Forstår jeg men tror stadig det er vrøvl å vurdere en opamps på baggrund af målinger alene.Ikke noe galt med å konfrontere Burson. Jeg sikter til den danske posten før din.
Forstår jeg men tror stadig det er vrøvl å vurdere en opamps på baggrund af målinger alene.Ikke noe galt med å konfrontere Burson. Jeg sikter til den danske posten før din.
Det finnes mange måter å kommunisere på.Forstår jeg men tror stadig det er vrøvl å vurdere en opamps på baggrund af målinger alene.Ikke noe galt med å konfrontere Burson. Jeg sikter til den danske posten før din.
Ligesom med andre almindelige opamps kan man vel ikke forvente at de fungerer ligegodt i ethvert kredsløb. Nogle gange har jeg udskiftet opamps i et kredsløb og de nye giver anledning til oscillation og masser af dc på udgangen.Jeg måler dem gjerne. Har oppsettet klart så det tar ikke lange tiden. Hadde vært gøy å sette dem inn i en preamp og lytte til dem også.
Sender deg PM larkus!
Ja, det kan være risikabelt å bytte opamper. Går man fra en treg type til en med høyere båndbredde er risikoen for oscillering til stede. En quick fix kan da være å lodde på en 100nF mellom + og -.Ligesom med andre almindelige opamps kan man vel ikke forvente at de fungerer ligegodt i ethvert kredsløb. Nogle gange har jeg udskiftet opamps i et kredsløb og de nye giver anledning til oscillation og masser af dc på udgangen.Jeg måler dem gjerne. Har oppsettet klart så det tar ikke lange tiden. Hadde vært gøy å sette dem inn i en preamp og lytte til dem også.
Sender deg PM larkus!
Har prøvet de røg hurtig ud igen.Armand skryter litt av disse:
OPA1611 datasheet 1.1nV/√Hz Noise, Low Power, Precision Operational Amplifier | TI.com
OPA1612 datasheet SoundPlus™ Audio Operational Amplifier with 1.1nV/√Hz Noise, Low THD and Precision | TI.com
Koster ca €3,50 for en singel og €5,50 for en dual, ca halvparten hvis man kjøper et par tusen. Dessverre ingen quad tilgjengelig. Les databladene.
Mine foretrukne er AD 810g AD 820Hva regnes forresten som den beste IC-opampen til audio idag?
Jeg vet ikke helt hvorfor jeg er forundret...Mine foretrukne er AD 810g AD 820Hva regnes forresten som den beste IC-opampen til audio idag?
Kan du ikke bare slutte å være så fordømt utrivelig, og forstå at du liker farget lyd? Det er ikke noe feil på det, det er bare smak og behag.Data har ikke meget at skulle have sagt for den resulterede lyd.
Lidt for Up front. Ad 8610 er behagelig rund og lækker indsmigrende et stænk af rør. Beware max 2x13 VDC og bare som Smd men der findes sokler å få til dem. Havde stor glæde af dem i indgangen på en Coldamp 400 w klasse D. Byggede en diskret forsyning fra New Class D.Hva med gode gamle OPA627?
Synes ikke det er spor mystisk. 1611 har bipolar input og AD 8610 har jfet. Det er passende forklaring for mig.Data sheet: http://www.analog.com/media/en/technical-documentation/data-sheets/AD8610_8620.pdf
Jeg stiller meg litt tvilende til beskrivelse av natt-og-dag hørbare forskjeller mellom den der og f eks en OPA1611. AD8610 har lavere strømstøy, OPA1611 lavere spenningsstøy. Det betyr vel bare at de må ha litt ulike impedanser rundt seg for å yte sitt beste. OPA1611 har enda lavere THD enn AD8610, ekstremt lave 0,000015 % vs lave 0,0006 %, men begge bør være på nokså uhørbare nivåer. En blindtest mellom to kretser optimert for hver av disse, f eks som en unity gain buffer, ville vært interessant.
F eks slik: Another big opamp listening test