- Ble medlem
- 19.09.2014
- Innlegg
- 22.265
- Antall liker
- 14.825
|
Aner du hvor mye jobb og svinn det er på breiflabb?Var en tur innom Jakobs i dag.
Førebels rekord av de butikkene jeg har frekventert nylig; Breiflabb; kr. 500,- / kg.!!!
Nå er det veldig stor forskjell på prisen til en fisker kontra ferdig filet ut i butikk. Grunnen til dette er nok nettopp det at fiskeren selger fisken hel med hode, eneste som man bruker på hode er kjaken, ellers er det 4 lag med skinn og fett før man får frem den deilige fileten.Ja! Bare påpekte prisen som sådan - den har dratt friskt i været på et års tid. Kjenner for øvrig litt til en som fisker breiflabb, og hva han får for kiloen.
Med tanke på prisen skulle du nesten tro de pakkene ytterst til venstre inneholdt heroinAvokado er vel nærmest å regne som verdisaker i Norge, når man ser hva de selges for, men 690 for det avbildede er tyveri. Hva er i pakkene ytterst til venstre? Disse økologiske GoGreen produktene begynte bra, men har i senere tid gått over til å merke opprinnelse med Non-EU Origin, fordi man vil skjule at det meste kommer fra Kina. Selv er jeg skeptisk til kinesisk sertifisering ...
Hvem hadde denne kassen?
Derfor forundrer det meg at ikke de nåværende matkjedene lanserer en tjeneste hvor du velger (og betaler) blant et utvalg kasser på nett og plukker det opp i nærbutikken på vei hjem. Så slipper du selve handleprosessen og å måtte holde deg hjemme når kassa forventes levert. Og sparer trolig betydelige pengebeløp.Men det er åpenbart at logistikken rundt en slik tjeneste er ganske kostbar. Mann + bil som skal rundt i byene i ukurant arbeidstid, mange stopp og en del tid på leveranse på hvert sted så baller det på seg.
La meg si det slik. Jeg har sittet med styreformann i en av de store kjedene og spurt ham det samme, og fått beskjed om at man vurderer det, men ikke vil gjøre det -- et møte som fant sted fire år tilbake ...Derfor forundrer det meg at ikke de nåværende matkjedene lanserer en tjeneste hvor du velger (og betaler) blant et utvalg kasser på nett og plukker det opp i nærbutikken på vei hjem. Så slipper du selve handleprosessen og å måtte holde deg hjemme når kassa forventes levert. Og sparer trolig betydelige pengebeløp.Men det er åpenbart at logistikken rundt en slik tjeneste er ganske kostbar. Mann + bil som skal rundt i byene i ukurant arbeidstid, mange stopp og en del tid på leveranse på hvert sted så baller det på seg.
I så fall er det rart at øl ikke er mye dyrere i dagligvarebutikkene enn på polet?Hvis Reitan og Hagen hadde eid og drevet AS Vinmonopolet, ville den billigste rødvinen kostet kr minst1000ognoe,-
Jeg har også tatt opp det samme som en forretningside i et studieopplegg i innovasjon for en god del år siden. Problemet er at folk som tjener ALT FOR MYE penger, sjeldent er særlig innovative.La meg si det slik. Jeg har sittet med styreformann i en av de store kjedene og spurt ham det samme, og fått beskjed om at man vurderer det, men ikke vil gjøre det -- et møte som fant sted fire år tilbake ...Derfor forundrer det meg at ikke de nåværende matkjedene lanserer en tjeneste hvor du velger (og betaler) blant et utvalg kasser på nett og plukker det opp i nærbutikken på vei hjem. Så slipper du selve handleprosessen og å måtte holde deg hjemme når kassa forventes levert. Og sparer trolig betydelige pengebeløp.Men det er åpenbart at logistikken rundt en slik tjeneste er ganske kostbar. Mann + bil som skal rundt i byene i ukurant arbeidstid, mange stopp og en del tid på leveranse på hvert sted så baller det på seg.
Tilrettelegging for kunde er vel ikke akkurat ledestjerne i storkjedene.
Det ville den ikke. Derimot ville utvalget vært svært innsnevret, og hyllene fulle av enda mer dritt enn polet sine.Hvis Reitan og Hagen hadde eid og drevet AS Vinmonopolet, ville den billigste rødvinen kostet kr minst1000ognoe,-
Polet har vel det beste utvalget av vin som finnes?Det ville den ikke. Derimot ville utvalget vært svært innsnevret, og hyllene fulle av enda mer dritt enn polet sine.Hvis Reitan og Hagen hadde eid og drevet AS Vinmonopolet, ville den billigste rødvinen kostet kr minst1000ognoe,-
Det stemmer nok.^ I hele verden.
Mye billig skvip-mat også.Har vært både i Provence og i Toscana i Italia. Utvalget i vinbutikkene er enormt, men herregud så mye billig skvip .
I Spania en gang fant jeg en liter rødvin til 90øre på en datohylle.Hvis Reitan og Hagen hadde eid og drevet AS Vinmonopolet, ville den billigste rødvinen kostet kr minst1000ognoe,-
Jeg var også i Toscana et par uker i sommer, og jeg måtte kjøpe en ekstra koffert for å ta med meg all den herlige maten hjem.Mye billig skvip-mat også.Har vært både i Provence og i Toscana i Italia. Utvalget i vinbutikkene er enormt, men herregud så mye billig skvip .
Var i Toscana ei uke i Juni. Vi leide en leilighet som lå rett ved siden av en helt vanlig matbutikk med størrelse og utvalg som en ganske stor Rema butikk. Det er mye mindre kjøledisker i butikken sammenlignet med en norsk butikk. Ferskpresset juice som skal lagres kjølig var ikke å oppdrive. Det som var å oppdrive av f eks ananasjuice (romtemperert) var gusten gråaktig på farve og smakte ikke spesielt godt.
En del bra kjøttpålegg, men mye middelmådig også. Kjøpte noe pølser som skulle mekkes sammens med egg og bacon, med det var en utrolig finmalt deig som både luktet og smakte som hundemat. Gikk rett i søpla.
Billig ja. Men mye av matvarene holder lavere kvalitet enn det du får på Rema i norge.
Dette som en stikker til dem som mener at matvarebutikkene er så fantastisk nede i europa.
Jeg bor i Italia nesten halve året og det har jeg gjort i de siste 12 årene. Det er nok en del du ikke har fått med deg der. Det er ikke noe særlig marked for ferskpresset juice i et land hvor man dyrker frukten selv og lager sin egen juice. At du ikke helt har fått taket på italienske pølser i løpet av en uke kan jeg skjønne siden utvalget og variasjonen er så enorm. Selvfølgelig finnes det billigbutikker med lite utvalg der også, men det er sjelden langt å gå til en butikk med skikkelig utvalg. Ta deg litt mer tid neste gang så finner du et utvalg som får enhver butikk i Norge til å blekne.Mye billig skvip-mat også.Har vært både i Provence og i Toscana i Italia. Utvalget i vinbutikkene er enormt, men herregud så mye billig skvip .
Var i Toscana ei uke i Juni. Vi leide en leilighet som lå rett ved siden av en helt vanlig matbutikk med størrelse og utvalg som en ganske stor Rema butikk. Det er mye mindre kjøledisker i butikken sammenlignet med en norsk butikk. Ferskpresset juice som skal lagres kjølig var ikke å oppdrive. Det som var å oppdrive av f eks ananasjuice (romtemperert) var gusten gråaktig på farve og smakte ikke spesielt godt.
En del bra kjøttpålegg, men mye middelmådig også. Kjøpte noe pølser som skulle mekkes sammens med egg og bacon, med det var en utrolig finmalt deig som både luktet og smakte som hundemat. Gikk rett i søpla.
Billig ja. Men mye av matvarene holder lavere kvalitet enn det du får på Rema i norge.
Dette som en stikker til dem som mener at matvarebutikkene er så fantastisk nede i europa.
Må si meg enig med deg og Deph. Riktignok går jeg ikke så langt at jeg tar med meg en ekstra koffert mat hjem når jeg er ute og reiser, men kommer jeg ikke hjem med noe god skinke, pølse og ost fra et land i Syd-Europa så har jeg hatt en dårlig og travel tur. Kjøper mat både på marked og supermarked før jeg reiser hjem. Fast ost fra Italia og Spania er jeg veldig glad i, så det kjøpes både fersk og vakumpakket (for senere nytelse). Det samme med skinke og pølse. Jeg har en pølsemaker som selger på markedet i Alfaz del Pi som har en nydelig spekepølse med ost, og en picante postei som er til å dø for. Dessverre er holdbarheten for nevnte postei så kort at den kjøpes en av de siste dagene og må spises innen det har gått for mange dager. Kanskje jeg skal prøve å fryse et stykke i år bare for å vite om den tåler frysing godt? Hadde vært nydelig å tine opp til en julefrokost.Espen R skulle kanskje tasset noen meter til neste butikk?
Som Gjestemedlem hadde jeg med meg kofferter med mat fra mitt seneste besøk i Spania. Måtte betale overvekt for 30 kilo, selv om vi var to som reiste. Den overvekten lønnet seg, selvsagt. Jeg får et hjul manchego av aller ypperste klasse for litt over 400 kroner, tre kilo ost. For eksempel. For ikke å snakke om lårene med lechal lam ...
Nåja, om man tasser til nærmeste butikk og lar denne representere fangstmulighetene ... At den hadde få kjøledisker, ikke fersk juice og hundematpølser kan man også ta som tegn på at man bør gå videre. Fant du det lokale markedet, Espen? Gjerne et eget bygg.
Andreas Viestad avslørte hemmeligheten med nyretapper en tid tilbake. Hanger steak, butcher's secret. Jeg har nevnt dem her inne før, kjent som entranas i spansktalende land. Ene kofferten var fylt med slike.
Anbefaling: finn det lokale markedet, ofte i en bygning, åpner grytidlig. Der selges gjerne fisk, kjøtt, bearbeidet charcuterie, grønnsaker og frukt. Spør etter stedets beste baker. Kjøp saftpresse (eller ta med), siden du har tilgang til fersk frukt å lage juice med. Salatspinner finner du for en femtilapp.Billig ja. Men mye av matvarene holder lavere kvalitet enn det du får på Rema i norge.
Dette som en stikker til dem som mener at matvarebutikkene er så fantastisk nede i europa.