Politikk, religion og samfunn Klimaforskerne regnet rett Hva nå?

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Fjernis 3.0

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    13.10.2018
    Innlegg
    395
    Antall liker
    18
    Bra artikkel faktisk.
    Artikkel? Det er et leserbrev til Avisa Nordland, først publisert på resett.
    Fortsatt en bra artikkel, blir det gitt noen feil informasjon i det du kaller leserbrev?

    Kommer også frem:

    NASA består av en mengde avdelinger, men en av disse er det mange av de ansatte i NASA som ikke er særlig stolte av. Dette er et lite kontor som ligger over Tom's Restaurant (også kjent fra TV-serien Seinfeld) i New York, langt unna noen virkelig NASA-fasiliteter. Her holder ei lita politisk beskyttet gruppe til – Goddard Institute for Space Studies (GISS). I alle fall var de politisk beskyttet før Trump kom til makten. Dette er en gjeng med klimamodell-teoretikere, og har i realiteten ikke noe med romfartsstudier å gjøre.
    Kommer også frem:

    Tidligere GISS-ansatt, Duane Thresher, skrevet et brev til den nye NASA-administratoren i bloggen sin: «Bridenstine, klimaforskere er ikke edle, slutt å betale dem!»

    Thresher, er sterkt kritisk til den påtakelige mangelen av naturvitenskapelig kompetanse og integritet ved GISS. Han skrev at da byråkrater bestemte seg for at den globale oppvarmingen var den neste store «tingen», startet det en stor strøm av penger og ukvalifiserte mennesker, opportunister og andre som på en urettmessig måte prøvde å tjene på dette. Videre: «Det er tragisk å se byrået som benyttet solid forskning for å plassere mennesker på månen bli identifisert og misrepresentert offentlig med en søppelvitenskapelig (junk science) klimaalarm-propagandamaskin.
    Forfatteren av artikkelen eller leserbrevet som noen kaller det har hentet sin informasjon fra:

    Real Climatologists - About Us

    https://www.cfact.org/2017/10/02/corrupt-climate-science-discredits-nasa/

    https://www.therightclimatestuff.com/

    Så hvis dette er et leserbrev så er vel ikke noen av skriveriene som har vært i PK media i Norge om klima og Trump noe annet en leserbrev også, så å si alle de artiklene, unnskyld, jeg mener selvfølgelig leserbrevene har ikke vært noe annet enn oversett og copy paste fra de politiske korrekte mediene fra andre land.



    Ubrukelige Obama som omgjorde hva NASA skulle holde på med:

    https://www.telegraph.co.uk/news/sc...-Nasa-must-try-to-make-Muslims-feel-good.html
     

    otare

    Æresmedlem
    Ble medlem
    04.04.2007
    Innlegg
    14.173
    Antall liker
    10.108
    Sted
    Trondheim
    Jeg må jo si at jeg blir litt skeptisk når de presenterer seg slik:

    "We are the most qualified real climatologists to ever come out as global warming skeptics, including even more than Dr. Richard Lindzen, Dr. Judith Curry, and Dr. Roy Spencer, although we acknowledge their courage. We only came out after President Trump was elected because before that it would have been futile."

    Litt fritt oversatt:

    "Det er vi som kan noe om klima, men vi turde ikke si noe før Trump ble valgt til president".

    Hallo! Er det noen hjemme?
     

    Terje-A

    Æresmedlem
    Ble medlem
    16.05.2013
    Innlegg
    13.644
    Antall liker
    9.492
    Sted
    Østfold
    Torget vurderinger
    19
    https://www.nrk.no/norge/ny-studie_...ske-menn-er-oftere-klimafornektere-1.14178580
    Bl.a.

    -63 prosent av konservative menn i Norge tror ikke på menneskeskapte klimaendringer. I motsetning til 36 prosent blant resten av befolkningen.

    Krange konkluderer også med at klimafornektelse ser ut til å gå hånd i hånd med et bredere mønster av høyrenasjonalisme og fremmedfrykt.

    Både den norske og den amerikanske studien argumenterer for at klimafornektelse kan forstås som et forsøk på å beskytte gjeldende maktstrukturer.

    – Det er en måte å beskytte gruppeidentitet på, og bevare en sosial struktur som gjør at hvite menn nyter fordeler fremfor andre samfunnsgrupper, forklarer forskerne i rapporten.

    «Høyrevridde individer har en tendens til lettere å akseptere og rettferdiggjøre eksisterende sosiale strukturer og motsette seg endringer i tradisjonell livsstil.»
     
    R

    rr30629

    Gjest
    Hvor langt ut til høyre må man for å kalles høyrevridd? Hvis man skal legge resultatet fra kommunevalget til grunn så er det ganske tynt utpå siden der, og med en klar avtagende trend hvis man sammenligner med resultatene bakover i tid, de få som er der gjør bare mye av seg.
     

    Asbjørn

    Rubinmedlem
    Ble medlem
    26.03.2006
    Innlegg
    37.549
    Antall liker
    37.628
    Sted
    Vingulmǫrk
    Torget vurderinger
    2
    Det virker som partiet Høyre ikke kvalifiserer som "høyrevridd" i denne sammenhengen. En ting er at jeg selv står nokså stødig midt i Høyre (og har sagt ganske tydelig fra hva jeg mener), men miljøsaken er også første punkt på listen når folk etterlyser en tydeligere Høyre-profil i regjeringen. Et konservativt parti kan ikke støtte plyndring av ressurser på bekostning av fremtidige generasjoner.

    https://www.dagbladet.no/nyheter/kraftig-oppgjor-med-erna/71595832
    - Ingeborg Moræus Hanssen har flere gode poenger, mener stortingsrepresentant i Høyre, Heidi Nordby Lunde.

    - Jeg er helt enig i at Høyre må bli mer Høyre. Jeg er så heldig at jeg sitter i programkomiteen til Høyre, og alle er enige om at vi trenger å fornye prosjektet. Vi må finne Høyres løsninger uten å se for mye til de andre. Jeg tror det er vi som må dra lasset for å fornye både regjeringsprosjektet og oss selv. Så får andre se til oss i stedet for at vi ser til dem, sier Lunde.

    Hun deler også noe av frustrasjonen på klimafronten og savnet etter en tydelig klima og miljøstemme fra Høyre.

    - Vi har gitt fra oss den alt for mye til våre venner.
    https://www.vg.no/nyheter/innenriks...erna-vil-ha-opp-tempoet-i-det-groenne-skiftet
    – Tempoet må opp. Men da må folk ha råd til å kjøpe seg ny bil, sier Solberg til VG.
     
    Sist redigert:

    Hi-rex

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    06.05.2012
    Innlegg
    2.545
    Antall liker
    784
    Sted
    Etne
    Torget vurderinger
    4
    Det stemmer vel - stort sett.... Forøvrig- Norges innenlands andel av utslipp utgjør ca 0,25% av verdenstotalen, - av dette utgjør total transport ca 17%, og personbiler ca 4% - etter det jeg finner ut... da utgjør norsk privatbilisme ca 0,01% av verdenstotalen. Det spiller ingen rolle om tallene avviker litt, - men vi frelser ikke verden ved å tvangsinnføre elektriske biler i et land hvor de kanskje passer minst mtp geografisk beliggenhet. Produkjson av elbiler og ikke minst batterier har ikke akkura noe pent miljøavtrykk, - for ikke å snakke om produksjon og forbruk av sjeldne jordmetaller til batteriene. På den annen side- at elbiler kan utgjøre mye for luftkvaliteten i de større byene, er helt greit. At alle monner drar er også riktig, men det er faktisk ingen grunn til å gå av skaftet her til lands.
    Det skjer endel på dette området også. Norges bidrag globalt er som en promp i natten, men vi fører an sammen med Kina på elektrifiseringen av transportsektoren og det er bra. Lokalt har det stor betydning, Toyota og Panasonic jobber med faststoffbatterier uten kobolt, og med en betydelig bedre forhold med hensyn til effekt/vekt. Greier vi å lage mange nok batterier som har høy energitetthet til en lav pris så vil verden forandre seg totalt. Kan man lagre energi billig og effektivt så vil sol og vind komme som en geværkule. Da vil etterspørslen etter olje og gass falle dramatisk i løpet av 10-20 år. Nåværende produksjon på 100 millioner fat pr. dag kan lett bli halvert. Prisen på batteriene vil avgjøre alt.
    JA, ja vi skroter nogle 100 million biler, og erstatter dem med batteri biler!!!,

    Hvor CO2 venlig er den proses, TERJE!
     

    Terje-A

    Æresmedlem
    Ble medlem
    16.05.2013
    Innlegg
    13.644
    Antall liker
    9.492
    Sted
    Østfold
    Torget vurderinger
    19
    Å lage nytt stål av gamle biler er nødvendig og ønskelig. Dette skal ikke skje på et år, men etterhvert som de gamle bilene skrotes. Du må ikke være så negativ. Dette kan ordne seg sånn nogenlunde. Et par grader varmere klima, klimaflyktninger, krig og uro tåler vi.;)
     

    Hi-rex

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    06.05.2012
    Innlegg
    2.545
    Antall liker
    784
    Sted
    Etne
    Torget vurderinger
    4
    Skåret ut i Pap, for miljø fantaster. Hvor mye CO2 vil genereres av at produksere 500 mil. Batteri biler.
    OG den økning av CO2 udslip, mener i lige at planeten trenger nu, i er fanden ikke rette, tror i skal se jer selv i speilet, og få sat prioteringerne ret.
    Det er fanden det mest idiotiske jeg har hørt!!!
     

    Terje-A

    Æresmedlem
    Ble medlem
    16.05.2013
    Innlegg
    13.644
    Antall liker
    9.492
    Sted
    Østfold
    Torget vurderinger
    19
    Det selges da nye biler uansett og gamle blir til spiker. Ingenting nytt med det. Selv om bilsalget i verden går ned. Og det er bra. Skjer mye som vi over femti ikke forstår så mye av.;)
     

    Hi-rex

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    06.05.2012
    Innlegg
    2.545
    Antall liker
    784
    Sted
    Etne
    Torget vurderinger
    4
    Det selges da nye biler uansett og gamle blir til spiker. Ingenting nytt med det. Selv om bilsalget i verden går ned. Og det er bra. Skjer mye som vi over femti ikke forstår så mye av.;)
    Og i vil ikke ha vindmøller på land, hvor mye mer CO2 tror du,i , der vil genereres, ved at skulle produksere vindmølle parker, med tilhørende generator platforme til havs, i forhold til landbaserte anleg, det henger ikke på greb.

    Eller kansje vi skal spørre kinerserne om de kan selge os nogle billige Kulfyrede kerft verk for at genere kraft til alle batteri bilerne.

    Prioteringerne jeres, incl politikerne, er til at bli helt GRØN AV.

    I aner fanden ikke ikke hva i taller om og hva det indebærer i total sammenheng.

    Mvh ;)
     

    Terje-A

    Æresmedlem
    Ble medlem
    16.05.2013
    Innlegg
    13.644
    Antall liker
    9.492
    Sted
    Østfold
    Torget vurderinger
    19
    Det virker som partiet Høyre ikke kvalifiserer som "høyrevridd" i denne sammenhengen. En ting er at jeg selv står nokså stødig midt i Høyre (og har sagt ganske tydelig fra hva jeg mener), men miljøsaken er også første punkt på listen når folk etterlyser en tydeligere Høyre-profil i regjeringen. Et konservativt parti kan ikke støtte plyndring av ressurser på bekostning av fremtidige generasjoner.

    https://www.dagbladet.no/nyheter/kraftig-oppgjor-med-erna/71595832
    - Ingeborg Moræus Hanssen har flere gode poenger, mener stortingsrepresentant i Høyre, Heidi Nordby Lunde.

    - Jeg er helt enig i at Høyre må bli mer Høyre. Jeg er så heldig at jeg sitter i programkomiteen til Høyre, og alle er enige om at vi trenger å fornye prosjektet. Vi må finne Høyres løsninger uten å se for mye til de andre. Jeg tror det er vi som må dra lasset for å fornye både regjeringsprosjektet og oss selv. Så får andre se til oss i stedet for at vi ser til dem, sier Lunde.

    Hun deler også noe av frustrasjonen på klimafronten og savnet etter en tydelig klima og miljøstemme fra Høyre.

    - Vi har gitt fra oss den alt for mye til våre venner.
    https://www.vg.no/nyheter/innenriks...erna-vil-ha-opp-tempoet-i-det-groenne-skiftet
    – Tempoet må opp. Men da må folk ha råd til å kjøpe seg ny bil, sier Solberg til VG.
    Enig i at høyrevridd passer dårlig på partiet Høyre, passer nok bedre på den mørkeblåbrune delen av FrP.
     

    Hi-rex

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    06.05.2012
    Innlegg
    2.545
    Antall liker
    784
    Sted
    Etne
    Torget vurderinger
    4
    Vi for importere nogle flere deilige Iranske kvinder, ser ut til at de er istand til at redde de Brunsvidde, mentale helse :rolleyes:
     

    Hardingfele

    Æresmedlem
    Ble medlem
    25.10.2014
    Innlegg
    23.557
    Antall liker
    17.475
    Torget vurderinger
    2
    PRESSEMELDING


    RETTSSAKENE MOT EXTINCTION REBELLIONS AKTIVISTER BEGYNNER - OSLO TINGRETT, 16.-18. SEPTEMBER

    Sytten av Extinction Rebellions (XRs) aktivister har ikke vedtatt forelegg etter aksjoner tidligere i år. De påberoper seg nødrett i lys av pågående klimasammenbrudd og økologisk krise, som styresmaktene ikke tar alvorlig.


    Det er avsatt tre dager til rettssakene omkring aksjonene i Stortinget, utenfor og i Norges bank og utenfor Klima- og Miljødepartementet.



    Ekspertvitner vil mandag begrunne den alvorlige nødssituasjonen vi befinner oss i, med manglende innsats fra styresmaktene mot klima- og økologisk krise. Seniorforsker Rasmus Benestad fra Meteorologisk institutt vil gå gjennom hva forskningen på hans fagfelt varsler om klimaendringer og global oppvarming; professor Arne Johan Vetlesen, medforfatter av boken «Hva skal vi svare våre barn?» vil belyse det moralske ansvaret vi har for å gjøre en effektiv innsats nå; Thomas Cottis, høyskolelektor i landbruk og klimakunnskap ved Høgskolen Innlandet, vil vise konsekvenser av global oppvarming for Norges landbruk.
Ekspertvitnene stiller i retten fra 12:25-13:55, mandag 16. september. De vil være tilgjengelige for intervjuer etter sine vitnemål.

 Sakene føres over tre dager.

    Første dag er tema stengingen av inngangen til Klima- og Miljødepartementet, 17. juni, der 11 aktivister ble arrestert.
    Andre dag vil man primært se på aksjonen inne på Stortinget 12. juni, da XR avbrøt forhandlingene med et krav om at representantene måtte erklære klima- og økologisk krise.
Tredje dag behandler retten aksjonen utenfor Norges bank, 24. mai, hvor aktivister stengte inngangen i protest mot Oljefondets investeringer i brunkull.


    Oslo Tingrett, C. J. Hambros plass 4.
    16. til 18. september, fra klokken 0900-1600 hver dag.

    
Extinction Rebellion benytter seg av ikke-voldelig sivil ulydighet for å tvinge styresmaktene til å erkjenne alvoret og ta de beslutninger som er nødvendige for å motvirke klimasammenbruddet og den økologiske krisen verden står overfor. Opprørsbevegelsen formidler at vi befinner oss i en nødssituasjon som krever godt tverrpolitisk samarbeid.

     
    G

    Gjestemedlem

    Gjest
    PRESSEMELDING


    RETTSSAKENE MOT EXTINCTION REBELLIONS AKTIVISTER BEGYNNER - OSLO TINGRETT, 16.-18. SEPTEMBER

    Sytten av Extinction Rebellions (XRs) aktivister har ikke vedtatt forelegg etter aksjoner tidligere i år. De påberoper seg nødrett i lys av pågående klimasammenbrudd og økologisk krise, som styresmaktene ikke tar alvorlig.


    Det er avsatt tre dager til rettssakene omkring aksjonene i Stortinget, utenfor og i Norges bank og utenfor Klima- og Miljødepartementet.



    Ekspertvitner vil mandag begrunne den alvorlige nødssituasjonen vi befinner oss i, med manglende innsats fra styresmaktene mot klima- og økologisk krise. Seniorforsker Rasmus Benestad fra Meteorologisk institutt vil gå gjennom hva forskningen på hans fagfelt varsler om klimaendringer og global oppvarming; professor Arne Johan Vetlesen, medforfatter av boken «Hva skal vi svare våre barn?» vil belyse det moralske ansvaret vi har for å gjøre en effektiv innsats nå; Thomas Cottis, høyskolelektor i landbruk og klimakunnskap ved Høgskolen Innlandet, vil vise konsekvenser av global oppvarming for Norges landbruk.
Ekspertvitnene stiller i retten fra 12:25-13:55, mandag 16. september. De vil være tilgjengelige for intervjuer etter sine vitnemål.

 Sakene føres over tre dager.

    Første dag er tema stengingen av inngangen til Klima- og Miljødepartementet, 17. juni, der 11 aktivister ble arrestert.
    Andre dag vil man primært se på aksjonen inne på Stortinget 12. juni, da XR avbrøt forhandlingene med et krav om at representantene måtte erklære klima- og økologisk krise.
Tredje dag behandler retten aksjonen utenfor Norges bank, 24. mai, hvor aktivister stengte inngangen i protest mot Oljefondets investeringer i brunkull.


    Oslo Tingrett, C. J. Hambros plass 4.
    16. til 18. september, fra klokken 0900-1600 hver dag.

    
Extinction Rebellion benytter seg av ikke-voldelig sivil ulydighet for å tvinge styresmaktene til å erkjenne alvoret og ta de beslutninger som er nødvendige for å motvirke klimasammenbruddet og den økologiske krisen verden står overfor. Opprørsbevegelsen formidler at vi befinner oss i en nødssituasjon som krever godt tverrpolitisk samarbeid.

    Jeg er uenig med mye men jeg liker ånden her. Jeg har jo sett deg bant dem så jeg vet dette er noe du brenner for. Litt Star Wars i hverdagen er bare krydder.

    Liker overhodet ikke krisemaksimeringen men er sympatisk til politikere med mer pragmatiske løsninger enn "motstandsbevegelsen"

    Å påkalle en "nødssituasjon" er jo ikke noe annet enn å si at "vi parkerer demokratiet midlertidig" fordi jeg har jo rett og verden går til Helvete med mindre du lytter og lyer.

    Meh...

    Du får vel kanskje heller ta 21 dager...

     

    Terje-A

    Æresmedlem
    Ble medlem
    16.05.2013
    Innlegg
    13.644
    Antall liker
    9.492
    Sted
    Østfold
    Torget vurderinger
    19
    Skal MDG i Regjering i 2021 så må de nok moderere seg en liten smule, men de blir nok en skikkelig hestehandel det der.
    Stortingsvalget blir uansett en spennende affære.
     
    R

    rr30629

    Gjest
    Ok, så DN klarte å vri litt på det at de ikke har startet å diskutere 2021 internt i partiet til at de er åpne for å lempe på sitt absolutte nei.

    Det hadde jo vært litt for dumt for et "en saks parti" og selge den ene saken også da....

    Men det hadde vært kjekt om de kom på vippen neste gang slik at vi får se hva som bor i dem.
     
    Sist redigert av en moderator:

    Daniel62

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    09.04.2014
    Innlegg
    2.546
    Antall liker
    785

    Hi-rex

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    06.05.2012
    Innlegg
    2.545
    Antall liker
    784
    Sted
    Etne
    Torget vurderinger
    4
    Ooops...

    MDG åpner opp for å vurdere nye oljefelt

    MDG-topp Une Bastholm setter døren på gløtt for å forhandle om partiets absolutte nei til nye oljefelt.

    https://www.dn.no/politikk/miljopar...ner-opp-for-a-vurdere-nye-oljefelt/2-1-671570
    Nei, det skal de ikke.

    Vis vedlegget 553585
    Heldigvis, vi trenger ikke Medium Gag Demens, parties i nogen regering i det hele tat!

    Vis arbejder partiet, i et moment av sindsyke, skulle få den ide, garentere jeg at de vil se en masse flukt av deres kerne velgere.
     
    R

    rr30629

    Gjest
    Ooops...

    MDG åpner opp for å vurdere nye oljefelt

    MDG-topp Une Bastholm setter døren på gløtt for å forhandle om partiets absolutte nei til nye oljefelt.

    https://www.dn.no/politikk/miljopar...ner-opp-for-a-vurdere-nye-oljefelt/2-1-671570
    Nei, det skal de ikke.

    Vis vedlegget 553585
    "Det er forøvrig lite som tyder på at.... "

    I virkelighetens politiske hverdag er dette å sette døra på gløtt.
    Ja det kan gå alle veier det der. Spesielt hvis det lokkes med en eller annen posisjon. Alt er til salgs, også sjela hvis betalinga er god nok.
     
    Sist redigert av en moderator:

    erato

    Æresmedlem
    Ble medlem
    15.03.2003
    Innlegg
    19.820
    Antall liker
    10.270
    Sted
    Bergen
    Torget vurderinger
    1
    Ok, så DN klarte å vri litt på det at de ikke har startet å diskutere 2021 internt i partiet til at de er åpne for å lempe på sitt absolutte nei.

    Det hadde jo vært litt for dumt for et "en saks parti" og selge den ene saken også da....

    Men det hadde vært kjekt om de kom på vippen neste gang slik at vi får se hva som bor i dem.
    Jeg hørte intervjuet flere ganger, og det var ikke det hun sa. Både NRK og DN hadde meget tendensiøse og kreative vinklinger på hennes utsagn.
     

    erato

    Æresmedlem
    Ble medlem
    15.03.2003
    Innlegg
    19.820
    Antall liker
    10.270
    Sted
    Bergen
    Torget vurderinger
    1
    Jeg må jo si at jeg blir litt skeptisk når de presenterer seg slik:

    "We are the most qualified real climatologists to ever come out as global warming skeptics, including even more than Dr. Richard Lindzen, Dr. Judith Curry, and Dr. Roy Spencer, although we acknowledge their courage. We only came out after President Trump was elected because before that it would have been futile."

    Litt fritt oversatt:

    "Det er vi som kan noe om klima, men vi turde ikke si noe før Trump ble valgt til president".

    Hallo! Er det noen hjemme?
    Nei det er det ikke. Den fremstillingen forteller bare en ting, de har ingen vitenskapelige fakta å komme med men er en ren politisk bevegelse som er avhengig av støtte fra de største idiotene i toppstillinger for å kunne tre frem. Ingen vitenskapsfolk i vestlige demokratier med solid fundert forskning og tallmateriale bak seg vil ha problemer med å få sine funn publisert, uavhengig av hva som er politisk korrekt/akseptert. Enhver med annet enn bomull mellom ørene vil lett kunne finne eksempler på publisert politisk ukorrekt forskning både i Norge og andre land.
     

    Terje-A

    Æresmedlem
    Ble medlem
    16.05.2013
    Innlegg
    13.644
    Antall liker
    9.492
    Sted
    Østfold
    Torget vurderinger
    19
    Hvis de blir enige om et regjeringssamarbeid så håper jeg de blir enige om å oppgradere jernbanestrekningene Oslo-Trondheim, Oslo-Bergen , Oslo- Stavanger og fullfører strekningen Trondheim-Tromsø som Adolf begynte på for 75 år siden. Og la oss få CO2 avgifter på flydrivstoff, der må det jobbes for å få til en internasjonal avtale. Ja til dyrere flybilletter og bedre og billigere tog. Og fergefri E39 er bare å glemme, den kommer til å få mange tunneler som tungtransporten i praksis ikke kan bruke, det blir varmgang med tilhørende brann i en kort tilsvarende tunnel ved Drøbak flere ganger årlig. Og kommer til å koste en dullion. (Mens Nord-Norge banen kommer bare til å koste en halv dullion)
     

    erato

    Æresmedlem
    Ble medlem
    15.03.2003
    Innlegg
    19.820
    Antall liker
    10.270
    Sted
    Bergen
    Torget vurderinger
    1
    Enig med det meste du sier men tror det er bedre ting å bruke pengen på enn jernbane til Tromsø. Det blir i så fall rent lokkemat for distriktsvelgere, det klimaregnskapet kommer ikke til å gå i null. Men man kunne jo for eksempel elektrifisere Nordlandsbanen til en start.....
     

    Terje-A

    Æresmedlem
    Ble medlem
    16.05.2013
    Innlegg
    13.644
    Antall liker
    9.492
    Sted
    Østfold
    Torget vurderinger
    19
    Enig med det meste du sier men tror det er bedre ting å bruke pengen på enn jernbane til Tromsø. Det blir i så fall rent lokkemat for distriktsvelgere, det klimaregnskapet kommer ikke til å gå i null. Men man kunne jo for eksempel elektrifisere Nordlandsbanen til en start.....
    Men den lokkematen tror jeg er helt nødvendig:)
     

    erato

    Æresmedlem
    Ble medlem
    15.03.2003
    Innlegg
    19.820
    Antall liker
    10.270
    Sted
    Bergen
    Torget vurderinger
    1
    Dessverre er avlatshandel i ferd med å knekke norsk økonomi på sikt. Derfor er det så dønntrist at de eneste to styringspartiene vi har ser seg nødt til å ty til det i stadig større grad.
     

    OMF

    Æresmedlem
    Ble medlem
    26.02.2002
    Innlegg
    16.088
    Antall liker
    9.181
    Sted
    Bergen
    Torget vurderinger
    14

    Terje-A

    Æresmedlem
    Ble medlem
    16.05.2013
    Innlegg
    13.644
    Antall liker
    9.492
    Sted
    Østfold
    Torget vurderinger
    19
    ^ Det ordner seg, og kjappere enn man tror. Verden er i ferd med å innse hva som er i ferd med å skje.

    https://www.aftenposten.no/meninger...klimaavtale-bor-pa-plass--Ni-norske-okonomer?
    Da er det i grunn bare å få USA, Russland, Kina, Saudi-Arabia, Irak, Iran, Brasil, Venezuela, Nigeria, Angola og Mexico med på avtalen - som sikkert Norge og Canada kan fronte.

    Mvh
    OMF
    Jeg tror det er mulig å få til, med litt hjelp av ekstremvær og politisk/økonomisk press så blir de med. Klimaendringene og fornybare løsninger som stadig blir mer fornuftig økonomisk er også drivende for det som skjer. 2020 blir et viktig år. Kommer det en person som leder USA og verden i riktig retning eller fortsetter Trump,? Det er tusen kroner spørsmålet....
     

    Hi-rex

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    06.05.2012
    Innlegg
    2.545
    Antall liker
    784
    Sted
    Etne
    Torget vurderinger
    4
    Hvis de blir enige om et regjeringssamarbeid så håper jeg de blir enige om å oppgradere jernbanestrekningene Oslo-Trondheim, Oslo-Bergen , Oslo- Stavanger og fullfører strekningen Trondheim-Tromsø som Adolf begynte på for 75 år siden. Og la oss få CO2 avgifter på flydrivstoff, der må det jobbes for å få til en internasjonal avtale. Ja til dyrere flybilletter og bedre og billigere tog. Og fergefri E39 er bare å glemme, den kommer til å få mange tunneler som tungtransporten i praksis ikke kan bruke, det blir varmgang med tilhørende brann i en kort tilsvarende tunnel ved Drøbak flere ganger årlig. Og kommer til å koste en dullion. (Mens Nord-Norge banen kommer bare til å koste en halv dullion)
    Nu er Hitler udgået på dato, og det er du ,i fanden også vis du mener vi skal bruge 100 milliarder på at utbyggge et tog net, som der ikke er en levende sjæl av en Nordmann, som gidder at benytte.

    Mere MEDIUN GALSKBAB OG DEAMENS!!

    Ka foreslå en udbygning av de mentale sykehuse her til lands, for at efterkomme behovet i fremtiden!
     

    Hi-rex

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    06.05.2012
    Innlegg
    2.545
    Antall liker
    784
    Sted
    Etne
    Torget vurderinger
    4
    ^ Det ordner seg, og kjappere enn man tror. Verden er i ferd med å innse hva som er i ferd med å skje.

    https://www.aftenposten.no/meninger...klimaavtale-bor-pa-plass--Ni-norske-okonomer?
    Da er det i grunn bare å få USA, Russland, Kina, Saudi-Arabia, Irak, Iran, Brasil, Venezuela, Nigeria, Angola og Mexico med på avtalen - som sikkert Norge og Canada kan fronte.

    Mvh
    OMF
    Du glemte Jesus, tilbagekomst, for at hente de Grønne sjele hjem
     

    Terje-A

    Æresmedlem
    Ble medlem
    16.05.2013
    Innlegg
    13.644
    Antall liker
    9.492
    Sted
    Østfold
    Torget vurderinger
    19
    Hvis de blir enige om et regjeringssamarbeid så håper jeg de blir enige om å oppgradere jernbanestrekningene Oslo-Trondheim, Oslo-Bergen , Oslo- Stavanger og fullfører strekningen Trondheim-Tromsø som Adolf begynte på for 75 år siden. Og la oss få CO2 avgifter på flydrivstoff, der må det jobbes for å få til en internasjonal avtale. Ja til dyrere flybilletter og bedre og billigere tog. Og fergefri E39 er bare å glemme, den kommer til å få mange tunneler som tungtransporten i praksis ikke kan bruke, det blir varmgang med tilhørende brann i en kort tilsvarende tunnel ved Drøbak flere ganger årlig. Og kommer til å koste en dullion. (Mens Nord-Norge banen kommer bare til å koste en halv dullion)
    Nu er Hitler udgået på dato, og det er du ,i fanden også vis du mener vi skal bruge 100 milliarder på at utbyggge et tog net, som der ikke er en levende sjæl av en Nordmann, som gidder at benytte.

    Mere MEDIUN GALSKBAB OG DEAMENS!!

    Ka foreslå en udbygning av de mentale sykehuse her til lands, for at efterkomme behovet i fremtiden!
    Jeg forstår ikke riktig hva du mener her, Hitler har gått ut på dato, men det han gjorde glemmer vi ikke... og jeg føler ikke at jeg har gått ut på dato., og mener du at det ikke bor nordmenn i Nord-Norge? Og/eller demens?
     

    Hi-rex

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    06.05.2012
    Innlegg
    2.545
    Antall liker
    784
    Sted
    Etne
    Torget vurderinger
    4
    Hvis de blir enige om et regjeringssamarbeid så håper jeg de blir enige om å oppgradere jernbanestrekningene Oslo-Trondheim, Oslo-Bergen , Oslo- Stavanger og fullfører strekningen Trondheim-Tromsø som Adolf begynte på for 75 år siden. Og la oss få CO2 avgifter på flydrivstoff, der må det jobbes for å få til en internasjonal avtale. Ja til dyrere flybilletter og bedre og billigere tog. Og fergefri E39 er bare å glemme, den kommer til å få mange tunneler som tungtransporten i praksis ikke kan bruke, det blir varmgang med tilhørende brann i en kort tilsvarende tunnel ved Drøbak flere ganger årlig. Og kommer til å koste en dullion. (Mens Nord-Norge banen kommer bare til å koste en halv dullion)
    Nu er Hitler udgået på dato, og det er du ,i fanden også vis du mener vi skal bruge 100 milliarder på at utbyggge et tog net, som der ikke er en levende sjæl av en Nordmann, som gidder at benytte.

    Mere MEDIUN GALSKBAB OG DEAMENS!!

    Ka foreslå en udbygning av de mentale sykehuse her til lands, for at efterkomme behovet i fremtiden!
    Jeg forstår ikke riktig hva du mener her, Hitler har gått ut på dato, men det han gjorde glemmer vi ikke... og jeg føler ikke at jeg har gått ut på dato., og mener du at det ikke bor nordmenn i Nord-Norge? Og/eller demens?
    At utbygge jernbane nettet for 100 tals av Milliader , når der ikke er en eneste Nordmann ut over Terje A , som vil gi at benytte sig av denne transport mulighet, og derfor er prosjektet galskab!.

    MGD, har det med at tiltrekke sig de merkeligste mennesker, drømmere, og andre med ufullførte visjoner.

    Men ansvarlighet eiger de ikke!
     

    Terje-A

    Æresmedlem
    Ble medlem
    16.05.2013
    Innlegg
    13.644
    Antall liker
    9.492
    Sted
    Østfold
    Torget vurderinger
    19
    Hvis de blir enige om et regjeringssamarbeid så håper jeg de blir enige om å oppgradere jernbanestrekningene Oslo-Trondheim, Oslo-Bergen , Oslo- Stavanger og fullfører strekningen Trondheim-Tromsø som Adolf begynte på for 75 år siden. Og la oss få CO2 avgifter på flydrivstoff, der må det jobbes for å få til en internasjonal avtale. Ja til dyrere flybilletter og bedre og billigere tog. Og fergefri E39 er bare å glemme, den kommer til å få mange tunneler som tungtransporten i praksis ikke kan bruke, det blir varmgang med tilhørende brann i en kort tilsvarende tunnel ved Drøbak flere ganger årlig. Og kommer til å koste en dullion. (Mens Nord-Norge banen kommer bare til å koste en halv dullion)
    Nu er Hitler udgået på dato, og det er du ,i fanden også vis du mener vi skal bruge 100 milliarder på at utbyggge et tog net, som der ikke er en levende sjæl av en Nordmann, som gidder at benytte.

    Mere MEDIUN GALSKBAB OG DEAMENS!!

    Ka foreslå en udbygning av de mentale sykehuse her til lands, for at efterkomme behovet i fremtiden!
    Jeg forstår ikke riktig hva du mener her, Hitler har gått ut på dato, men det han gjorde glemmer vi ikke... og jeg føler ikke at jeg har gått ut på dato., og mener du at det ikke bor nordmenn i Nord-Norge? Og/eller demens?
    At utbygge jernbane nettet for 100 tals av Milliader , når der ikke er en eneste Nordmann ut over Terje A , som vil gi at benytte sig av denne transport mulighet, og derfor er prosjektet galskab!.

    MGD, har det med at tiltrekke sig de merkeligste mennesker, drømmere, og andre med ufullførte visjoner.

    Men ansvarlighet eiger de ikke!
    Jernbane nordover binder Norge sammen og det er viktig. Vi og dem må vi slutte med, vi er en nasjon. Alle skal med:) og MDG tiltrekker seg fornuftige mennesker som tenker på neste generasjoner. I motsetning til visse andre.
     

    Hi-rex

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    06.05.2012
    Innlegg
    2.545
    Antall liker
    784
    Sted
    Etne
    Torget vurderinger
    4
    Jeg forstår ikke riktig hva du mener her, Hitler har gått ut på dato, men det han gjorde glemmer vi ikke... og jeg føler ikke at jeg har gått ut på dato., og mener du at det ikke bor nordmenn i Nord-Norge? Og/eller demens?
    At utbygge jernbane nettet for 100 tals av Milliader , når der ikke er en eneste Nordmann ut over Terje A , som vil gi at benytte sig av denne transport mulighet, og derfor er prosjektet galskab!.

    MGD, har det med at tiltrekke sig de merkeligste mennesker, drømmere, og andre med ufullførte visjoner.

    Men ansvarlighet eiger de ikke!
    Jernbane nordover binder Norge sammen og det er viktig. Vi og dem må vi slutte med, vi er en nasjon. Alle skal med:) og MDG tiltrekker seg fornuftige mennesker som tenker på neste generasjoner. I motsetning til visse andre.
    Ja da, foreslår jeg at du holder MDG politikerne ansvars bevisste, og til ser at de benytter tog transport frem og tilbage mellem Opplands Norge til stortinget.

    Benytter elbiler frem for diesel drevne taxi, er, ect.

    Og derefter kan i begynde at pusse glorien jeres, isteden for at komme og fortelle alle os andre, hva vi må, burde, og skal gøre , her og nu, og i fremtiden.
     

    Daniel62

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    09.04.2014
    Innlegg
    2.546
    Antall liker
    785
    Før de legger en eneste sville fra Fauske og nordover så får de jammen meg få elektrifisert Nordlandsbanen og Rørosbanen.
     

    OMF

    Æresmedlem
    Ble medlem
    26.02.2002
    Innlegg
    16.088
    Antall liker
    9.181
    Sted
    Bergen
    Torget vurderinger
    14
    ^ Det ordner seg, og kjappere enn man tror. Verden er i ferd med å innse hva som er i ferd med å skje.

    https://www.aftenposten.no/meninger...klimaavtale-bor-pa-plass--Ni-norske-okonomer?
    Da er det i grunn bare å få USA, Russland, Kina, Saudi-Arabia, Irak, Iran, Brasil, Venezuela, Nigeria, Angola og Mexico med på avtalen - som sikkert Norge og Canada kan fronte.

    Mvh
    OMF
    Jeg tror det er mulig å få til, med litt hjelp av ekstremvær og politisk/økonomisk press så blir de med. Klimaendringene og fornybare løsninger som stadig blir mer fornuftig økonomisk er også drivende for det som skjer. 2020 blir et viktig år. Kommer det en person som leder USA og verden i riktig retning eller fortsetter Trump,? Det er tusen kroner spørsmålet....

    Det er jo bra med optimisme, men kostnaden med CO2 kutt - slik som Parisavtalen er enormt mye lavere enn kostnaden med produksjonskutt.
    Ser du i det hele tatt noen tegn til at noen er villig til å kutte produksjon av miljøhensyn..?


    Så for meg virker det litt rart at man tror man skal få til noe som er mye dyrere for de som skal være med, som en backup dersom en rimeligere plan ikke funker.
     
  • Laster inn…

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Laster inn…
Topp Bunn