Retep
Steine galen
Jul og julestress. En appel til dere kunder
Har tenkt litt på om jeg skulle skrive dette innlegget. Men har kommet frem til at jeg gjør det. Jeg skriver denne på vegne av alle som jobber i butikk, både matvare butikk, kles butikker, gull og glitter butikker ol. Men tyngden blir nok for oss som står i butikker som skal selge deg juleribba, pinnekjøttet ol. Er der jeg har mest erfarng.
Julaften er snart her, familien skal samles om matbordet. Pakker skal opnes og stemningen skal vere på topp. Fantastisk tid for folk flest ja...? Vel julen bringer dessverre ut en side av folk som man helst ikke burde vise. Grunnen for dette er stress, tidsmangel og kanskje dårlig planlegging.
Vi som står bak de manuelt bekjente diskene, merker dette svært godt. Dere aner ikke hva vi får høre. Og hva vi skal finne oss i.
Man blir ganske herda etterhvert. Men ikke alle blir det. Alle butikkene jeg har jobbet i, er avhengige av dyktigere deltider. MENNESKER som skal bli leger, sykepleiere, ingeniører, osv. Som kanskje har jobbet en kveld i uka siden sommeren. De vil nok ikke vere like utrustet til å høre alle de spydige kommentarene, truslene ol som kommer. Hvert eneste år har jeg opplevd av deltider kommer inn på bakrommet, gråtende. Pga behandlingen de har fått.
Er dette nødvendig? Nei det er ikke det.
I år så blir det svært mye svineribbe, tynnribb, juleribbe fra utlandet. Meldingene vi får daglig sier at det er slik det blir.
Dvs sjal dere ha norsk ribbe, så er det smarteste dere kan gjøre, å kjøpe den nå. Fryse den inn eller rett og slett kjøper en industrifryst ribbe. Utvalget av ribbe er størst nå de neste 10-12 dagene. Deretter så blir utvalget mindre og kvaliteten synker. Da etterspørselen blir større jo nærmere jul vi kommer, og da sender slakterier ut rubbel og bit.
Vi i butikken kan desverre ikke påvirke hva som kommer til oss. Selv om mange av dere kunder tror det. Nei vi har ikke en fjøs på baksiden.
Tenk litt på at dere snakker med mennesker når dere står der. Uansett hvor sinte eller frustrerte dere føler dere. Vi kan i svært liten grad påvirke hvilken ribbe dere får med hjem.
Gjør unna innkjøp til jul nå. Om en ribbe ligger i frysen i 4 uker eller en uke vil ikke påvirke kvaliteten i noen grad. Jeg mener alikevel at de skal kjøpe industrirysr ribbe, siden den alikevel må fryses inn før jul. Vi har feks meget god og fantastisk flott tynnribbe fra Prima Jæren i frysedisken. Se bare på innfrysing datoen. La den vere fra ihøst.
Så oppfordringen fra meg blir. Husk på snakke med oss, ikke snakke til oss. Vi kan dessverre i svært liten grad påvirke hvilken ribbe eller pinnekjøtt dere skal kjøpe. Det hjelper absolutt ingenting å kjefte og krangle. Ikke kall os stygge ting, ikke true med å ta oss. Dere skulle ta dere en dag i en slik type butikk, rett og slett for å høre hva som kommer ut av munnen på dere kunder, spes nå når julestresset kommer og tar dere.
Ha en hyggelig adventstid alle sammen. Vi i butikkene vi ser ikke frem til denne tiden.
Har tenkt litt på om jeg skulle skrive dette innlegget. Men har kommet frem til at jeg gjør det. Jeg skriver denne på vegne av alle som jobber i butikk, både matvare butikk, kles butikker, gull og glitter butikker ol. Men tyngden blir nok for oss som står i butikker som skal selge deg juleribba, pinnekjøttet ol. Er der jeg har mest erfarng.
Julaften er snart her, familien skal samles om matbordet. Pakker skal opnes og stemningen skal vere på topp. Fantastisk tid for folk flest ja...? Vel julen bringer dessverre ut en side av folk som man helst ikke burde vise. Grunnen for dette er stress, tidsmangel og kanskje dårlig planlegging.
Vi som står bak de manuelt bekjente diskene, merker dette svært godt. Dere aner ikke hva vi får høre. Og hva vi skal finne oss i.
Man blir ganske herda etterhvert. Men ikke alle blir det. Alle butikkene jeg har jobbet i, er avhengige av dyktigere deltider. MENNESKER som skal bli leger, sykepleiere, ingeniører, osv. Som kanskje har jobbet en kveld i uka siden sommeren. De vil nok ikke vere like utrustet til å høre alle de spydige kommentarene, truslene ol som kommer. Hvert eneste år har jeg opplevd av deltider kommer inn på bakrommet, gråtende. Pga behandlingen de har fått.
Er dette nødvendig? Nei det er ikke det.
I år så blir det svært mye svineribbe, tynnribb, juleribbe fra utlandet. Meldingene vi får daglig sier at det er slik det blir.
Dvs sjal dere ha norsk ribbe, så er det smarteste dere kan gjøre, å kjøpe den nå. Fryse den inn eller rett og slett kjøper en industrifryst ribbe. Utvalget av ribbe er størst nå de neste 10-12 dagene. Deretter så blir utvalget mindre og kvaliteten synker. Da etterspørselen blir større jo nærmere jul vi kommer, og da sender slakterier ut rubbel og bit.
Vi i butikken kan desverre ikke påvirke hva som kommer til oss. Selv om mange av dere kunder tror det. Nei vi har ikke en fjøs på baksiden.
Tenk litt på at dere snakker med mennesker når dere står der. Uansett hvor sinte eller frustrerte dere føler dere. Vi kan i svært liten grad påvirke hvilken ribbe dere får med hjem.
Gjør unna innkjøp til jul nå. Om en ribbe ligger i frysen i 4 uker eller en uke vil ikke påvirke kvaliteten i noen grad. Jeg mener alikevel at de skal kjøpe industrirysr ribbe, siden den alikevel må fryses inn før jul. Vi har feks meget god og fantastisk flott tynnribbe fra Prima Jæren i frysedisken. Se bare på innfrysing datoen. La den vere fra ihøst.
Så oppfordringen fra meg blir. Husk på snakke med oss, ikke snakke til oss. Vi kan dessverre i svært liten grad påvirke hvilken ribbe eller pinnekjøtt dere skal kjøpe. Det hjelper absolutt ingenting å kjefte og krangle. Ikke kall os stygge ting, ikke true med å ta oss. Dere skulle ta dere en dag i en slik type butikk, rett og slett for å høre hva som kommer ut av munnen på dere kunder, spes nå når julestresset kommer og tar dere.
Ha en hyggelig adventstid alle sammen. Vi i butikkene vi ser ikke frem til denne tiden.