C
cruiser
Gjest
Det er lov for far å lære seg noen ninjatriks også, om ikke nødvendigvis for å spare penger.. så for å spare familier og besøkende i de tusen hjem brent grillmat hver sommer.
Kjøper egentlig ikke tidsklemma, nordmenn handler oftest i Europa, vi er stort sett på butikken minst en gang for dagen. Den tiden kan man bruke på å lage nesten hva som helst av hverdagsmat fra scratch.Dagens situasjon er nok en kombinasjon av en rekke ting og forhold. Den selvpålagte tidsklemma er en vesentlig del, - både foreldre og unger skal "realisere seg selv" i et omfang som var helt ukjent for noen tiår siden. Så skal man ha tid til Netflix og dataspill. Mange av dagens småbarnsforeldre er også barn av sine foreldre, som også ville ha det lettvindt og realisere seg selv, slik at kunnskapsoverføringen på kjøkkenet er minimal. Matindustrien bombarderer oss med reklame om lettvindtmat. Sunn og god hjemmelaget mat tar ofte ( men ikke alltid) en del tid, - og planlegging. Rene smaker er ofte ukjent både for foreldre og barn - det meste skal smake taco eller noe som ligner....
Slik kan vi holde på nokså lenge... men bevares - og heldigvis - finnes det unntak..
Gitt rustfri stål look på dagens hjemmekjøkken, der man fristes til å lete etter oljegrav mellom installasjonene, er det mye som tyder på at far har rykket inn allerede.Det er lov for far å lære seg noen ninjatriks også, om ikke nødvendigvis for å spare penger.. så for å spare familier og besøkende i de tusen hjem brent grillmat hver sommer.
Utfordrer deg til en tur på finn å se hvor mange slike kjøkken du finner i norske hjemGitt rustfri stål look på dagens hjemmekjøkken, der man fristes til å lete etter oljegrav mellom installasjonene, er det mye som tyder på at far har rykket inn allerede.Det er lov for far å lære seg noen ninjatriks også, om ikke nødvendigvis for å spare penger.. så for å spare familier og besøkende i de tusen hjem brent grillmat hver sommer.
Vis vedlegget 535985
Hva i alle dager skal folk med sånt? Jeg bygde meg kjøkken sjøl for noen år siden, tok vel opp ca 2.5-3 kvm. Fikk både komfyr, oppvaskmaskin og plenty benkeplass inn på det arealet. Eneste jeg savna var fryser.Det har jo lenge vært "in" med store kjøkken, gjerne 30 kvm++ - det er en showcase, noe å vise fram.... særlig praktisk er det i alle fall ikke. Kanskje OK sett fra et treningssynspunkt, - matlaging kombinert med utmarsj...
Smaken og næringsinnholdet blir ikke bedre av å kjøpe mere av det.............Du kan kjøpe boil-in-bag resten av livet for den summen.
"Plenty bekeplass" var kanskje å ta litt hardt i, men du har fått mye ut av arealet.Hva i alle dager skal folk med sånt? Jeg bygde meg kjøkken sjøl for noen år siden, tok vel opp ca 2.5-3 kvm. Fikk både komfyr, oppvaskmaskin og plenty benkeplass inn på det arealet. Eneste jeg savna var fryser.
Det bare så sånn litt ut på det første bildet. Det så veldig arealeffektivt og fint ut.Hæ? Den går da opp.
Kvadratmeterprisen i byene er mellom femti og hundre tusen. Du kan kjøpe boil-in-bag resten av livet for den summen.
Eik, og plenty benkeplass for meg. Skap, skuffer og benkeplater ble lagd etter mine tegninger og mål av Eda Kök og Interiör i Charlottenberg, halve prisen av billigste tilbyder i Norge. Anbefales."Plenty bekeplass" var kanskje å ta litt hardt i, men du har fått mye ut av arealet.
Og fint valg av skap og benk - hvitt og bøk(?) er en bra kombinasjon.
Det er fordi meglere ikke får til å ta bilder uten vidvinkel. Det bor før øvrig et par i den leiligheten nå, har ikke hørt annet enn at de stortrives.Det bare så sånn litt ut på det første bildet.Hæ? Den går da opp.
De la vel ned i 2016.Eik, og plenty benkeplass for meg. Skap, skuffer og benkeplater ble lagd etter mine tegninger og mål av Eda Kök og Interiör i Charlottenberg, halve prisen av billigste tilbyder i Norge. Anbefales."Plenty bekeplass" var kanskje å ta litt hardt i, men du har fått mye ut av arealet.
Og fint valg av skap og benk - hvitt og bøk(?) er en bra kombinasjon.
Her går det i ris til nesten alle måltider, blir jo påvirket av fruen og guttungen, risen fra Rema var bra frem til i vinter, men nå kjøper kona risen på Kiwi isteden.Smart valg:
Vis vedlegget 535994
Dumt valg:
Vis vedlegget 535995
Det første man kan merke seg er forskjellen i kilopris. Den ene koster 40, den andre under 8 kroner. Så det er 5 - gangeren i prisforskjell der. Deretter kan man sjekke varedeklarasjonen for boil-in-a-bag-ris. Siden den ikke er i kontakt med vannet den varmes opp i må den nødvendigvis inneholde relativt mye vann. Pr. vektenhet har den ca 1/3 ac næringsinnholdet til tørr ris, så målt i mengde næring er prisforskjellen på de to 15-gangeren.
Så om man lærer seg den umenneskelige oppgaven det er å koke ris så kan man bruke 1/15 så mye penger på ris kontra å kjøpe den som halvfabrikat. Rinse and repeat for overraksende mange matvarer.
Den bryter også med prinsippet om å ikke ha ting som tar plass og kun har en funksjon. Jeg har aldri vurdert det, men hadde jeg spist ris daglig hadde jeg nok hatt en.Ikke noe galt med gryte og vann, men riskoker er greit for de som spiser myyye ris og vil ha den 100% perfekt hver gang.
Jepps.Dessuten kan en riskoker brukes til langt mer enn bare koke (hvit) ris.
Eller en av de mange varianter av mellomamerikansk "rice and beans", en daglig klassiker fra Belieze til Panama. Gjerne av den litt mer fyrrige sorten man finner langs den karibiske kysten.Jepps.Dessuten kan en riskoker brukes til langt mer enn bare koke (hvit) ris.
Jeg stoppet på en Circle K stasjon her forleden. Rett foran frontruta fikk jeg en svær reklameplakat med et bilde av "varer for en 10'er". Fra før hadde dem fast lavpris på "wiener for en 10'er", Sandwich is, liten godte-pose fra Haribo...og NÅ også Coca Cola på box for en 10'er!På nærbutikken min er det stort sett alltid tomt for tilbudsvarene.
Butikksjefen liker tydeligvis ikke å selge varer på tilbud.
Var innom min lokale Rema butikk i går. Så ut som om deler av butikken hadde vært utsatt for et ran. Masse tomme hyller.
Sønnen til sjefen her på jobben har studert i USA i 4 år og er hjemme og joiner oss noen dager her på kontoret. Han reagerer på så mange tomme hyller i dagligvarebutikkene i Norge. I USA er hyllene fulle, og butikker med tomme hyller orker ikke folk å handle på og de stenger etterhvert.
Og han har rett, har selv observert bare fulle hyller i matvarebutikkene over there.
Har vi en stilltiende aksept for tomme hyller her på bjerget, både fra kunder og butikkeiere?
Eller kan vi skylde på landet vårt som gjør logistikk og vareflyt så mye vanskeligere enn i USA?
Eller kanskje en kombinasjon?
Mange ganger når jeg er i butikkene og kommenterer utsolgt og tomme hyller blir skylden lagt over på at leverandørene har leveringsproblemer.
Men hvordan forklarer du at folk som har bodd i utlandet noen år og så kommer til norge har et dårlig inntrykk av norske matvarebutikken med utsolgte hyller?Var innom min lokale Rema butikk i går. Så ut som om deler av butikken hadde vært utsatt for et ran. Masse tomme hyller.
Sønnen til sjefen her på jobben har studert i USA i 4 år og er hjemme og joiner oss noen dager her på kontoret. Han reagerer på så mange tomme hyller i dagligvarebutikkene i Norge. I USA er hyllene fulle, og butikker med tomme hyller orker ikke folk å handle på og de stenger etterhvert.
Og han har rett, har selv observert bare fulle hyller i matvarebutikkene over there.
Har vi en stilltiende aksept for tomme hyller her på bjerget, både fra kunder og butikkeiere?
Eller kan vi skylde på landet vårt som gjør logistikk og vareflyt så mye vanskeligere enn i USA?
Eller kanskje en kombinasjon?
Mange ganger når jeg er i butikkene og kommenterer utsolgt og tomme hyller blir skylden lagt over på at leverandørene har leveringsproblemer.
Nei, tvert i mot så måles leverandørene knallhardt på leveringsgrad og normalt er leveringsgrad i norsk dagligvare handel godt over ellers i Europa. Ofte på 97-98,5%.
Alle leverandører veldig klar over at varetrykk selger og de siste 2 lagene av en pall som står på torget selger ikke.
Samtidig er det slik i norsk dagligvare stadig færre leverandører selv leverer til butikkene, men i stedet til ASKO, COOP Distribusjon, Reitan Distribusjon m.fl. Når det gjelder kampanjer så gjør leverandørene avtaler med den kommersielle selskapene, fx. Kiwi i NorgesGruppen, men har ingen garanti for hvor mye de kjøper. Ei heller har de noen garanti eller forpliktelser fra ASKO hvor mye eller når de vil kjøpe for å levere til Kiwi-butikkene. Det eneste er en forpliktelse gjennom bransjeavtalen STAND som sier at leverandørene skal være leveringsdyktige 2 uker før kampanjene starter. Om ASKO kjøper 40% eller 80% eller 120% av forventet volum 2 uker før, eller 1 uke før, eller i løpet av kampanjen finnes det ikke noen forpliktelser på. Således ligger all risiko på leverandørsiden. Det er ikke uten grunn at de kommersielle selskapene og logistikkselskapene er økonomisk og juridisk adskilt. Det er klart at spesielt for kampanjer på produkter med lang ledetid / kort holdbarhet vil nok flere leverandører heller gå litt tomme enn å sitte igjen med masse produkter man ikke for solgt.
Når det gjelder basissortiment har de fleste kjeder en form for automatisk varebestilling. Fx har NorgesGruppen det de kaller NG Flyt som basert på salg og dedikert plass i hyller, i kjøl, på torg automatisk genererer ordre fra butikken til ASKO. Samtidig har etter hvert leverandørene stadig mindre mulighet til selv å påvirke plassering og varetrykk i butikkene. I NorgesGruppen har ikke leverandørens selgere hatt lov til å plassere varer de siste par årene og fra denne uken gjelder det samme hos COOP. Dvs. det er butikkene selv som er ansvarlig for både bestillinger og plasseringer, og hver butikk har knallharde mål på antall dagsverk ift. omsetning og areal.
Når det gjelder bildet ditt av tomme hyller i en REMA 1000 butikk så ser det ut til å være deres egen grillserie. Mulig jeg tar feil, men mener de selv produserer denne.
Ja, da venter vi bare på opprop fra veganere og vegetarianere om å ikke spise grønnsaker grunnet forholdene i grønnsakindustrien, tilsvarende de oppropene som har vært omkring dyrehold - kylling og svin. Hva skal de spise, mon tro? Gress? Nei, forresten - folk tråkker jo på gresset og gress har også følelser...God middag. Kjøper smakløse norske tomater hver gang istedenfor italienske
https://www.dagsavisen.no/debatt/kommentar/smaken-av-moderne-slaveri-1.1548945