Mat, drikke og røyk Hva lagde du til middag i dag?

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • D

    Danke

    Gjest
    Her blir det Fårikål som er kokt i hele dag, mørk ale, mørk lager og Ipa og norsk akevitt.


    Sent fra min VTR-L29 via Tapatalk
     
    C

    cruiser

    Gjest
    Idag blir det en tur til wien via trøndelag og frankrike. Schnitzel med stekte perlepoteter og bernaise. Egentlig helgemiddag, men hadde lyst på og har andre planer for helga
     
    D

    Danke

    Gjest
    Enkel lunsj med hjemmelaget eplesyltetøy og makrell i tomat.

    Får å gjøre makrellen mer spennende så blir det taffel akevitt fra min fødeby Oslo fra Simers & co.

    Til middag blir det fårikål rester fra igår.



    Sent fra min VTR-L29 via Tapatalk
     
    Sist redigert:

    Daniel62

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    09.04.2014
    Innlegg
    2.548
    Antall liker
    788
    Prøv med sylteagurk og fersk kvernet pepper på makrell-i-tomat i stedet for Mills-majones. :)
     
    D

    Danke

    Gjest
    Jeg har laget majones, Oslo akevitt passet perfekt til stabbur makrellen...

    Dersom noen lurer på hvordan jeg fikk det til. Så har jeg klippet Mills tuben på slutten, vasket og fylt i min majones og brettet.

    Eplesyltetøy boksen er egentlig en Nescafé som har fått nytt liv..

    Liker å bruke ting som kan gjenbrukes...

    Det funker [emoji6]

    Sent fra min VTR-L29 via Tapatalk
     
    Sist redigert:
    D

    Danke

    Gjest
    Kanskje de har noe på Clas, vanskelig å handle på nett fra Norge tror jeg.

    Jeg får lete lite på nätet...
    Opplagt at vi trenger no sånt til husholdningen, ikke bare til heimelaga majjones.

    Krusern eller hvem det var hadde rett i at majjones ikke skal ha så mye Dijon sennep, men litt er ok..

    Sent fra min VTR-L29 via Tapatalk
     
    Sist redigert:

    baluba

    Æresmedlem
    Ble medlem
    18.02.2009
    Innlegg
    24.587
    Antall liker
    15.156
    Sted
    Kopervik og Bergen
    Torget vurderinger
    1
    Kanskje de har noe på Clas, vanskelig å handle på nett fra Norge tror jeg.

    Jeg får lete lite på nätet...
    Opplagt at vi trenger no sånt til husholdningen, ikke bare til heimelaga majjones.

    Sent fra min VTR-L29 via Tapatalk
    Det har de på enhver velassortert butikk for kjøkkenutstyr. Sikkert Clas også.
     
    G

    Gjestemedlem

    Gjest
    Kjøttboller, litt store, basert på en blanding av lam og karbonadedeig, revet Padano, friske urter, krydder, brødsmuler og egg. Brunet i panne så lagt i en form, overhelt en hjemmelaget tomatsaus og så et lokk med revet cheddar på toppen og inn i ovnen til de er ferdige og osten også er lett gylden.
     
    D

    Danke

    Gjest
    Kanskje en vasket ketchup eller dressing flaske kan brukes da... Får se först Hva Clas og ÖoB har..

    Sent fra min VTR-L29 via Tapatalk
     

    Audiophile-Arve

    Æresmedlem
    Ble medlem
    28.11.2002
    Innlegg
    20.857
    Antall liker
    8.167
    Sted
    Kysten, Nordvestlandet, argaste nynorskdistriktet
    Torget vurderinger
    0
    Her blir det høstens store smaks opplevelse,fårikål :)

    mvh

    Vis vedlegget 457132
    Modern lagar fårikål i morgon. Eg reknar med at det held vanleg, kjempehøg kvalitet. Salt, pepar, vatn, kål og sau/lam. Det kan normalt ikkje gå gale, med norsk lammekjøt av året.
     
    G

    Gjestemedlem

    Gjest
    Modern lagar fårikål i morgon. Eg reknar med at det held vanleg, kjempehøg kvalitet. Salt, pepar, vatn, kål og sau/lam. Det kan normalt ikkje gå gale, med norsk lammekjøt av året.
    Fårikål er stor stas og jeg må nok lage en gryte snart. Ferskt lammekjøtt er for meg det viktige her. Butikkene bugner av billig fryst kjøtt fra i fjor, men sau og lam som har ligget i frysen et år taper seg. Fårefett harskner i frysen etter så lang tid.

    Har du prøvd geitikål forresten?
     

    Hardingfele

    Æresmedlem
    Ble medlem
    25.10.2014
    Innlegg
    23.730
    Antall liker
    17.768
    Torget vurderinger
    2
    Det ble nyretapper til middag i går.

    Har merket meg at nyretapper (Hanger teak/Skirt steak/Entraña)) som tilbys i Norge ofte er pusset. Dvs. man har fjernet hinnen som er på begge sider av kjøttstykket og lagrer kjøttet uten denne. Har bl.a. tipset Viestad om at det bør man ikke gjøre. Kjøttet bør oppbevares med hinne på helt frem til det skal klargjøres for grillen. Hinnen holder på saftene i kjøttet og sørger for at kjøttstykket ikke tørker ut.

    entrana-tira-.jpg

    Hinnen er lett å fjerne, man drar den simpelthen av. Pass på å velge riktig retning, så man ikke drar av kjøtt og fett. Drar man fra rett side så skal hinnen simpelthen kunne skrelles av som om man skreller en banan.

    Ferdig grillet. Høy varme og ikke mange sekundene på grillen. Akkurat denne var hinsides saftig og mør, men hadde også hengt en stund før jeg tok den.

    Skjermbilde 2017-09-14 kl. 10.16.50.jpg
     

    Audiophile-Arve

    Æresmedlem
    Ble medlem
    28.11.2002
    Innlegg
    20.857
    Antall liker
    8.167
    Sted
    Kysten, Nordvestlandet, argaste nynorskdistriktet
    Torget vurderinger
    0
    Modern lagar fårikål i morgon. Eg reknar med at det held vanleg, kjempehøg kvalitet. Salt, pepar, vatn, kål og sau/lam. Det kan normalt ikkje gå gale, med norsk lammekjøt av året.
    Fårikål er stor stas og jeg må nok lage en gryte snart. Ferskt lammekjøtt er for meg det viktige her. Butikkene bugner av billig fryst kjøtt fra i fjor, men sau og lam som har ligget i frysen et år taper seg. Fårefett harskner i frysen etter så lang tid.

    Har du prøvd geitikål forresten?
    Kva trur du?

    Sjølvsagt smakar det fantastisk, men eg tykkjer faktisk at jymr (årsgammalt lam) er det perfekte til denne retten. Dessutan treng eg bukkekjøtet til andre ting....

    Elles kan du vere obs på at bukkefeitt harsknar seinare enn det du finn hos sauen. Legg merke til det spekk-aktige feittet som ligg nær skinnet. Dette er kjempegodt, også på utegongarar - sau som går ute om vinteren. Vinterherdinga skapar fantastisk kjøt/feitt. Men det er berre dyr som ferdast nær kysten som utviklar dette - kjem du inn i landet der dyra må vere inne om vinteren, vert også ytter-spekket hardt.

    Talg og innfeitt kjem ut på eitt. Geit er like ille som sau. Eignar seg best til å smørje sko og treige skuffer med.
     
    D

    Danke

    Gjest
    Ny ladning kantareller og hjemmelaga kantarellpizza.



    Sent fra min VTR-L29 via Tapatalk
     
    C

    cruiser

    Gjest
    Kantarellene så digge ut, forsøket på pizza under.. ikke så veldig :)

    En toasta skive med godt brød hadde jeg valgt til den fangsten om jeg skulle gjort det enkelt.
     
    D

    Danke

    Gjest
    Pizzan var nydelig, ypperlig saus. Blir sikkert bedre med stenovn til 30 laken og tomat direktesendt fra Italia.

    Men veldig bra for oss andre uten steinovn og privatimport...

    Sent fra min VTR-L29 via Tapatalk
     
    D

    Danke

    Gjest
    Kantareller stekt inn med fløte og pepper på stekt brød er godt...

    Sent fra min VTR-L29 via Tapatalk
     
    C

    cruiser

    Gjest
    Kan sikkert lage døll brun pizza i stenovn også, er nok ikke der slaget står :)
     
    D

    Danke

    Gjest
    Jo dere klarer sikkert det også..

    Sent fra min VTR-L29 via Tapatalk
     
    C

    cruiser

    Gjest
    Kantarellpizza i sin reneste form.. deig, ferske kantareller, litt chevré, en urt og noen gode dråper olje

    TA_Kantareller_0815_13552.jpg
     
    D

    Danke

    Gjest
    Jaja glad kantareller fortsatt er gratis i Guds natur iaf...

    Sent fra min VTR-L29 via Tapatalk
     

    bjarnetv

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    28.03.2008
    Innlegg
    3.872
    Antall liker
    5.781
    Sted
    oslo
    Hva! er det plutselig forbudt med norsk pizza nå?

    jeg forstår jo selvfølgelig at håndverks kantarellpizza med rustikk form, servert på steinplate og infusert med ektoplasma fra en død italiener gjerne får frem smaken av kantarell litt bedre, men det burde da gå an å nyte en pizza med ost og tomatsaus uten å bli uglesett.

    selv nyter jeg av og til norsk pizza med ansjos, kapers og dill ;)
    IMG_2682.jpg
     
    Z

    Zomby_Woof

    Gjest
    Ikke ute etter å forby noe som helst. Ville bare si at jeg foretrekker den litt mer i den italienske retningen.
     
    D

    Danke

    Gjest
    Jeg har smakt nok steinovnsbakt italiensk style pizza, det er godt det også. Men den beste pizzaen jeg vet er den 3 cm norske elgkjøtt pizza med mye ost og solid bunn som modern lager...



    Sent fra min VTR-L29 via Tapatalk
     
    C

    cruiser

    Gjest
    Har hatt kylling liggende i syrnet melk fra røros siden igår så ikveld blir det ei solid bøtte med fried chicken.. wooohooo
     
    6

    65finger

    Gjest
    Kyllingsuppe. Kraft fra blåskjell. Løk, ingefær, hvitløk chilli, kokosmelk, salt og pepper med mine lett misslykkede rundstykker med smør
    NB brunet kyllinglår som ble med hele inn i suppen for et tre kvarters oppkok
     
    Sist redigert av en moderator:
    D

    Danke

    Gjest
    Rester fårikål... Godt

    Litt ale, lager og linie akevitt fra Løiten.


    Sent fra min VTR-L29 via Tapatalk
     

    Stein 99

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    05.11.2009
    Innlegg
    1.824
    Antall liker
    1.138
    Jeg skal prøve å fore 3 jegere i morgen, med Fårikål, er det best å koke kjøttet alene 1 time før man har oppi resten, potet, kål og gulrot, helpepper kan vel koke hele tiden, jeg skulle tro det er lenge med 3 timer koketid for kål og potet?
     

    aam01

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    19.09.2014
    Innlegg
    3.754
    Antall liker
    2.385
    Sted
    Sandvika
    Torget vurderinger
    5
    Ikke ute etter å forby noe som helst. Ville bare si at jeg foretrekker den litt mer i den italienske retningen.
    Jeg har hus i Italia og pizzeriaen på hjørnet lager pizza med potetskiver og pizza med wienerpølse og chips. Hva er mer italiensk enn det? Jeg kan legge til at pizzaens fødeby Napoli ligger bare 120 km unna.
     

    Spiralis

    Æresmedlem
    Ble medlem
    13.03.2005
    Innlegg
    19.644
    Antall liker
    8.004
    Torget vurderinger
    0
    Laget ikke selv, men spiste på restaurant i kveld. Grillet sverdfisk. Det var vanvittig godt. Store likhetstrekk med småkveite. Sikkert helt forkastelig i henhold til MDG og lignende men meget godt.
    Det store spørsmålet er nå om man skal ta neste ferie i Karibien og fiske sverdfisk? Har sikkert alderen tll det, jfr. "Den gamle mannen og havet" 😁😁
     
  • Laster inn…

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Laster inn…
Topp Bunn