Bare slå av/juster ned bevegelsesoptimalisering, som particle nevner, så blir det nok mye bedre. Jeg har en Sony AF8, og bevegelse på denne er bedre enn på plasmaskjermen (KRP-500) den erstattet. Ikke vesentlig bedre, men likevel.
Det er gjort, men skal få tak i bedre kabel i morgen. Satser på at det løser mer.
Da er flere timer med kalibrering ut fra diverse lister som den over gjort. Ny kabel til $$$ er testet og det hjalp mot kneppingen i lyden.
FASIT:
Joda, på 4K-materiale er det unektelig detaljert og flott. Men på 1080P og SD materiale falt den gjennom sammenliknet Kuroen. Bildet på Pioneeren oppleves mer naturlig med bedre flyt og øyeblikkene der jeg oppfatter bildet som "kunstig" finnes ikke. SD-materiale fra Altibox og via Apple TV 4K er klart bedre på Pioneer - etter min smak - og spesielt når TVen koster såpass mye.
Moro å ha prøvd, men OLED-en går nok tilbake. (Hvis jeg bare får 65" inn i bilen)
Jeg blir en smule oppgitt over det du skriver i tråden. For jeg har prøvd veldig mye av det som finnes av Oled-skjermer til nå, og jeg er temmelig sikker på at du hadde blitt mer fornøyd med en Panasonic Oled til din bruk (i alle fall slik du har beskrevet ønskene dine tidligere i tråden).
Philips er i mine øyne en «versting» på SD-kilder. Ambilight kan være fascinerende nok, men bildeprosesseringen er «over the top», med alt for mye prosessering. Den ser riktignok «fancy» ut på gode kilder, men gir for mye støy og korning på dårlige kilder. Dessverre kan du ikke skru av alt i menyene på Philips, så spørsmålet er om du har valgt feil skjerm til din bruk?
For meg som ser på en del gamle opptak – inkludert sort hvitt- så er det kun en kalibrert Panasonic Oled som duger (sony går også ann). Jeg bruker en eldre versjon av Klein-10 colorimeter, og jeg tipper at det er den samme kolben i ny versjon som er nevnt her i tråden (koster vel mellom 60 og 70 veil nå).
Nå det skrives at Philips-skjermen er blitt «kalibrert» mot tilfeldig valgte verdier på nett, så er dette ikke «kalibrering», men i beste fall en «justering», og ja- i verste fall en forverring! Å bruke noen tilfeldige menyverdier funnet på nett, fungerer ikke. Årsaken er rett og slett at hver skjerm er unik. Det betyr at to skjermer – tross samme merke og modell – er sjelden eller aldri helt like. Så når du setter inn tilfeldig valgte verdier fra internett, så er det helt «lotto» om bildet blir bra eller dårlig.
Kalibrering betyr i praksis at du stiller skjermen inn mot en bestemt standard (finnes forskjellige standarder), og da trengs det dessverre nøyaktig målekolbe, software, og bildegenerator for å gjøre dette nøyaktig. Jeg skriver «dessverre», for godt måleutstyr koster noen kroner. Ellers er det bedre å droppe forsøkene på "kalibrering". Å f.eks. ta primær- og sekundærfarger, gammakurver og gråskala «på øyet», kan du bare glemme. Jeg har forsøkt i mange år, og selv om en kan klare få fargesammensetningen til en skjerm litt bedre på øyet (bl.a. ved å se på hudtoner i ansiktet), så er det ikke lett.
Panasonic OLED FZ-800/950 er de som kan komme nærmest dagens standard - etter kalibrering. De er ikke perfekt, og den nye Panasonic GZ2000 med innebygd «testpattern»-generator ser veldig lovende ut på papiret.
Er Panasonic OLED dermed perfekt? Nei, så langt derifra. Den beste skjermen jeg har sett, er en Sony BVM-X300 i studio (30 tommer og koster 300 000).
Som de fleste (alle?) OLED-skjermer, mangler også Panasonic litt bevegelsesskarphet, og derfor har jeg også Panasonic TX-P60ZT60 og Panasonic TH-65VX300, begge gamle plasmaskjermer til sin bruk. De mangler litt på sortnivået til den gamle Pioneer Krp-500M, men slår den på alt annet. Jeg skjønner ikke alt dette "fusset" om de gamle Kuro-skjermene nå i 2019.
Til slutt: Kan du ikke bare prøve en Panasonic TX-65FZ800? Power.no har disse inne, og det er bare å levere den tilbake om du ikke er fornøyd.