Mat, drikke og røyk Hva lagde du til middag i dag?

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • weld77

    Æresmedlem
    Ble medlem
    19.09.2014
    Innlegg
    22.060
    Antall liker
    14.626
    ^ det eneste som åpenbart er "feil" er den Blå Chimayen til slik mat... den ville neppe gitt førsteplass i ølkelner-NM selv om det er en veldig god øl.
     

    weld77

    Æresmedlem
    Ble medlem
    19.09.2014
    Innlegg
    22.060
    Antall liker
    14.626
    Grillet mitt første villsvinlår i går. På størrelse med er voksent lammelår, men relativt lite fett i kjøttet. En god del på utsiden. Der var godt kjøtt, mn der var et ønske om gjennomsteking grunnet generell angst så kjøttet ble noe tørt, om enn fortsatt rikt på smak. Tok det på 68 grader etter hvile. Neste gansknskal jeg steke det betydelig mindre i alle fall, lavt på 60-tallet tenker jeg. Hadde grillet purre med ramløksmør, syrlig salat på poteter, jordskokk og creme fraiche + ymse urter osv og en bbq-saus til.

    Grønn og hvit asparges med beurre blanc keydret med ramsløk og gressløk, sprøstekt grønnkål og bløtkokte vaktelegg til forrett.
     

    Daniel62

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    09.04.2014
    Innlegg
    2.548
    Antall liker
    788
    Den fine maten og drikken og så dekker du på med gaffel/kniv feil veg..... Ooops :)
     

    weld77

    Æresmedlem
    Ble medlem
    19.09.2014
    Innlegg
    22.060
    Antall liker
    14.626
    Ramen. Kraft fra fryseren fra da jeg sist hadde ramenorama og kokte en stor kjele kraft.
    Nudler, lettkokte egg, vårløk, noe grønt fra hagen og rester av grillet villsvinlår.

    IMG_1818.JPG
     
    G

    Gjestemedlem

    Gjest
    Elsker ramen, men ta seg tid til eggene. De gjør en forskjell.

    Serøst gode marinerte egg er en viktig del!

     

    Pink_Panther

    Æresmedlem
    Ble medlem
    23.03.2006
    Innlegg
    20.032
    Antall liker
    10.553
    Årets første makrell. Kun poteter og stekefett inntil. Bonusen var at det var rogn i makrellen. Nammenam.
    Det enkle er ofte det beste.
     
    G

    Gjestemedlem

    Gjest
    Makrell er digg, skal se etter det i butikken. En måte jeg liker dem på en som følger:

    Kok opp en stor panne med vann 5l eller så. Ha i løk, pepperkorn og laurbærblader og en halv flaske blank 7% husholdningseddik. Ha så i stykker av med makrell, ta det av varmen og la det stå på kjøkkenbenken til det er kaldt, gjerne til dagen etter.

    Spises kalde med varme kokte poteter og tilbehør kan være rømme, tatziki eller agurksalat. Veldig godt. Om man vil kan man gjøre det samme med laks eller ørret også.
     

    jane

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    27.06.2004
    Innlegg
    3.184
    Antall liker
    1.240
    Sted
    '
    Gresk olivenolje, fetaost, rødløk, tomater, oliven, litt grønt pluss fransk rosevin kan være en god start på mange ting.
    Og det hjelper på at Helios er til stede.

    7xXG1478.JPG

    Så, legge campinglivet til side og inn til hvit duk.
    En liten Bruschetta og et par glass Taittinger som tidtrøyte og for å få tankene i rett modus.

    7xXG1488.JPG

    Krabbekaker med hummer som side-rett, Rose Imperial til begge.

    7xXG1500.JPG

    7xXG1502.JPG


    Jordbær og minte fra egen hage med rom til dessert.

    7xXG1560.JPG


    Etter det er et ett av to, enten svart kaffe eller mer champagne..
     
    Sist redigert:
    G

    Gjestemedlem

    Gjest
    Nam, det der ser bra ut jane. Liker når en gresk salat ser slik ut, en enkel bruschetta, litt knask og en sommerlig smoothie. Ser ut som om du har det bra :)
     

    weld77

    Æresmedlem
    Ble medlem
    19.09.2014
    Innlegg
    22.060
    Antall liker
    14.626
    Grillet burger med gruyere, brioche, currymajo, salat, syltet jalapeno, guacamole og mango.

    Fries oh chilimajo til.
     

    jane

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    27.06.2004
    Innlegg
    3.184
    Antall liker
    1.240
    Sted
    '
    Kamskjell, reker og cherrytomater surres før de serveres sammen med sort oliven og A.D. Coutelas 2008 vintage Champagne.

    a0XM011542.JPG

    a1XM001551.JPG


    Gresk Tapenade og strimlet nanbrød som en slags pausefisk.

    a3XM051554.JPG

    a4XM01557.JPG


    Hvalbiff med peppersaus og Hasselbackpoteter sammen med en Ripasso rødvin.

    a6XM071561.JPG

    a7XM01565.JPG


    En avslutting på det hele med ost fra Tingvoll, veldig svart kaffe og Tennessee Whiskey.

    a9XM081566.JPG

    For å oppsummere så var det et greit måltid.:)
     

    aam01

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    19.09.2014
    Innlegg
    3.785
    Antall liker
    2.407
    Sted
    Sandvika
    Torget vurderinger
    5
    Jeg er tilbake i Norge for sommeren og i dag blir det en av de beste råvarene som er å få tak i her, hvalbiff. Èn tykk biff på 700 gram til to personer stekt et par minutter på hver side. Hvalkjøtt blir lett tørt hvis det stekes for lenge. Og det må være ferskt. Jeg kjøper aldri noe som er ferdig skjært i tynne skiver og har ligget i timesvis i disken og blitt mørkebrunt på grunn av oksydering. Poteter, løksaus og fersk kål sørger for at måltidet blir minneverdig. En av de tolv flaskene med Hugel Gewurztraminer som ble kjøpt på taxfree i går er heller ikke å forakte til dette.
     

    Fenalaar

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    12.05.2002
    Innlegg
    8.632
    Antall liker
    7.248
    Sted
    Narvik
    Torget vurderinger
    3
    I dag ble det en god, gammel klassiker...

    Stekt fiskepudding med løk, poteter og raspet gulerot.

    Johan-Kr
     

    noruego

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    10.06.2003
    Innlegg
    6.831
    Antall liker
    7.903
    I dag ble det en god, gammel klassiker...

    Stekt fiskepudding med løk, poteter og raspet gulerot.

    Johan-Kr
    I min studenttid var skiver av stekt fiskepudding på ristet brød med litt hjemmelaget remulade under, løkringer på toppen og litt råkost ved siden av selve klassikeren.
     

    jane

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    27.06.2004
    Innlegg
    3.184
    Antall liker
    1.240
    Sted
    '
    I begynnelsen:
    Kjeks, rømme og Rognkjeksrogn (sic) som en teaser mens Island og Nigeria holder på med sitt. Et slags svar på svenskens løyrom.
    Deretter diverse utgaver av gresk olivenpure, tsatsiki, mer rømme og lokalt flatbrød pluss urter fra egen krydderhage. Dette til en vintage Moet & Chandon (2006) som gjør et godt selskap i denne komboen.

    aww1709.JPG

    aww1712.JPG


    Fiskerett:
    Kokt laks med potetstappe, fiskesaus og asparges, sammen med engelske Ridgeview bobler.
    I ettertid ser jeg at laksen, eller rettere sagt fiskesausen, kunne vært piffet opp med noe god kaviar..

    aww1713.JPG
     

    weld77

    Æresmedlem
    Ble medlem
    19.09.2014
    Innlegg
    22.060
    Antall liker
    14.626
    Bibringe 20 timer sous vide på 59 grader og fullført på grillen. Grillet i ymse farger og squash med olivenolje salt og pepper. Grillet kål (anbefales!). Bakt søtpotet med ramsløksmør. Rødvinsglace. Grillet mais til ungene.
     
    Sist redigert:
    C

    cruiser

    Gjest
    Cote de boeuf.. tørrmodnet 75 dager. Oh yes! Det beste av alt, skal kun deles med guttungen på 11 :D
     
    Z

    Zomby_Woof

    Gjest
    Antar at du oppdrar et matvrak? Og at han spiser mer enn årene skulle tilsi? :D
     

    weld77

    Æresmedlem
    Ble medlem
    19.09.2014
    Innlegg
    22.060
    Antall liker
    14.626
    Pannestekt ishavsrøye med stekt squash, fennikel og paprika. Sauce vierge til.

    Kjapt, enkelt og godt. Sannsynligvis innanfor enhver motesider man måtte gå på også.
     

    weld77

    Æresmedlem
    Ble medlem
    19.09.2014
    Innlegg
    22.060
    Antall liker
    14.626
    Helgrillet dorado, grillet squash, sukkererter, gulrotstrimler marinert i sitron og mynte. Paprikasaus til.

    fisk.jpg
     

    Chalshus

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    10.02.2002
    Innlegg
    6.411
    Antall liker
    4.149
    Sted
    Horten
    Torget vurderinger
    7
    Dorado er god fisk, men jeg spøy som en gris og og ble generelt jævlig uggen første og siste gang jeg kjøpte det det på Centra på Majorstuen for 6-7 år siden.
     

    weld77

    Æresmedlem
    Ble medlem
    19.09.2014
    Innlegg
    22.060
    Antall liker
    14.626
    Jeg har spist det en del ganger uten problemer. Det største problemet rent praktisk er egentlig størrelsen - ene datteren min tåler ikke hvit fisk så det er aldri familiemiddag. En fisk er for lite til to voksne og to fisk er som regel for mye - jeg spiser en hel selv, men samboeren spiser ikke en hel. I går var jeg derimot veldig sulten etter en god del sykling, så da gikk det aller meste ned.
     

    weld77

    Æresmedlem
    Ble medlem
    19.09.2014
    Innlegg
    22.060
    Antall liker
    14.626
    Siden 3/4 av familien i varierende grad var slått ut i dag var det «dessverre» ingen å dele 900g t-bone i anstendig tykkelse dumpet på den lokale Meny grunnet datostempling. Jeg følte et stort ansvar for norgesgruppens bunnlinje, kjøpte den og grillet den. Spiste den bloody as hell med grillet squash og svidd purre til. Inegen saus, men en god dose ramsløksmør.

    Tidens fokus på squash et en konsekvens av det er det som et modent i hagen om dagen. De vokser fort og blir store. Og så er det godt.
     
    Sist redigert:

    KJ

    Æresmedlem
    Ble medlem
    10.10.2004
    Innlegg
    11.361
    Antall liker
    4.765
    Torget vurderinger
    1
    Finnbiff: reinskav, rikelig med sopp og løk, creme fraîche, en boks juleøl fra i fjor og en sollid dasj med einebær. Akkompnert med hasselback poteter.

    Mvh
    KJ
     

    Daniel62

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    09.04.2014
    Innlegg
    2.548
    Antall liker
    788
    Ferske kamskjell (noen med rogn) og parmesanaioli og ørretrogn.
    Etterfulgt av frisk sommerhovedrett: (Stange) kyllingfilet med epledressing og salat.

    Desserten var dessverre noe kjøpt lakris-is. Velger å lage isen selv neste gang.
    IMG_20180713_151255185.jpg
    IMG_20180713_160319045~2.jpg
    IMG_20180713_164334782.jpg
     

    weld77

    Æresmedlem
    Ble medlem
    19.09.2014
    Innlegg
    22.060
    Antall liker
    14.626
    Hvorfor kommer bilder fra iPhone helt konsekvent oppned? Noen som vet?
     
    Z

    Zomby_Woof

    Gjest
    Fordi det er så mye mer brukervennlig å håndtere bilder på Apple. Estetikerens naturlige valg...
     
    Z

    Zomby_Woof

    Gjest
    Ellers har trikset for meg vært å flytte bildene til skrivebordet på PC, og åpne dem for redigering (merk, høyreklikk, velge rediger fra nedtrekksmenyen), så ikke gjøre en dritt annet enn å lagre (Ctrl+S), og så lukke dem igjen.
     
    Z

    Zomby_Woof

    Gjest
    Ah. Skrive innlegg med bilder og poste fra mobilen? Keine Ahnung.

    Men det var en eller annen unnskyldning om at iphone ikke legger retningen på bildet direkte for at det skulle gå raskere å lagre bildet og ta nye, eller noe sånt. Avhengig av hvilken vei du holder telefonen/kameraet, altså.

    Jeg er venstrehendt, og bruker skjermen som utløser, og mine blir oppned. Dingsen ender samme vei om du er høyrehendt og bruker volumknappene som utløser, tror jeg.
     
    Z

    Zomby_Woof

    Gjest
    Nysgjerrig på en liten detalj om Panna cottaen, forresten. Det ser ut som du har fått vaniljefrøene til å suspenderes i fløten, mine deiser rett til bunns. Er det noe triks der?
     

    weld77

    Æresmedlem
    Ble medlem
    19.09.2014
    Innlegg
    22.060
    Antall liker
    14.626
    Litt overrasket selv, faktisk. Med creme brulée og egg suspenderes de jo. Jeg brukte ca 5dl fløte, fire gelatinplater og 2dl yoghurt naturell av tyrkisk type. Kokte oppfløten sammen med vaniljen og sukker, lot det stå litt, rørte i yoghurten,varmet opp til ca 80 grader og hadde i de bløtlagte gelatinplatene, deretter kjølte jeg ned. Guffa ble ganske tykk med yoghurten i så muligens det som gjorde susen. Hadde sikkert funket med en plate mindre gelatin også.
     
  • Laster inn…

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Laster inn…
Topp Bunn