Mat, drikke og røyk Hva vi har i glasset, atter en gang!

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • erato

    Æresmedlem
    Ble medlem
    15.03.2003
    Innlegg
    20.221
    Antall liker
    11.016
    Sted
    Bergen
    Torget vurderinger
    1
    27 viner på 9 herrer i går kveld. I kveld deler jeg en Mercurey Montots 2006 med kona. Holder det.
     

    Svein Arne

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    26.07.2013
    Innlegg
    8.826
    Antall liker
    8.383
    Sted
    På kanten.
    Ny helg, nye sjanser og hei hvor det går.
    Noe skal jeg ha for alt mitt strev og én fordel med demens er dårlig hukommelse. Vi starter rolig, men med intensjon om å skeie godt ut - igjen.
     

    Vedlegg

    • Liker
    Reaksjoner: oct

    Svein Arne

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    26.07.2013
    Innlegg
    8.826
    Antall liker
    8.383
    Sted
    På kanten.
    Det er sommerdrinken sin det, fingeren. Me likes i hot weather.
    Om litt skal jeg smake noe du har inspirert meg til. Måtte ha laaang rennefart, men forrige helg hoppet jeg i det. Og i dag var jeg på Polet.
     
    6

    65finger

    Gjest
    Det er sommerdrinken sin det, fingeren. Me likes i hot weather.
    Om litt skal jeg smake noe du har inspirert meg til. Måtte ha laaang rennefart, men forrige helg hoppet jeg i det. Og i dag var jeg på Polet.
    Vinter spritz med den sprudlende rødvinen Lambrusco
     

    Svein Arne

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    26.07.2013
    Innlegg
    8.826
    Antall liker
    8.383
    Sted
    På kanten.
    Det er sommerdrinken sin det, fingeren. Me likes i hot weather.
    Om litt skal jeg smake noe du har inspirert meg til. Måtte ha laaang rennefart, men forrige helg hoppet jeg i det. Og i dag var jeg på Polet.
    Vinter spritz med den sprudlende rødvinen Lambrusco
    Har smakt hver for seg, men aldri sammen. Lambrusco var fattig students sjampis; vi møttes første gang på ferie i Italia i -85.
    Kjekk tur, opplevde mye spennende og vakkert - sånn for det meste. Litt drama er det jo alltid, som med tiden får det et mer forsonende slør over seg.
     
    6

    65finger

    Gjest
    Det er sommerdrinken sin det, fingeren. Me likes i hot weather.
    Om litt skal jeg smake noe du har inspirert meg til. Måtte ha laaang rennefart, men forrige helg hoppet jeg i det. Og i dag var jeg på Polet.
    Vinter spritz med den sprudlende rødvinen Lambrusco
    Har smakt hver for seg, men aldri sammen. Lambrusco var fattig students sjampis; vi møttes første gang på ferie i Italia i -85.
    Kjekk tur, opplevde mye spennende og vakkert - sånn for det meste. Litt drama er det jo alltid, som med tiden får det et mer forsonende slør over seg.
    ikke spesielt billige de variantene aftenposten anbefalte. 230 kr
     

    Svein Arne

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    26.07.2013
    Innlegg
    8.826
    Antall liker
    8.383
    Sted
    På kanten.
    Var fattig, men ikke så fattig. Herligheten, god drikke har man alltid råd til. Kan jo heller la være å spise et par dager, eller så.
     

    Svein Arne

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    26.07.2013
    Innlegg
    8.826
    Antall liker
    8.383
    Sted
    På kanten.
    Zacapa Centenario 23



    Dette er rom fra en totalt annen planet enn Bacardi og Captain Morgan.
    Her er smak av sherry - som er gudenes vin - her er balanse og fylde. Dette er så godt at kun en Napoleonskake og en kaffetår attåt kan heve smaken. Lett å glemme at dette er brennevin og bare pælme nedpå som om det var morsmelk. Her hører blandevann like lite hjemme som melk hos en kosher; dette er nam - rett og slett en dessertbrennevin. Drikkes bart, itno knussel oppi.
    Og geitost, som jeg husker fra et tidligere liv, har ingen plass i denne smaksfullendte opplevelsen.

    Dette er verken whisky eller cognac, men noe som står støtt på egne bein. Det er nytt land, og jeg er klar til å utforske det.
     

    Vedlegg

    6

    65finger

    Gjest
    Zacapa Centenario 23



    Dette er rom fra en totalt annen planet enn Bacardi og Captain Morgan.
    Her er smak av sherry - som er gudenes vin - her er balanse og fylde. Dette er så godt at kun en Napoleonskake og en kaffetår attåt kan heve smaken. Lett å glemme at dette er brennevin og bare pælme nedpå som om det var morsmelk. Her hører blandevann like lite hjemme som melk hos en kosher; dette er nam - rett og slett en dessertbrennevin. Drikkes bart, itno knussel oppi.
    Og geitost, som jeg husker fra et tidligere liv, har ingen plass i denne smaksfullendte opplevelsen.

    Dette er verken whisky eller cognac, men noe som står støtt på egne bein. Det er nytt land, og jeg er klar til å utforske det.
    du kan fremover med støtt blikk og hånd pusse båten, terrasen og annet med den jævlige brune giften fra skottland
     

    noruego

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    10.06.2003
    Innlegg
    6.835
    Antall liker
    7.923
    Zacapa Centenario 23



    Dette er rom fra en totalt annen planet enn Bacardi og Captain Morgan.
    Her er smak av sherry - som er gudenes vin - her er balanse og fylde. Dette er så godt at kun en Napoleonskake og en kaffetår attåt kan heve smaken. Lett å glemme at dette er brennevin og bare pælme nedpå som om det var morsmelk. Her hører blandevann like lite hjemme som melk hos en kosher; dette er nam - rett og slett en dessertbrennevin. Drikkes bart, itno knussel oppi.
    Og geitost, som jeg husker fra et tidligere liv, har ingen plass i denne smaksfullendte opplevelsen.

    Dette er verken whisky eller cognac, men noe som står støtt på egne bein. Det er nytt land, og jeg er klar til å utforske det.
    Zacapa er finfine saker, men vil nok en gang slå et slag for min egen mellomamerikanske favoritt, nicaraguanske Flor de Caña. Vet ikke om den er å få på Polet, men er spesielt glad i 12åringen deres:

     

    Vedlegg

    Sist redigert:

    Svein Arne

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    26.07.2013
    Innlegg
    8.826
    Antall liker
    8.383
    Sted
    På kanten.
    ^ Da er de nesten sambygdinger; Zacapa er fra Guatemala. Og de er begge på polet.


    Sitter og planlegger neste London-tur så smått. Da er det greit å ha litt hjernesmørning, synes ikke noen av disse stoffprøvene er helt det jeg er ute etter.
     

    Vedlegg

    noruego

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    10.06.2003
    Innlegg
    6.835
    Antall liker
    7.923
    ^ Da er de nesten sambygdinger; Zacapa er fra Guatemala. Og de er begge på polet.


    Sitter og planlegger neste London-tur så smått. Da er det greit å ha litt hjernesmørning, synes ikke noen av disse stoffprøvene er helt det jeg er ute etter.
    Har tilbrakt en god del kvalitetstid av mitt liv i Mellom-Amerika gjennom årene, og der er det mye munngodt av både den faste og flytende sorten.
     

    Chalshus

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    10.02.2002
    Innlegg
    6.427
    Antall liker
    4.200
    Sted
    Horten
    Torget vurderinger
    7
    Har knadd pasta for første gang. Slitsomt opplegg.
    Som lønn for strevet åpner jeg denne til middagen.

    Flott farge. Rund og fin. Jeg må drikke mer fra Piemonte! Og hente vinglassene i Oslo.



    «91 points Wine Spectator
    Round and chewy, with cherry, raspberry and leather notes that persist through the finish. The tannins are firm and dusty, while the aftertaste lingers with fruit and spice accents. Drink now through 2024. 600 cases imported. —B.S. (2/2013)

    K&L Notes
    Ca' du Rabajà sits on the top of the Rabajà Cru hillside, one of the greatest vineyards in Barbaresco and the Langhe. This Barbaresco bottling is sourced from the Rabajà vineyard as well as Paje, Asili, Martinenga. The wine spent 18 months in very large (2500-5000 liter) Slavonian oak barrels and another 8 months in smaller barrels before bottling. A bright red garnet color introduces a nose of cocoa, red fruit, tobacco, and black pepper which reverberate on the palate with fine tannins."
     

    Vedlegg

    Sist redigert:

    erato

    Æresmedlem
    Ble medlem
    15.03.2003
    Innlegg
    20.221
    Antall liker
    11.016
    Sted
    Bergen
    Torget vurderinger
    1
    Vi hadde en smaking av 18 Barbarescoer fra årgangene 1999 0g 2001 for en ukes tid siden. Bortsett fra å understreke hvor lang tid disse vinene krever for å bli skikkelig modne (99erne begynner å komme dit), så var det merkbart at blant vinmarkene vi smakte var det Rabaja og Asili som skilte seg ut med merkbart større eleganse og finesse enn flertallet av de øvrige vinene. 2009 er jo for øvrig en ganske fruktig og rik årgang (men alt er relativt i Barbaresco), men en av konklusjonene jeg trakk er at dette ikke er "koseviner" men matviner. Tanninene og syrene skriker etter mat, selv når vinene er eldre enn 15 år.
     

    Svein Arne

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    26.07.2013
    Innlegg
    8.826
    Antall liker
    8.383
    Sted
    På kanten.
    Blir tørst av all denne ferieringen. I dag var jeg til og med syklet så snart veiene var brøytet.

    Da smaker det med en pils. De kan så visst mer enn bare lage ruiner og synge opera, disse italienerne.

    P4160003.jpg
     

    weld77

    Æresmedlem
    Ble medlem
    19.09.2014
    Innlegg
    22.141
    Antall liker
    14.687
    Spesifikke pils får et rykte langt utover hva de fortjener. Det er riktig nok noen viktige stilforskjeller mellom tysk, amerikansk og bøhmisk pils, men utover det får spesifikke produkter en status langt utover hva de forrjener. Pils er er svært generisk produkt og det er ikke vanskelig å lage det og det er fint lite terroir inne i bilder.. På generelt grunnlag har folk et forhold til "sin" pils som har svært begrenset rot i virkeligheten.

    Sannsynligvis er det eneste italienske i en peroni vannet som brukes (for øvrig tilsvarende for så godt som all øl som brygges i Norge - eneste norske innsalg i 99.9% av all norsk øl er vannet som brukes - malt, humle og gjær er importert fra hele verden.

    (Jeg er glad i øl og brygger selv, bare for å presisere det...)
     

    Chalshus

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    10.02.2002
    Innlegg
    6.427
    Antall liker
    4.200
    Sted
    Horten
    Torget vurderinger
    7
    Jeg nyter en Frydenlund Bayer. Dette er kanskje mitt favorittøl. Har vært på snobbeølgaleien i 15 år og har smakt mye rart, men dette en en gjenganger. God maltsmak, passe fyldig, det går an å drikke et par uten å bli altfor mett.
     

    Svein Arne

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    26.07.2013
    Innlegg
    8.826
    Antall liker
    8.383
    Sted
    På kanten.
    Det gjør godt i en skrott å få seg en skvett i livet. Det er så mye en skal overvinne, så mange grenser og linjer som skal tøyer og overskrides, da gir det trygghet å lene seg mot en som har vært på åpent hav før.

    P7090001.jpg
     

    Dr Dong

    Æresmedlem
    Ble medlem
    23.01.2011
    Innlegg
    14.505
    Antall liker
    14.006
    Sted
    landskapet uten motstand
    Torget vurderinger
    1
    Jeg nyter en Frydenlund Bayer. Dette er kanskje mitt favorittøl. Har vært på snobbeølgaleien i 15 år og har smakt mye rart, men dette en en gjenganger. God maltsmak, passe fyldig, det går an å drikke et par uten å bli altfor mett.
    Enig.

    Hva angår snobbeøl; det er blitt så hinsides at det mer er å betrakte som latteøl for ammende mødre i urbane strøk.
     
    G

    Gjestemedlem

    Gjest
    Spesifikke pils får et rykte langt utover hva de fortjener. Det er riktig nok noen viktige stilforskjeller mellom tysk, amerikansk og bøhmisk pils, men utover det får spesifikke produkter en status langt utover hva de forrjener. Pils er er svært generisk produkt og det er ikke vanskelig å lage det og det er fint lite terroir inne i bilder.. På generelt grunnlag har folk et forhold til "sin" pils som har svært begrenset rot i virkeligheten.

    Sannsynligvis er det eneste italienske i en peroni vannet som brukes (for øvrig tilsvarende for så godt som all øl som brygges i Norge - eneste norske innsalg i 99.9% av all norsk øl er vannet som brukes - malt, humle og gjær er importert fra hele verden.

    (Jeg er glad i øl og brygger selv, bare for å presisere det...)
    Mye enig i det.

    Skal jeg bare ha en "øl" så er Bare ØL fra Rema til en overkommelig 20-kroning bedre enn mye av det andre. Men om jeg vil ha litt ekstra så er det noe spesielt med en Urquell. Den har en del mer humle enn alt sommerølet som selges. Ringnes' ufiltrerte er også bedre enn f.eks. grønn Tuborg...

    Men det er jo ikke det mest spennende innen øl da.
     
  • Laster inn…

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Laster inn…
Topp Bunn