Til de som sier at man må ha QLED kontra OLED i en lys stue... det er jo strengt tatt bullshit. En OLED er plenty lyssterk og jeg vil tippe at alle de som sier dette, ikke har prøvd en OLED i stua si selv. Ja, en QLED har høyere teoretisk maks nits. Men, hvem maxer brightnessen når de sitter og ser på TV? Det er ikke realistisk.
Har vinduer/terrassedør fra 3 av sidene i stua mi i 2. etasje og har aldri opplevd at OLEDen er for dårlig. Jeg opplevde dette med min gamle Panasonic Plasma fra 2010, men OLED har kommet langt. Klart, på max brightness på HDR så er LCD sterkere, men med mindre du sitter og glaner HDR-materiale dagen lang, så er ikke dette noe du i praksis vil legge merke til, da vanlige TV-sender er mastret mye lavere enn HDR og er noe alle OLED klarer å vise uten problemer.
Ikke misforstå meg, jeg anerkjenner at det er høyere brightness på LCD, men, stort sett så vil du ikke se noe til denne forskjellen med mindre du ser på HDR, og da er det gjerne kun snakk om specular highlights (typ sola på himmelen/sterkt lys fra lyskaster o.l. i en scene her og der).
Etter å ha hatt OLED, så er det så lett for meg å se at jeg sitter og ser på noe som har et baklys, og jeg synes det er forstyrrende nå. Samme med dårlig baklys. Dvs. når du ser på et helt sort skjermbilde, så ser man baklysene rundt kantene på f.eks. vanlig edge lit LCD. Dette med det faktum at sort ikke er sort, er forstyrrende og er for meg, mye mer slitsomt enn at specular highlights ikke når 2000 nits.
Dersom du ser på vidoene til f.eks. HDTVtest på youtube (hdtvtest.co.uk lager kun youtube videoer nå), så er det bare OLED TVene som blir anbefalt om dagen. Og det er jo ikke uten grunn.
LG og Sony (ihvertfall de nyeste OLED modellene AF8/AF9), har også fordelen med at de er de eneste som støtter Dolby Vision pr dags dato. Dolby Vision er pr dags dato den mest utbredte standarden for dynamisk metadata av HDR-materiale. Vanlig HDR10 er statisk HDR og vil da være underlegen de nyere standardene som f.eks. Dolby Vision og HDR10+. Greia er det er bare Dolby Vision som er i noen særlig grad utbredt. F.eks. får du Dolby Vision på Netflix og på filmer kjøpt via iTunes.