C
cruiser
Gjest
Det er faktisk mulig å produsere kylling som ikke trenger å dyppes i klor. Tullete løsning på et problem som ikke trenger å eksistere.
Poenget her er at hadde slakteriene i USA hatt en god standard i slakteprosessen sånn at E-coli, avføring, drit og lort ikke kom i kontaktet med kjøttet, så hadde dem ikke trengt å klorbade kyllingen. Men når lav pris skal trumpe alt, så blir det sånn.Det er ikke farlig om en kylling er desinfisert med klorinholding vann. Det er en sikkerhet for forbrukerne i et land der ikke alle slakterier er helt like bra. For de som lar seg piske til skrekk og panikk over klor kan jeg minne om at klor tilsettes drikkevannet mange plasser.
Så dette er å kave seg opp for absolutt ingen ting, og det skyldes bare uvitenhet og fordummende propaganda.
Heller ren mat enn ubehandlet norsk E.coli-kylling fra Prior. Kjøkkenhygiene og fjøshygiene, og desinfiseringsrutiner er kanskje fremmedord i Norge. Men andre land tar matsikkerhet mer alvorlig. Kanskje av og til litt overdrevent, men ren mat, rent fjøs og rent kjøkken er kanskje å anse som en unødvendig byfenomen der du kommer fra.Det morsomme er at Fråde hadde gått fullstendig av skaftet hvis det var norsk kylling som måtte klorbades.
Hva er forresten riktig uttale av dette vesle dyret der vestpå nå? Kylling, kjylling eller skylling?
Eller går vi likegodt for en desinfisert chicken med en gang?
Det er godt mulig. Men der er trygg mat, og enkel og rimelig mat for de som ikke har så mye å rutte med. Jeg ser ikke ned på dem som har simplere lyd hjemme enn jeg har prioritert, ei heller forakter jeg dem som vil ha trygg, enkelt og rimelig mat til seg og sin familie. Alle kan ikke fråtse i delikatessebutikker, grønne ideologsjapper og dyr "gårsdmat". Det er en luksus mange ikke har muligheten til. Selv går mitt spektrum fra alt fra halvpris-boksen på Rema til Bondens Marked.Man skal være ganske nummen i ganen hvis man mener at klorbading ikke går ut over smaken. Greit nok, det smaker sikkert ikke klor, men jeg er ganske overbevist om at det fjerner endel.
Etter gjeldane rettskrivingsreglar skal ein aldri skrive j mellom k og i, y, ei eller øy (det same gjeld elles g) Så sjølv om j uttalast mellom k og ylling, skal det ikkje skrivast.Hva er forresten riktig uttale av dette vesle dyret der vestpå nå? Kylling, kjylling eller skylling?
Why are chickens washed with chlorine in the US?
It all comes down to money and efficiency of space. The majority of farmers do care about rearing their birds, but as profit margins can be very tight, animal welfare is sidelined to keep costs down. In the EU, cost is also important, but the law means it can’t come at the expense of the birds’ basic welfare. There is a legal minimum amount of space, lighting and ventilation for EU poultry rearing houses. The more space the birds have to move around in, the fewer can be housed in a single area, which in turn has an effect on production costs.
As there are no laws governing this in the US, the birds can be crammed in tightly so they have limited movement, with little light or ventilation. This reduces production costs but increases the risks of disease and contamination in a flock. Washing the chickens in a strong chlorine solution (20-50 parts per million of chlorine) provides a brash, cost-effective method of killing any microorganisms on the surface of the bird, particularly bacteria such as species of Salmonella and Campylobacter. This helps prevent the meat being contaminated with microbes during slaughter and evisceration.
Chlorine-washed chicken Q&A: food safety expert explains why US poultry is banned in the EU
De som driter i hva de putter i kjeften fortjener også mat som ikke må bades i klor før det selges.Det er godt mulig. Men der er trygg mat, og enkel og rimelig mat for de som ikke har så mye å rutte med. Jeg ser ikke ned på dem som har simplere lyd hjemme enn jeg har prioritert, ei heller forakter jeg dem som vil ha trygg, enkelt og rimelig mat til seg og sin familie. Alle kan ikke fråtse i delikatessebutikker, grønne ideologsjapper og dyr "gårsdmat". Det er en luksus mange ikke har muligheten til. Selv går mitt spektrum fra alt fra halvpris-boksen på Rema til Bondens Marked.Man skal være ganske nummen i ganen hvis man mener at klorbading ikke går ut over smaken. Greit nok, det smaker sikkert ikke klor, men jeg er ganske overbevist om at det fjerner endel.
Jeg kjøper ikke Grandiosa, middagspølse eller Maxboller heller, men jeg ser ikke ned på dem som tyr til slikt. Matlig overformynderi misliker jeg. Min metode er opplysning og fristing. ...vil de ikke lære så skal det ikke være en statlig oppgave å tvinge dem heller.
La folk velge selv, og la det være en tydelig sammenheng mellom pris og kvalitet. Ikke alle er opptatt av høy kvalitet, mange driter i hva de putter i kjeften. Ok..
Selv om alternativet er risiko, om enn liten, for e-coli, salmonella, legionella eller .. slike ting? Jeg tror de er mer happy med safe and bland.De som driter i hva de putter i kjeften fortjener også mat som ikke må bades i klor før det selges.
Vet det, jeg skrev det slik for å få fram de tre ulike uttalemåtene en kan tenke seg (k, kj, sj). Det var egentlig et forsøk på en språklig digresjon, vår mann fra Bergen brukte ordet ‘kipeste’ i et innlegg. Samme ordet som i Livet er for kjipt. I og med at man ikke lenger klarer å uttale dette ordet som Lars Kilevold (der kom lyden igjen, gitt) der vestpå så var det et spørsmål fra meg om hva man landet på.Etter gjeldane rettskrivingsreglar skal ein aldri skrive j mellom k og i, y, ei eller øy (det same gjeld elles g) Så sjølv om j uttalast mellom k og ylling, skal det ikkje skrivast.Hva er forresten riktig uttale av dette vesle dyret der vestpå nå? Kylling, kjylling eller skylling?
I bergensrområdet held ein på å miste kj til fordel for ein konsekvent sj-lyd. Dette er morosamt. Du har hørt om bergenserinnen som ønska seg en gullskjede av mannen, går eg ut frå. Men denne forenklinga har ikkje gått så mykje lenger nord enn til ca midten i Sogn og Fjordane, rundt Florø.
Det er truleg ingen som seier "kylling" utan j, i så fall er det berre på dævelskap.
Barnelærdom.I og Y de er så kry, ingen J de foran seg vil se.
Fjøshygiene? Matsikkerhet? Hehe, nå,er du nesten litt morsom her, selv om temaet er alvorlig nok. Jeg gidder faktisk ikke lekse opp for deg skalaen på problemstillingene i internasjonal kyllingproduksjon kontra de norske. Jeg bare registrerer at du snur problemstillingene på hodet og gjør det faktum at norsk matproduksjon har langt mindre problemer med bakterier, virus, antibiotikaforbruk og resistens enn store deler av resten av verden - til et problem for norsk landbruk og norske forbrukere.Heller ren mat enn ubehandlet norsk E.coli-kylling fra Prior. Kjøkkenhygiene og fjøshygiene, og desinfiseringsrutiner er kanskje fremmedord i Norge. Men andre land tar matsikkerhet mer alvorlig. Kanskje av og til litt overdrevent, men ren mat, rent fjøs og rent kjøkken er kanskje å anse som en unødvendig byfenomen der du kommer fra.Det morsomme er at Fråde hadde gått fullstendig av skaftet hvis det var norsk kylling som måtte klorbades.
Hva er forresten riktig uttale av dette vesle dyret der vestpå nå? Kylling, kjylling eller skylling?
Eller går vi likegodt for en desinfisert chicken med en gang?
Talefeil bør straffes med pisk og såpe på tungen, men det er en annen problemstilling.
Det fins øyeblikk hvor selvinnsikten slår ned som a blue bolt from heaven.Mennesker som er så tilbakestående at de må lese med åpen munn og ikke forstår hva som er skrevet fordi de lytter til egen babling burde vært fratatt et tastatur.
1. Rett. Pensum på mellomsteget. Vert fort gløymt, har eg lagt merke til.1.Barnelærdom.I og Y de er så kry, ingen J de foran seg vil se.
Den infantiliserende fårnårskingen av skriftspråket som kun tilgodeser
2. landsbyidioter,
3.innvandrere
4.og ungdom med lav IQ
5. har jeg aldri hatt sansen for.
Mennesker som er så tilbakestående at de må lese med åpen munn og ikke forstår hva som er skrevet fordi de lytter til egen babling burde vært fratatt et tastatur.
Ikke hvis du skal fore en betydelig befolkning som jobber for 8 dollar i timen for at de aller rikeste skal bli enda vesentlig rikere.Det er faktisk mulig å produsere kylling som ikke trenger å dyppes i klor. Tullete løsning på et problem som ikke trenger å eksistere.
Jeg ser heller ikke ned på folk som kjøper billig vin. Med litt opplysning vil de prioritere annerledes. Dyre sko, hva skal man egentlig med det? Men for å være litt seriøs; jeg synes da altså at det er OK med en viss kvalitetskontroll til minimum både av hva folk putter i seg og forøvrig kjøper.Det er godt mulig. Men der er trygg mat, og enkel og rimelig mat for de som ikke har så mye å rutte med. Jeg ser ikke ned på dem som har simplere lyd hjemme enn jeg har prioritert, ei heller forakter jeg dem som vil ha trygg, enkelt og rimelig mat til seg og sin familie. Alle kan ikke fråtse i delikatessebutikker, grønne ideologsjapper og dyr "gårsdmat". Det er en luksus mange ikke har muligheten til. Selv går mitt spektrum fra alt fra halvpris-boksen på Rema til Bondens Marked.Man skal være ganske nummen i ganen hvis man mener at klorbading ikke går ut over smaken. Greit nok, det smaker sikkert ikke klor, men jeg er ganske overbevist om at det fjerner endel.
Jeg kjøper ikke Grandiosa, middagspølse eller Maxboller heller, men jeg ser ikke ned på dem som tyr til slikt. Matlig overformynderi misliker jeg. Min metode er opplysning og fristing. ...vil de ikke lære så skal det ikke være en statlig oppgave å tvinge dem heller.
La folk velge selv, og la det være en tydelig sammenheng mellom pris og kvalitet. Ikke alle er opptatt av høy kvalitet, mange driter i hva de putter i kjeften. Ok..
Det kan godt tenkes ikke er mulig. 1 kg helt grei fersk hubbard kylling koster 49kr på Rema, dette med vårt kostnadsnivå i hele kjeden. Skulle tro det var endel å gå på der.Ikke hvis du skal fore en betydelig befolkning som jobber for 8 dollar i timen for at de aller rikeste skal bli enda vesentlig rikere.Det er faktisk mulig å produsere kylling som ikke trenger å dyppes i klor. Tullete løsning på et problem som ikke trenger å eksistere.
En liten gjennomgang:De som driter i hva de putter i kjeften fortjener også mat som ikke må bades i klor før det selges.Det er godt mulig. Men der er trygg mat, og enkel og rimelig mat for de som ikke har så mye å rutte med. Jeg ser ikke ned på dem som har simplere lyd hjemme enn jeg har prioritert, ei heller forakter jeg dem som vil ha trygg, enkelt og rimelig mat til seg og sin familie. Alle kan ikke fråtse i delikatessebutikker, grønne ideologsjapper og dyr "gårsdmat". Det er en luksus mange ikke har muligheten til. Selv går mitt spektrum fra alt fra halvpris-boksen på Rema til Bondens Marked.Man skal være ganske nummen i ganen hvis man mener at klorbading ikke går ut over smaken. Greit nok, det smaker sikkert ikke klor, men jeg er ganske overbevist om at det fjerner endel.
Jeg kjøper ikke Grandiosa, middagspølse eller Maxboller heller, men jeg ser ikke ned på dem som tyr til slikt. Matlig overformynderi misliker jeg. Min metode er opplysning og fristing. ...vil de ikke lære så skal det ikke være en statlig oppgave å tvinge dem heller.
La folk velge selv, og la det være en tydelig sammenheng mellom pris og kvalitet. Ikke alle er opptatt av høy kvalitet, mange driter i hva de putter i kjeften. Ok..
https://www.theguardian.com/politics/2019/mar/06/food-fight-doubts-grow-over-post-brexit-standardsChlorinated chicken
In the US, farmers are allowed to use chlorine washes and other disinfectants to remove harmful bacteria that may have infected the birds during rearing and slaughter. The EU banned the practice 22 years ago, leading to a long-running dispute over imports of chicken from the US.
The US poultry sector has argued the ban in the EU is not based on science, but the EU is concerned that chlorine may compensate or mask poorer hygiene and animal welfare standards earlier in the food chain.
The European Food Safety Authority has concluded that “chemical substances found in poultry meat are unlikely to pose an immediate or acute health threat to consumers”, but a team of microbiologists from Southampton University found last year that some bacteria remained completely active after chlorine washing.
Antibiotics
The Soil Association report on risks to food in a US-UK trade deal says that the use of “antibiotics per animal in US farming is on average a shocking five times higher than in the UK”.
Antibiotic resistance is one of the gravest public health threats facing the world and investigations last year by the Food Safety and Inspection Service showed that powerful antibiotics were still being used despite new rules to curb their use and combat the spread of deadly superbugs.
Data from a US investigation seen by the Guardian showed that 13 separate antibiotics classed by the World Health Organization as “critically important” to human medicine were still being used in meat supply chains.
Hormone-fed beef
Cattle producers in the US and other countries use hormones to induce faster, bigger animal growth but they have been banned in the EU since 1989.
Australia and America are both pushing to have hormone-treated beef included in any future trade deal with the UK, arguing that the EU’s position on the subject is scientifically flawed.
The EU currently allows some imports of beef from the US but they are for high quality non-hormone treated meat.
American farmers have long complained that the EU quota was a bad deal for them because it was exactly the same as was made available to smaller WTO countries such as Australia and Uruguay.
Ractopamine
Ractopamine is a growth hormone used to promote leanness in animals by shifting nutrients into muscle and away from fat deposition. It is administered in the days leading up to slaughter.
It is banned by the EU, mainland China, Russia and almost 160 other countries but not in the US, Japan or North Korea. According to the European parliament, “the substance is widely used: according to some estimates, in the rearing of 60-80% of all pigs produced” in the US.
In swine, the drug is linked to several adverse effects including hyperactivity, broken limbs and trembling.
Food colouring
In the US, products that include Yellow 5 and 6, Red 3 and 40, Blue 1 and 2, Green 3 and Orange B are available for purchase and do not require labelling. The UK banned these food dyes following a 2007 double-blind study that found eating artificially coloured food appeared to increase children’s hyperactivity.
Food colours are contained in many foods and drinks, including snacks, margarine, cheese, jams and desserts.
Nei, det er klor som gjelder.Seniorforsker i veterinærinstituttet uttaler seg nå. Man kan aldri gardere seg helt for salmonella, men Norge, Sverige og Finland har langt lavere forekomst av salmonella enn resten av europa. Dette i relasjon til salmonella utbruddet i norge med 10-12 syke personer.
Og de gangene vi får et utbrudd i norge, skyldes d som regel importert mat, sier forskeren.
Norge har:
God dyrevelferd
Lite salmonella
Lite bruk av antibiotika og medisinering i landbruket sammenlignet med sentral europa.
Dette må jo være bra og noe for andre nasjoner å strekke seg etter.
Nei, vi spiser stort sett mest Gris/kylling som er mindre ille pr næringsenehet. Og veggis 1-2 dager i uken og fisk 1-2. Og lam i sesongen (som jeg tror er ca som rødt kjøtt på den fronten). I Norge kommer imidlertid rødt kjøtt bedre ut enn mange andre steder siden det stort sett er melkekyr som selges som kjøtt, det er relativt lite oppavling av rene kjøttraser i Norge. På en annen side er det en absurd stor mengde storfekjøtt som selges som kjøttdeig her i landet. Igjen fordi den jevne forbruker ikke er i stand til å forholde seg til ukurante stykningsdeler. I Norge blir 40% av et slakt kjøttdeig/farse, i Frankrike under 10%.Rødt kjøtt? Er det bra for klimaet da?
Ris er digg.
Du har nok rett.Du har nok tildels rett i at kokekunstene til Ola og Kari er på tur nedover, - men det gjelder langtfra alle. Den andre faktoren er den tildels innbildte tidsklemma alle befinner seg i - fordi man skal være med på alt mulig.. Døgnet har tross alt bare 24 timer, så med min 8 timer til jobb, 3-4 timer til aktiviterer og 3-4 timer til Netflix, så er det lite igjen av døgnet...
Og billig. Om eneste mål var å overleve (målt i kalorier) så koster det ca 15 kroner i ris / dag å holde en voksen mann i energibalanse. Noe ensidig kosthold riktignok, men det er en grunn til at det er staple food i den fattigere delen av verden. Planteolje er enda billigere.Ris er digg.
Det forklarer jo det meste.det er stort sett jeg som handler alt av dagligvarer hjemme og lager all maten så lenge jeg faktisk er hjemme, hvilket jeg stort sett er...
Det var ment som "er bortreist" eller "er lenge på jobben" eller "skal noe etter jobb" noen ganske få ganger i måneden.Det forklarer jo det meste.det er stort sett jeg som handler alt av dagligvarer hjemme og lager all maten så lenge jeg faktisk er hjemme, hvilket jeg stort sett er...