Hardingfele
Æresmedlem
Tipser om Oslohonning -- den er nå klar til avnyting:
"Oslohonning! Fra bikubene på Skøyen har biene mengder av hager og hele Frognerparken som tumleplass. Honningen er ikke varmebehandlet og er utrolig god. Den er mørk av farge og rik på smak. I Frankrike er byhonning meget ettertraktet. Det skyldes at biene får tilgang til en stor variasjon blomster, noe som gir slik honning en unik smak. Honningen fra bikubene på taket av operaen i Paris er berømt.
Arlene Lindbichler kommer fra Østerrike og vokste opp på en planteskole utenfor Graz. Hun har fått sette opp bikuber i en hage et kort stykke fra leiligheten hun bor i på Skøyen. Fire bikuber gir omtrent 120 kilo honning hvert år. Bybi-birøkterlag i Oslo har fått analysert honningen fra byens birøktere og den er helt fri for skadestoffer. Biene vet å rense opp - i Frankrike kalles de naturens voktere.
Oslohonning er urørt og flytende. Det kan være den krystalliserer etter en stund, men Arlene har fjorårets honning på kjøkkenet, og den er fortsatt flytende. Vi har alt brukt honningen til marinader, på surdeigsbrød og annet. (Honningmarinerte kyllingvinger fra Homlagarden - mmmmm!)
Vi har også Herfras herlige Høsthonning, om du ønsker litt variasjon."
"Oslohonning! Fra bikubene på Skøyen har biene mengder av hager og hele Frognerparken som tumleplass. Honningen er ikke varmebehandlet og er utrolig god. Den er mørk av farge og rik på smak. I Frankrike er byhonning meget ettertraktet. Det skyldes at biene får tilgang til en stor variasjon blomster, noe som gir slik honning en unik smak. Honningen fra bikubene på taket av operaen i Paris er berømt.
Arlene Lindbichler kommer fra Østerrike og vokste opp på en planteskole utenfor Graz. Hun har fått sette opp bikuber i en hage et kort stykke fra leiligheten hun bor i på Skøyen. Fire bikuber gir omtrent 120 kilo honning hvert år. Bybi-birøkterlag i Oslo har fått analysert honningen fra byens birøktere og den er helt fri for skadestoffer. Biene vet å rense opp - i Frankrike kalles de naturens voktere.
Oslohonning er urørt og flytende. Det kan være den krystalliserer etter en stund, men Arlene har fjorårets honning på kjøkkenet, og den er fortsatt flytende. Vi har alt brukt honningen til marinader, på surdeigsbrød og annet. (Honningmarinerte kyllingvinger fra Homlagarden - mmmmm!)
Vi har også Herfras herlige Høsthonning, om du ønsker litt variasjon."