Det er resultatet som teller, og det er det som man bør fokusere på. Blir produktet riktig bra, så bare at mennesker ønsker å kjøpe/spise/drikke dette så sant de har anledning ..Min overgang til viner som er biodynamiske/økologiske får tung støtte av DN, ser jeg. Det sier seg selv at om man dyrker slik at matjorden er levende får man andre resultater enn når den kun tjener som dødt støttemedium for røtter.
For noen år siden besøkte jeg det tyske vinuniversitetet Geisenheim, der det blant 60 sommelierer ble gjort en blindtest av hvitvin laget av druer fra samme vinmark dyrket på tre forskjellige måter. Den ene måten var den konvensjonelle hvor vanlige sprøytemidler mot insekter og ugress ble benyttet, samt kunstgjødsel. Den andre var økologisk, der det kun ble brukt behandlinger godkjent av sertifiseringsorganet. Den tredje måten var biodynamisk dyrking, som følger Rudolf Steiners prinsipper for bruk av forskjellige behandlinger og preparater i vinmarken, samtidig som vinbonden følger månekalenderen med hensyn til hva som blir gjort når.
Uten at vi fikk vite hvilken av vinene som var produsert på hvilken måte, eller hva som var forskjellen på dem, så mente samtlige 60 at den biodynamiske var den desidert beste, mens den konvensjonelle ble klar taper hva gjaldt kvalitet.
Leclerc-Briant, Champagne, Frankrike - DN.no
Biodynamiske bønder kan godt beskyldes for å være noen raringer, men de rare påfunnene er mest riter som skaper fellesskap. Selve grunnprinsippet, at alt skal være naturlig og stamme fra gården, at det ikke tillates noen eksterne innsatsmidler, gjør at landbruket som bedrives blir 100% naturlig, bærekraftig og livgivende for biotopet.
Etterhvert har jeg vært på en god del økologiske og biodynamiske gårder. Det er glade folk man møter og levende landbruk.
Som nevn før er du suveren på komposisjon. Se å lær dere som har postet over og under - mulig vinen dere andre presentere er god men måten det gjøres på er elendigSakte lander oppussingen, og i dag ble det første middag fra eget kjøkken på flere måneder. Fremdeles flere ting jeg ikke finner. Noe kjørel, men mest alt av krydder. Aner ikke hvor jeg har lagt det. Helt blåst ut av hjernen, kan ikke lengre skylde på demens heller; den ble konstatert for flere år siden.
Er det ikke pussig at jeg aldri var ett fnugg i tvil hvor jeg hadde lagt vinen..?
Vel, vel, i dag ble det pasta som jeg selv ga 7 på en skal fra 0 til 10. Gjestene ga den 8 1/2, men da tenkte jeg på Fellini, og dermed jekket de opp bedømmelsen til 9. Så da var alle fornøyde.
Okkesom måtte det bli en Barbera.
Vis vedlegget 449637
Morsomme mennesker bak Meinklang. Var på en 3 timers visitt hos de i 2015. Lager veldig mye bra i ulike kategorier og prisklasser, pålitelig produsent.Går helt bio i vinveien i dag. Neste blir vel voodoo.
Men vinen er god den, om det tåler ovnsbakt laks gjenstår å se.
Vis vedlegget 450438
Vis vedlegget 450439
Ja jeg også. Den er favoritt på varme sløve dager. Tørr som Vidar Theisen, syrlig som Rowan Atkinson og fruktig som Nigella Lawson.Anbefaler Meinklang Prosa som en deilig sprudlende terassevin i sommervarmen.
Lite tidigt, kan nog ligga några år.Vis vedlegget 451763
God vin men jævlig irriterende at bildet er vendt feil
Hvis du bruker Apple....Vis vedlegget 451763
God vin men jævlig irriterende at bildet er vendt feil
Den ligger joLite tidigt, kan nog ligga några år.Vis vedlegget 451763
God vin men jævlig irriterende at bildet er vendt feil
Om du köper tillräcklig många kan du göra båda sakerna.Den var god og blir sikkert bedre av noen år. Er ingen samler men en drikker