Mat, drikke og røyk Anbefaling av restaurant i Oslo

miata

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
17.01.2005
Innlegg
370
Antall liker
1
hvilken restaurant i Oslo anbefaler dere i Oslo ??

Prisen spiller ingen rolle..

Vurderer Maaemo i sweigaards gate, noen erfaringer fra den ?
 
N

nb

Gjest
Absolutt å anbefale men svært vanskelig å få bord.
Palace Grill er kult og bra, men de tar ikke bestillinger. Dog vanligvis ikke noe stress mandag-onsdag i alle fall.
 
V

vinyl-jønki

Gjest
Baltazar i Kirkeristen,Italiensk på et høyt nivå.Omtalt i Micheline guiden.
Bengt Stiansen sin Statholdergaarden i Rådhusgata 11 meget bra.
 
V

vredensgnag

Gjest
Palace er en fin opplevelse. Gå dit før klokken 18 og meld at du vil ha bord, om det ikke er kommet for mange før deg vil du bli bedt om å vente i baren på motsatt side. En tid tilbake sluttet en av deres faste servitører over flere år, men de har god kontinuitet. (Servitørene var en sentral del av gleden ved Palace.)

Perfekt mat, god drikke, trivelig sted.
 
N

nb

Gjest
En tid tilbake sluttet en av deres faste servitører over flere år, men de har god kontinuitet. (Servitørene var en sentral del av gleden ved Palace.)

Perfekt mat, god drikke, trivelig sted.
Nina er der fortsatt, så ingen fare... Det er for øvrig et genialt sted å ta med utlendinger som er vant til - la oss si noe stivere service på en topprestaurant. De får sjokk rimelig fort.
 
N

nb

Gjest
Hva er anledningen?

Skal du fri til madamen? Skal gutta på tur? Er dere bare sultne? Skal dere rekke noe etter å ha spist?
 
R

Roysen

Gjest
Byens beste restaurant er etter min mening Oscarsgate. Ellers anbefales Maaemo, Palace Grill, Statholdergaarden, Feinschmecker, Ylajali, Baltazar, Oro, Bagatelle og Onda Mezzanine. Ellers er mine favoritter Nodee, Hanami, Alex Sushi Tjuvholmen og Art of Sushi da jeg er en hund etter japansk mat. Er man glad i sjømat kan Tjuvholmen Sjømagasin, Fjord, Lofoten eller Brasserie Mares være gode alternativer.

Mvh
Roysen
 
Sist redigert:
V

vredensgnag

Gjest
Det er umulig å ha en romantisk middag over rå fisk, samme hvor kunstferdig den er presentert. Jeg har også prøvd å ha romantisk middag over Makedonsk tartar, men det er også umulig.
 
N

nb

Gjest
Ylajali.....Arakataka, begge er highend mat mat til pølsepris, er kokk selv og kjenner de gutta der. Landslag nivå+
Og ikke minst....det er mulig å bestille bord innen rimelig tid.
Vi endte opp en gjeng på Ylajali en gang det var fullt på Palace - det var veldig bra. God nivåheving fra sist jeg var der (som riktig nok er ganske lenge siden) - og det var bra da også. Ylajali er vel ikke akkurat pølsepris siden det koster 1100 for full meny og 900 ekstra om man skal ha vinmenyen.

Det er for øvrig et av byens aller beste steder å drikke god vin. Var der med en fyr som har skikkelig peil og han himlet med øynene når han så hvor billig de solgte en del franske top notch viner. Han sa at de ville kostet 2-3 ganger så mye på restaurant i London.
 
Sist redigert:
V

vredensgnag

Gjest
Min Palace-strategi er å alltid reservere et bord på en restaurant i Oslo, klokken 20, når jeg prøver å få bord på Palace. Om sistnevnte ikke går, så har jeg et alternativ; går det, kan jeg ringe restauranten så de har god tid til å få besatt bordet jeg avbestiller pr. telefon.
(EDIT: og restaurantene som er back-up har jeg vært på så ofte at jeg får lov til dette, uten at de blir sure.)

Ellers synd at Julius Fritzner nå er "flyttet" til Palmen. Det var en fantastisk, hemmelig restaurant der man gjerne risikerte å være eneste gjester, men maten og vintilbudet alltid var i topp.
http://www.grand.no/en/Restaurants--Bars/Restaurant-Julius-Fritzner/
 
Sist redigert:
N

nb

Gjest
Min Palace-strategi er å alltid reservere et bord på en restaurant i Oslo, klokken 20, når jeg prøver å få bord på Palace. Om sistnevnte ikke går, så har jeg et alternativ; går det, kan jeg ringe restauranten så de har god tid til å få besatt bordet jeg avbestiller pr. telefon.
Var på Palace her forleden på en mandag. Vi var fire og de eneste gjestene. Forsåvidt kult nok - kokken var eksepsjonelt raus med trøffelen sin siden det ikke var så mange å dele den på.
 

Spiralis

Æresmedlem
Ble medlem
13.03.2005
Innlegg
19.448
Antall liker
7.783
Torget vurderinger
0
Min absolutte favoritt i Oslo er,


Sahara Beduin Resurant i Dronningensgate 21.

Utrolig spesiell og fiin atmosfære.

Den klart beste kelner jeg noensinne har truffet jobber/jobbet? der. Nordafrikansk/arabisk opprinnelse, så ut som om han hadde vokst opp på en kamel og krysset ørkenen et utall ganger, og snakket utpreget bergensdialekt !!?!. Den karen vet hva det vil si å servere ved et bord, fulgte med og i samme øyeblikk som vi trengte noe var han der. Helt overjordisk utrolig dyktig, mulig han er en flaskeånd fra "1001 natt" ??:rolleyes:
 
R

Roysen

Gjest
Det er umulig å ha en romantisk middag over rå fisk, samme hvor kunstferdig den er presentert. Jeg har også prøvd å ha romantisk middag over Makedonsk tartar, men det er også umulig.
Virkelig? Da tror jeg det må være noe med gjestene som ikke er i stand til det.

Mvh
Roysen
 
R

Roysen

Gjest
Byens beste restaurant er etter min mening iOscarsgate.
Oscarsgate er vel lagt ned nå... eller finnes et noe som heter iOscarsgate som jeg ikke har fått med meg??
Hva tror du? Jeg ser også at Oscarsgate er stengt. Jeg var ikke klar over det. De har vel funnet de nye lokalene de har sett etter i lengre tid da.

Edit: Jeg ser nå at de har stengt for godt. Det var virkelig trist!

Mvh
Roysen
 
Sist redigert:
N

nb

Gjest
.

Edit: Jeg ser nå at de har stengt for godt. Det var virkelig trist!
Ja, Björn Svensson sa vel på en hyggelig måte at han ikke gadd mere. De hadde visstnok funnet egnede lokaler, men det var noe med minimum 10 års leieavtale og han visste ikke om han orket så lenge. Forsåtelig nok - han sa i den samme artikkelen at han nå skulle ha ferie for første gang på 7 år.

Trist er det uansett.

(det med iOscarsgate var faktisk et seriøst spørsmål siden jeg nesten tok det for gitt at du visste at Oscarsgate var stengt).
 
V

vredensgnag

Gjest
Min absolutte favoritt i Oslo er,


Sahara Beduin Resurant i Dronningensgate 21.

Utrolig spesiell og fiin atmosfære.

Den klart beste kelner jeg noensinne har truffet jobber/jobbet? der. Nordafrikansk/arabisk opprinnelse, så ut som om han hadde vokst opp på en kamel og krysset ørkenen et utall ganger, og snakket utpreget bergensdialekt !!?!. Den karen vet hva det vil si å servere ved et bord, fulgte med og i samme øyeblikk som vi trengte noe var han der. Helt overjordisk utrolig dyktig, mulig han er en flaskeånd fra "1001 natt" ??:rolleyes:
Spennende. Takk for tips!
 

Espen R

Æresmedlem
Ble medlem
25.03.2002
Innlegg
10.083
Antall liker
2.620
Den kanskje beste restaurantopplevelsen jeg har hatt i Oslo var hos Markveien mat & vinhus. Spiste en 7-retter med husets vinpakke til. Lite jåleri, men mat og drikke gikk opp i en høyere dimensjon. Vel, min venn som var sammens med meg og som er vel bevandret i restaurantverden, sa til meg at kokkene hadde en usedvanlig bra dag på kjøkkenet den dagen, samt prima råvarer.

Men sånn var det den dagen, dagen etter kan opplevelsen være en helt annen.
 

ou812rh

Hi-Fi freak
Ble medlem
21.03.2006
Innlegg
5.415
Antall liker
14.387
Sted
Oslo
Torget vurderinger
10
Mange bra som nevnes i tråden. Kan supplere med: Restaurant Eik - bra mat til ikke altfor stive priser, Le Benjamin - brasseri med en følelse av continentalitet og Plah - fusion thai. Indisk? Anbefaler Gutta fra Calcutta på Kj.plass - ikke de fineste lokalene, men maten er topp!

OU812
 

Naturlyd

Overivrig entusiast
Ble medlem
31.03.2006
Innlegg
560
Antall liker
336
Torget vurderinger
23
Kanskje ikke stedet for representasjon men Lokk i Torggata, vis-à-vis Torggata bad har finfin husmannskost med kreativ vri. Perfekt før en konsert. Billig er det au. IN SOUP WE TRUST
 
N

nb

Gjest
Et av stedene jeg har hatt det svært hyggelig mange ganger er i Statholderens Krostue - i kjelleren på Statholdergaarden. Stor og god meny til en hyggelig penge og de har pleid å være rause med sjenkingen når jeg har tatt vinmeny. Nå er det ganske lenge siden jeg har vært der og det er bygget litt om, men jeg antar at kvaliteten er opprettholdt siden det fortsatt er Bent Stiansen som styrer skuta. Har alltid tenkt at det var mye for pengene når jeg forlater stedet.
 

alphamale

Hi-Fi freak
Ble medlem
13.11.2007
Innlegg
5.648
Antall liker
4.066
Sted
Kjeppjaga nordlending i asyl ved ring 3
Den kanskje beste restaurantopplevelsen jeg har hatt i Oslo var hos Markveien mat & vinhus. Spiste en 7-retter med husets vinpakke til. Lite jåleri, men mat og drikke gikk opp i en høyere dimensjon. Vel, min venn som var sammens med meg og som er vel bevandret i restaurantverden, sa til meg at kokkene hadde en usedvanlig bra dag på kjøkkenet den dagen, samt prima råvarer.

Men sånn var det den dagen, dagen etter kan opplevelsen være en helt annen.
Husker du når dette var i så fall? årstall?
 

Espen R

Æresmedlem
Ble medlem
25.03.2002
Innlegg
10.083
Antall liker
2.620
Den kanskje beste restaurantopplevelsen jeg har hatt i Oslo var hos Markveien mat & vinhus. Spiste en 7-retter med husets vinpakke til. Lite jåleri, men mat og drikke gikk opp i en høyere dimensjon. Vel, min venn som var sammens med meg og som er vel bevandret i restaurantverden, sa til meg at kokkene hadde en usedvanlig bra dag på kjøkkenet den dagen, samt prima råvarer.

Men sånn var det den dagen, dagen etter kan opplevelsen være en helt annen.
Husker du når dette var i så fall? årstall?
høsten 2011 måtte det være.
Men hvordan standarden er i dag, det vet jeg ikke.
 

baluba

Æresmedlem
Ble medlem
18.02.2009
Innlegg
24.590
Antall liker
15.154
Sted
Kopervik og Bergen
Torget vurderinger
1
Etter sene møter på kontoret i Oslo hender det at vi tar turen innom Habibi, en palestinsk kjellerrestaurant i Storgata. Habibi restaurant > Hjem
Et rimelig alternativ midt i Oslo som serverer god arabisk mat. Det er litt intimt og mørkt (kjeller), så kanskje det egner seg til romantikk?

De måtte flytte i fjor, og tok over lokalene til Bella Napoli. Hvis noen lurer på om det har hatt betydning for kvaliteten vil jeg absolutt si ja.

Litt off topic: Ellers synes jeg det er verdt å nevne at det har kommet et par crêperier i Oslo, blant annet et like ved Youngstorget. Gode crêpes er gourmet-fastfood, og den som ligger i Torggata holder et skyhøyt nivå. Råvarer er stikkordet, og de velger bare det beste som kan skaffes. Baconet og skinken de bruker er utelukkende fra Idsøe i Stavanger. Hvem som lager osten deres vet jeg ikke, men chèvren jeg fikk hadde jeg ingenting å utsette på. Fersk spinat og nam nam. Tror det er den beste gatematen jeg har spist i Oslo. Det er lite sannsynlig at det serveres noen bedre crêpes noe annet sted i verden. Crêperie de Mari - Sentrum Oslo - Oslo
Som romantisk spisested holder stedet samme nivå som en gjennomsnitts pølsebod.
 

Fosse

Æresmedlem
Ble medlem
19.08.2003
Innlegg
11.420
Antall liker
25.777
Torget vurderinger
24
De har vel alle vært nevnt tidliger i tråden, men la gå:

Le Benjamin, en av mine absolutt favoritter for tiden, var dere svært ofte i høst. Mat og service er topp. Vi har opplevd det som å komme hjem!

Markveien Mat og vinhus. God mat og service. Noe stivere enn Le Benjamin. Det har vært god mat de siste gangene jeg har vært der. Litt synd at de ikke klarer å fylle lokalet med folk. Her bør man påregne noen retter om man skal gå ut. Alternativet er Dr. Kneip ved siden, men de har svært begrenset meny som byttes for sjeldent og man fort spiser seg gjennom.

Smia Galleri på Vålerenga: Veldig god mat og god service. Uthøyttidelig stil og lite jålete. Har alltid vært fornøyd når jeg har vært dere. Har kun spist menyer (5-retters).
 

miata

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
17.01.2005
Innlegg
370
Antall liker
1
Hva er anledningen?

Skal du fri til madamen? Skal gutta på tur? Er dere bare sultne? Skal dere rekke noe etter å ha spist?
Jobben skal ta meg med ut på middag (og de betaler).. Min jobb var å velge restaurant :)
Maaemo står nok øvertst.. Hva som kommer som nr 2 vet jeg ikke helt.
Er Bagatelle helt ute å kjører etter Hellstrøm sluttet ?
 
N

nb

Gjest
Er Bagatelle helt ute å kjører etter Hellstrøm sluttet ?
De har jo en Michelinstjerne, noe som pleier å bety høy kvalitet. Jeg har ikke vært der siden Hellstrøm stakk, så skal ikke mene noe om stedet selv.
 

MaKi

Hi-Fi freak
Ble medlem
04.04.2005
Innlegg
3.988
Antall liker
229
Torget vurderinger
4
Håper det er ok å kuppe tråden litt. Skal en tur på Trattoria popolare. Noen som hatt noen dårlige opplevelser etter anmelderne har vært der? Virker anstendig, har en tidligere kollega som ikke er helt bortreist og hadde en finfin opplevelse.
 
N

nb

Gjest
Gammel tråd, men skitt au:

Var på Ylajali i går - har vært der før, men ikke siden de bevegde seg inn på den nordiske sti. Helt eksepsjonelt bra - beste måltidet jeg har hatt i Oslo. Basert på mine få besøk rangerer jeg denne hårfint over Maaemo siden det er større variasjon i hvordan rettene presenteres, samt at man faktisk blir godt brisen av vinmenyen, noe som definitivt ikke er tilfelle på Maaemo. Slipper også unna med en 500-lapp mindre per capita. Det er artig hvordan de beste restaurantene innen denne sjangeren peker nese til fransk klassisk gastronomi. Ene retten vi fikk - en hardt stekt purreløk med söl og løyrom er muligens det beste jeg har spist på restaurant noen sinne. Det tregs ikke gåselever, kaviar, hummer og andre dyre råvarer for å lage en spennende rett som smaker fantastisk.

Basert på min begrensede erfaring med en- og tostjernes restauranter i Frankrike er de beste norske så mye bedre at det nesten er komisk.
 

weld77

Æresmedlem
Ble medlem
19.09.2014
Innlegg
20.560
Antall liker
13.021
Avla Maaemo et besøk i går for første gang på et par år. Har vært der fire (eller fem?) ganger siden de åpnet og husker i børjan at man kunne ringe på en mandag, bestille bord til førstkommende onsdag og restauranten var halvfull. Nå om dagen er det ganske utfordrende å få bord, spesielt om det er for to personer, er selskapet 4-6 personer er det langt enklere.

De har hevet seg mange hakk siden sist jeg var der (da hadde de to stjerner). Smakene var der også den gang, men de var svært endimensjonale i tekstur og komposisjon av rettene. Den gang bestod nesten alle rettene etter de innledende smårettene av at det lå noen grønnsaker på tallerkenen, så var det noen kuler av de samme grønnsakene og så helte kelneren en saus over. Nå er de betydelig mer varierte i tekstur og ikke minst er proteininnholdet i måltidet betydelig større så jeg ble akkurat passe mett og hadde ikke noe behov for nattmat etterpå. Det var en "taco" med rakfisk, en godt voksen krepsehale, en rett på resen av den samme krepsen, et anstendig stykke torsk, ditto med reinsdyr. Fikk en smått genial suppe å varme oss på da vi kom - essensen av fårikål uten får og uten kål, kun kraften smaksatt med smår infusert med fenalår.

Klassikerene med østersemulsjon i dillsaus, kreps stekt i granbarinfusert smør, rømmegøt med reinsdyrhjerte og selvsagt smørisen er der fortsatt - heldigvis, men så godt som alle rettene var byttet ut siden sist. Og klassikerene var enda mer fokuserte og spisset. Helt til slutt var det noen fantastiske vafler servert med rømme, stikkelsbærsyltetøy, solbærsyltetøy og brunost og disse kunne man spise så mye man ville av, så om man ikke er mett er det bare å hive innpå.

Servicen var selvsagt helt strøken og vinpakken er dyr men interessant. De er ikke spesielt rause med mengdene, men jeg fikk påfyll da glasset mitt var tomt så det holdt greit til maten.

Det koster dog en arm og et halvt ben, for to glass sjampis, to menyer, to vinpakker stod det 9400 kroner på regningen. Sist jeg var der følte jeg meg litt snytt til tross for at regningen var ca 1500 kroner lavere, denne gangen satt jeg ikke med den samme følelsen.
 

aam01

Hi-Fi freak
Ble medlem
19.09.2014
Innlegg
3.684
Antall liker
2.286
Sted
Sandvika
Torget vurderinger
4
Avla Maaemo et besøk i går for første gang på et par år. Har vært der fire (eller fem?) ganger siden de åpnet og husker i børjan at man kunne ringe på en mandag, bestille bord til førstkommende onsdag og restauranten var halvfull. Nå om dagen er det ganske utfordrende å få bord, spesielt om det er for to personer, er selskapet 4-6 personer er det langt enklere.

De har hevet seg mange hakk siden sist jeg var der (da hadde de to stjerner). Smakene var der også den gang, men de var svært endimensjonale i tekstur og komposisjon av rettene. Den gang bestod nesten alle rettene etter de innledende smårettene av at det lå noen grønnsaker på tallerkenen, så var det noen kuler av de samme grønnsakene og så helte kelneren en saus over. Nå er de betydelig mer varierte i tekstur og ikke minst er proteininnholdet i måltidet betydelig større så jeg ble akkurat passe mett og hadde ikke noe behov for nattmat etterpå. Det var en "taco" med rakfisk, en godt voksen krepsehale, en rett på resen av den samme krepsen, et anstendig stykke torsk, ditto med reinsdyr. Fikk en smått genial suppe å varme oss på da vi kom - essensen av fårikål uten får og uten kål, kun kraften smaksatt med smår infusert med fenalår.

Klassikerene med østersemulsjon i dillsaus, kreps stekt i granbarinfusert smør, rømmegøt med reinsdyrhjerte og selvsagt smørisen er der fortsatt - heldigvis, men så godt som alle rettene var byttet ut siden sist. Og klassikerene var enda mer fokuserte og spisset. Helt til slutt var det noen fantastiske vafler servert med rømme, stikkelsbærsyltetøy, solbærsyltetøy og brunost og disse kunne man spise så mye man ville av, så om man ikke er mett er det bare å hive innpå.

Servicen var selvsagt helt strøken og vinpakken er dyr men interessant. De er ikke spesielt rause med mengdene, men jeg fikk påfyll da glasset mitt var tomt så det holdt greit til maten.

Det koster dog en arm og et halvt ben, for to glass sjampis, to menyer, to vinpakker stod det 9400 kroner på regningen. Sist jeg var der følte jeg meg litt snytt til tross for at regningen var ca 1500 kroner lavere, denne gangen satt jeg ikke med den samme følelsen.
Det er uvanlig at jeg sitter her i Italia og lengter hjem til norsk mat, men den beskrivelsen frister.:)
 

weld77

Æresmedlem
Ble medlem
19.09.2014
Innlegg
20.560
Antall liker
13.021
Ja, det er veldig bra. Spesielt imponerende å kjøre en puristisk norsk linje om vinteren når knapt noesomhelst vokser her i landet. De baserer seg en del på fermenteringsteknikker og tørking for grønnsaker - jeg skal tilbake, men da tenkte jeg å dra når sommeren er på hell eller tidlig på høsten for å få med den norske grønnsaksesongen.

Det er med stor margin den beste restauranten i Oslo. På en måte er jeg mer imponert over steder som Palace Grill hvor jeg bortsett fra østeresene som aperetif aldri har fått samme rett to ganger, men på Palace var også lenge en del av sjarmen at som regel var en av rettene helt katastrofal (det har Palace sluttet med og de har blitt en mer klassisk gourmetrestaurant til tross for at de prøver - litt krampeaktig - å bevare rebellimagen sin, men maten er fortsatt veldig, veldig bra og få steder er de rausere med skjenken om man tar den medfølgende vinmenyen.
 

aam01

Hi-Fi freak
Ble medlem
19.09.2014
Innlegg
3.684
Antall liker
2.286
Sted
Sandvika
Torget vurderinger
4
Jo takk, jeg har hatt visse erfaringer med vinmenyen på Palace.:) Heldigvis er det kort vei til toget hjem. Ellers ligger jo Alex sushi rett ved siden av og der hadde jeg en stor opplevelse med omakase-menyen rett før jul. Det er bare synd at Fauna har sluttet ellers var dette Oslos beste gastronomiske veikryss.
 

weld77

Æresmedlem
Ble medlem
19.09.2014
Innlegg
20.560
Antall liker
13.021
Prøvde Alex (som i Alex fra Alex sushi) sitt nyåpnede sted i helgen - Omakase by Alex. Det er en del teater og kanskje litt vel mye avliring av innlærte fraser fra vinkelner/hovmester, men Alex og Mark(?) bak spakene tar sushi til et helt nytt nivå i Oslo. Det er eksklusivt, plettfritt utført og usedvanlig godt. Ganske kostbart, dog. Menyen kostet 1350 penger og den interessante vinpakken på 1400 kroner. Fortsatt relevativt greit å få bord (eller mer presist, krakk foran sushibaren) med regner med akkurat det endrer seg ganske raskt.

Østers, råreker, lakserogn, to typer tunfisk, hval, kongekrabbe, kamskjell, sjøkreps, hummer osv - en fin kombinasjon av noe av det beste fra havet tilgjengelig i Norge. Minimalt tilberedt og servert i sin reneste form.
 

aam01

Hi-Fi freak
Ble medlem
19.09.2014
Innlegg
3.684
Antall liker
2.286
Sted
Sandvika
Torget vurderinger
4
Prøvde Alex (som i Alex fra Alex sushi) sitt nyåpnede sted i helgen - Omakase by Alex. Det er en del teater og kanskje litt vel mye avliring av innlærte fraser fra vinkelner/hovmester, men Alex og Mark(?) bak spakene tar sushi til et helt nytt nivå i Oslo. Det er eksklusivt, plettfritt utført og usedvanlig godt. Ganske kostbart, dog. Menyen kostet 1350 penger og den interessante vinpakken på 1400 kroner. Fortsatt relevativt greit å få bord (eller mer presist, krakk foran sushibaren) med regner med akkurat det endrer seg ganske raskt.

Østers, råreker, lakserogn, to typer tunfisk, hval, kongekrabbe, kamskjell, sjøkreps, hummer osv - en fin kombinasjon av noe av det beste fra havet tilgjengelig i Norge. Minimalt tilberedt og servert i sin reneste form.
Det skal utvilsomt prøves, Alex har bestandig vært en utmerket kokk. Jeg bare håper de godtar at jeg ikke vil ha vin til sushi, jeg foretrekker øl til slik mat.
 
Topp Bunn