Skremmende å se hva amerikanerne, 50% sier på nyhetene i kveld. Opprør og borgerkrig hvis ikke Donald vinner.
    Her har vi en person som kan måle seg med Putin kanskje.

    Jeg er skeptisk selv til hvilke land vi tar inn i Nato. Land som er ustabile og som lett kan starte 3 verdenskrig.
    Men kanskje det USA ønsker ved å få soldater i alle land som grenser til Russland?
    Jeg skjønner Putin jeg, selv om han er galen i hodet sitt. De føler seg truet.
    Truet...ja det kan vel alle skjønne hvis folk tenker etter.
    Det er dette jeg er så redd for, og derfor mener jeg at vi skal nekte Andre lands soldater i Norge når vi ikke er invadert av andre.
    Amerikanerne får jeg mer og mer avsmak på.
     

    noruego

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    10.06.2003
    Innlegg
    6.814
    Antall liker
    7.857
    USA er ikke interessert i det. NATO er dems verktøy for verdensherredømme, og de er godt på vei til å lykkes. Bare se på hva slags land NATO plukker med seg. Hva har Montrenegro å gjøre i alliansen? De har 2000 militært personell og 8 ikke-operasjonelle fly.

    De tas opp for å være en torn i siden på Serbia og en forlenget torn i siden på Russland som er Serbia's gamle allierte.

    Fortell meg hvilke andre positive sider Montenegro bringer med seg inn i NATO som gjør at NATO bør ta dem opp?
    Igjen, prinsippet om nasjonal selvbestemmelse for uavhengige stater er åpenbart ikke av særlig betydning for deg, ei heller demokratiske grunnprinsipper. I motsetning til Russland og Krim så er det jo ikke snakk om at NATO forsøker å annektere Montenegro. Montenegros folkevalgte regjering har søkt om medlemsskap og har oppfylt kravene som settes.

    Hvorfor skal ikke innbyggerne i Montenegro ha rett til å bestemme dette selv som selvstendig stat?

    Serbias regjering har ingen problemer med dette, bare serbofascistiske grupperinger, hvem holder du med?
     

    Larson

    Æresmedlem
    Ble medlem
    25.01.2014
    Innlegg
    11.476
    Antall liker
    4.215
    Fortell meg hvorfor NATO ønsker Montenegro som medlem, Nourego. Og spar meg for dine gjentakelser om nasjonal selvråderett.

    Hvorfor skal NATO ta opp alle mulige land inn i sin allianse? Hvorfor skal land som Portugal forsvare land som Montenegro og Georgia om USA får det som de vil.

    Hva er det med disse landene som gjør at NATO trenger dem som medlem?
     

    Larson

    Æresmedlem
    Ble medlem
    25.01.2014
    Innlegg
    11.476
    Antall liker
    4.215
    Tja, 3-4 observasjoner av Russiske ubåter i nabolaget mitt på en uke. Nei, det er nok helt bestemt ikke rasling med sabler..

    Avisa Nordland - Fryktet at de skulle kollidere med ubåt i Vestfjorden
    Ikke bare slår du fast hva forsvaret sier ikke er ubåt faktisk er en ubåt, du legger til at denne ikke-eksisterende ubåten er russisk.

    I artikkelen du linker til:
    "Forsvarets operative hovedkvarter (FOH) bekrefter til NRK at Forsvaret har en del egenaktivitet i området.


    – Basert på en helhetlig vurdering av alle forsvarets informasjonskilder vil vi ikke iverksette et søk basert på denne radarindikasjonen. I dette konkrete tilfellet tilsier våre vurderinger at det ikke var en ubåt som ga utslag på radaren om bord på «Hasvik», sier Moen til NRK."

    At folk melder alle avvik fra normalen som ubåter er som å forvente etter at forsvaret offentlig gikk ut og ba publikum innrapportere ubåter.
     

    noruego

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    10.06.2003
    Innlegg
    6.814
    Antall liker
    7.857
    Fortell meg hvorfor NATO ønsker Montenegro som medlem, Nourego. Og spar meg for dine gjentakelser om nasjonal selvråderett.

    Hvorfor skal NATO ta opp alle mulige land inn i sin allianse? Hvorfor skal land som Portugal forsvare land som Montenegro og Georgia om USA får det som de vil.

    Hva er det med disse landene som gjør at NATO trenger dem som medlem?
    Som sagt, dette med nasjonal selvråderett basert på demokratiske valg er noe du åpenbart ikke setter særlig høyt.

    Hvorfor skal NATO nekte å ta opp land som selv søker og oppfyller kravene som medlem? For å bli medlem må samtlige eksisterende medlemmer, inklusive Portugal, ratifisere et nytt medlemskap gjennom nasjonale forsamlinger.
     

    lovemusikk

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    22.11.2009
    Innlegg
    9.576
    Antall liker
    2.934
    Torget vurderinger
    8
    Amerikanerne får jeg mer og mer avsmak på.
    Det har de fleste skjønt - du og denne Larson i samme klubb... ;)
    Jeg uttaler meg fordi jeg IKKE vil ha krig.
    Jeg ser jo nå basert på innleggene her, at vi ikke er kommet så langt jeg hadde håpet i 2016, og at fred er lengre unna enn jeg faktisk trodde.
    Det er bare tragisk.
     

    KjellR

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    02.07.2008
    Innlegg
    3.494
    Antall liker
    3.438
    Sted
    Moss (eller enda bedre - Rygge!)
    Amerikanerne får jeg mer og mer avsmak på.
    Det har de fleste skjønt - du og denne Larson i samme klubb... ;)
    Jeg uttaler meg fordi jeg IKKE vil ha krig.
    Jeg ser jo nå basert på innleggene her, at vi ikke er kommet så langt jeg hadde håpet i 2016, og at fred er lengre unna enn jeg faktisk trodde.
    Det er bare tragisk.
    Så amerikanere på norsk jord = krig? Og vi som ikke føler avsmak for amerikanere = sultne på krig?
     

    Larson

    Æresmedlem
    Ble medlem
    25.01.2014
    Innlegg
    11.476
    Antall liker
    4.215
    Fortell meg hvorfor NATO ønsker Montenegro som medlem, Nourego. Og spar meg for dine gjentakelser om nasjonal selvråderett.

    Hvorfor skal NATO ta opp alle mulige land inn i sin allianse? Hvorfor skal land som Portugal forsvare land som Montenegro og Georgia om USA får det som de vil.

    Hva er det med disse landene som gjør at NATO trenger dem som medlem?
    (1)Som sagt, dette med nasjonal selvråderett basert på demokratiske valg er noe du åpenbart ikke setter særlig høyt.

    Hvorfor skal NATO nekte å ta opp land som selv søker og oppfyller kravene som medlem? (2) For å bli medlem må samtlige eksisterende medlemmer, inklusive Portugal, ratifisere et nytt medlemskap gjennom nasjonale forsamlinger.
    (1)BS!
    (2) så fortell meg hvorfor NATO finner land som Montenegro og co nyttige medlemmer? Det å forsvare andre nasjoner mot fremmede makter er en massiv kostnad. Så hva får NATO-landene tilbake? Sånn utover å stikke en torn i siden på Russland, noe som er i USAs interesse.
     

    kvasi

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    06.09.2007
    Innlegg
    1.453
    Antall liker
    1.121
    Tja, 3-4 observasjoner av Russiske ubåter i nabolaget mitt på en uke. Nei, det er nok helt bestemt ikke rasling med sabler..

    Avisa Nordland - Fryktet at de skulle kollidere med ubåt i Vestfjorden
    Ikke bare slår du fast hva forsvaret sier ikke er ubåt faktisk er en ubåt, du legger til at denne ikke-eksisterende ubåten er russisk.

    I artikkelen du linker til:
    "Forsvarets operative hovedkvarter (FOH) bekrefter til NRK at Forsvaret har en del egenaktivitet i området.


    – Basert på en helhetlig vurdering av alle forsvarets informasjonskilder vil vi ikke iverksette et søk basert på denne radarindikasjonen. I dette konkrete tilfellet tilsier våre vurderinger at det ikke var en ubåt som ga utslag på radaren om bord på «Hasvik», sier Moen til NRK."

    At folk melder alle avvik fra normalen som ubåter er som å forvente etter at forsvaret offentlig gikk ut og ba publikum innrapportere ubåter.
    Vel. jeg bor her nord og er vant til ukentlige spottinger og avskjæringer av Russere. Jeg har fartstid på Lutvann, faren min har vært sjef for landsdelsentralet i POT (som det het da han pensjonerte seg, PST i dag) og jeg har en onkel om har brukt hele sitt yrkesaktive liv inne i en hvit boble på en fjelltopp.
    Så jo, jeg tror jeg har brukbar forutsetning for å lese mellom linjene når noen velger å ikke bruke klartekst.
     
    Sist redigert:

    Spiralis

    Æresmedlem
    Ble medlem
    13.03.2005
    Innlegg
    19.644
    Antall liker
    8.004
    Torget vurderinger
    0
    Jeg tror Putin ville føle seg mye lettere til sinns om vi brukte det som var nødvendig av penger for å holde oss med et sterkt forsvar på egen hånd enn å importere amerikanske soldater for å "forsvare" oss. I praksis vet jo "alle" muligens med unntak av et par stykker her inne at 300 US Marines ikke har noe som helst å si fra eller til i praksis. Men som sagt tror jeg at et ordentlig norsk nasjonalt forsvar plager Putin MYE mindre enn en endring av norsk basepolitikk. Norske marinefartøy i Barentshavet er nok ikke noe problem for Moskva, øket aktivitet fra US Navy derimot blir nok ikke like godt mottatt.

    En vesentlig grunn til at vi ble dratt inn i WWII var at begge parter anså at det norske forsvaret var så dårlig at det kunne være smart å invadere Norge før motparten gjorde det. mange "har glemt" at også England hadde planer om å okkupere Norge. Tyskerne slo dem på tid, det var det som gjorde at vi "falt ned" på "riktig side" i den krigen.

    Et norsk forsvar som er så sterkt at Putin regner med at Norge ikke vil kunne brukes som oppmarsjområde for USA i et eventuellt angrep på Russland hvis den norske regjeringen ikke ønsker det, vil gjøre at Putin sover godt i forhold til Norge! I hvilken grad USA ville ønske å invadere Russland er en helt annen sak, men russerne ser det som en reell mulighet og det er det vi bør forholde oss til. Og når det kommer til Fru Clinton tør jeg ikke se bort fra at hun kan komme til å finne på noen galskap i forhold til Russland. Mest sansynlig i Midt Østen, men likevel!

    Forøvrig har jeg tenkt å benytte meg av det gode forholdet mellom Russland og Norge og sitter klar for avreise til Russland for å se Den russiske National Ballet fra Moskva ( Bolsjoj-balletten) framføre «Svanesjøen»med Tschaikowskis musikk. Å si at Spiralis & frue gleder oss "litt"? Noe mer enn "litt" er nok riktigere!;)
     

    erato

    Æresmedlem
    Ble medlem
    15.03.2003
    Innlegg
    19.880
    Antall liker
    10.379
    Sted
    Bergen
    Torget vurderinger
    1
    Bare se på hva slags land NATO plukker med seg. Hva har Montrenegro å gjøre i alliansen? De har 2000 militært personell og 8 ikke-operasjonelle fly.
    Det slår deg ikke at det kan ha noe å gjøre med behovet for å være med i en forsvarsallianse?
     
    G

    Gjestemedlem

    Gjest
    så fortell meg hvorfor NATO finner land som Montenegro og co nyttige medlemmer? Det å forsvare andre nasjoner mot fremmede makter er en massiv kostnad. Så hva får NATO-landene tilbake? Sånn utover å stikke en torn i siden på Russland, noe som er i USAs interesse.
    Jeg vil bli forbauset om Tyrkia fremdeles er medlem av NATO om 5 år.

    Det forandrer kartet i så fall.
     

    Asbjørn

    Rubinmedlem
    Ble medlem
    26.03.2006
    Innlegg
    38.036
    Antall liker
    38.608
    Sted
    Vingulmǫrk
    Torget vurderinger
    2
    Jeg ser jo nå basert på innleggene her, at vi ikke er kommet så langt jeg hadde håpet i 2016, og at fred er lengre unna enn jeg faktisk trodde.
    Lengre unna? Vi har hatt fred siden 1945. Vi har også vært NATO-medlem siden 1949. Du skal ikke se bort fra at det kan være en sammenheng der. Vi er et lite land med grense til en stormakt med vekslende autoritære og totalitære regimer. På de 70 årene har Russland vært styrt av ambisiøse figurer som Stalin og Putin, senilitetscases som Bresjnev og Andropov, og uforutsigbare alkoholikere som Jeltsin og Khrusjtsjov. Og vi har fortsatt fred og demokrati.
     
    Sist redigert:

    erato

    Æresmedlem
    Ble medlem
    15.03.2003
    Innlegg
    19.880
    Antall liker
    10.379
    Sted
    Bergen
    Torget vurderinger
    1
    (2) så fortell meg hvorfor NATO finner land som Montenegro og co nyttige medlemmer? Det å forsvare andre nasjoner mot fremmede makter er en massiv kostnad. Så hva får NATO-landene tilbake? Sånn utover å stikke en torn i siden på Russland, noe som er i USAs interesse.
    Det kan åpenbart ha noe å gjøre med å begrense Russlands innflytelse ja. Det samme gjelder EUs opptak av tidligere østblokkland. Og i motsetning til deg synes jeg det er en god sak at det udemokratiske, undertrykkende og utsugende kleptokratiet i Russland begrenses.
     

    lovemusikk

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    22.11.2009
    Innlegg
    9.576
    Antall liker
    2.934
    Torget vurderinger
    8
    Jeg tror Putin ville føle seg mye lettere til sinns om vi brukte det som var nødvendig av penger for å holde oss med et sterkt forsvar på egen hånd enn å importere amerikanske soldater for å "forsvare" oss. I praksis vet jo "alle" muligens med unntak av et par stykker her inne at 300 US Marines ikke har noe som helst å si fra eller til i praksis. Men som sagt tror jeg at et ordentlig norsk nasjonalt forsvar plager Putin MYE mindre enn en endring av norsk basepolitikk. Norske marinefartøy i Barentshavet er nok ikke noe problem for Moskva, øket aktivitet fra US Navy derimot blir nok ikke like godt mottatt.

    En vesentlig grunn til at vi ble dratt inn i WWII var at begge parter anså at det norske forsvaret var så dårlig at det kunne være smart å invadere Norge før motparten gjorde det. mange "har glemt" at også England hadde planer om å okkupere Norge. Tyskerne slo dem på tid, det var det som gjorde at vi "falt ned" på "riktig side" i den krigen.

    Et norsk forsvar som er så sterkt at Putin regner med at Norge ikke vil kunne brukes som oppmarsjområde for USA i et eventuellt angrep på Russland hvis den norske regjeringen ikke ønsker det, vil gjøre at Putin sover godt i forhold til Norge! I hvilken grad USA ville ønske å invadere Russland er en helt annen sak, men russerne ser det som en reell mulighet og det er det vi bør forholde oss til. Og når det kommer til Fru Clinton tør jeg ikke se bort fra at hun kan komme til å finne på noen galskap i forhold til Russland. Mest sansynlig i Midt Østen, men likevel!

    Forøvrig har jeg tenkt å benytte meg av det gode forholdet mellom Russland og Norge og sitter klar for avreise til Russland for å se Den russiske National Ballet fra Moskva ( Bolsjoj-balletten) framføre «Svanesjøen»med Tschaikowskis musikk. Å si at Spiralis & frue gleder oss "litt"? Noe mer enn "litt" er nok riktigere!;)
    +1
     

    lovemusikk

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    22.11.2009
    Innlegg
    9.576
    Antall liker
    2.934
    Torget vurderinger
    8
    Amerikanerne får jeg mer og mer avsmak på.
    Det har de fleste skjønt - du og denne Larson i samme klubb... ;)
    Jeg uttaler meg fordi jeg IKKE vil ha krig.
    Jeg ser jo nå basert på innleggene her, at vi ikke er kommet så langt jeg hadde håpet i 2016, og at fred er lengre unna enn jeg faktisk trodde.
    Det er bare tragisk.
    Så amerikanere på norsk jord = krig? Og vi som ikke føler avsmak for amerikanere = sultne på krig?
    det er en trussel sett fra russisk side. Dette så du vel forsvarsministeren i russland si på nyhetene?
    At vi først nå blir et mål for rakettene deres noe vi aldri har vert.
     
    Sist redigert:

    lovemusikk

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    22.11.2009
    Innlegg
    9.576
    Antall liker
    2.934
    Torget vurderinger
    8
    Jeg ser jo nå basert på innleggene her, at vi ikke er kommet så langt jeg hadde håpet i 2016, og at fred er lengre unna enn jeg faktisk trodde.
    Lengre unna? Vi har hatt fred siden 1945. Vi har også vært NATO-medlem siden 1949. Du skal ikke se bort fra at det kan være en sammenheng der. Vi er et lite land med grense til en stormakt med vekslende autoritære og totalitære regimer. På de 70 årene har Russland vært styrt av ambisiøse figurer som Stalin og Putin, senilitetscases som Bresjnev og Andropov, og uforutsigbare alkoholikere som Jeltsin og Khrusjtsjov. Og vi har fortsatt fred og demokrati.

    Nå tenker jeg generelt her på Jorden.

    Ved å oppføre oss fredelig (US soldater i landet er ikke fredelig) provosere vi ingen til krig.

    Nato er for forsvar og ikke en angrepsstyrke. De kan heller ikke (USA) mobilisere på 1 dag eller to, men må ha et par mnd sa de på nyhetene.

    Dere har så krigersk tankegang at det bekymrer meg.
     
  • Laster inn…

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Laster inn…
Topp Bunn