Mat, drikke og røyk Hva lagde du til middag i dag?

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • 6

    65finger

    Gjest
    Det aa steke/koke graa skosaale som din kone, krever ikke stjernekokk-kompetanse. Det er fasit
     
    C

    cruiser

    Gjest
    Poenget er at kunskapen og forståelsen for hva som skjer må ligge i bunn. Nei alle kokker blir ikke stjernekokker, det krever noen særegne egenskaper. Blant annet må man jobbe ekstremt hardt, være villig til p gi avkall på familieliv, man må ofre økonomi da det krever at man reiser rundt i verden å hospiterer på gode restuaranter for knappenåler og glansbilder. Man trenger et konkuranseinnstinkt. Man må være ydmyk.. osvosv. Når alt dette ligger i bunn kan vi snakke om kunst
     
    D

    Danke

    Gjest
    Det aa steke/koke graa skosaale som din kone, krever ikke stjernekokk-kompetanse. Det er fasit
    Dette er bare tull og kameraderi..

    Jeg vet at kona er god til å lage biff for hun gjør en bedre jobb en meget gode restauranter jeg har vært på..

    Det er fasit.

    La oss gjerne sammenligne bilder OG biffens utseende inni. Så kan vi snakke..


    Legg ut bilder alle som kommenterer kritiserer, inni og utenpå. Hver eneste uke.

    Gleder meg. [emoji4]
     
    Sist redigert:
    C

    cruiser

    Gjest
    Spiller det noe rolle, du sier jo selv at du ikke er særlig glad i stekeskorpe.. da hjelper det jo ikke at jeg legger ut en med?
     
    V

    vinyl-mannen

    Gjest
    Kameraderi? Har vi en mat mafia på like linje med målaemafiaen og innlandsmafiaen?
    Kunne vært interressant i vite hva slags restaurant din frue jobber på Danke?
     
    • Liker
    Reaksjoner: TT.
    D

    Danke

    Gjest
    Spiller det noe rolle, du sier jo selv at du ikke er særlig glad i stekeskorpe.. da hjelper det jo ikke at jeg legger ut en med?
    Jeg har bladd igjennom tråden nå for å se, en tråd som er ødelagt fullstendig...

    Hyggelig at forum er så innkluderede for nye medlemmer..




    Sent fra min VTR-L29 via Tapatalk
     
    D

    Danke

    Gjest
    Kameraderi? Har vi en mat mafia på like linje med målaemafiaen og innlandsmafiaen?
    Kunne vært interressant i vite hva slags restaurant din frue jobber på Danke?
    Ja for det er vel ikke kameraderi... Aldri i verden..

    Sent fra min VTR-L29 via Tapatalk
     

    Cash 63

    Æresmedlem
    Ble medlem
    14.06.2007
    Innlegg
    12.303
    Antall liker
    28.978
    Sted
    Oslo/Grebbestad
    Jeg ønsker jeg kunne lage svensk husmanskost som min mamma kan, lært sig fra grunden i tidige år, trur tom selvaste Tore Vretman hade likt det hon lager:) blir ett stort savn den dagen kåldolmarna, kallopsen, pannbiffen mm ikke lenger blir servert.
     

    weld77

    Æresmedlem
    Ble medlem
    19.09.2014
    Innlegg
    21.442
    Antall liker
    13.976
    Husmannskost er som regel ikke veldig vanskelig, men det krever ofte en hel del tid da det gjerne er basert på "ukurante" kjøttstykker som krever lang varmebehandling.

    Du kan jo være med en gang hun lager og veie alt hun har oppi og skrive ned (hun tar det høyst sannsynlig på slump og erfaring) så bør du kunne gjenskape det selv sånn noenlunde i alle fall.
     
    6

    65finger

    Gjest
    Samme her! Rester fra tirsdagens grillede frankfurtere, hjemmelavet potetsalat og mengder av den lokale IPA (Lønstrup Danmark)
     

    Cash 63

    Æresmedlem
    Ble medlem
    14.06.2007
    Innlegg
    12.303
    Antall liker
    28.978
    Sted
    Oslo/Grebbestad
    Husmannskost er som regel ikke veldig vanskelig, men det krever ofte en hel del tid da det gjerne er basert på "ukurante" kjøttstykker som krever lang varmebehandling.

    Du kan jo være med en gang hun lager og veie alt hun har oppi og skrive ned (hun tar det høyst sannsynlig på slump og erfaring) så bør du kunne gjenskape det selv sånn noenlunde i alle fall.
    Joda har prøvd og etterligne köttbullarna mange ganger men blir ikke helt det samme:p men hun har alltid en laddning klar for meg att ta med hjem vær gang:( Skulle vel ikke va så vansklig men det er noe med smaksettingen!
     

    weld77

    Æresmedlem
    Ble medlem
    19.09.2014
    Innlegg
    21.442
    Antall liker
    13.976
    Defor måle og veie nøye, så vips har du oppskriften hennes som sikkert kun finnes i hennes hode
     

    TT.

    The smooth jazz guy! 😉🇳🇴
    Ble medlem
    15.11.2007
    Innlegg
    42.385
    Antall liker
    93.673
    Sted
    Nedre Tonsåsen
    Torget vurderinger
    99
    Håper noen rekker å spise middag i all diskusjonen... :rolleyes:
     

    weld77

    Æresmedlem
    Ble medlem
    19.09.2014
    Innlegg
    21.442
    Antall liker
    13.976
    Klarte å skvise inn en chili con carne jeg hadde i fryseren med ris til faktisk!
     
    • Liker
    Reaksjoner: TT.

    noruego

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    10.06.2003
    Innlegg
    6.815
    Antall liker
    7.855
    Poenget er at kunskapen og forståelsen for hva som skjer må ligge i bunn. Nei alle kokker blir ikke stjernekokker, det krever noen særegne egenskaper. Blant annet må man jobbe ekstremt hardt, være villig til p gi avkall på familieliv, man må ofre økonomi da det krever at man reiser rundt i verden å hospiterer på gode restuaranter for knappenåler og glansbilder. Man trenger et konkuranseinnstinkt. Man må være ydmyk.. osvosv. Når alt dette ligger i bunn kan vi snakke om kunst
    Og sånn er det vel med det meste. Det krever mye hardt forarbeid for å få ting til å se lett ut.
     
    Z

    Zomby_Woof

    Gjest
    Om du ikke har den allerede. Tom Victor Gausdal. Kokkelære. Fantastisk bok med konsentert kunnskap. Kanskje den viktigste boken om matlaging på norsk.
    Tiltredes med full trompetfanfare. Den boka er fantastisk og nesten slik at den er den eneste man trenger. Oppdaterte oppskrifter, beskrivelse av teknikker og et stort utvalg i stiler, retter og teknikker.
    Hentet meg et eksemplar.

    På salg hos Tanum
    https://www.tanum.no/_hobby-og-fritid/mat-og-drikke/kokkelære-tom-victor-gausdal-9788275477628
    Da har man hørt 'the bugle call' og bestilt et eks. på dette internettet. Prøver å unngå bokhandler, fælt mye beleste mennesker på sånne steder, og da blir man sjenert.
     

    weld77

    Æresmedlem
    Ble medlem
    19.09.2014
    Innlegg
    21.442
    Antall liker
    13.976
    Jentungen på skogstur med besteforeldrene og kom hjem med en svært anstendig kurv kantarell.

    Lagde først så enkelt som det går til oss/kveldsmat til ungene. Steke i smør, krydre med salt og pepper. Servere på godt surdeigsbrød med smør og litt timian oppå.

    Senere på kvelden sopprisotto med sprøstektpanchetta. Brukte soppkraft istedenfor den vanlige kyllingkraften. Mørkere i fargen så visuelt litt mindre delikat enn "vanlig" risotto, men smakte utmerket. Pleier å ta vare på "kraften" fra bløtlegging av tøret stopp, den er et fint utgangspunkt for en soppkraft.
     

    weld77

    Æresmedlem
    Ble medlem
    19.09.2014
    Innlegg
    21.442
    Antall liker
    13.976
    For oss som er så dårlig stillt at man må gå i kjøttdisken og handle uten spesielt mye interaksjon eller returrett så kan man jo være så uheldig at man ender opp med noe slikt. Dete er fra harryhandelmekkaet Nordby (MaxiMat). ca 300 kroner kiloen om jeg husker rett. De kallte det "restaurantbiff", antar pga marmoreingsgraden som er utmerket.

    IMG_1573.JPG

    Den tykke til far, den tynnere til mor.

    Og @danke - nei, jeg kommer neppe til å poste bilder av innsiden. I motsetning til hva du tror er det å treffe stekegraden på biffer hjemme ikke noe problem.Jeg snur også ofte (ref Heston Blumenthal, ikke Gordon Ramsay btw) - det er ikke noe hinder for god stekeskorpe og passe stekt kjøtt.
     
    • Liker
    Reaksjoner: OMF
    D

    Danke

    Gjest
    For oss som er så dårlig stillt at man må gå i kjøttdisken og handle uten spesielt mye interaksjon eller returrett så kan man jo være så uheldig at man ender opp med noe slikt. Dete er fra harryhandelmekkaet Nordby (MaxiMat). ca 300 kroner kiloen om jeg husker rett. De kallte det "restaurantbiff", antar pga marmoreingsgraden som er utmerket.

    Vis vedlegget 451611

    Den tykke til far, den tynnere til mor.

    Og @danke - nei, jeg kommer neppe til å poste bilder av innsiden. I motsetning til hva du tror er det å treffe stekegraden på biffer hjemme ikke noe problem.Jeg snur også ofte (ref Heston Blumenthal, ikke Gordon Ramsay btw) - det er ikke noe hinder for god stekeskorpe og passe stekt kjøtt.
    Sikkert bra kjøtt på Maxi og veldig godt plassert med parkeringshus.
    Nordby kjøpsenter i andre enden synes jeg er elendig på kjøtt, men Maxi virker å være mye bedre.


    Vel vel, jeg må bare anbefale å ringe Gunn på Stene først og spørre om det er noe bra inne dersom dere drar forbi der...

    Men jeg skjønner jo at det er mye om og men dersom dere bare skal til Nordby.

    Gunn er faktisk såpass service minded at hun sier ifra dersom det ikke er bra.. Ikke kjøp idag, ring meg til uka da får vi inn nytt.

    Det synes jeg er kjempeservice.


    Jeg legger til at vi kjøper store stykker, når de har noe bra så handler vi endel og fyller boksen. Derfor er det greit å ha garanti..
     
    Sist redigert:
    D

    Danke

    Gjest
    Hvorfor har man varer man ikke ønsker å selge?
    Nye leverandører, nye partier.
    Det males opp, eller blir grytekjøtt.


    Tror du Gilde ikke har Sånne varer?
    [emoji4]

    Forskjellen er vel at det ikke males opp, men ligger i butikkene, mikset som i Bingo..


    Hvorfor har Norge i det hele tatt storfekjøtt? Med underskudd, gammal melkeku osv..... Bare det at ingen bryr seg/kjøper smått.

    Nå er jeg kresen også da. Jeg kan si helt klart, at kjøttet er mye bedre i Sverige, enn Nortura/Gilde. kalve-entrecoten til Stene har vært helt fantastisk.

    Som dere sier så er det underskudd av storfe i Norge. Det kjøttet er det man har har... Så det er nesten bedre å søke vilt, om man vil ha bra kjøtt.

    Gris er det nok av derimot..

    Dette dels pga tollmurene, dels pga underskudd på storfe.







    Sent fra min VTR-L29 via Tapatalk
     
    Sist redigert:

    Fenalaar

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    12.05.2002
    Innlegg
    8.603
    Antall liker
    7.157
    Sted
    Narvik
    Torget vurderinger
    3
    Det er klart at biff er dyrt. Alle melkekyrne må jo igjennom kjønnsskifte, så de kan selges som oksekjøtt..

    Johan-Kr
     
    • Liker
    Reaksjoner: OMF
    D

    Danke

    Gjest
    Det er klart at biff er dyrt. Alle melkekyrne må jo igjennom kjønnsskifte, så de kan selges som oksekjøtt..

    Johan-Kr
    Ku er ypperlig, men gammal ku på kraftfor ikke so much...

    Fersk kalv får man vel omtrent ikke tak i, i Norge.

    Kalve-entrecote vi har kjøpt fersk fra Nederland har vært sykt god. 179kg en god stund, sist lå den på 199kg.

    Jeg kjøpte alt storfekjøtt på Taxfree i Norge. Frosset indrefilet fra Uruguay, at det var okse hadde ingen betyding for meg, bare smaken. Mye bedre enn fersk biff i norske butikker.

    Jeg gav helt opp Nortura og storfe..


    Sent fra min VTR-L29 via Tapatalk
     
    Sist redigert:
    D

    Danke

    Gjest
    Man kan fint øke importen i Norge, siden man har så mye underskudd, ikke bare fra Sydamerika. Norsk storfe burde man spesialisere.
    Man burde gjerne si hvor det kommer fra, og hva det er, hva slags for med mer.

    At det er ku bør ikke plage noen som kan kjøtt. Mesteparten av det som selges er jo uansett ku.
    Dersom noen vil betale mer for okse, så la de som vil gjøre det og vite hva de får.


    Litt som de gjør her, lammelår osv kjøper jeg fersk svensk, litt dyrere, men rett og slett fantastisk.
    Gleder meg til fersk fårikål kjøtt av lam kokt en hel dag... Kan nesten ikke vente, høstfølelsen er her.


    Sent fra min VTR-L29 via Tapatalk
     
    Sist redigert:
    D

    Danke

    Gjest
    Jeg tror du snakker om spesialistbutikker mm, da bør du unngå å nevne Norge. Du bør isteden nevne at det finnes i enkelte byer osv.

    Ringstad er en sånn spesialistbutikk, vi handlet mye der før siden det lå i Kiwi.
    Da er det praktisk.
     
    Sist redigert:
    C

    cruiser

    Gjest
    Ja du kan ikke gå på joker å velge mellom forskjellige raser fra forskjellige gårder. Markedet og betalingsviljen er ikke til stede for slikt utvalg over alt. Det viktigste er dog at vi har dyktige bønder som produserer gode råvarer, og er man interesert nok så er det ikke noe problem å få kjøpt dette.

    Vi lever nok i helt forskjellig verden, industriku fra holland på svenskegrensa er helt uaktuelt for meg. Jeg velger heller helt klart et tørrmodnet stykke fra f.eks Trondheim Slaktehus AS | Kvalitet og tradisjon siden 1919
     

    TT.

    The smooth jazz guy! 😉🇳🇴
    Ble medlem
    15.11.2007
    Innlegg
    42.385
    Antall liker
    93.673
    Sted
    Nedre Tonsåsen
    Torget vurderinger
    99
    I går: kjøttdeig og spaghetti med ketchup. +PepsiMax
     
    D

    Danke

    Gjest
    Ja du kan ikke gå på joker å velge mellom forskjellige raser fra forskjellige gårder. Markedet og betalingsviljen er ikke til stede for slikt utvalg over alt. Det viktigste er dog at vi har dyktige bønder som produserer gode råvarer, og er man interesert nok så er det ikke noe problem å få kjøpt dette.

    Vi lever nok i helt forskjellig verden, industriku fra holland på svenskegrensa er helt uaktuelt for meg. Jeg velger heller helt klart et tørrmodnet stykke fra f.eks Trondheim Slaktehus AS | Kvalitet og tradisjon siden 1919
    Hahahaha, kalven er gjøkalv. Det kjenner man på smaken, og ser på den rosa fargen, om det er hankjønn eller hunkjønn bryr meg ikke noenting.
    Den kalven de hadde var fortreffelig.

    Og at det er kubiff bryr meg ikke noe heller, jeg bryr meg om smaken.

    Ja du har rett vi lever i helt forskjellig verden, du sier Norge og så mener du Trønnlag og Jokern.

    Jeg ser ikke de har kalv? Den kalven jeg har smakt i Norge har ikke vært gjøkalv...


    Markedet på Meny vil jeg si oftest er så betalingsvillig sånn at de godt kunne hatt bedre kvalitet der, høye hatter eller ei.
    Istedenfor er det ikke value for money som dere sier...
     
    Sist redigert:
    C

    cruiser

    Gjest
    Ok, vi har noe som heter kjøletransport i Norge. Det fungerer slik at man har en lastebil med litt ekstra tykke isolerte vegger og et dieselaggregat. Dette blir som et stort kjøleskap med hjul og motor på. Dette kjøleskapet kan farte rundt på noe vi kaller veier og levere rundt forbi i hele Norge.. magisk!
     
    D

    Danke

    Gjest
    Ok, vi har noe som heter kjøletransport i Norge. Det fungerer slik at man har en lastebil med litt ekstra tykke isolerte vegger og et dieselaggregat. Dette blir som et stort kjøleskap med hjul og motor på. Dette kjøleskapet kan farte rundt på noe vi kaller veier og levere rundt forbi i hele Norge.. magisk!
    Så praktisk da, da bor du i Oslo og bestiller kjøletransport fra Trønnlag...

    Poenget mitt om du bor i Oslo osv er at det burde være tilgjenglig og bra kvalitet (gjerne i spesialbutikk) på Østlandet, og dersom det er problemer med tilgjengelighet, så burde de importert fra Europa. Nå har regjeringen løsnet på tollbarriærene da, mest pga at det skal være mulig for folk som ikke bestiller langtransport fra Trondheim å få kjøtt fra butikken...


    Jeg fant en leveringstjeneste for Trondheim Slakteri, jeg antar at det er den du bruker. Står at de leverer kjapt til Oslo og Bærum.
    https://kjottlevert.no/produkt/dry-aged-ytrefilet-med-kappe-1-kg-trondheim-slaktehus/
    https://kjottlevert.no/hvor-leverer-vi/

    Vår herre vet hvor dyrt det hadde vært å levere til Østfold til min familie som forøvrig alle er jegere.
    Men dere som bor i Bærum og Oslo er klart priviligerte! Og jeg applauderer muligheten selv om det er dyrt ca 600-800 kr kg for ytrefilet eller Entrecote...

    Til min stolthet så ser jeg at de selger kjøtt fra vårt gamle Slakteri Ringstad!

    Men som sagt, vi lever i ulik verden. Du bestiller kjøletransport fra Trondheim, og jeg og de fleste andre forventer å få bra varer der vi bor.

    Det være seg enten det er i Østfold eller Oslo..

    Vi har noe lignende transport i Østfold, den heter Fiskebilen... ;)
     
    Sist redigert:
    C

    cruiser

    Gjest
    Trondheim slakthus er ikke en butikk.. hvor den ligger var uansett ikke poenget. Poenget var at kvalitet er tilgjengelig og at hva du ser på som prima ikke nødvendigvis er det samme for andre.
     
    D

    Danke

    Gjest
    Trondheim slakthus er ikke en butikk.. hvor den ligger var uansett ikke poenget. Poenget var at kvalitet er tilgjengelig og at hva du ser på som prima ikke nødvendigvis er det samme for andre.
    Ok jeg registrerer at vi er i forskjellig verden også når vi snakker om tilgjengelighet.

    Jeg sjekket gule sider, og det ligger i Trondheim.
    "Trondheim Slaktehus AS driver i dag som rent nedskjæringsanlegg for storfe, med basis i råvarer fra norske bønder i regionen. Anlegget ligger i Fossegrenda i Trondheim."

    Jeg må jo gi honnør til din bestreben om å skaffe kvalitet, siden du bestiller kjøletransport fra Trondheim.
     
    Sist redigert:

    Hardingfele

    Æresmedlem
    Ble medlem
    25.10.2014
    Innlegg
    23.733
    Antall liker
    17.772
    Torget vurderinger
    2
    Å snu biffen ofte er feil. Man får ikke den optimale mørheten og smaken da.
    Mallmann er blitt populær etter Chefs Table. Jeg har i årevis fulgt hans tv-program fra Patagonia på argentinsk tv. Har vel også linket til enkelte her inne.

    Litt om hvilke stykker det er fint å arbeide med:


    Og en prosess med et tykt stykke entrecote. Her på typisk argentinsk stekeplate som settes over grillen (så man ikke mister saften fra kjøttet, og kan bruke denne).

     
    C

    cruiser

    Gjest
    Ok så forklar meg hva som er forskjellen på å gå i en butikk i oslo å kjøpe seg en biff skjært ned og modnet i trøndelag kontra å gå på stene å kjøpe seg en fra Holland
     
  • Laster inn…

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Laster inn…
Topp Bunn