U
100% enig - var ironisk hvis du tenkte på Iran. Ellers har penger en tendens til å holde ting gående.USAs krise er nå ikke primært av økonomisk art, 3-R.
Republikanere sin holdning til våpen, abort og dødsstraff er skremmendeAkkurat det må i så fall være en av snåsamannens bedre profetier. USA er nær full sysselsetting, men Trump tror det er 90 millioner arbeidsledige som må sysselsettes. Han antyder en ekstremt ekspansiv politikk med skattekutt, innvandringsrestriksjoner og økt pengebruk. Om sentralbanken forsøker å bremse opp vil vi se nye høyder i twitring. I så fall vil han formodelig avsette sentralbanksjefen og erstatte henne med noen som er mer føyelig. Tollbarrierene hans vil dessuten gi et prissjokk på importerte varer. Hvis ikke noe annet går til helvete først vil det med stor sannsynlighet føre til betydelig inflasjon. Og til massive underskudd på statsbudsjettet og mulig statskonkurs når han helt enkelt nekter å betale renter og avdrag, men det vil ta litt lengre tid.
Om det også vil føre til økonomisk vekst er jeg ikke like sikker på. Tollbarrierene, kuttene i helseforsikringer, handelskriger etc drar i motsatt retning. Han gir full gass samtidig som han rykker rattet i retning av granskogen.
Hvorfor er vi ikke engang forundret: Representantenes hus vil fjerne våpenregulering for mentalt ustabile personer - USA - VG
Gir et spennende innblikk i menneskesinnet å bivåene ledere som på den ene siden vil verne landets innbyggere mot potensielle farer ved å sperre ute folk basert på fødested, mens mentale nutcases med våpen ønskes velkommen tilbake i folden.Republikanere sin holdning til våpen, abort og dødsstraff er skremmendeAkkurat det må i så fall være en av snåsamannens bedre profetier. USA er nær full sysselsetting, men Trump tror det er 90 millioner arbeidsledige som må sysselsettes. Han antyder en ekstremt ekspansiv politikk med skattekutt, innvandringsrestriksjoner og økt pengebruk. Om sentralbanken forsøker å bremse opp vil vi se nye høyder i twitring. I så fall vil han formodelig avsette sentralbanksjefen og erstatte henne med noen som er mer føyelig. Tollbarrierene hans vil dessuten gi et prissjokk på importerte varer. Hvis ikke noe annet går til helvete først vil det med stor sannsynlighet føre til betydelig inflasjon. Og til massive underskudd på statsbudsjettet og mulig statskonkurs når han helt enkelt nekter å betale renter og avdrag, men det vil ta litt lengre tid.
Om det også vil føre til økonomisk vekst er jeg ikke like sikker på. Tollbarrierene, kuttene i helseforsikringer, handelskriger etc drar i motsatt retning. Han gir full gass samtidig som han rykker rattet i retning av granskogen.
Hvorfor er vi ikke engang forundret: Representantenes hus vil fjerne våpenregulering for mentalt ustabile personer - USA - VG
Min datter har både psykologi og politikk som valgfag på gymnaset. Det har blitt en usedvanlig interessant kombinasjon.Jeg lurer på logikken. Noen som kan gi meg et hint? Noen psykologer her?
Tror du må se den delen av Debatten en gang til. Det Spetalen underslår er jo at amerikanske virksomheter flyttet produksjonen sin til Kina. Kineserne tok ikke amerikanske arbeidsplasser, de fikk dem. Se på Walmart-konsernet -- mesteparten av det som selges der er produsert utenfor USA. Konsernet "landet" sine utsalg nærmest som invaderende romskip over hele USA, fordrev lokal produksjon og handel med billigere varer.Så debatten på NRK i går. Den handlet om Trump. Interessant og litt depressivt. Professorer og politikere baserer seg på teori og hvordan det burde være. Næringslivsleder Spetalen prøvde å forklare hvordan handel med Kina og Korea fungerer i praksis.
Severdig.
Vekting i årsaksanalyse enøyd? Det var da et eiendommelig utsagn.Å legge vekt på det ene mot det andre blir enøyd, det henger sammen. Trumps utspill har pekt på urettferdige handelsavtaler, ødelagte fabrikkregioner, arbeidsløshet, at kinesere og andre er blitt rike på bekostning av amerikanerne (spesielt middelklassen). Det nevnte han da han startet kampanjen, og det nevnte han i sin innsettelsestale.Er helt enig i at det kulturelle klasseskillet er viktigere for å forstå Trump enn det økonomiske. Som det var for Brexit og vår egen folkeavstemming om EU. Det er mye større politisk sprengkraft og dermed mobiliseringpotensiale i kollektive identiteter enn individuell rasjonalitet. Se bare på skoleavstemminger i tidligere nynorskkretser med stor innflytting av bokmålsbrukere, som får selv bestemødre til å drømme om fritt våpensalg.Venstresida klarer heller ikke denne gangen å forstå. Det er det kulturelle klasseskillet som gjør folk sinte og sender dem i armene på Trump og hans like, ikke det økonomiske.
Tiltakene både før innsettelsen og etter har vært både økonomiske og kulturelle. Det henger sammen. Dersom økonomien hadde vært i vekst, amerikanere hadde opplevd reallønnsvekst og økonomisk ulikhet ikke var i taket, ville det ikke blitt slik misnøye som vi nå ser rundt omkring i landet.
Det er interessant at amerikansk venstreside er veldig opptatt av å peke på rasisme/fremmedfrykt som drivere bak Trump; mens Bannon/Breitbart/alt-right/Trump viser til tapte arbeidsplasser/terrorisme/ulik konkurranse med andre nasjoner/PK-politikk i D.C. på bekostning av vanlige mennesker (les "hvite amerikanere")
Hadde lite til overs for Naomi Kleins "This changes everything", boken endte i sludder. Men hun holdt et innlegg på anti-inauguration samlingen i Kennedy Center, dagen før Trumps innsettelse, der hun avrundet med: If the Democratic party can't be wrested from the neoliberals influencing it, then it will have to be abandoned.
Hun fikk dundrende applaus, fra en forsamling som stod mer bak Sanders enn bak Clinton, og som nå vurderer å starte et nytt politisk parti. Denne forsamlingens kritikk mot det demokratiske partiet bunner i den økonomiske politikken dette har støttet, som har gjort at "vanlige amerikanere" føler at de står uten representasjon. Til tider lånte Sanders og Trump anklagepunkt fra hverandre, under sine valgkamper, fordi de økonomiske motsetningene de begge utnyttet hadde felles utgangspunkt, til tross for ulike ståsted politisk. (Mens de etablerte partiene, republikanere og demokrater, var låst til hva de hadde gått med på av næringslivsvennlig politikk på bekostning av "vanlige amerikanere").
Om man ikke tar dette med i betraktningen, da ser man ikke dynamikken som råder, hverken i Brexit eller i USA.
Hvorfor den ovenifra og ned tonen i dine innlegg fela ? " Tror du må se debatten en gang til"Tror du må se den delen av Debatten en gang til. Det Spetalen underslår er jo at amerikanske virksomheter flyttet produksjonen sin til Kina. Kineserne tok ikke amerikanske arbeidsplasser, de fikk dem. Se på Walmart-konsernet -- mesteparten av det som selges der er produsert utenfor USA. Konsernet "landet" sine utsalg nærmest som invaderende romskip over hele USA, fordrev lokal produksjon og handel med billigere varer.Så debatten på NRK i går. Den handlet om Trump. Interessant og litt depressivt. Professorer og politikere baserer seg på teori og hvordan det burde være. Næringslivsleder Spetalen prøvde å forklare hvordan handel med Kina og Korea fungerer i praksis.
Severdig.
Å senere komme og påstå at dette er urettferdig blir rart, siden næringslivet selv ønsket å få flytte ut fra "dyre" USA til billigere Mexico, Kina, osv. Det var derfor de gikk til frontalangrep mot tariffer og proteksjonisme under globaliserings-mantraet på tampen av forrige århundre.
Kineserne har rundlurt næringslivet i "kapitalistiske" land, ved å få det til å overføre produksjonen til Kina. Dette har skapt stor uro i disse landene og har gjort Kina rikt. Skjønner godt at amerikanerne er forbannet over at de lot seg rundlure. Dette har jo kineserne gjort uten å avfyre et skudd. (Dette er Spetalen innom, men han trekker ikke rett konklusjon).
Russerne demonterte det som var igjen av tysk industri og tok det med seg til Sovjetunionen, etter andre verdenskrig; vestlig næringsliv stengte egne fabrikker og overførte kunnskap og produksjon til Kina ...
Spetalen kommer med en god del uriktige opplysninger i sitt hissige bidrag i Debatten, der han skal forklare hvordan ting egentlig henger sammen. Bl.a. at USA ikke er avhengig av import, siden landet produserer 85% av sine egne varer. For det første er USA meget avhengig av råvareimport, i tillegg har landet underskudd på handelsbalansen. Å stramme inn livremmen er ikke en øvelse amerikanerne har sansen for.
(Og mens kineserne i årevis har hatt kraftsatsing på sitt utdanningssystem, har amerikanerne gjort hva de kan for å ødelegge sitt. Det har litt å si når det gjelder tilgang på opplyst arbeidskraft, og dyktige ingeniører. Kanskje amerikanerne kan løse det med roboter, men det tror jeg ikke Trumps velgere setter pris på).
https://www.thebalance.com/u-s-trade-deficit-causes-effects-trade-partners-3306276
Det der er en potensiell bombe med sprengkraft langt ut over USA dessverre.Min datter har både psykologi og politikk som valgfag på gymnaset. Det har blitt en usedvanlig interessant kombinasjon.Jeg lurer på logikken. Noen som kan gi meg et hint? Noen psykologer her?
Imens: WSJ: Donald Trump vil nedskalere Dodd-Frank-loven - DN.no
Bort med alle bremser som ble satt på etter finanskrisen. Selvfølgelig må bankene få lov til å ta gigantrisiko for å maksimere inntjening og bonuser (og skyfle regningen over på skattebetalerne når det smeller). Skillene mellom rådgivning og investeringsbank må også bort. Unødvendig byråkrati som bare er i veien når man skal innkassere tradinggevinster. Sier milliardærrepresentanten for småkårsfolket.
Fordi jeg syns din vurdering av Spetalens praksis og andres teori var rar, etter at jeg hadde sett Debatten nå i morgentimene. Fikk inntrykk av at "teoretikerne", som du kaller dem, hadde vært på jordet.Hvorfor den ovenifra og ned tonen i dine innlegg fela ? " Tror du må se debatten en gang til"Tror du må se den delen av Debatten en gang til. Det Spetalen underslår er jo at amerikanske virksomheter flyttet produksjonen sin til Kina. Kineserne tok ikke amerikanske arbeidsplasser, de fikk dem. Se på Walmart-konsernet -- mesteparten av det som selges der er produsert utenfor USA. Konsernet "landet" sine utsalg nærmest som invaderende romskip over hele USA, fordrev lokal produksjon og handel med billigere varer.Så debatten på NRK i går. Den handlet om Trump. Interessant og litt depressivt. Professorer og politikere baserer seg på teori og hvordan det burde være. Næringslivsleder Spetalen prøvde å forklare hvordan handel med Kina og Korea fungerer i praksis.
Severdig.
Å senere komme og påstå at dette er urettferdig blir rart, siden næringslivet selv ønsket å få flytte ut fra "dyre" USA til billigere Mexico, Kina, osv. Det var derfor de gikk til frontalangrep mot tariffer og proteksjonisme under globaliserings-mantraet på tampen av forrige århundre.
Kineserne har rundlurt næringslivet i "kapitalistiske" land, ved å få det til å overføre produksjonen til Kina. Dette har skapt stor uro i disse landene og har gjort Kina rikt. Skjønner godt at amerikanerne er forbannet over at de lot seg rundlure. Dette har jo kineserne gjort uten å avfyre et skudd. (Dette er Spetalen innom, men han trekker ikke rett konklusjon).
Russerne demonterte det som var igjen av tysk industri og tok det med seg til Sovjetunionen, etter andre verdenskrig; vestlig næringsliv stengte egne fabrikker og overførte kunnskap og produksjon til Kina ...
Spetalen kommer med en god del uriktige opplysninger i sitt hissige bidrag i Debatten, der han skal forklare hvordan ting egentlig henger sammen. Bl.a. at USA ikke er avhengig av import, siden landet produserer 85% av sine egne varer. For det første er USA meget avhengig av råvareimport, i tillegg har landet underskudd på handelsbalansen. Å stramme inn livremmen er ikke en øvelse amerikanerne har sansen for.
(Og mens kineserne i årevis har hatt kraftsatsing på sitt utdanningssystem, har amerikanerne gjort hva de kan for å ødelegge sitt. Det har litt å si når det gjelder tilgang på opplyst arbeidskraft, og dyktige ingeniører. Kanskje amerikanerne kan løse det med roboter, men det tror jeg ikke Trumps velgere setter pris på).
https://www.thebalance.com/u-s-trade-deficit-causes-effects-trade-partners-3306276
Ta deg en pille
Jeg er begynt å kalle vår tid "The Age of the Crazy Uncles" i diskusjoner. De gale onklene med sine rare teorier har fått tilgang til maktapparatet, fordi etablissementet har spilt seg ut og tapt velgerne. Nå vendes demokratiet mot institusjonene, og spillereglene som demokratisk politikk har skapt skyfles til side, slik at de gale onklene skal få satt sine sprø idéer ut i livet.Det der er en potensiell bombe med sprengkraft langt ut over USA dessverre.Min datter har både psykologi og politikk som valgfag på gymnaset. Det har blitt en usedvanlig interessant kombinasjon.Jeg lurer på logikken. Noen som kan gi meg et hint? Noen psykologer her?
Imens: WSJ: Donald Trump vil nedskalere Dodd-Frank-loven - DN.no
Bort med alle bremser som ble satt på etter finanskrisen. Selvfølgelig må bankene få lov til å ta gigantrisiko for å maksimere inntjening og bonuser (og skyfle regningen over på skattebetalerne når det smeller). Skillene mellom rådgivning og investeringsbank må også bort. Unødvendig byråkrati som bare er i veien når man skal innkassere tradinggevinster. Sier milliardærrepresentanten for småkårsfolket.
Da lurer jeg på hvor i innlegget Fela tar grundig feil?Hvorfor den ovenifra og ned tonen i dine innlegg fela ? " Tror du må se debatten en gang til"Tror du må se den delen av Debatten en gang til. Det Spetalen underslår er jo at amerikanske virksomheter flyttet produksjonen sin til Kina. Kineserne tok ikke amerikanske arbeidsplasser, de fikk dem. Se på Walmart-konsernet -- mesteparten av det som selges der er produsert utenfor USA. Konsernet "landet" sine utsalg nærmest som invaderende romskip over hele USA, fordrev lokal produksjon og handel med billigere varer.Så debatten på NRK i går. Den handlet om Trump. Interessant og litt depressivt. Professorer og politikere baserer seg på teori og hvordan det burde være. Næringslivsleder Spetalen prøvde å forklare hvordan handel med Kina og Korea fungerer i praksis.
Severdig.
Å senere komme og påstå at dette er urettferdig blir rart, siden næringslivet selv ønsket å få flytte ut fra "dyre" USA til billigere Mexico, Kina, osv. Det var derfor de gikk til frontalangrep mot tariffer og proteksjonisme under globaliserings-mantraet på tampen av forrige århundre.
.....................
Ta deg en pille
Hans ovenifra og ned holdning fortjener en pille.... Noe andre også har vært innom tidligere.Da lurer jeg på hvor i innlegget Fela tar grundig feil?Hvorfor den ovenifra og ned tonen i dine innlegg fela ? " Tror du må se debatten en gang til"Tror du må se den delen av Debatten en gang til. Det Spetalen underslår er jo at amerikanske virksomheter flyttet produksjonen sin til Kina. Kineserne tok ikke amerikanske arbeidsplasser, de fikk dem. Se på Walmart-konsernet -- mesteparten av det som selges der er produsert utenfor USA. Konsernet "landet" sine utsalg nærmest som invaderende romskip over hele USA, fordrev lokal produksjon og handel med billigere varer.Så debatten på NRK i går. Den handlet om Trump. Interessant og litt depressivt. Professorer og politikere baserer seg på teori og hvordan det burde være. Næringslivsleder Spetalen prøvde å forklare hvordan handel med Kina og Korea fungerer i praksis.
Severdig.
Å senere komme og påstå at dette er urettferdig blir rart, siden næringslivet selv ønsket å få flytte ut fra "dyre" USA til billigere Mexico, Kina, osv. Det var derfor de gikk til frontalangrep mot tariffer og proteksjonisme under globaliserings-mantraet på tampen av forrige århundre.
.....................
Ta deg en pille
Ettersom han må ta seg en pille og slikt...
Jeg sitter igjen med samme inntrykket som Fela altså...
Selvsagt en diskutabel påstand fra din side, men er man bittelitt edruelig er nok det landet som på flest måter ligner USA mest Iran!Så nå er det greit å sammenligne USA med disse landene? Ja ja...I 16 muslimske land!De har innreiseforbud mot jøder. Det er ikke bare USA som beskytter sine interesser.Trump tilhengere, i hvilke andre land har vi sett og hørt om slik tilstander før?
Noen som tør svare?
Du kan da i alle fall ikke klage på at livet har blitt kjedelig!Det er med spenning jeg leser nyheter på ettermiddagen. Hva har han funnet på i dag, mon tro?
Dette er utrolig:
Ifølge TV 2 ble Kjell Magne Bondevik holdt tilbake på Dulles International Airport i Washington DC en times tid på onsdag. Bondevik ble stanset fordi han hadde et stempel fra Iran i passet. – De begynte å spørre hvorfor jeg hadde vært i Iran og hva jeg skulle i USA, sier han.
Det tror jeg i noen grad er riktig, uansett hva man måtte mene om frihandel osv (og for den saks skyld om Spetalen).Spetalen hadde et poeng i at asiatiske statlige firmaer legger inn latterlig lave anbud, rapper teknologien og det viser seg i etterkant at det blir store budsjettsprekker i disse anbudene. (Se på hva som har skjedd i Nordsjøen i de siste årene)
Likte DNs tørre melding som jeg la inn skjermdump av tidligere i tråden. "Trump har våknet og funnet frem Twitter".Du kan da i alle fall ikke klage på at livet har blitt kjedelig!Det er med spenning jeg leser nyheter på ettermiddagen. Hva har han funnet på i dag, mon tro?
My point exactly!Selvsagt en diskutabel påstand fra din side, men er man bittelitt edruelig er nok det landet som på flest måter ligner USA mest Iran!Så nå er det greit å sammenligne USA med disse landene? Ja ja...I 16 muslimske land!De har innreiseforbud mot jøder. Det er ikke bare USA som beskytter sine interesser.Trump tilhengere, i hvilke andre land har vi sett og hørt om slik tilstander før?
Noen som tør svare?
Kort sammenfattet,
Begge henretter mindreårige og mentalt tilbakestående.
Begge landene har alt for mange rablende gale religiøse tullinger.
Begge landene har "et stykke vei å gå" når det kommer til kvinners likestilling.
Begge landene har statsledere som "sitter fast" i fortiden. ( Og da var jeg snill! )
osv. osv. osv..........!
Selv om jeg til nød kan være enig i at man lett kan falle for fristelsen i å føle seg tråkket på og sett ned på med bakgrunn i langt bedre argumenter, så klarer jeg ikke helt å se at du skulle ha noen grunn til det i dette tilfellet. Men deg om det.Hans ovenifra og ned holdning fortjener en pille.... Noe andre også har vært innom tidligere.Da lurer jeg på hvor i innlegget Fela tar grundig feil?Hvorfor den ovenifra og ned tonen i dine innlegg fela ? " Tror du må se debatten en gang til"
Ta deg en pille
Ettersom han må ta seg en pille og slikt...
Jeg sitter igjen med samme inntrykket som Fela altså...
Spetalen hadde et poeng i at asiatiske statlige firmaer legger inn latterlig lave anbud, rapper teknologien og det viser seg i etterkant at det blir store budsjettsprekker i disse anbudene. (Se på hva som har skjedd i Nordsjøen i de siste årene)
Og professorer og høyrestatsråden som lovpriser frihandel uansett. Det har jo i etterkant vist seg at det ikke er helt riktig.
Hvorfor vokser det radikale høyre? Trump, Le Pen, og duden i Nederland ? En kombinasjon av frihandel, innvandring og at de etablerte politikerne bare lover mer av samme medisin.