Bowmore 15 er ok, litt søt, mørk, merker at den har ligget på sherryfat, men ikke for mye. En litt rund islay whisky. Ikke så mye røyk og lite jod.Jeg tror jeg kjøper inn en Bowmore 15 Darkest i fødelsesdagsgave til meg selv..
Vurderte Glengoyne 21, men det blir litt dyrt.
Istedenfor får jeg da to flasker Ledaig 10 og Bowmore 15 Darkest for under prisen av en Glengoyne 21.
Jeg har smakt Bowmore 15 før, men husker ikke helt hva jeg mente da dette var en 20 cl pakke som ble delt med noen venner...
Hva synes dere om Bowmore 15?, er jo fin pris både i Norge og Sverige...
Nikka from the Barrel er kanskje den beste i hele rekka diSkal holde en høyst uhøytidelg whiskysmaking i morgen kveld. Tenkte å starte i det fløyelsmyke hjørnet, for så å avslutte med skikkelig heftig Laphroaig. Nr. to i flighten har overrasket meg stort. Rett og slett en deilig old school whisky dette. Dette er tross alt deres første ofisielle utgivelse. Vel, kanskje ikke så rart likevel med tanke på at det er samme eier her som Springbank. Ser noen kommentarer på nettet hvor de sammenligner Kilkerran 12 med Springbank 10. Mener vel selv at KK 12 er mer kompleks og har bedre lengde enn SB 10. Har lagt in en Japansk "pausedram" på midten. Har god erfaring med å brekke opp litt med en blended scotch underveis. Uansett, jeg gleder meg stort til i morgen kveld.
Vis vedlegget 410864
På en måte helg alt for oss siden jeg har ungefri og kona har fri. Da blir det litt tid til forsiktig whiskytasting og litt vin til maten.....Bowmore 15 er ok, litt søt, mørk, merker at den har ligget på sherryfat, men ikke for mye. En litt rund islay whisky. Ikke så mye røyk og lite jod.Jeg tror jeg kjøper inn en Bowmore 15 Darkest i fødelsesdagsgave til meg selv..
Vurderte Glengoyne 21, men det blir litt dyrt.
Istedenfor får jeg da to flasker Ledaig 10 og Bowmore 15 Darkest for under prisen av en Glengoyne 21.
Jeg har smakt Bowmore 15 før, men husker ikke helt hva jeg mente da dette var en 20 cl pakke som ble delt med noen venner...
Hva synes dere om Bowmore 15?, er jo fin pris både i Norge og Sverige...
Passer fint en regnfull høstkveld. Jeg liker den også. De greier å lage god whisky der ute i havgapet.
Jeg synes den Jura har en spennende furu smak, merker du det? Vanskelig å vite om man aldri har vokst opp med furu møbler fra 80 tallet og, hugget furu...Staxn på hodet og nyter ei flaske Jura superstition jeg fikk som farsdagsgave, livet er bra
Superstition er god,passe rund, kunne hatt litt mer røyk muligens, men er på rette siden av branntomt hvertfall... Skål
Og så er heldigvis spesial caskene til Bowmore uten karamellfarge også... Dessuten er den firstilled..Og vi prøver igjen
Har en fin Bowmore Tempest i heimen. Her er det også "Bang for the Buck"
Vis vedlegget 411075
Disse kommer ut ca. en gang i året og Bowmore skryter at de kommer fra det berømte No.1 Vault.
Vis vedlegget 411076
Nja, er nok ikke helt enig med deg der... Men... dette er jo smak og behagNikka from the Barrel er kanskje den beste i hele rekka diSkal holde en høyst uhøytidelg whiskysmaking i morgen kveld. Tenkte å starte i det fløyelsmyke hjørnet, for så å avslutte med skikkelig heftig Laphroaig. Nr. to i flighten har overrasket meg stort. Rett og slett en deilig old school whisky dette. Dette er tross alt deres første ofisielle utgivelse. Vel, kanskje ikke så rart likevel med tanke på at det er samme eier her som Springbank. Ser noen kommentarer på nettet hvor de sammenligner Kilkerran 12 med Springbank 10. Mener vel selv at KK 12 er mer kompleks og har bedre lengde enn SB 10. Har lagt in en Japansk "pausedram" på midten. Har god erfaring med å brekke opp litt med en blended scotch underveis. Uansett, jeg gleder meg stort til i morgen kveld.
Vis vedlegget 410864
Det er mulig det bare er meg, men jeg sliter med Laphroaig 10. Smaker så innmari mye sprit . Jeg drikker mye Islay whisky, noen ganger med litt vann men ofte uten. Vil gjerne ha de fra 46% og oppover, litt sting skal det være, men som sagt Laphroaig 10 er vanskelig for meg.Nja, er nok ikke helt enig med deg der... Men... dette er jo smak og behagNikka from the Barrel er kanskje den beste i hele rekka diSkal holde en høyst uhøytidelg whiskysmaking i morgen kveld. Tenkte å starte i det fløyelsmyke hjørnet, for så å avslutte med skikkelig heftig Laphroaig. Nr. to i flighten har overrasket meg stort. Rett og slett en deilig old school whisky dette. Dette er tross alt deres første ofisielle utgivelse. Vel, kanskje ikke så rart likevel med tanke på at det er samme eier her som Springbank. Ser noen kommentarer på nettet hvor de sammenligner Kilkerran 12 med Springbank 10. Mener vel selv at KK 12 er mer kompleks og har bedre lengde enn SB 10. Har lagt in en Japansk "pausedram" på midten. Har god erfaring med å brekke opp litt med en blended scotch underveis. Uansett, jeg gleder meg stort til i morgen kveld.
Vis vedlegget 410864
Uansett, smakingen var vellykket den. Kilkerran og Ledaig var en ny bekjentskap for de som kom. Etter kommentarene å dømme, så tror jeg det blir noen salg på Bolaget fremover. At Laphroaig 10Y CS biter vet vi jo, men at den fortsatt biter etter at man har spedd ut med like mye vann som whisky var nok ikke alle forberedt på. Dette er en veldig god whisky bare man tar seg tid til å la den stå en stund. For under røykteppet, skjer mye i glasset etterhvert.
Jeg hadde ikke for vane å tygge på møblene på åttitallet, men du er kanskje litt yngre enn meg. Uansett så liker jeg Jura Superstition, som jeg har pleid å kjøpe på vei hjem fra Alicante Airport hvert år. Men ikke i høst. Da kjøpte jeg Monkey's Shoulder for å teste den, og nå er jeg sannelig begynt på ei ny flaske jeg fikk i gave av mine foreldre for en uke siden. Må si jeg liker apeskulderen, en fin blend til mørke høstkvelder.Jeg synes den Jura har en spennende furu smak, merker du det? Vanskelig å vite om man aldri har vokst opp med furu møbler fra 80 tallet og, hugget furu...Staxn på hodet og nyter ei flaske Jura superstition jeg fikk som farsdagsgave, livet er bra
Superstition er god,passe rund, kunne hatt litt mer røyk muligens, men er på rette siden av branntomt hvertfall... Skål
Vel det var vel mer kvae fra furu vi tygde på samt lukten av furumøbler som jo smaker som lukten..Jeg hadde ikke for vane å tygge på møblene på åttitallet, men du er kanskje litt yngre enn meg. Uansett så liker jeg Jura Superstition, som jeg har pleid å kjøpe på vei hjem fra Alicante Airport hvert år. Men ikke i høst. Da kjøpte jeg Monkey's Shoulder for å teste den, og nå er jeg sannelig begynt på ei ny flaske jeg fikk i gave av mine foreldre for en uke siden. Må si jeg liker apeskulderen, en fin blend til mørke høstkvelder.Jeg synes den Jura har en spennende furu smak, merker du det? Vanskelig å vite om man aldri har vokst opp med furu møbler fra 80 tallet og, hugget furu...Staxn på hodet og nyter ei flaske Jura superstition jeg fikk som farsdagsgave, livet er bra
Superstition er god,passe rund, kunne hatt litt mer røyk muligens, men er på rette siden av branntomt hvertfall... Skål
Laphraig 10 CS er noe annet enn den originale. Forskjellen er kun fatstyrke unedvannet og bedre fat firsfilled. Sef har den mye bitt og røyk, men også mer behagelig om du tilfører nok vann..Det er mulig det bare er meg, men jeg sliter med Laphroaig 10. Smaker så innmari mye sprit . Jeg drikker mye Islay whisky, noen ganger med litt vann men ofte uten. Vil gjerne ha de fra 46% og oppover, litt sting skal det være, men som sagt Laphroaig 10 er vanskelig for meg.Nja, er nok ikke helt enig med deg der... Men... dette er jo smak og behagNikka from the Barrel er kanskje den beste i hele rekka diSkal holde en høyst uhøytidelg whiskysmaking i morgen kveld. Tenkte å starte i det fløyelsmyke hjørnet, for så å avslutte med skikkelig heftig Laphroaig. Nr. to i flighten har overrasket meg stort. Rett og slett en deilig old school whisky dette. Dette er tross alt deres første ofisielle utgivelse. Vel, kanskje ikke så rart likevel med tanke på at det er samme eier her som Springbank. Ser noen kommentarer på nettet hvor de sammenligner Kilkerran 12 med Springbank 10. Mener vel selv at KK 12 er mer kompleks og har bedre lengde enn SB 10. Har lagt in en Japansk "pausedram" på midten. Har god erfaring med å brekke opp litt med en blended scotch underveis. Uansett, jeg gleder meg stort til i morgen kveld.
Vis vedlegget 410864
Uansett, smakingen var vellykket den. Kilkerran og Ledaig var en ny bekjentskap for de som kom. Etter kommentarene å dømme, så tror jeg det blir noen salg på Bolaget fremover. At Laphroaig 10Y CS biter vet vi jo, men at den fortsatt biter etter at man har spedd ut med like mye vann som whisky var nok ikke alle forberedt på. Dette er en veldig god whisky bare man tar seg tid til å la den stå en stund. For under røykteppet, skjer mye i glasset etterhvert.
Laphroaig Select derimot, billig og god.
^Jeg er fan av Nikka Coffy Coffey grain og malt - men "Nikka from the barrel" falt ikke i smak på Whisky-smakingen i Oslo forleden. Lite spennende/flat forsmak og for fyldig ettersmak. Den bør ligge noen hakk nærmere Caol Ila, som er mer sitruspreget og kompleks i smaken som eks.
Jeg synes alle Jura-whiskyene var skuffende og smakte nesten blender-whisky synes jeg. Jeg kjente lite furusmak.
Ellers må jeg anbefale på sterkeste Laphroaig PX Cask. Den er ikke like spisset på røyken som vanlig 10 år - men har mer preg eller smak/body etter kort lagring på amerikansk eik før lagring på quarter casks. Til sist er den lagret på gamle sherryfat.
Vis vedlegget 411791
Pipette for å få den eksakte vanndråpen i?
Og hvorfor er man ikke forbauset?Pipette for å få den eksakte vanndråpen i?
Stemmer det.
Nå husker ikke jeg hvor du bor, men i Sverige så er single caskene cask strengtene anbefalt meg av andre. Det er forskjellige alder på de, mener den yngste er på 13-14 år.Jeg har Highland Parks komplette serie med Åsatroens guder, Nå er det et lite spørsmål om man bør legge 2 Høvdinger inn for å sikkre seg "Highland Park Ice Edition 17 Year old". Det er en flaske igjen på mitt lokale utsalg?? Den koster faktisk noen hundre mindre her enn i Finland! Dette er flasker som er kjøpt som investering og primært ikke for å drikkes.
Jeg vet jo at de vil bli åpnet en dag men det er av og til greit å "rasjonalisere" innkjøp av hysterisk dyrt brennevin med at det er en "investering". og totalt sett har mine innkjøp av Highland Park vært meget lønnsomme. De har alle steget i verdi i forhold til det jeg har betalt for dem.
De har steget i pris, men ikke i verdi. Prisen er det du betaler ved kjøp, verdien er det du får ved salg.Jeg har Highland Parks komplette serie med Åsatroens guder, Nå er det et lite spørsmål om man bør legge 2 Høvdinger inn for å sikkre seg "Highland Park Ice Edition 17 Year old". Det er en flaske igjen på mitt lokale utsalg?? Den koster faktisk noen hundre mindre her enn i Finland! Dette er flasker som er kjøpt som investering og primært ikke for å drikkes.
Jeg vet jo at de vil bli åpnet en dag men det er av og til greit å "rasjonalisere" innkjøp av hysterisk dyrt brennevin med at det er en "investering". og totalt sett har mine innkjøp av Highland Park vært meget lønnsomme. De har alle steget i verdi i forhold til det jeg har betalt for dem.
Ja, hvorfor være forbauset? Selv bruker jeg en cognac-pipe helt lik denne, kanskje med enda lenger hals. Gir en perfekt kontrollerbar tynn stråle som i praksis er dråpetelling hvis du har litt finmekanikk igjen etter whiskydrikking. Det er sikkert flere enn meg som har en av disse ellers ubrukelige sakene i hus, så nå vet dere om et glimrende bruksområde for innretningen.Og hvorfor er man ikke forbauset?Pipette for å få den eksakte vanndråpen i?
Stemmer det.