Mat, drikke og røyk Whisky

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • A

    Avgatt19087

    Gjest
    Fine og ikke minst gode whiskyer.
    Hvilket årstall er du født? Er du født i 1979 så har jeg denne som jeg kan la gå om du er interessert.
    https://www.thewhiskyexchange.com/p/...d-release-2003

    Ble for halvannen uke siden invitert til whiskytasting av svigerbror og en kamerat. Vi skulle i denne anledning teste ut fire fine fra sistnevntes eminente samling.

    Vis vedlegget 468051

    Vi startet såvidt jeg husker med Bunnahabhain 27 Cadenhead (1989), videre til Glendronach 11 (2003) og 19 (1995), før vi avsluttet med Caol Ila 36 (1980). Virkelig spennende å oppleve disse 4 , og samtidig finne ut at vi tre hadde ganske sammenfallende meninger omkring både nese, smak og avslutning. Har selv lyst til å utvide min relativt beskjedne samling (20) med mer spennende og sjeldne varianter. Første plan er å skaffe meg en whisky som ble destillert året jeg ble født.

    Siste tilskudd i samlingen er forresten Glengrant 12 (denne er kjempegod), Gjoleid Praksis 1.1 og en liten 5cl Ardbeg 17 jeg var heldig å finne i Amsterdam.
    Er dessverre 85-modell, men det er jo ikke mange årene unna. Jeg får forresten ikke opp noe resultat når jeg trykker på linken, hvilken whisky er det?
    Her er noen whiskyer som er destillert i 1985.
    Dog ikke helt billige.
    https://www.thewhiskyexchange.com/whisky/vintage/1985-vintage-whisky
     

    ELEL6200

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    13.08.2004
    Innlegg
    1.434
    Antall liker
    117
    Fine og ikke minst gode whiskyer.
    Hvilket årstall er du født? Er du født i 1979 så har jeg denne som jeg kan la gå om du er interessert.
    https://www.thewhiskyexchange.com/p/...d-release-2003

    Ble for halvannen uke siden invitert til whiskytasting av svigerbror og en kamerat. Vi skulle i denne anledning teste ut fire fine fra sistnevntes eminente samling.

    Vis vedlegget 468051

    Vi startet såvidt jeg husker med Bunnahabhain 27 Cadenhead (1989), videre til Glendronach 11 (2003) og 19 (1995), før vi avsluttet med Caol Ila 36 (1980). Virkelig spennende å oppleve disse 4 , og samtidig finne ut at vi tre hadde ganske sammenfallende meninger omkring både nese, smak og avslutning. Har selv lyst til å utvide min relativt beskjedne samling (20) med mer spennende og sjeldne varianter. Første plan er å skaffe meg en whisky som ble destillert året jeg ble født.

    Siste tilskudd i samlingen er forresten Glengrant 12 (denne er kjempegod), Gjoleid Praksis 1.1 og en liten 5cl Ardbeg 17 jeg var heldig å finne i Amsterdam.
    Er dessverre 85-modell, men det er jo ikke mange årene unna. Jeg får forresten ikke opp noe resultat når jeg trykker på linken, hvilken whisky er det?
    https://www.thewhiskyexchange.com/p/4261/port-ellen-1979-24-year-old-3rd-release-2003
    PORT ELLEN 1979
    24 Year Old 3rd Release (2003)
    70cl / 57.3%
     

    ELEL6200

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    13.08.2004
    Innlegg
    1.434
    Antall liker
    117
    Fine og ikke minst gode whiskyer.
    Hvilket årstall er du født? Er du født i 1979 så har jeg denne som jeg kan la gå om du er interessert.
    https://www.thewhiskyexchange.com/p/...d-release-2003

    Ble for halvannen uke siden invitert til whiskytasting av svigerbror og en kamerat. Vi skulle i denne anledning teste ut fire fine fra sistnevntes eminente samling.

    Vis vedlegget 468051

    Vi startet såvidt jeg husker med Bunnahabhain 27 Cadenhead (1989), videre til Glendronach 11 (2003) og 19 (1995), før vi avsluttet med Caol Ila 36 (1980). Virkelig spennende å oppleve disse 4 , og samtidig finne ut at vi tre hadde ganske sammenfallende meninger omkring både nese, smak og avslutning. Har selv lyst til å utvide min relativt beskjedne samling (20) med mer spennende og sjeldne varianter. Første plan er å skaffe meg en whisky som ble destillert året jeg ble født.

    Siste tilskudd i samlingen er forresten Glengrant 12 (denne er kjempegod), Gjoleid Praksis 1.1 og en liten 5cl Ardbeg 17 jeg var heldig å finne i Amsterdam.
    Er dessverre 85-modell, men det er jo ikke mange årene unna. Jeg får forresten ikke opp noe resultat når jeg trykker på linken, hvilken whisky er det?
    Her er noen whiskyer som er destillert i 1985.
    Dog ikke helt billige.
    https://www.thewhiskyexchange.com/whisky/vintage/1985-vintage-whisky
    Jeg har smakt alle tre OB tapningene i linken din. Alle tre er gode, men LAGAVULIN 1985
    21 Year Old Sherry Cask er i en egen klasse. Min favoritt Lagavulin gjennom tidene. Jeg skrev et smaksnotat i 2011 som jeg legger ut for de som er interessert.

    Lagavulin 21yo OB
    Lukt: Lakris, tjære, salt, olje, bilverksted, korn og nøtter, semska skinn, vanilje, vått kull, bandasje, og søte blårøde frukter som blåplommer, blåbær og bringebær. Mandarin og banan. Kompleks og svært organisk.
    Smak: Tjære, lakris, salt, korn og nøtter, fruktighet, peat, røyk, aske, litt bitter sitron og appelsin. Pepper. Ekstremt godt balansert.
    Konklusjon: Peata whisky på spanske sherryfat fungerer helt fantastisk. Dette er Islay snop av beste sort.
    94P
     

    Terje-A

    Æresmedlem
    Ble medlem
    16.05.2013
    Innlegg
    13.960
    Antall liker
    9.945
    Sted
    Østfold
    Torget vurderinger
    19
    @ELEL6200,
    Jeg blir veldig imponert over hvordan du greier å kjenne alle de smakene du kjenner igjen. Er det noen tips du kan dele med oss andre på dette ? Er det f.eks. best om morgenen eller kvelden, er det øvelse gjør mester eller er det et naturtalent? Eller en kombinasjon? Jeg kan kjenne igjen noen smaker men jeg sliter veldig med å sette ord på det jeg lukter og smaker. Har sett guruen fra Dalmore på TV og sett at han ruller whiskyen rundt i munnen lenge før han svelger. Fint om du kan dele litt.:)
     

    ELEL6200

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    13.08.2004
    Innlegg
    1.434
    Antall liker
    117
    Har ingen tro på at jeg er et naturtalent. Kun trening. Å detektere svovel er et "naturtalent"/genetisk enten så klarer du eller så klarer du det ikke. Resten er trening, erfaring og en liten dose genetikk. Lukt er knyttet til hukommelse. Det er fordi det går nerver mellom luktesentre og hukommelsessentre i hjernen. Assosiasjon er derfor en viktig del av det å detektere en lukt.

    Det er umulig å beskrive smaken/lukten til en whisky derfor ender vi med å beskrive det med flere andre smaker/lukter.
    Jeg har derfor brukt mye tid på å lukte og smake på standard råvarer som frukter, grønnsaker, kjøtt, krydder, ulike typer te, malt osv. Har også luktet mye på det vi finner rundt oss. Hvordan lukter jord, gress, vått gress, roser, tjære, varm motor, parafin, våt hund, gård osv.
    Det meste rundt oss har en lukt, så om sansen skal trenes opp så må den brukes.
    I tillegg assosierer jeg også. Slapp av når du lukter og smaker. La assosiasjoner og lukter komme til deg. Det hjelper ikke å presse dem frem.
    Det finnes jo ikke en fasit på en opplevelse, men du vil etterhvert oppleve at assosiasjonene dine blir mer presise. Andre vil kjenne de igjen når du presenterer din opplevelse.

    Whisky deler man gjerne med venner. Test en whisky, skriv smaksnotat. Sammenlign hva dere har skrevet. Diskuter likheter og ulikheter i notatene dere. Erkjennelser kan komme på løpende bånd da. Bruk gjerne smakshjul som du finnet på nettet. Dette kan gjøre det enklere.

    Gjør det enkelt i starten. Lukter/smaker det søtt, surt, bittert, salt, umami (kjøttaktige, tenk soyaoljeaktig). Lukter og smaker whiskyen det samme? Lukter det organisk eller syntetisk?
    Fruktig, røykfullt, maltpreget, osv ? Råvarepreget (brød, malt, korn) eller fatpreget?
    Bourbonfat, sherryfat eller et annet fat?
    Du finner nok gode tips på vinmonopolet sin sider om dette.

    I tillegg drev jeg med bytting av whiskysamples slik at jeg har fått teste svært mange whiskyer og skrevet mange smaksnotater. Slike små ( 3cl, 5cl , 10cl osv) flasker kan handles inn og du kan bytte med venner, forumdeltakere eller andre whiskyinteresserte. Gi gjerne whiskyen poeng slik at du blir mer kvalitetsbevisst og finner ut hva du liker best.

    Fordelen med å trene opp smaks/luktesansen er jo at opplevelsene blir større og det er lettere å vurdere kvaliteten på en vare.

    Neste gang du spiser. Lukt og smak på hver enkelt råvare i maten. Bittert, surt, søtt. Osv. En blanding av disse? Hvilken smak dominerer? Husk at det meste av smaksopplevelsen er det nesen som tar seg av.

    Bare ved å lukte på en whisky eller øl så har jeg en klar formening om hvordan den vil smake. Formeningen min stemmer i de fleste tilfeller. Min kompis brygger øl og i oppskriften står det en beskrivelse av hvordan ølen skal smake. Treffer godt på denne hver eneste gang, så selv om opplevelser er unike så er det også noe fellesnevnere når det gjelder opplevelsene av smak og lukt.

    Hva du har spist, drukket eller opplevd spiller en stor rolle hvordan du vil oppleve whiskyen. Anbefaler ikke kryddersterk mat før du skal oppleve en virkelig god whisky. Drikk heller mye vann. Kaffe fungerer også for å rense ganen.

    Bruk mye tid på lukt. Noter deg om whiskyen endre seg ved tid og lufting i glass. Er det en kompleks lukt eller består den av få dufter? Test forskjellige glass. Finn ditt favoritt glass. Eksperimenter med avstand med nese til glasset. Dra hardt inn, dra rolig inn. Finn din måte for å oppdage mest mulig dufter.

    Jeg tar whiskyen i munnen rolig. Lar den være der slik at hele nedre del av munnen blir dekket av whisky. Ruller væsken rolig en og to ganger slik at Whiskyen kommer til i alle krinkelkroker. Allerede nå vil assosiasjonene komme. Svelger rolig ned og nyter.

    Hvordan få mest mulig ut av whiskyen er en personlig greie og du finner det ut bare ved å teste selv.
    https://drikkelig.no/2013/08/whiskyskolen-del-1-hvordan-jeg-drikker-whisky/
     
    D

    Danke

    Gjest
    Less is more ofte...

    Skal man virkelig smake en whisky så tar man veldig små slurker, bare en teskje eller to i volum er nok.

    Jeg går ofte veldig fram og tilbake på om jeg vil ha vann i whiskyen også. Highland park CS har jeg ikke noe vann i, fordi jeg synes det tar bort smak.

    Er veldig individuelt, i yngre single malts som er sterke i styrke tar jeg ofte litt vann i, i eldre tar jeg svært lite vann, eller helst bar.
     

    Cash 63

    Æresmedlem
    Ble medlem
    14.06.2007
    Innlegg
    12.728
    Antall liker
    31.608
    Sted
    Oslo/Grebbestad
    Torget vurderinger
    1
    Måtte smake på Big Peat flaskan, syns ikke den har så veldig mye tiltalende smak litt intetsiende? Lys i farven litt sterk i smaken og en moderat røyksmak.
    Går nok ner likevel tenker jeg.
    20171202_191722-1.jpg
     

    Terje-A

    Æresmedlem
    Ble medlem
    16.05.2013
    Innlegg
    13.960
    Antall liker
    9.945
    Sted
    Østfold
    Torget vurderinger
    19
    Måtte smake på Big Peat flaskan, syns ikke den har så veldig mye tiltalende smak litt intetsiende? Lys i farven litt sterk i smaken og en moderat røyksmak.
    Går nok ner likevel tenker jeg.
    Vis vedlegget 469409
    Lys i fargen er et kvalitetsstempel etter min mening, The Real McCoy , ikke sukkerkulør og sånt tull.
    Angående smaken? Jeg synes den går seg til så det holder. Men smak og hva som er godt er jo veldig individuelt.
    Jeg synes den er veldig god.:)
     

    Cash 63

    Æresmedlem
    Ble medlem
    14.06.2007
    Innlegg
    12.728
    Antall liker
    31.608
    Sted
    Oslo/Grebbestad
    Torget vurderinger
    1
    Lys i fargen er et kvalitetsstempel etter min mening, The Real McCoy , ikke sukkerkulør og sånt tull.
    Angående smaken? Jeg synes den går seg til så det holder. Men smak og hva som er godt er jo veldig individuelt.
    Jeg synes den er veldig god.:)[/QUOTE]Men er det forskjeller på disse Big P? Kjøpte også en Bunnahabhain Toiteach mere sans for den jeg da.
     

    Terje-A

    Æresmedlem
    Ble medlem
    16.05.2013
    Innlegg
    13.960
    Antall liker
    9.945
    Sted
    Østfold
    Torget vurderinger
    19
    Lys i fargen er et kvalitetsstempel etter min mening, The Real McCoy , ikke sukkerkulør og sånt tull.
    Angående smaken? Jeg synes den går seg til så det holder. Men smak og hva som er godt er jo veldig individuelt.
    Jeg synes den er veldig god.:)
    Men er det forskjeller på disse Big P? Kjøpte også en Bunnahabhain Toiteach mere sans for den jeg da.[/QUOTE]

    Toiteach har kraftig røyksmak, har smakt flere av de og de varierer mye, men de er gode:)
     

    Cash 63

    Æresmedlem
    Ble medlem
    14.06.2007
    Innlegg
    12.728
    Antall liker
    31.608
    Sted
    Oslo/Grebbestad
    Torget vurderinger
    1
    A

    Avgatt19087

    Gjest
    Weblansering på Bolaget den 30. november. Highland Park lanserte en single cask utgave. Lagret 15 år på en refill sherry butt.
    Det kommer en "tilsvarende" (fra et annet fat selvfølgelig) utgave for salg i Norge den 15. desember.
    Uansett, her er "svenskeutgaven":
    IMG_1913[1].jpg
     
    Sist redigert av en moderator:
    D

    Danke

    Gjest
    Jeg fikk skaffet en Kilchoman Machir Bay til meg og søs til jul, samt en Laffe Select I gave til søs.

    Skal ta en tur med Sandefjord Strømstad båten med familien, håper de fortsatt har Ardbeg Corrywreckan til 500.
     
    A

    Avgatt19087

    Gjest
    Polet med spesialslipp, whisky fra Skottland og Japan. Totalt 1700 flasker av disse:

    Vis vedlegget 471493
    Er det slik at mesteparten av dette slippet kun selges over disk i noen utvalgte pol?
    Ut og stå i kø altså??
    Noe skal vel også selges via polets nettbutikk.
    Ikke helt sikker på at jeg er så fan av denne måten å gjøre det på.
    Men det er meg da.
     

    Spiralis

    Æresmedlem
    Ble medlem
    13.03.2005
    Innlegg
    19.818
    Antall liker
    8.291
    Torget vurderinger
    0
    Dessverre er det ofte slik at Polet kun slipper slike begrensede utvalg på et par tre utvalgte utsalg uten mulighet til å kjøpe på nettbutikken!

    Jeg har vært nødt til å fly ned til Oslo for å skaffe meg godbiter av og til. Selv om min lokale polbestyrer legger inn bestilling så kommer ikke varen hit!
     

    joje

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    12.09.2004
    Innlegg
    534
    Antall liker
    55
    Dessverre er det ofte slik at Polet kun slipper slike begrensede utvalg på et par tre utvalgte utsalg uten mulighet til å kjøpe på nettbutikken!

    Jeg har vært nødt til å fly ned til Oslo for å skaffe meg godbiter av og til. Selv om min lokale polbestyrer legger inn bestilling så kommer ikke varen hit!
    Fra artikkelen i dn.no:
    Vinmonopolet ønsker med dette spesialslippet å gjøre de eksklusive whiskyene lettere tilgjengelig da flere av disse whiskyene ofte raskt blir kjøpt opp av samlere når de lanseres. Flaskene fordeles på de syv spesialpolene Aker Brygge, Valkendorfsgate, Hamar, Sandnes Sentrum, CC-Vest, Sandefjord og Valentinlyst, og noen få blir også tilgjengelig via nettbutikken.

    Flere av whiskyene kommer i svært begrenset antall, så alle som ønsker seg eksklusive dråper til jul, bør være tidlig ute på fredag
     

    ELEL6200

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    13.08.2004
    Innlegg
    1.434
    Antall liker
    117
    Vil også anbefale å kjøpe Highland Park Single Cask Vintersolsnu på vinmonopolet før den blir utsolgt. Jeg har ikke testet den, men Highland Park gir sjeldent ut Single Cask utgaver og de er ofte god kvalitet.
    De prioriterer å bruke fatene i singlemalten deres. Årsaken er at de gode fatene "justerer" opp smaken på mange fat som er under middels når de mikser Singlemalt standardutgaven. Det er derfor for lite penger å tjene på å gi dem ut som Single Cask.

    1400kr er i disse tider et kupp. Spekulantene får ikke kjøpe mer enn 2 flasker hver så det er fortsatt noen igjen. Om en måned eller tre så selges nok denne utgaven minst til det dobbel rundt om på whiskyauksjoner.
    .
     
    D

    Danke

    Gjest
    Genial ide av Polet å rasjonalisere single malten pr person. Så ikke alle Onkel Skrue samle spekulantene kjøper hele lageret.. Nå også rasjonert på flere pol. :)
     

    Iby

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    05.02.2015
    Innlegg
    274
    Antall liker
    266
    Sted
    Stavanger
    Torget vurderinger
    2
    Artig med dette Whisky slippet.
    Eg var innom på kvadrat når de åpnet på fredag og fikk med meg disse to.

    Fornøyd med fangsten.

    IMG_1118.jpg

    Ville også ha en Yamasaki 12 YO, men var for sent ute.
     

    ELEL6200

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    13.08.2004
    Innlegg
    1.434
    Antall liker
    117
    Vi har nok tenkt relativt likt:) Prøvde meg på Yamazaki uten å lykkes. Kunne også tenkt meg en Glenfarclas SC 1990.....
     
    D

    Danke

    Gjest
    Laphroaig four Oak 370 L Eller noe eller Ardbeg Corrywreckan helflaske 500 kr??.

    Decision decision, vet jo ikke om Ardbeg fortsatt finnes på Fjordline tilbake.

    Så om jeg ikke kjøper Laffe så risikerer jeg bomtur, siden all whisky ellers er dødsdyrt på Fjordline...
     
    Sist redigert:

    Trane

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    22.09.2003
    Innlegg
    8.350
    Antall liker
    7.585
    Torget vurderinger
    4
    For 2 - 3 år siden gikk jeg lei. Fikk nok.
    Ikke av whisky, men av hypen.

    Det er snart ikke måte på hvor eksklusivt og sjeldent alt er. Årvisse serier lanseres som om en snekker fra Nasareth skulle banke på døra. Og prisene settes deretter.
    Det er jo snart ikke mulig å kjøpe en anstendig single malt som ikke er Limited Edition og #3 of only 15.000 bottles.
    Selv forholdsvis ordinære 15 og 17 åringer prises som 25 åringer for noen få år siden.
    Dessverre synes jeg kvaliteten ofte har beveget seg andre veien.

    En tidligere favoritt, Talisker 57° North, pleide jeg å kjøpe med på min årvisse tur til Berlin. Siste gang var prisen 30 euro mer enn året før, men skuffelsen var stor da den var blitt anonym og kjedelig. Kunne like gjerne kjøpt en vanlig 15yrs til under halve prisen.

    Se på listen fra slippet denne uken.
    Talisker og Caol Ila født i 2010 skal man ha mer enn tusenlappen for. 6 år gammel whisky er ikke verdt 1000 spenn om den så ble servert mellom lårene til Rihanna.
    For 3500 NOK kan man ærbødigst få lov til å kjøpe en 23 år gammel Bowmore Port. BOWMORE ! Vi snakker ikke om et for lengst nedlagt og myteomspunnet brenneri man fant 2 bortglemte fat av. Jeg har kjøpt eldre whisky fra Port Ellen for mindre penger enn det.

    Jeg har kjøpt min klunk dyr whisky gjennom årenes løp, det er ikke det. Men, når hypen og prisen går til himmels uten at kvaliteten følger med da hoppet jeg av.

    I desember har jeg stort sett holdt meg til norsk potetsprit i både kortreiste og langreiste varianter.

    Og heldigvis får man fortsatt 10ern fra Ardbeg til 599,90. Min absolutte anbefaling når det gjelder pris/kvalitet. En fantastisk whisky uten begrensninger på opplaget.
     

    Terje-A

    Æresmedlem
    Ble medlem
    16.05.2013
    Innlegg
    13.960
    Antall liker
    9.945
    Sted
    Østfold
    Torget vurderinger
    19
    Ta en tur på Whiskyfestivalen, smak på alt det eksklusive. Da vet du hva du går glipp av når du sitter hjemme foran anlegget med en god whisky til +/- 600,-. Mine favoritter er fortsatt Kilchoman, Lagavulin, Ileach, Big Peat, Ardbeg, Nikka from The Barrel, Talisker, Bunnahabhain, Bowmore m.fl. til fornuftige priser. Lang lagring gir bare mindre av det som er godt. Men det er min smak da:) Litt tidlig så si god jul kanskje, men sier det likevel. God Jul.
     
    Sist redigert:

    ELEL6200

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    13.08.2004
    Innlegg
    1.434
    Antall liker
    117
    Enig i mye av det du skriver. Før var perlene mye billigere. Nå må du lete etter perlene og de er blitt dyrere:)
    Disse NAS utgavene med hinsides priser holder jeg meg borte fra.

    Mye god whisky under 1000kr.
    Ardbeg Ten er bra den. Trodde aldri jeg skulle skrive dette, men de seneste utgavene av Springbank 10 finner jeg bedre enn de nye Ardbeg Ten utgavene. Ardbeg Uigeadail er fortsatt bra, men kvaliteten har gått ned på de nyeste batchene. Sikkert pga av mangel på gode sherry fat.
    Benromach 10 yo er også god selv om den er litt dyr i Norge. Den årlige Lagavulin 12 batchen er jo alltid fin for oss som liker Islaywhisky. Jevnt gode batcher med noen topper og bunner.
     

    ELEL6200

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    13.08.2004
    Innlegg
    1.434
    Antall liker
    117
    Whisky myter:
    Lang lagring er alltid best.
    Jo lenger destilatet får ligge på fatet jo bedre blir whiskyen.
    Jo dyrere, jo bedre.
    Jo sjeldnere, jo bedre.
    OB er bedre enn IB.
    SC er bedre enn CS
    Osv.
     
    D

    Danke

    Gjest
    Idag har det blitt litt whisky og ølsmaking og noen lille en på båten.

    18 kr cl og 50kr 5cl single malt i baren var Nice.

    Smakte Laphroaig Four Oak og Talisker dark storm...

    Four Oak var sef veldig eiket, oljet og vaniljet. Svært lite som minnet om Laffes røyksmak. Jeg likte den mer enn dark storm....

    Men prisen på Fjordline var feil, derfor ble det Talisker.

    Dessverre hadde de ikke Corrywreckan, vurderte en japansk blend og monkey shoulder også. Men maltrasisten i meg er ikke så lett å forholde seg til.

    Plukker nok opp en Laffe four Oak på "den andre båten" sikkert over 200kr rimeligere.
     
    A

    Avgatt19087

    Gjest
    Enig i mye av det du skriver. Før var perlene mye billigere. Nå må du lete etter perlene og de er blitt dyrere:)
    Disse NAS utgavene med hinsides priser holder jeg meg borte fra.

    Mye god whisky under 1000kr.
    Ardbeg Ten er bra den. Trodde aldri jeg skulle skrive dette, men de seneste utgavene av Springbank 10 finner jeg bedre enn de nye Ardbeg Ten utgavene. Ardbeg Uigeadail er fortsatt bra, men kvaliteten har gått ned på de nyeste batchene. Sikkert pga av mangel på gode sherry fat.
    Benromach 10 yo er også god selv om den er litt dyr i Norge. Den årlige Lagavulin 12 batchen er jo alltid fin for oss som liker Islaywhisky. Jevnt gode batcher med noen topper og bunner.
    Enig i det du sier om Springbank 10 og Ardbeg 10. Springbank 10 er nok en av de bedre 10-års whiskyene der ute. (Min personlige mening).
    Merket meg også at Lagavulin 12 fikk en prisoppgang på 25% fra 2016 til 2017. Friskt.
     
  • Laster inn…

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Laster inn…
Topp Bunn