Politikk, religion og samfunn Hvorfor må maten være så billig i Norge?

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Sluket

    Holistisk Hifi Helt
    Ble medlem
    11.08.2006
    Innlegg
    57.741
    Antall liker
    111.646
    Torget vurderinger
    23
    Fordi tegnene på slikt kommersielt forfall og selvbedrageri er belagt med en særlig skatt - humbugavgiften! Skulle vært enda større.
    Slukets jul handler om å gi og ta... gi faen - og ta tidlig kvelden!
     
    H

    Hardingfele

    Gjest
    Enda godt det finnes vakre alternativer til jævlig julepynt.

    Duggurd har forøvrig pinnekjøtt fra Agder beitelag. Verdt å ta en kikk.

    IMG_3131.jpg
     

    Espen R

    Æresmedlem
    Ble medlem
    25.03.2002
    Innlegg
    11.014
    Antall liker
    3.558
    Prisjuks på Coop Obs! i Tromsø

    Vis vedlegget 413636
    En stor sjokkselger med 380g Sfinx konfekt inne i butikken. Tilbudspris 94,90

    Vis vedlegget 413637

    Når en da går bort i sjokoladeavdelinga og ser prisen på "året rundt-hylla", da koster 380g Sfinx 83,-

    Dette linkes til en av avisene i Tromsø og på mandag må varehussjefen på Obs! svare for seg. Noen som tipper på hva han blir å mekke i hop som plausibelt svar?
    Har fått svar fra Obs! i Tromsø.

    Et helt greit svar. Tilbudsplakaten holdt ikke tritt med real-time prisen på Sfinx. Varehussjefen sier i mailen til meg at Sfinx konfekt er et av produktene som endrer pris opptil 8 ganger pr dag nå i førjulstiden. På det aktuelle tidspunktet han svarte på mailen var prisen på Sfinx kr 58,20.

    Det jeg lærte her er at prisen på Sfinx endrer seg oftere enn bensinprisen. Og det var jo litt overraskende :)
     
    H

    Hardingfele

    Gjest
    Butikkene har nå fått elektroniske "prislapper" som kan oppdateres via nettet, slik at prisene hopper opp og ned alt etter hva kjedenes prisjegere rapporterer når de er ute hos konkurrentene og speider.

    Temmelig latterlig, det hele. Produktene blir mindre, får dårligere ingredienser og kommer fra produsenter som presses på pris -- for at fokus på pris skal være eneste konkurranseparameter.
     

    Espen R

    Æresmedlem
    Ble medlem
    25.03.2002
    Innlegg
    11.014
    Antall liker
    3.558
    Butikkene har nå fått elektroniske "prislapper" som kan oppdateres via nettet, slik at prisene hopper opp og ned alt etter hva kjedenes prisjegere rapporterer når de er ute hos konkurrentene og speider.

    Temmelig latterlig, det hele. Produktene blir mindre, får dårligere ingredienser og kommer fra produsenter som presses på pris -- for at fokus på pris skal være eneste konkurranseparameter.
    Da jeg leste svaret fra Obs! dannet jeg meg et bilde i hodet hvor jeg ser 1-2 ansatte er i fulltidsjobb med å renne rundt i det store varehuset og stadig bytter prisplakater på surkål, pepperkaker og Sfinx...he he.;)
     

    Eirik84

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    01.06.2011
    Innlegg
    6.480
    Antall liker
    10.032
    Sted
    Drammen
    Torget vurderinger
    13
    Håper bare det ikke blir alt for mange varer på slikt "super-tilbud" som i fjor, i alle fall ikke på varer folk flest skal ha.
    Kjedelig å ikke få tak i standard-varer pga at det er satt ned så mye at butikkene ikke har varen tilgjengelig i desember i det hele tatt (med mindre man har flaks at det akkurat fylles på i hylla).

    Begrensning i antall hjelper ofte ikke så veldig mye da de mest ivrige kommer innom mange ganger i løpet av dagen, og på flere butikker..
     

    Espen R

    Æresmedlem
    Ble medlem
    25.03.2002
    Innlegg
    11.014
    Antall liker
    3.558
    Clementiner.

    Hvorfor er det så mange som ikke smaker godt? Dette innenfor samme parti. Jeg plukket 4 clementiner ut av en pose av kjøleskapet. Den første smakte forferdelig, smakte gift. Nr 2 var ganske god på smak, men langt fra en innertier. Nr 3 smakte en mellomting mellom 1 og 2, ikke særlig god. Nr 4 smakte underlig og heller ikke den ble spist opp.
    Alle så tilsynelatende helt fine i skallet.

    Appelsiner smaker langt jevnere innenfor samme partiet.
     

    aam01

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    19.09.2014
    Innlegg
    3.815
    Antall liker
    2.449
    Sted
    Sandvika
    Torget vurderinger
    5
    Calma, nå har de sluppet blodappelsinene på Sicilia og de er på vei til en butikk nær deg. Da begynner appelsinsesongen for min del og den varer helt til påske.:)
     

    Trane

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    22.09.2003
    Innlegg
    8.335
    Antall liker
    7.514
    Torget vurderinger
    4
    Æppen «Æ» skal gi REMA 1000-kunder et priskutt på 10 % på varene de selv handler mest. Og 10 % kutt på fersk frukt og grønt.

    Ær det alt ?
    Så mye ståk for veldig lite.

    Under én time etter lanseringen, følger Remas erkerival Coop opp. Samvirkelaget innfører 11 prosent rabatt på all frukt og grønt til alle som bruker appen deres i Coop Extra og Obs.
    – Nå gir vi 11 prosent rabatt bare for å plage Rema. Det Rema har lansert i dag har vi allerede, sier kommunikasjonsdirektør Bjørn Takle Friis i Coop.
    Coop gir også 20 prosent rabatt på de mest solgte varene og et gratisprodukt av det du handler mest i måneden, legger han til.

    Med så begrenset vareutvalg som REMA 1000 nå legger opp til tror jeg forbrukerne forventer vesentlig større prisfordel vs. konkurrentene for å bli. Allerede ser man vesentlig redusert utvalg i butikkene. Og selv med disse 10 prosentene tror jeg Reitan kommer til å blø. Riktignok vil de få bedre betingelser hos noen leverandører, men leverandører som har fått delistet store deler av sortimentet sitt vil kutte rabatter og JM på gjenværende produkter når Reitan nå ikke lenger oppfyller tidligere avtalte sortimentforpliktelser.
     

    weld77

    Æresmedlem
    Ble medlem
    19.09.2014
    Innlegg
    22.261
    Antall liker
    14.817
    Hvilken katastrofe! Knorr forsvinner. Uncle bens også. Hva skal folk gjøre nå? Lage maten sin selv?
     

    Larson

    Æresmedlem
    Ble medlem
    25.01.2014
    Innlegg
    11.476
    Antall liker
    4.215
    skal man ha bernaissesaus så er det kun Knorr som duger. Toro er ikke like god.
     

    weld77

    Æresmedlem
    Ble medlem
    19.09.2014
    Innlegg
    22.261
    Antall liker
    14.817
    Ingen av de har noesomhelst med bernaisesaus å gjøre.

    Ingredienser i Knorr "bernaiseaus"

    Stivelse, salt, MELKEPROTEIN, HVETEMEL, dextrose, palmefett, gjærekstrakt, mysepulver (MELK), maltodekstrin, surhetsregulerende middel (sitronsyre), løk, MELKESUKKER, estragon 1,3%, sukker, aroma, emulgator (SOYALECIITHIN), krydder, hvitvinsekstrakt. Kan inneholde spor av egg/æg, selleri og sennep.Unilever fremmer bærekraftigt palmeolje.

    Toros forsøk på det samme:

    modifisert stivelse (potet, mais), melk, maltodekstrin,
    maisstivelse, olje (solsikke, raps), sukker, salt, syre (sitronsyre),
    aroma, gulrotekstrakt, estragonblader, løk, krydder, glukosesirup,
    persille, stabilisator (johannesbrødkjernemel, natriumalginat), sitron.


    Ingredienser i bernaisesaus:
    Vann, hvitvinseddik, sjarlottløk, lauberblad, sort pepper, smør, eggeplomme, estragon og salt.
     
    Sist redigert:

    Larson

    Æresmedlem
    Ble medlem
    25.01.2014
    Innlegg
    11.476
    Antall liker
    4.215
    ja, og så? Ingen ved sine fulle fem tror at ingrediensene i posesaus tilsvarerer ingrediensene i en saus laget fra bunn av.

    edit:
    Og mange restauranters forsøk på bernaisesaus er skuffende saker, såpass skuffende at Knorrs forsøk virkelig er å foretrekke.
     
    Sist redigert:

    weld77

    Æresmedlem
    Ble medlem
    19.09.2014
    Innlegg
    22.261
    Antall liker
    14.817
    ja, og så? Ingen ved sine fulle fem tror at ingrediensene i posesaus tilsvarerer ingrediensene i en saus laget fra bunn av.
    Begge er produkter av svært lav kvalitet og minner i smak, konsistens og utseende relativt lite om hva de påstås å være, noe de sånn sett har felles med svært mye av Toro/Knorr - produkter.

    Dersom man er så gærn at man faktisk lager maten sin selv fremfor å kjøpe den hel- eller halvferdig er det en forsvinnende liten del av en dagligvarebutikk sitt utvalg av spiselige produkter man faktisk forholder seg til og diskusjonen om merkevarer som får bli eller må gå blir litt rar å følge med på. Hyllene og frysediskene er fulle av ting man ikke "trenger", men om man vil spare litt tid og til gjengeld spise dyrt og/eller dårlig så er det selvsagt en del man kan finne der.

    Det finnes svært mye bedre ferdigsauser å få kjøpt enn pulverposene fra Knorr eller Toro, for øvrig.
     

    Voff

    Æresmedlem
    Ble medlem
    03.11.2006
    Innlegg
    11.378
    Antall liker
    8.876
    Torget vurderinger
    1
    Hva skjedde med Toros gryteretter? Mener å huske at de var brukbare på 70- og 80-tallet; ja endog utpå 90-tallet. Noe jeg innbiller meg?
     

    weld77

    Æresmedlem
    Ble medlem
    19.09.2014
    Innlegg
    22.261
    Antall liker
    14.817
    Hva skjedde med Toros gryteretter? Mener å huske at de var brukbare på 70- og 80-tallet; ja endog utpå 90-tallet. Noe jeg innbiller meg?
    Ikke umulig - det har skjedd svært mye med nordmenns oppfatning av mat siden da og hva som er kriteriet for "godt" har nok endret seg mye for mange. Doggodt mulig de har gjort noe for å presse prisene nedover for alt jeg vet.

    Jeg synest tidligere at mamma var veldig flink til å lage mat - det synes jeg ikke nå lengre og det til tross for at hun har blitt flinkere og har utvidet reportoarer (som var ganske stort fra før) betraktelig...
     

    grammofon

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    06.02.2011
    Innlegg
    5.646
    Antall liker
    2.853
    Sted
    Bærum
    Hvor er Joika-kakene?
    Finnes de fortsatt?

    For ikke å snakke om torskerogn som smuldret opp og vokste i munnen slik at de måtte fortæres (hvis de ble det) med store mengder vann.

    - Og til slutt den gode gamle Snurringen. Formidabel gourmet mat. Utrolig på tur. Varte hele turen og de neste 6 månedene.

    Det var tider det!!
     

    Voff

    Æresmedlem
    Ble medlem
    03.11.2006
    Innlegg
    11.378
    Antall liker
    8.876
    Torget vurderinger
    1
    Mener jeg så snurring på boks på rema sist i dag. Har aldri smakt det.
    Men Festus er borte....
     

    weld77

    Æresmedlem
    Ble medlem
    19.09.2014
    Innlegg
    22.261
    Antall liker
    14.817
    Om man synest at maten her i landet er altfor dyr så kan man jo bli vegetarianer, eller i det minste spise et par vegetarmiddager i uken. Mye godt å ta av og kan gjøres latterlig billig. Jeg lagde kikertcurry her om dagen. Kjapt overslag tilsier at den kom på ca 60 kroner for 2 middager for en familie på to voksne og to barn. Godt var det også. Bønner, linser og ymse typer erter er næringsrikt, kan lages masse godt av og koster nesten ingen ting. I Oslo kan man stikke innom en av de mange innvandrerbutikkene og plukke med seg et par bæreposer grønnsaker for lite penger og ta med en samling ymse asiatiske krydderier og sauser samtidig. Disse har omtrent uendelig holdbarhet, har mye smak og koster fint lite.
     
    G

    Gjestemedlem

    Gjest
    Det er ikke noe stort problem å leve svært billig i Norge også, selv uten at man er vegetarianer. Grønnsaker er forøvrig ofte mye dyrere enn kjøtt og kjøttprodukter.

    Svineribbe kan man få til 30 kr kg. Mye godt man kan lage av dette.
    Nakkekoteletter til 30-30. Spise dem som de er, eller lag egne pølser av dem og krydre etter smak.
    hel høne - 20 kr
    Kalkun nedi 20 kr kg etter jul.
    Julepølse - så de til 3 kr snabben på Rema

    Kålrabi kan kan stundom få rasende billig. La en stor panne med stappe og frys ned i porsjoner.
    Hvitkål kan man fermentere når den er på tilbud.

    Poteter som selges billig kan man lage stappe av og fryse også.

    Lag egne posterier av svinelever etc.
    Lag spekemat selv. Pancetta av tynnribbe/buklist er svært enkelt å få til.

    Tørre erter og svineknoker er rimelig og metter godt.

    etc.

    Man kan om man vil leve godt og svært billig om man bruker hodet litt når man handler.

    Om man ikke gidder eller evner å lage mat selv kan man f.eks. få 7 pizzaer på OBS nå for 100 kr.

    etc.
     

    Espen R

    Æresmedlem
    Ble medlem
    25.03.2002
    Innlegg
    11.014
    Antall liker
    3.558
    Må bare skrive følgende:

    En enkel frokost på W.B Samson på Gardermoen airport fikk meg i en total lykketilstand. Fordi det var kvalitet i hver enkelt bestanddel.
    W.B Samson er denne rundingen som ligger utenfor sikkerhetskontrollen. Kaffen visste jeg fra før var utsøkt bra hos W.B. Samson.

    Det var grytidlig på morran og utvalget i disken var svært begrenset. Men der lå noen toast i et plastomslag. Fransk landbrød med noe skinke fra Italia og fransk ost imellom. Det franske landbrødet så helt ferskt og prima delikat ut. Og det var godt med skinke og ost imellom.
    4 minutter i toastjernet, samt 1 flaske med gårdspresset eplemost fra Egge, samt 2 kopper nytraktet kaffe med litt varm melk i...og jeg var i himmelen;) Kostet 190 kroner og var verdt hver ei krone.

    Anbefales!
     

    aam01

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    19.09.2014
    Innlegg
    3.815
    Antall liker
    2.449
    Sted
    Sandvika
    Torget vurderinger
    5
    Det er ikke noe stort problem å leve svært billig i Norge også, selv uten at man er vegetarianer. Grønnsaker er forøvrig ofte mye dyrere enn kjøtt og kjøttprodukter.

    Svineribbe kan man få til 30 kr kg. Mye godt man kan lage av dette.
    Nakkekoteletter til 30-30. Spise dem som de er, eller lag egne pølser av dem og krydre etter smak.
    hel høne - 20 kr
    Kalkun nedi 20 kr kg etter jul.
    Julepølse - så de til 3 kr snabben på Rema

    Kålrabi kan kan stundom få rasende billig. La en stor panne med stappe og frys ned i porsjoner.
    Hvitkål kan man fermentere når den er på tilbud.

    Poteter som selges billig kan man lage stappe av og fryse også.

    Lag egne posterier av svinelever etc.
    Lag spekemat selv. Pancetta av tynnribbe/buklist er svært enkelt å få til.

    Tørre erter og svineknoker er rimelig og metter godt.

    etc.

    Man kan om man vil leve godt og svært billig om man bruker hodet litt når man handler.

    Om man ikke gidder eller evner å lage mat selv kan man f.eks. få 7 pizzaer på OBS nå for 100 kr.

    etc.
    Skal du ha billig kjøtt eller fisk i butikk i Norge så blir kvaliteten deretter. Jeg for min del spiser ikke svinekjøtt til 30 kroner kiloen fra suspekte produsenter eller fjærkre fra Prior.
     
    C

    cruiser

    Gjest
    Billig kjøtt i norske butikker er veldig ofte mye bedre enn endel av det dyre, mer fett, bedre marmorering osv. Rema best pris nakke og bog f.eks helt topp.
     

    weld77

    Æresmedlem
    Ble medlem
    19.09.2014
    Innlegg
    22.261
    Antall liker
    14.817
    Billig kjøtt i norske butikker er veldig ofte mye bedre enn endel av det dyre, mer fett, bedre marmorering osv. Rema best pris nakke og bog f.eks helt topp.
    Ja, er det noe jeg har lært av å stå for familiens matinnkjøp i en del år så er det å se og kjenne på pakkene og ikke se på prislappen... en del av det storfekjøttet som selges eksempelvis i Jacobs Utvalgte i fjong emballasje til 500 kroner kiloen eller hva det nå er for et stykke entrecôte kan være fullstendig uten fettmarmorering mens det kan ligge flotte stykker til 1/3 av prisen like ved siden av i "First Price" eller hva nå alle heter. Ditto med sveinkjøtt - jeg pleier å kjøpe "best pris" - kotelettene på Rema. Nesten gratis til 49 kroner kiloen og gjerne med fin marmorering. At stykkene har noe ujevn tykkelse klarer jeg fint å korrigere for på grillen selv.
     

    BT

    Æresmedlem
    Ble medlem
    13.10.2005
    Innlegg
    21.457
    Antall liker
    6.881
    Det jeg har lært av mange år med matinnkjøp er at mange har tatt på, klemt på, kjent på og ofte ødelagt maten mens den lå i butikken.
     

    weld77

    Æresmedlem
    Ble medlem
    19.09.2014
    Innlegg
    22.261
    Antall liker
    14.817
    Igjen: i det daglige er hele debatten rar å forholde seg til. Det trengs ikke spesielt mye mangfold og det har aldri vært det.

    Hvor mange leverandører av hel og halvfabrikater og ferdigmat som finnes er helt irrelevant om man faktisk lager maten sin selv, som vel er er slags absolutt minimum for å kunne snobbe om utvalg. Vil man kjøpe ferdige produkter har man tapt i utgangspunktet. Eneste man trenger er kjøtt, fisk, fugl, basisvarer og krydder så kan man lage det meste. Selvsagt fører ikke kiwi i indre tufsingdal hel, fersk and. Fordi ingen kjøper det.

    Dersom man bor i utkant-Norge må man bare akseptere at det ikke finnes shi-take sopp i butikken eller trøffelsalami fra Italia til enhver tid. Om folk flest slutter å bry seg om pris og isteden vil spise godt så ordner det seg av seg selv. Sånn sett er markedet effekrivt. Men så lenge folk tar med seg en nitrist biff helt uten marmorert fett så er det liten grunn til å tilby noe annet.

    Jeg driter tynt i at det finnes kun en creme fraiche i salg. Den fra tine gjør nytten - det er ikke der slaget står. Den som ikke klarer å få anstendig mat på bordet fra en dagligvarebutikk kan ikke å lage mat eller er så snobbete at det er komisk.

    For noen år siden var jeg hjemme hos mamma og pappa i julen. Den lokale rema hadde ikke usaltet smør men de hadde 13 sorter plantemargarin. Som om det er remas feil.smør er holdbart i noen måneder og ville være enkelt å tilby om noen faktisk kjøpte det.
     
    Sist redigert:

    weld77

    Æresmedlem
    Ble medlem
    19.09.2014
    Innlegg
    22.261
    Antall liker
    14.817
    ^ tenk å ha margarin i bernaisen og ikke smør. :eek:
    Fullt så krise var det ikke, de hadde vanlig saltet meierismør. Men om det er noe man ikke trenger, så er det 13 sorter plantemargarin.
     
    G

    Gjestemedlem

    Gjest
    ^ tenk å ha margarin i bernaisen og ikke smør. :eek:
    Fullt så krise var det ikke, de hadde vanlig saltet meierismør. Men om det er noe man ikke trenger, så er det 13 sorter plantemargarin.
    De aller fleste butikker har i det minste kremfløte, og har man en blender, mixer eller kjøkkenmaskin så er det jo bare å hive fløten i en slik på full guffe 5-6 minutter ... så har man fersk usaltet smør.
     

    Audiophile-Arve

    Æresmedlem
    Ble medlem
    28.11.2002
    Innlegg
    21.007
    Antall liker
    8.436
    Sted
    Kysten, Nordvestlandet, argaste nynorskdistriktet
    Torget vurderinger
    0
    Treng vi eigentleg dette mangfaldet?
    Sjølvsagt kjekt å ha tilgang på Mascarpone, slik at ein kan lage tiramisu på impuls, men det er då ikkje nødvendig - planlegging har også sin sjarm.
    Før var familien flink til å handle etter innkjøpsliste og vekemeny. Vi sparte nok ganske mykje på dette, kona og eg har snakka om å gå attende til dette prinsippet med ein "grovmeny" og ein handledag i veka. Nødvendig då ungane var små, og vi hadde ein allergikar i kosten. Vi kjøpte inn basisvarer og laga mat gjennomgåande frå grunnen. Fisk to gongar i veka, kjøt det same, ein dag med yms, og overraskingar i helga.
    Naturleg nok, ut frå kvar eg bur, tykkjer eg det er viktigare med tilgong på dei gode, lokale råvarene enn allslags importvarer. Geitekjøt og fisk av ekstrem kvalitet er det vanskeleg å bli lei av.
    Dessutan har det sine gode sider å ha litt hageareal. Dyrke bær og litt grønsaker var viktigare før då vi var fleire. No, når eg handlar kålrot til jul, saknar eg den spesielle smaken ein får når kålrota får ei eller to frostnetter på seg. Juksar med litt sukker, men det vert slett ikkje det same. Og tomatar - har de prøvd kirsebærtomatar som endå er solvarme når dei hamnar i salaten? Sånt kan ikkje kjøpast for pengar.
     
    G

    Gjestemedlem

    Gjest
    Treng vi eigentleg dette mangfaldet?
    Sjølvsagt kjekt å ha tilgang på Mascarpone, slik at ein kan lage tiramisu på impuls, men det er då ikkje nødvendig - planlegging har også sin sjarm.
    Ja for det er jo så vanskelig å lage selv...

    Man behøver fløte og melk, en sitron (evt sitronsyre, vinsyre, eddikk etc.), et linklede, et termometer og noen minutter på kjøkkenet.

    raus mat: Tiramisu steg 1 - Hjemmelaget mascarpone

    Vi trenger forresten en tråd på ting man kan dyrke selv... tror jeg skal starte en.
     

    weld77

    Æresmedlem
    Ble medlem
    19.09.2014
    Innlegg
    22.261
    Antall liker
    14.817
    Siden jeg uansett tar storehandlingen hos Rema 1000 har jeg installert Æ. Hva de har tenkt å bruke dataene til på sikt aner jeg ikke, men jeg anser meg selv uansett som relativt immun mot reklame for dagligvarer og handler etter planen når jeg er på butikken. Forrige og denne helgen kjører de 10% rabatt på hele butikken (minus alkohol, tobakk, medisiner, pant og pengespill). Det fremstår som noget desperat. Eneste de har oppnådd i forhold til meg er at jeg betaler en del mindre for det jeg uansett skulle handle. Så langt har jeg betalt 2865 kroner på mine to handleturer, men det har blitt redusert med 216 kroner, eller nesten 10% pga Æ. Spesielt mye penger blir det ikke av det, men jeg har litt problemer med å se hvordan en strategi med å gi en god del rabatter til en stor mengde kunder som uansett ville handlet i butikkene skal være spesielt smart. Det kan kanskje funke om de gir prisene generelt et forsiktig dytt oppover for å opprettholde totalmarginen sin, men at de skal klare å rekurttere spesielt mange nye kunder med dette stuntet har jeg 0 tro på.
     
    Ble medlem
    12.03.2012
    Innlegg
    4.390
    Antall liker
    8.275
    Sted
    Laksevåg - Bergen
    Har handlet hos R1000 i maaaaange år, men når Reitan rasler med sverdet og utestenger Hansa fra sine butikker ( unntatt Bergen og Hordaland ) er det bare en ting å gjøre - slutte å handle hos R1000 - verre er det ikke. Hansa er en av Bergens største bedrifter, og allerede nå er folk tatt ut i permisjon pga R1000. I går handlet jeg på KIWI, i en ny og fantastisk flott butikk. På "mitt" lokale kjøpesenter ligger R1000 i 2. etg. og KIWI i 3.etg. KIWI-butikken åpnet i august 2016, og er utrolig flott. En ting som slo meg i går - R1000-butikken var nesten tom for folk, og i KIWI-butikken var det stinn brakke. Jeg handler matvarer for ca kr. 120,000,- pr. år, og det er vel ikke så mye for den velfødde R1000-trønderen, men blir vi mange nok, så bør han begynne å skjelve litt i silkebuksene.En annen ting : De ansatte på R1000 der jeg handlet, var fantastisk hyggelige og hjelpsomme, bare så synd at en halvfeit "Bør Børson" skal ødelegge for de lokale kjøpmennene.
     

    weld77

    Æresmedlem
    Ble medlem
    19.09.2014
    Innlegg
    22.261
    Antall liker
    14.817
    Akkurat det bestevenn-greiene gir jeg ganske blanke i - jeg handler stort sett bare basisvarer og har ikke noe sentimentalt forhold til noen bestemte merkevarer. At noen har et veldig entimentalt forhold til "sin" lokale pils (som nordlendingene åpenbart har) fremstår for meg litt rart, men folk er jo ulike. Men som kunde står man jo fritt til å statuere et eksempel om man vil, og det er stort sett enkelt å handle et annet sted om man ikke bor helt uti huttiheita.
     

    aam01

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    19.09.2014
    Innlegg
    3.815
    Antall liker
    2.449
    Sted
    Sandvika
    Torget vurderinger
    5
    Øl kjøper jeg på polet. Så hva matvarekjedene gjør med det produktet er ikke interessant. Jeg kan ta heisen ned til både Meny, Kiwi og Rema1000 og jeg handler der de har de gode råvarene. Det er stort sett ikke hos Kiwi eller Rema. Pris blir helt uinteressant for meg.
     
    C

    cruiser

    Gjest
    Har handlet hos R1000 i maaaaange år, men når Reitan rasler med sverdet og utestenger Hansa fra sine butikker ( unntatt Bergen og Hordaland ) er det bare en ting å gjøre - slutte å handle hos R1000 - verre er det ikke. Hansa er en av Bergens største bedrifter, og allerede nå er folk tatt ut i permisjon pga R1000. I går handlet jeg på KIWI, i en ny og fantastisk flott butikk. På "mitt" lokale kjøpesenter ligger R1000 i 2. etg. og KIWI i 3.etg. KIWI-butikken åpnet i august 2016, og er utrolig flott. En ting som slo meg i går - R1000-butikken var nesten tom for folk, og i KIWI-butikken var det stinn brakke. Jeg handler matvarer for ca kr. 120,000,- pr. år, og det er vel ikke så mye for den velfødde R1000-trønderen, men blir vi mange nok, så bør han begynne å skjelve litt i silkebuksene.En annen ting : De ansatte på R1000 der jeg handlet, var fantastisk hyggelige og hjelpsomme, bare så synd at en halvfeit "Bør Børson" skal ødelegge for de lokale kjøpmennene.
    Hjelper sikkert å gjøre norgesgruppen enda større :D
     
  • Laster inn…

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Laster inn…
Topp Bunn