Jeg lærte meg å barbere meg av Gudfaren.
Jeg lærte meg å lage Sunday-sause av Goodfellas Pauly....
Du skal ikke kutte løken, du skal rive den rikelig gul løk dvs 1-2 jeg bruker 2, og helst en eller to hvitløk uten stilk, finrevet med rivjern...
Pauly i fengsel tipset om å kutte med barberblad, men rivjern funker så lenge du ikke sitter i fengsel....
steker løken først i (god) oliven jumfru bruksolje og solsikkeolje, hiver i hermetiske tomater, ikke tomatpuree..
Basilikum, og tabascopepper og greit med salt ca to teksje og litt pepper finmalt, og sef masse av det som i norge heter pizzakrydder, stek løken ordentlig gyllen først og ha i tomatsausen.
Stek kjøttdeig i en panne for seg, jeg foretrekker å bruke karbonadedeig, Hiv kjøttdeigen i tomatsausen, la det koke på lav varme mens du koker pasta dente.
Du kan kjøpe ferskpasta, men for min del så smaker first price durum pasta bedre enn Sopp, og ikke stor forskjell som fersk, som ikke alltid er så fersk..
strø over revet Mozzarello og fersk basilikum. Ha en klikk med god meierismør og jomfu olivenolje over pastaen før du posjonerer.
(Angående pasta, så er pasta i Sverige forferdelig, og vi valfarter til Norge bla for å kjøpe ris, pasta, kaviar, peanøttsmør/mills og leverpostei, og majones.. Så dette kan ikke svenskene... No way.)
Til forrett (italiensk Tapas) med olivdyppet brød, bruker jeg Ciabattabrød kjøpt, de beste oliven, de beste italienske små tomater og den beste jumruolivoljen jeg har råd til..
Til dette italiensk salami, italiensk spinata og italiensk pepperoni.
Man kan nyte i andakt, men greia med denne maten er at den skal være ganske så billig, så ikke ta en dyr vin til. Men ta en god olivenolje jomfru.
Pasta er husmanskost, men farlig godt!!
Til dessert en spesiell men ikke for dyr sjokolade is, i Norge koster den nok skjorta. Men svenskene kan ikke lage iskrem iforhåld til oss selvom de har latterlig lave priser på spesialis.
Til kaffen har jeg en Grappa riserva, ikke dyr men brukandes, jeg MÅ ha anthon berg marsipan med jordbær og champagne til Grappaen, en kjempekombo! og jeg MÅ ha kaffe til Grappaen..
Men summa summarum, veldig enkel mat å lage, du må passe på kjøttet og passe på løken, ellers går det ikke å svi en pastasaus...
Og husk å holde det rimelig med unntak av Olivenolje, det er det som er litt av sjarmen.