Politikk, religion og samfunn Hvorfor må maten være så billig i Norge?

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Espen R

    Æresmedlem
    Ble medlem
    25.03.2002
    Innlegg
    11.014
    Antall liker
    3.558
    Den 15 desember for ett år siden tok alle de store kjedene 49 kroner for 380g Sfinx.
    Sjekket på nettet.

    En tilbudspris som har økt med nesten 100% på ett år er ganske drøyt.
     

    Spiralis

    Æresmedlem
    Ble medlem
    13.03.2005
    Innlegg
    19.749
    Antall liker
    8.174
    Torget vurderinger
    0
    ^
    Butikksjefen har nok vært tidligere hifi-pusher med spesielt ansvar for kabler.

    Moralen i historien: Kjøp egg!
    Bjørn?? Har du gått over i dagligvare?? Trodde du var i skoleverket? ;);)
     
    H

    Hardingfele

    Gjest
    Det Nora lager er ikke surkål. Det er kokt kål i sukkerlake.

    Få tilbyr fermentert surkål, men har man først smakt det, skjønner man hva slags tøyseprodukt det er matkjedene nå skal priskonkurrere om. Flere butikker i Oslo har Ei-me-alts fermenterte produkter.

    https://www.facebook.com/naturligviseimealt/
     

    Boffen

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    22.04.2002
    Innlegg
    5.979
    Antall liker
    333
    Sted
    Oslo Vest
    Litt OT, pytt.

    Er det noen som vet om det er mulig å få tak i mandariner i Oslo ? (evt. hele Norge)
     
    H

    Hardingfele

    Gjest
    Litt synd at aversjon mot steiner gjorde at man sluttet å ta inn mandariner. Har vel ikke vært mandariner i salg i norge på noen tiår. Klementin er en krysning med pomelo og sitrus (sitron, appelsin) -- noen ganger får vi inn klementiner med steiner i, men da har disse vært i områder der de har kunnet bli bestøvet av sitrontrær. Som regel er klementinene helt uten steiner.

    Enig i at mandarinene smaker bedre.
     
    S

    Slubbert

    Gjest
    Har aldri smakt mandarin, visste ikke at de var å få i i vesten. Vet bare at klementinen tok over fordi den er steinfri.
     

    Espen R

    Æresmedlem
    Ble medlem
    25.03.2002
    Innlegg
    11.014
    Antall liker
    3.558
    Har aldri smakt mandarin, visste ikke at de var å få i i vesten. Vet bare at klementinen tok over fordi den er steinfri.
    Alle VET innerst inne at alt har sin pris. Har du smakt steinfri svisker? Den er ikke på langt nær så god som med stein. Akkurat det samme med mandarin/clementiner/appelsiner.
     
    G

    Gjestemedlem

    Gjest
    Litt sent på kvelden og jeg fikk lyst på noe godt.

    Har et lite stykke laks i kjøleskapet. Type Selma, men et annet merke. Lite ryggstykke. Sprettet pakken. Og skjærte kanskje 1/3 av den i passe tynne sviver og la det på at fat. Helte litt Ponzu over, (ferdig fra en flaske, men god soyasaus funger også helt fint), og en miniklatt med wasabi på siden av dem. Drysset på en liten klype med sesamfrø og det var det.

    Frem med et par pinner og sette seg foran skjermen igjen.

    Så godt, så delikat og lekkert, og så enkelt. Lages på 2 mins om man har ingrediensene.

    Prisen på herligheten ligger vel på en plass mellom 10 og 15 kroner. Litt mindre enn en Kwik Lunsj på Spar.

    ..

    Det skal så lite til, annet enn en enkel endring av mentalitet.

    Lag ting selv, mest mulig ut av råvarer, det trenger ikke ta tid engang.
     

    Sluket

    Holistisk Hifi Helt
    Ble medlem
    11.08.2006
    Innlegg
    57.741
    Antall liker
    111.646
    Torget vurderinger
    23
    Neste gang tar du saft fra en lime, litt søt soysaus, presset hvitløk og litt sesamolje så har du en enda bedre saus!!
    Sørg også for å ha et glass ørretrogn i kjøleskapet til enhver tid - en klatt av dette oppå laksen og himmelen er nær. Litt skikkelig finstrimlet purre hører også med.
     
    G

    Gjestemedlem

    Gjest
    Neste gang tar du saft fra en lime, litt søt soysaus, presset hvitløk og litt sesamolje så har du en enda bedre saus!!
    Sørg også for å ha et glass ørretrogn i kjøleskapet til enhver tid - en klatt av dette oppå laksen og himmelen er nær. Litt skikkelig finstrimlet purre hører også med.
    God plan. Mangler søt soyasaus, skal se etter det neste gang jeg er i en høvelig butikk. Dette kan man vel sikkert lage en dl eller to av når man er i gang og ha på et glass. Det bør jo stå seg bra vil jeg tro og da vil jo smakene få satt seg bra. Har en boks med rognkjeksrogn (fra Sotra) i kjølen så skal prøve med den. Ørretrogn kan jeg ikke huske å ha sett. Har også noe smakstilsatt flygefiskrogn i frysen, men får vente med den til jeg skal bruke litt større mengder til noe.

    Skal prøve med litt purre også.

    Kommer til å lage dette igjen oftere.
     

    Espen R

    Æresmedlem
    Ble medlem
    25.03.2002
    Innlegg
    11.014
    Antall liker
    3.558
    Neste gang tar du saft fra en lime, litt søt soysaus...
    Søt soyasaus brukes flittig i matlaging her. Men er ikke å finne i vanlige matbutikker i norge, noe som er utrolig merkelig.
    Dog, sist jeg var på KaDeWe i Berlin kjøpte jeg med meg ei lita glassflaske med søt soyasaus...den beste jeg har smakt.
     
    G

    Gjestemedlem

    Gjest
    Neste gang tar du saft fra en lime, litt søt soysaus...
    Søt soyasaus brukes flittig i matlaging her. Men er ikke å finne i vanlige matbutikker i norge, noe som er utrolig merkelig.
    Dog, sist jeg var på KaDeWe i Berlin kjøpte jeg med meg ei lita glassflaske med søt soyasaus...den beste jeg har smakt.
    Jeg fant faktisk en på Rema i dag. Vet ikke om det er riktig sort, men den smakte ikke underlig så den bør fungere. Denne er indonesisk og kalles Ketjab Manis. Lime og purre er også handlet med, så da får jeg prøve meg på en oppgradert versjon til kveldsmat.

    Nå har jeg i alle fall ingredienser til å lage dette mange ganger, trenger bare litt påfyll nå og da med sjømat. Men siden det ikke går med de helt store mengdene av gangen så kan man unne seg gode råvarer selv om det er til hverdagsbruk.

    Laks er jo en bankers.
    Kamskjell er jo også godt.
    så kan man kanskje prøve med mye ymse fra fiskebutikken, fryse det i små porsjoner av 100g eller så, og det er klart til bruk etter noen timer i kjøleskapet.
     

    Spiralis

    Æresmedlem
    Ble medlem
    13.03.2005
    Innlegg
    19.749
    Antall liker
    8.174
    Torget vurderinger
    0
    Litt OT, pytt.

    Er det noen som vet om det er mulig å få tak i mandariner i Oslo ? (evt. hele Norge)

    Tror knapt de importeres lenger.

    Husker forresten før jul et år jeg jobbet i min mors butikk og en av våre "faste" kom inn og ba om å få 5 kg kinesiske prester!
    Etter den opplevelsen vil jeg nok for alltid huske hva en "mandarin" egentlig er.
     

    weld77

    Æresmedlem
    Ble medlem
    19.09.2014
    Innlegg
    22.261
    Antall liker
    14.817
    Denne er indonesisk og kalles Ketjab Manis.
    Ketjab Manis er vel indonesisk(?) for "søt soyasaus". jeg har også en type som heter "sweet soy sauce" av ukjent opphav, den er noe tynnere og ikke fullt så søt som den indonesiske. Tror også den indonesiske typen inneholder en del andre ting. Går lite av den om gangen så en flaske holder en liten evighet. Jeg oppbevarer min i kjøleskap etter åpning og datostemplingen på flasken har jeg et svært avslappet forhold til.
     
    C

    cruiser

    Gjest
    Dette henger nok sammen med at nordmenn er europamestere i å gå på butikken
     
    G

    Gjestemedlem

    Gjest
    Dette henger nok sammen med at nordmenn er europamestere i å gå på butikken
    Det igjen har vel litt med at andre europeere gjerne handler mer på markedet, hos bakeren, hos fiskehandleren, på vingården, hos bonden, eller rett og slett lager mer mat fra bunn av med råvarer som man gjerne har mye av i huset.

    Ferdigmaten er fienden her. Enten det handler om hele retter som skal varmes, eller halvfabrikata som sauser, poser og klar til å stekes etc.

    Det eneste man virkelig egentlig trenger et godt utvalg av er råvarer og ting man ikke kan lage selv uten å være hobbydedikert eller profesjonell. (Som oster, viner, spekede spesialiteter og slikt). Ting som faktisk kan dekkes godt med en ostebutikk, en vinhandler, en slakter og importbutikker med ting på flaske og glass man ikke kan lage selv. (soyasaus, oliven, etc.) Men dette glir jo litt mot råvarer igjen om man ikke skal se helt puristisk på det.
     

    Fenalaar

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    12.05.2002
    Innlegg
    8.663
    Antall liker
    7.383
    Sted
    Narvik
    Torget vurderinger
    3
    De store kjedene er krise i forhold til mangfoldet i varehandelen og kjempekrise for småprodusentene.

    Johan-Kr
     
    G

    Gjestemedlem

    Gjest
    Neste gang tar du saft fra en lime, litt søt soysaus, presset hvitløk og litt sesamolje så har du en enda bedre saus!!
    Sørg også for å ha et glass ørretrogn i kjøleskapet til enhver tid - en klatt av dette oppå laksen og himmelen er nær. Litt skikkelig finstrimlet purre hører også med.
    Da ble de slik i dag. Ketjab manis, (og litt vanlig soyasaus da det ble litt søtt), frisk lime, sesamolje og litt hvitløk fra en flette jeg tok med fra Toscane i sommer. Tok ikke rogn på denne siden jeg skal skivene litt tynne. Men har litt avocado på siden, sesamfrø og litt Wasabi i midten, ja og så et lite dryss med finhakket purre. Begynner å ligne på noe nå. Wasabien er av den litt vel intense sorten, dog kortvarig så den må gjerne tones ned litt.

    Slik så det ut for noen minutter siden.

    su.jpg

    Fremdels tror jeg ikke prisen har kommet over 20 kr for en slik tallerken. En halv hotdog på bensinstasjonen med andre ord.
     

    weld77

    Æresmedlem
    Ble medlem
    19.09.2014
    Innlegg
    22.261
    Antall liker
    14.817
    Kundene kan jo bare la være å kjøpe alt dritet som selges. Enhver butikk har kjøtt, grønnsaker, meiriprodukter og krydderier og basisvarerfor å lage seg en anstendig middag om man vil, kan og gidder. Mel, gjær og frø får man over alt om man vil bake. At en butikk har 40 hyllemeter Toro og en kubikkmeter Norvegia betyr ikke at man MÅ kjøpe noe av det. Det et lov å gå forbi. Om man ikke klarer å ha et anstendig hverdagskosthold basert på hva som finnes i butikk så betyr der sannsynligvis at man ikke kan å lage mat eller er ekstremt kresen på hva man spiser til daglig.

    Kjedene selger nok det folk vil ha. Det er svært lite som tyder på at markedet for spesialiteter og delikatesser er spesielt stort. Oslo har 600.000 innbyggere og kun en liten håndfull butikker som har mye utover der vanlige. De fleste ligger på Oslo vest eller i sentrum med jacobs på Holtet som det største unntaket, men Nordstrand er jo vestkanten på østkanten.

    Bare se på hva nordmenn på handletur i Sverige faktisk plukker med seg. Det er ikke skinker fra Italia og artige økologiske varer. Jeg pleier å dra til Coop i Strømstad. Der er utvalget svært bra og man får stort sett gå i fred siden alle er på Nordby og laster opp bilen med Pepsi Max, dansk bacon og lignende. På systembolaget like ved siden av Coop er det dog masse folk til tross for at de langt fleste pol i Norge har enormt mye bedre utvalg.
     
    Sist redigert:
    G

    Gjestemedlem

    Gjest
    En like stor skandale her er vel marsipan med kun 25% mandler ...

    VGTV
    Flere elementer her.

    Mandler trenger vann for å dyrkes. Ja .. det var tørke der de dyrket dem i USA. Men vann er en fornybar ressurs, det vet vi alt om her i Norge. Kretsløpet er kjent for de fleste. Så California får selv lage regler for jordbruket der, og vannforbruket i spesielle situasjoner. Vannet blir uansett ikke brukt opp.

    Kjøpe mer enn man behøver. Ja det er lett for når det ikke koster noe. Jeg har også litt surkål i skapet fra i fjor, men grunnen til at jeg ikke spiser det er at det smaker hoppatau og at man kan lage noe mye bedre selv. Kjøper ikke slikt flere ganger uansett pris. Nå skal det sies at man kan modifisere dette produktet en smule ved å koke det opp igjen selv og tilsette mer eplsesidereddikk og krydder, og karamellisere det hele litt og få det til å bli greit nok. Men hvitkål kan man også kjøpe til en rimelige penge på høsten og fermentere selv og ende opp med et mye mer velsmakende produkt. Ikke er det mye arbeid heller utenom å kutte kålen i strimler. Men det er moro å lage noe selv.

    Å kjøpe og kaste er litt trist og det blir fort et resultat av de hodeløse priskrigene. Surkål, grøtris, marsipan, og hva det nå er. 1 kr er dyrt om det havner i søppelet.

    Marsipanen inneholder for lite mandler. Ja den gjør jo det. Man kan lage det bedre selv også. Meliskliss med litt mandler er ikke mye godt sammenlignet med ordentlig god marsipan, som tyskerne er flinke til å lage. Men er det dustete lavpriset så kan man se på det som en råvare og modifisere den selv. Man kan selv blande i mer mandelmasse og bedre kvaliteten, eller man kan bruke den til litt andre ting enn man pleier. Marsipan i eplekake er vist godis (har ikke smakt det selv).

    Den beste eplekakeoppskriften - Aperitif.no

    Jeg liker å benytte med av gode tilbud, men da skal man ha bruk for det man kjøper, eller i det minste kunne finne på noe lurt å bruke det til og ha lyst, tid og vilje til å lage dette og ikke bare dytte det inn i et skap til man kanskje får ånden over seg.

    Marsipan er i utgangspunktet mandler, melis og eggehvite. (evt med smakstilsettinger)

    Finner jeg marsipan med 25% mandler til en priskrigpris og jeg har en plan og vet hva jeg kan gjøre med den ... ja så kjøper jeg gjerne et par snabber. Kan det brukes i en kake, annen søtbakst, til basis for å lage bedre marsipan ved å tilsette mer mandler, eller som tilsetning i en brun saus eller hva man nå måtte ha lyst til å prøve. ...
    Ja så for all del, kjøp inn og bruk.

    Men tenk også litt på hva prisen er til vanlig. Liker man surkål å pose, ja så får man det kanskje for 5 kr året rundt på Rema. Så hvorfor gå agurk når den koster 2 kr ...

    ..

    Juelribbe til 30 kr kilo er et fantastisk tilbud. Det kan brukes til så mye mer enn julemiddagen. Litt modifisering og speking og man har pancetta om noen måneder. Prøv å se hva kiloprisen er på det i Norge ...

    ..

    Om jeg får 100 kg konfekt for 100 kr og ender opp med å kaste det hele fordi jeg ikke spiste det og det gikk ut på dato så har jeg ikke gjort et godt kjøp men tapt 100 kr.

    Og nei ... ikke mange trenger 10 pakker grøtris i skapet selv om den koster 1 kr pakken.

    Med mindre man bruker slik ris hele året til helt andre ting enn grøt ... i så fall er det et kupp.
     

    weld77

    Æresmedlem
    Ble medlem
    19.09.2014
    Innlegg
    22.261
    Antall liker
    14.817
    Nesten fristet til å påstå at Strømstad ikke er i Svetrige.
    Sant nok, men Coop i sentrum har ganske så bra utvalg og ikke pallevis av varer retter mot nordmenn på tur. Generelt er jo utvalget langs grensen tilpasset hva nordmenn faktisk handler og det er ikke spesialiteter de må til utlandet for å få tak i. Det skal være billigst mulig.
     
    G

    Gjestemedlem

    Gjest
    Om man ikke klarer å ha et anstendig hverdagskosthold basert på hva som finnes i butikk så betyr der sannsynligvis at man ikke kan å lage mat eller er ekstremt kresen på hva man spiser til daglig.
    Kresen kan man bortimot utelukke. Jeg kan ikke se for meg et menneske som ikke kan bli fornøyd med hva en habil kokk kan lage av de råvarene som er å få tak i i de fleste butikker.

    Hvor mange lever av kreps, abaloneskjell og nattergalhjerter i det daglige?
     

    Dr Dong

    Æresmedlem
    Ble medlem
    23.01.2011
    Innlegg
    14.505
    Antall liker
    14.006
    Sted
    landskapet uten motstand
    Torget vurderinger
    1
    Nordby har vel et mer eksklusivt utvalg av næringsstoffer for highend-ganer enn coopen? At det også er lagt ut åte til matpøbelen på Nordby, kan så være, men det gjelder da også coopen, om enn i mindre grad. Men polet vegg i vegg er et pluss, når en først er over grensen og bare trenger det daglige øl.
     
    H

    Hardingfele

    Gjest
    Ja, Gjestemedlem, en mandel fortærer ikke fire liter vann. Slike sammenligninger blir dumme. Men at man er i ferd med å tømme grunnvannsreservoarene i California er ubestridelig. Subsidens er blitt et gigantisk problem, landsenking pga utpumpede reservoarer. Bøndene senker dypere og dypere brønner, som går tørre.

    Her har du et spesielt ille eksempel.
    Photos: Land subsidence in California, USGS Water Science School

    Og det har gått enda verre i tiårene etter at bildet ble tatt.
    (Og poland viser til forskerens navn)

    IMG_3129.JPG

    Et mer typisk, men også problematisk, eksempel. Store veiskader, broer som må tilpasses veier, jernbanestrekk som ikke kan brukes, osv.

    IMG_3130.jpg
     
    G

    Gjestemedlem

    Gjest
    Jo, jeg vet om at det har vært vannmangel i California og at det er et stort problem.

    Men det er et lokalt problem. Problemet er enda større i Sahara. endrer det seg ikke så får de endre politikk der. Det er uansett noe de må finne ut av, og ikke noe vi kan eller bør prøve på å påvirke med valg av marsipan til jul.

    Skal man henge seg opp i en hver lokal problemstilling verden over får man litt for mye å gjøre, og alt for mye å bekymre seg om.

    Jeg ønsker ikke å bagatellisere problemene med vann i California, men jeg kan ikke gjør noe fra eller til, og om jeg spiser produkter med mandler i eller ikke blir for meg bare nok et eksempel på at de miljøvennlige henger seg opp i uvesentligheter i den større sammenhengen.

    Det blir for mye Blekkulf over det hele for å si det på en annen måte. Man bør velge sine slag med litt omhu tenker nå jeg.
     
    H

    Hardingfele

    Gjest
    Jeg var selv mest opptatt av det skandaløse i 25% mandler i marsipanen. Fullkomment uakseptabelt, men siden du hang deg opp i vannet, kan det være greit å vite at mandelproduksjonen i CA står overfor store utfordringer.

    Selv Odense og Anton Berg har kuttet mandelgehalten nå. De pakkene med melis som kjedene kaller marsipan skal folk få lov å spise, om de vil. Ekte skal ha 80/20 mandler/sukker. Premium ungarsk har 90/10. 25/75 er forjævlig. Beste fra Odense er vel 53% nå.

    Fordi mandler fra CA er blitt veldig dyre.
     
    G

    Gjestemedlem

    Gjest
    Jeg var selv mest opptatt av det skandaløse i 25% mandler i marsipanen. Fullkomment uakseptabelt, men siden du hang deg opp i vannet, kan det være greit å vite at mandelproduksjonen i CA står overfor store utfordringer.

    Selv Odense og Anton Berg har kuttet mandelgehalten nå. De pakkene med melis som kjedene kaller marsipan skal folk få lov å spise, om de vil. Ekte skal ha 80/20 mandler/sukker. Premium ungarsk har 90/10. 25/75 er forjævlig. Beste fra Odense er vel 53% nå.

    Fordi mandler fra CA er blitt veldig dyre.
    Dette har vært slik i mange år nå og har ikke noen stor sammenheng med Californias vann. 20-25% mandler i marsipanen i butikkene har være det samme så lenge jeg kan huske å ha lagt merke til der.

    Ungarsk marsipan er det jeg liker best. Bedre enn Lubeck. Min mor reiser dit for kurbad minst en gang i året og marsipan og foie gras er standard ønskeliste.

    Men man kan jo lage det selv. Mandler får man til 70-100 kr/kg på butikken. Skolde dem og male dem opp, blande med eggehvite og melis .. evt andre sukkervarianter. Skal ikke så mye til da om man har et par timer å avsette til formålet. Å servere dette til gjester vil jo gi en helt annen tilfredsstillelse enn noen fra en pølse med Odense, selv den med 50% mandler.

    Bruk en time på nettet og søk de beste oppskrifter. Det er mange som er villig til å dele kunnskap. Så kan man lage. Jeg kjenner ikke hemmelighetene bar den beste marsipanene, men jeg ser for meg at det går greit å finne ut noe som kommer nær nok til å gjenskape det hele så lenge man får tak i råvarene.

    Utspedd marsipan spiser jeg vel stort sett bare når jeg må, av høflighets skyld, ta et stykke av den hvite damen på bordet.
     

    Sluket

    Holistisk Hifi Helt
    Ble medlem
    11.08.2006
    Innlegg
    57.741
    Antall liker
    111.646
    Torget vurderinger
    23
    Neste gang tar du saft fra en lime, litt søt soysaus, presset hvitløk og litt sesamolje så har du en enda bedre saus!!
    Sørg også for å ha et glass ørretrogn i kjøleskapet til enhver tid - en klatt av dette oppå laksen og himmelen er nær. Litt skikkelig finstrimlet purre hører også med.
    God plan. Mangler søt soyasaus, skal se etter det neste gang jeg er i en høvelig butikk. Dette kan man vel sikkert lage en dl eller to av når man er i gang og ha på et glass. Det bør jo stå seg bra vil jeg tro og da vil jo smakene få satt seg bra. Har en boks med rognkjeksrogn (fra Sotra) i kjølen så skal prøve med den. Ørretrogn kan jeg ikke huske å ha sett. Har også noe smakstilsatt flygefiskrogn i frysen, men får vente med den til jeg skal bruke litt større mengder til noe.

    Skal prøve med litt purre også.

    Kommer til å lage dette igjen oftere.
    Ørretrogn er ofte labeled som lakserogn men er ikke det. Lakserogn er mye større, og i min smak ikke så gode. En skikkelig fiskehandler og/eller et storsenter med en velassortert dagligvare (meny etc,) har alltid glass med slik rogn. Dagens stalltips; litt tynne lange strimler av laks rulles sammen til en liten stående rose . så litt ørretrogn oppå og deretter plommen fra et vaktelegg. Spises i en munnfull. den runde smoothe smaken fra vaktelplommen kombinert med den salte ørretrogna er himmelsk, og laksen danner bakteppe.
     
    G

    Gjestemedlem

    Gjest
    Ørretrogn er ofte labeled som lakserogn men er ikke det. Lakserogn er mye større, og i min smak ikke så gode. En skikkelig fiskehandler og/eller et storsenter med en velassortert dagligvare (meny etc,) har alltid glass med slik rogn. Dagens stalltips; litt tynne lange strimler av laks rulles sammen til en liten stående rose . så litt ørretrogn oppå og deretter plommen fra et vaktelegg. Spises i en munnfull. den runde smoothe smaken fra vaktelplommen kombinert med den salte ørretrogna er himmelsk, og laksen danner bakteppe.
    Høres ikke dumt ut der der. Rognkjeksrognen var litt vel seig i skallet, selv om smaken var grei. Ingen stor høydare.

    Rå eggeplomme er snadder ..

    Fikk en tanke. Har et glass med tørket tunfiskrogn i skapet. Lurer litt på hva det smaker om jeg lar det ligge å trekke litt i rå eggeplomme...

    Bare en måte å finne ut det på ....

    edit...

    Uæh.. ble seig eggeplomme med smak og lukt av slik tørrfisk man gir til polarhunder.


    ...

    Din oppskrift høres bedre ut. Er det smaksmessige grunner til å velge plommen fra vaktelegg eller er det bare størrelsen og at den kan holdes hel til denne munnfullen av godis?

    Uansett skal prøves når jeg får handlet. Jo enklere jo bedre om råvarene er topp.

    Smakte så vidt på flygefiskrognen med wasabikrydder i frysen og den var ikke dum. Kan kanskje brukes til noe slikt?

    ..

    Jaja, vaktelegg på huskelisten. Får besøk til mat om en ukes tid så denne kan sikkert fungere som forrett. Det går ikke an å bli dårlig.
     

    Sluket

    Holistisk Hifi Helt
    Ble medlem
    11.08.2006
    Innlegg
    57.741
    Antall liker
    111.646
    Torget vurderinger
    23
    Legger inn noen flere tried & tested varianter i helgen så har du litt å velge mellom! Laks, kveite og kamskjell er gode og enkelt tilgjengelige ingredienser, samme med kongekrabbe. Sesamfrø er bælgodt til det meste av denne type mat, husk å kjøpe vanlige (ikke "roasted") - de er ikke så gode. Du skal riste de selv, i en teflon panne, bare passe på at det ikke blir for mye.
     

    Dire Wolf

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    29.10.2016
    Innlegg
    3.448
    Antall liker
    9.978
    Sted
    Viken
    Torget vurderinger
    1
    En liten digresjon. Hvorfor må jævlig julepynt være så billig i dette landet?
     
  • Laster inn…

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Laster inn…
Topp Bunn