Ketil
Hi-Fi freak
- Ble medlem
- 11.05.2004
- Innlegg
- 2.318
- Antall liker
- 892
Bassen synger ihvertfall bra nok her med to par KT 150 rør i push-pull konfigurasjon via Ref 75
Ja det kan det absolutt være - en deling på 60hz kan nok fungere veldig bra tipper jeg.Har mk1 utgaven ja, er ikke veldig god på dette men er det en ide og la subben ta seg av dypbassen. ?
Jeg mener ikke at de klarer mer enn oppgitt peak-effekt, men at i dag er det ikke vanlig å opplyse om peakeffekt lenger slik at bare nominell effekt oppgis på data-ark som følger med. Derfor er mange i dag uvitende om at forsterkere yter mer enn den oppgitte nominelle effekten i peaker. Selvfølgelig mister en forsterker kontrollen når den presses, som så og si alle ting.Kan du elaborere med hva du mener med att de fleste klarer lang mer en hva de oppgir i peak, jeg trodde denne siffre er just peak hvis det ikke står att det er kontunerligt.
Men er det virkelig kun volym det handler om? Beder kontroll betyr vel renere og mer detaljert lyd? Selvom jeg tror att de fleste forsterkere låter relativt likt sålenge de ikke presses over hva de klarer så tror jag ikke grensen er så svart/vit uten tror att det isteden kan vare forskjeller på kontroll på ulike områder litt omhvertannet og derav får man en annen opplevelse selvom man ikke er så galt mye over att det skjærer sig.
Hvis det ikke dreier seg om noen ekstrem utslag i impedans så bør enhver forsterker på 20 watt eller mer klare å få god og høy nok lyd ut av høyttalere med 88 db følsomhet til de aller flestes behov. Og hvis du har behov for å spille svært høyt så kjøper du uansett ikke stativhøyttalere av klassisk, britisk type. Du kan jo regne på det selv. Teoretisk vil du kunne tyne 100 db ut av dem med 16 watt i åtte ohm. I tillegg leverer jo forsterkeren mye mer enn sine oppgitte 75 watt i peakene, det er noe mange glemmer når de regner på hvor stor forsterker de trenger.Men hvilke vil være best på forsterkeren?
Føler muligens den blir litt svak på s2, med følsomhet på 88? Eller tar jeg feil?
Må ikke forveksle effekt og forsterkningsgrad.Uh-oh, jeg som lytter til vinyl må nok kjøpe 150w jeg da
Skulle du kunne huske/gjette hvor i frekvensområdet dette skjer mest merkbart?Etter min mening skal man ha høyttalere med svært godt dempede kabinetter for å unngå at det i større eller mindre grad spiller litt med. For Gold 300 sin del var bidragene fra kabinettet definitivt av mindre grad. Dog mener jeg å kunne observere at Platinum 200 II har en mindre grad av egenlyd.
Du glemmer noe helt vesentlig; dynamikk og topper i musikken. 20 watt på en 88 dB høyttaler ville vært alt for lite, og 75 watt er også knepent. Minst 100 watt for at ampen ikke skal få åndenød i toppene. Vil til og med si 150. Klart, spiller man bare Odd Børretzen og aldri over 70-80 dB spl, så kan mindre greie seg.Hvis det ikke dreier seg om noen ekstrem utslag i impedans så bør enhver forsterker på 20 watt eller mer klare å få god og høy nok lyd ut av høyttalere med 88 db følsomhet til de aller flestes behov. Og hvis du har behov for å spille svært høyt så kjøper du uansett ikke stativhøyttalere av klassisk, britisk type. Du kan jo regne på det selv. Teoretisk vil du kunne tyne 100 db ut av dem med 16 watt i åtte ohm. I tillegg leverer jo forsterkeren mye mer enn sine oppgitte 75 watt i peakene, det er noe mange glemmer når de regner på hvor stor forsterker de trenger.Men hvilke vil være best på forsterkeren?
Føler muligens den blir litt svak på s2, med følsomhet på 88? Eller tar jeg feil?
Nei, dette er bare et generelt inntrykk. Men desto lavere i frekvensregisteret, desto mer watt må forsterkeren levere for å reprodusere lyden. Så bassen vil jo naturlig nok medføre mest vibrasjon i et kabinett. Se ellers illustrasjonen nedenfor for å se hvordan Platinum kabinettene er bygget opp.Skulle du kunne huske/gjette hvor i frekvensområdet dette skjer mest merkbart?Etter min mening skal man ha høyttalere med svært godt dempede kabinetter for å unngå at det i større eller mindre grad spiller litt med. For Gold 300 sin del var bidragene fra kabinettet definitivt av mindre grad. Dog mener jeg å kunne observere at Platinum 200 II har en mindre grad av egenlyd.
Alt avhenger selvsagt av hvor høyt du spiller. Det er selvsagt noen som spiller på rundt 100 db, og da blir det jo for lite. Men det er en svært marginal gruppe ut fra mine erfaringer, de fleste spiller på mye lavere nivå. Så jeg tar ikke høyde for at noen liker å spille svært høyt, bare om en forsterker kan drive noe eller ikke. Den som tok opp problemstillingene skrev vel ikke noe om at det skulle spilles svært høyt.Du glemmer noe helt vesentlig; dynamikk og topper i musikken. 20 watt på en 88 dB høyttaler ville vært alt for lite, og 75 watt er også knepent. Minst 100 watt for at ampen ikke skal få åndenød i toppene. Vil til og med si 150. Klart, spiller man bare Odd Børretzen og aldri over 70-80 dB spl, så kan mindre greie seg.Hvis det ikke dreier seg om noen ekstrem utslag i impedans så bør enhver forsterker på 20 watt eller mer klare å få god og høy nok lyd ut av høyttalere med 88 db følsomhet til de aller flestes behov. Og hvis du har behov for å spille svært høyt så kjøper du uansett ikke stativhøyttalere av klassisk, britisk type. Du kan jo regne på det selv. Teoretisk vil du kunne tyne 100 db ut av dem med 16 watt i åtte ohm. I tillegg leverer jo forsterkeren mye mer enn sine oppgitte 75 watt i peakene, det er noe mange glemmer når de regner på hvor stor forsterker de trenger.Men hvilke vil være best på forsterkeren?
Føler muligens den blir litt svak på s2, med følsomhet på 88? Eller tar jeg feil?
Jo, det tenker jeg skulle la seg gjøre. Har ikke helt bestemt meg om når og hvis jeg ønsker å ta en ferietur nå i sommer, men skal gi deg beskjed seinere.Tenker at svaret henger sammen med det som Monitor Audio refererer til som TLE i oversikten over. Resultatet av det blir mindre lyd som kommer ut igjen via andre elementer etter at et element har beveget seg fram og tilbake. Tross alt går en bevegelse to veier og skaper da også lyd inni kabinettet.
Er det muligheter for å komme innom deg for en lytt på leketøyene dine, Ketil? Vi bor jo i nærheten av hverandre. Kunne tenkt meg å høre disse med rør
Stusser litt over den sammenkoblingen der. Vokal er ofte de-esset fra studio i mikseprosessen. Jeg har selv lineære høyttalere (innenfor 0,5db) fra 40Hz - 22KHz og har ikke vært plaget av skarpe s-er. På Audiovector sin nye høyttaler med båndelement hadde de forøvrig satt et filter på for å dempe sibilanter. Mulig noen båndelementer kan fremheve s-er litt ifht. diskant domer? Blir uansett interessant å se om du får bukt med problemet.Hei sitter med MA PL200 i front og PLC 150 senter, gold FX som bakhøytalere. PLW 15 sub Har Yamaha aventage 3010 receiver. Denne er for svak å få pl 200 til å skinne. Men det var det jeg hadde råd til etter høytalerkjøpet.
Vil nå oppgradere til annen receiver /forsterker. Håper å komme langt med 20-30 tusen.
Pl 200 er jo litt på den lyse siden i toneleiet, liker selv varm lyd derav Yamaha valget. Heller det enn veldig korrekt hi fi lyd. Hater skarpe sssser
Har begyndt å se litt på den nye 3070en som kommer fra Yamaha i midten av august.
Forslag motas med takk.
Uffda , sånt er kjedelig når man akkurat har fått noe nytt i husDet ble kortvarig glede da subben ikke vil starte idag. Kommer ikke på lys fra power-dioden. Har prøvd byte sikring og powerkabel men den er død. Har levert den tilbake og må nok vente 3-4 uker på en ny.
Ja di er veldig bra på dypbass.Ræva er riktig ord. Er i syden når den kommer også er det tilbake på jobb. Får ta og kjøre large her imens og kose meg med resten. De går jo sykt lavt disse frontene, nesten merkligt hva de presterer med slike pygme elementer
Synd med sub'en, men grattis med oppsettet. Kjenner igjen beskrivelsen av bassen i Gold 300. For en del år siden hadde jeg et par Dali Helicon 400 som i størrelse var nokså lik Gold 300. Men sistnevnte leverer basstoner som Dali ikke var i nærheten av. Hvis receiveren din har pre-ut kan du også kjøpe inn en ekstra effekt og bi-ampe frontene dine.Ræva er riktig ord. Er i syden når den kommer også er det tilbake på jobb. Får ta og kjøre large her imens og kose meg med resten. De går jo sykt lavt disse frontene, nesten merkligt hva de presterer med slike pygme elementer
Flott oppsett. Pro modellen av PlayStation har mindre viftestøy. Tror Gamestop tar innbytte mot den du har.Så här ser det ut med frontar på och färdiga hyllor i bänken:
Vis vedlegget 449696
Det er montert 2stk 120mm Noctua-vifter, en bak hver Playstation. Det hjælper for å få ned viftestøyen